Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

HSBC: Επένδυση 100 εκατ. δολ.

Την έναρξη του HSBC Water Programme ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου της HSBC, Douglas Flint, ενός πενταετούς προγράμματος ύψους 100 εκατ. δολαρίων σε συνεργασία με τις WWF, WaterAid και Earthwatch.
Την έναρξη του HSBC Water Programme ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου της HSBC, Douglas Flint, ενός πενταετούς προγράμματος ύψους 100 εκατ. δολαρίων σε συνεργασία με τις WWF, WaterAid και Earthwatch.
Ο σκοπός του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των κινδύνων στις λεκάνες απορροής ποταμών, την παροχή νερού και βελτιωμένων συνθηκών υγιεινής σε περισσότερο από 1 εκατ. ανθρώπους και την ενημέρωση για την παγκόσμια πρωτοβουλία για το Νερό.
Η ανακοίνωση ακολούθησε τη δημοσίευση μιας νέας έκθεσης από την Frontier Economics για λογαριασμό της HSBC, η οποία αποκαλύπτει ότι μέχρι το 2050 οι 10 μεγαλύτερες -βάση πληθυσμού - λεκάνες απορροής ποταμών, αναμένεται να δημιουργήσουν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου ΑΕΠ – ένα νούμερο που ξεπερνά τα μελλοντικά έσοδα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Γερμανίας μαζί – και που αποτελεί μια τεράστια αύξηση από το 10% που παράγουν σήμερα.
Ωστόσο, η έκθεση προβλέπει επίσης ότι μέχρι το 2050, αν δεν ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, η κατανάλωση νερού σε επτά από τις 10 λεκάνες θα γίνει μη-διατηρήσιμη και θα αντιμετωπίσουν σημαντική έως σοβαρή έλλειψη νερού, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον το 30% των πόρων τους θα αποστραγγιστεί.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου της HSBC, κ. Douglas Flint δήλωσε ότι «η έκθεση αναδεικνύει ένα ισχυρό και εύλογο οικονομικό κίνητρο για τη βελτίωση της παρεχόμενης πρόσβασης σε καθαρό νερό και σε εγκαταστάσεις υγιεινής, σε μια χρονική περίοδο που η συνολική βοήθεια στους δύο παραπάνω τομείς έχει μειωθεί. Το HSBC Water Programme θα ωφελήσει τις κοινότητες που το έχουν ανάγκη και θα δώσει τη δυνατότητα στις οικονομίες τους να αναπτυχθούν».
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος η HSBC θα μοιραστεί τα ευρήματα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κατανόησης και στη βελτίωση της πρακτικής μεταξύ ΜΚΟ, φορέων άσκησης πολιτικής και επιχειρήσεων ενώ επίσης θα προτρέπει τους υπαλλήλους της να ασχολούνται με το πρόγραμμα.