Log in

ΟΗΕ: Στον στόχο για μηδενικές εκπομπές CO2 ως το 2050 προσχώρησαν 66 χώρες

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, λίγο μετά την έναρξη μιας συνόδου για το κλίμα παρουσία ηγετών από όλο τον κόσμο, πως 66 χώρες προσχωρούν στο εξής στον στόχο για μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Το κανόνι της Thomas Cook: τα απόνερα στις αγορές και οι κερδισμένοι του ανταγωνισμού

Toκανόνι της ThomasCook ταρακούνησε συθέμελα τις αγορές, δεδομένου του εύρους των επιπτώσεων σε σειρά επιχειρήσεων και έτερων κλάδων, αλλά και σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το Brexit και οι νέες ιντερνετικές πλατφόρμες: οι δύο κορυφαίοι παράγοντες πίσω από την κατάρρευση της Thomas Cook

Μετά από 178 χρόνια πορείας, η κατάρρευση του ομίλου Thomas Cook είναι κατά μία έννοια σημάδι των καιρών, των ανακατατάξεων που συντελούνται παγκοσμίως σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και του ταραγμένου πολιτικού σκηνικού.

Παγκόσμιο «πράσινο» ραντεβού στη Νέα Υόρκη

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών όλου του πλανήτη στην παγκόσμια κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής για την κλιματική αλλαγή, κατέστησε σαφή την απαίτηση της κοινής γνώμης και δη, της νέας γενιάς προς τους κυβερνώντες για δυναμικότερη ανάληψη δράσης, εν όψει της σημερινής Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα. Το μέγα ερώτημα είναι, αν οι πολιτικοί θα σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων της κοινής γνώμης…

Παγκόσμια ημέρα δράσης για το κλίμα: εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου παγκοσμίως

Οι προσδοκίες των διοργανωτών για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση πολιτών κατά της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως φαίνεται ότι εκπληρώνονται, καθώς το Global Climate Strike έχει βγάλει στους δρόμους μεγάλους και μικρούς. Το ηχηρό μήνυμα των πολιτών έχει στόχο την επικείμενη (από την ερχόμενη Δευτέρα) Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, το οποίο θα συγκεντρώσει ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Γερμανία: Έρχεται… η πράσινη ανάπτυξη

Η αναμενόμενη για σήμερα έγκριση του νέου φιλόδοξου πράσινου πακέτου που δρομολογεί το Βερολίνο, ενδεχομένως να σηματοδοτήσει μια σημαντική στροφή για την οικονομική και δημοσιονομική στρατηγική που ακολουθεί επί χρόνια η Γερμανία. Και αυτό διότι το σημείο κλειδί βρίσκεται στον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί, με το κόστος του να υπολογίζεται έως και στα 40 δισ. ευρώ.

Ο διχασμός της Fed προβληματίζει τις αγορές

Οι αγορές είχαν προεξοφλήσει μια μετριοπαθή μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Όμως, δεν μπορούν να αγνοήσουν τα υπόλοιπα μηνύματα που τους επεφύλαξε το συμβούλιο της Fed και δη, το διχασμό της, που βάσιμα προκαλούν ανησυχία.

Πως τα πανίσχυρα λόμπι τραβούν το… αυτί του κύριου Τραμπ

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, με μεγάλο πολιτικό βάθος. Ειδικά για μια χώρα, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το χρήμα είναι Νόμος και η επιρροή των λόμπι σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας τεράστια.

  • Κατηγορία Γνώμες

Και η Fed σε ρόλο πυροσβέστη

Παρά τις ασκήσεις ηρεμίας στις οποίες επιδίδεται ο Λευκός Οίκος (και επιχειρεί να μεταδώσει στην αμερικανική αγορά) απέναντι στη σωρεία των προβλημάτων που συσσωρεύονται, με τελευταία την κρίση στη Μέση Ανατολή, η ανασφάλεια των επενδυτών αποδόθηκε καθαρά στη νέα απόπειρα της Fed να διοχετεύσει ρευστότητα στο σύστημα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS