Log in

HΠΑ: Άνοδος τον Δεκέμβριο για την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Αισθητή βελτίωση κατέγραψε τον Δεκέμβριο η καταναλωτική συμπεριφορά των Αμερικανών, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, γεγονός που σε συνδυασμό με τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας περιορίζει τις ανησυχίες σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Τρικλίζει η γερμανική οικονομία – Η μεγαλύτερη βουτιά από το 2009 για τη βιομηχανική παραγωγή

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα ανησυχητικά μηνύματα αναφορικά με την πορεία της γερμανικής οικονομίας, η οποία μπορεί να γλίτωσε στο… τσακ την διολίσθηση σε επίπεδα ύφεσης για το τρίμηνο, όμως όπως φάνηκε και από τα σημερινά στοιχεία από το μέτωπο της βιομηχανικής παραγωγής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Ποντάρει στη Wall Street, αλλά λογαριάζει… χωρίς τον ξενοδόχο

Με την έναρξη της νέας χρονιάς να σηματοδοτεί και επισήμως την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κρύψει από τώρα την πρόθεση του να εστιάσει στα δυνατά σημεία της θητείας του. Ή τουλάχιστον αυτά που θεωρεί ο ίδιος ότι είναι τα δυνατά σημεία της προεδρίας του με πρώτο στη λίστα την καλή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και την αντανάκλαση της καλής αυτής εικόνας στις επιδόσεις-ρεκόρ της Wall Street.

  • Κατηγορία Γνώμες

Η νέα πρόκληση για τον Μακρόν: Επ’ αόριστον απεργίες για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Έξω πάει καλά. Όμως στο εσωτερικό του ο Εμανουέλ Μακρόν εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τη γαλλική κοινωνία και τους εργαζομένους λόγω της νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης της οικονομικής του πολιτικής.

Σύνοδος ΟΠΕΚ: Μείωση της παραγωγής «οσμίζονται» οι αγορές

 Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η τιμή του πετρελαίου (χθες η άνοδος έφτασε το 4%) εν αναμονή της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΟΠΕΚ, στην οποία είναι πολύ πιθανόν να αποφασιστεί περαιτέρω μείωση της παραγωγής.

Ιαχές εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης

Θυμάστε τους εναγκαλισμούς και τις αβρότητες μεταξύ του ζεύγους Τραμπ και του ζεύγους Μακρόν, τόσο στο Παρίσι όσο και στην Ουάσιγκτον; Αυτά… last year. Διότι τις τελευταίες ώρες το μενού έχει εκατέρωθεν απειλές σε ψυχροπολεμικό κλίμα που αναπόφευκτα επηρεάζουν το σύνολο της Ευρώπης και προκαλούν αναταραχές στις διεθνείς αγορές.

Με νέους δασμούς (και) για την υπόθεση Airbus απειλεί ο Λευκός Οίκος

Η Αργεντινή και η Βραζιλία δεν ήταν οι μόνες που είχαν χθες την… τιμητική τους αποτελώντας το νέο στόχο των τιμωρητικών δασμών που μοιράζει… απλόχερα ο κύριος Τραμπ. Το… μενού των αμερικανικών απειλών είχε και ολίγη από Ευρώπη με αφορμή αυτή τη φορά τη γνωστή υπόθεση των επιδοτήσεων του ομίλου της Airbus.

Νέους δασμούς σε Αργεντινή και Βραζιλία επιβάλει ο Τραμπ

Πολλές ημέρες είχε ο κύριος Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε… κάποιον στο παγκόσμιο πεδίο και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Αλλά όχι πια. Ο πλανητάρχης των δασμών ξαναχτύπησε δείχνοντας ωστόσο πρωτοτυπία στον στόχο του που αυτή τη φορά ήταν η Αργεντινή και η Βραζιλία.

Από μια κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση Μέρκελ

Το γερμανικό πολιτικό σκηνικό γύρισε σελίδα. Το αν αυτό θα αποδειχτεί καλό για τη χώρα και την Ευρώπη ευρύτερα θα φανεί στην πορεία. Όμως, είναι γεγονός ότι ειδικά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα χρειαζόταν μια ριζική αλλαγή, αν ήθελε να έχει ελπίδα να ανακτήσει τη δυναμική που απολάμβανε κάποτε.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS