Log in

Προκαλεί η ασυδοσία των γερμανικών κολοσσών

Συνεχίζουν να εκπλήσσουν δυσάρεστα οι πρακτικές και επιλογές των γερμανικών επιχειρηματικών κολοσσών εν μέσω πανδημικής κρίσης, δημιουργώντας και πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση Μέρκελ. Όχι μόνο εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις οικονομικές ενισχύσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για τη γερμανική αγορά συνολικά, αλλά προκαλούν το λαϊκό αίσθημα προχωρώντας κανονικά τα σχέδια καταβολής μερισμάτων στους μετόχους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανδρέας Μαραθιάς

Κυβέρνηση: Με 1,5 μήνα καθυστέρηση θυμήθηκαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Και ξαφνικά η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που προώθησε με νόμο τη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας μέσα από ΣΔΙΤ, υποβαθμίζοντας μάλιστα σε πρώτο χρόνο την επέλαση του κορονοϊού και μιλώντας για "θωρακισμένη" χώρα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μέτρα για την ενδυνάμωση του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού!

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 5 δισ.

Με τη μορφή τροπολογίας κατατέθηκε στη Βουλή η αύξηση των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού, κατά 5 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται, φυσικά και νομικά πρόσωπα, από την πανδημία. 

Μητσοτάκης: Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε...

Εικόνα «αυτοϊκανοποίησης» παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή σχετικά με τις κυβερνητικές δράσεις κατά του κορονοϊού σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας ότι «ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον» και συνεπώς «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Κοντοζαμάνης: 530 νοσηλεύονται με κορονοϊό

«Μέχρι στιγμής όλοι βλέπουνε ότι βρισκόμαστε στο καλό σενάριο. Περίπου 530 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος υγείας. Επομένως ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου υλοποιούμε και το σχέδιο μας».  

ΣΥΡΙΖΑ: Σαρώνει η αισχροκέρδεια στα τρόφιμα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως παρατηρείται μία τεράστια αύξηση τιμών στα βασικά προϊόντα, ειδικότερα στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα τροφίμων από τις 18.03.2020 όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των καταστημάτων Λιανικής Πώλησης, τον περιορισμό των λαϊκών αγορών, αλλά και τη λειτουργία των αγορών καταναλωτών.

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση υπέρ των πολύ μικρών επιχειρήσεων εστίασης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξαίρεση των επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από πέντε υπαλλήλους από το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ.

Κόντρα Σταϊκούρα-Γεωργιάδη για τη στήριξη των επιστημόνων

Το voucher στους επιστήμονες ως επίδομα ενίσχυσης την περίοδο της υγειονομικής κρίσης φαίνεται πως αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου μιας ενδοκυβερνητκής αντιπαράθεσης μεταξύ κορυφαίων στελεχών της.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS