Log in

Θέμα ωρών ο κίνδυνος πτώχευσης της Alitalia

Σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός γύρω από την Alitalia, με την ιταλική κυβέρνηση να διεξάγει αγώνα δρόμου για να γλυτώσει τον υπερχρεωμένο αερομεταφορέα της χώρας από μια νέα, και πιθανότατα τελειωτική χρεοκοπία.

Γράφει η: 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανέβαλε για μία ημέρα το κρίσιμο συμβούλιο της για το μέλλον της εταιρείας, και θα συναντηθεί τελικά σήμερα το απόγευμα, δίδοντας με τον τρόπο αυτό λίγο χρόνο ακόμη στη κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ώστε να προσπαθήσει να βρει λύση, και ειδικότερα νέα πηγή χρηματοδότησης.

Όμως, η κατάσταση είναι δραματική με τα συνδικάτα να έχουν ξεκαθαρίσει ότι η πτώχευση είναι πλέον θέμα, όχι ημερών, αλλά ίσως και ωρών!

Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (ENAC), Βίτο Ρίτζιο, δηλώνοντας ότι η εταιρεία θα καθηλωθεί στο έδαφος, αν δεν βρει τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο ευρώ έως αύριο.

Τελεσίγραφο προς την εταιρεία έχει δώσει και η ενεργειακή Eni, ξεκαθαρίζοντας ότι θα σταματήσει άμεσα να την εφοδιάζει με καύσιμα, εάν ως το Σάββατο δεν έχει διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο επιχειρηματικό πλάνο για την επιβίωση της.

Η ιστορική αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας έχει να επιδείξει κέρδη από το 2002, και μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 οι απώλειες της κυμάνθηκαν στα τρακόσια εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, για να παραμείνει ζωντανή υπολογίζεται ότι χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου ύψους τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, καθώς και νέα τραπεζική δανειοδότηση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση αναζητεί νέο χρηματοδότη, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μια εταιρεία δηλαδή μικτού κεφαλαίου με τη συμμετοχή του ιταλικού δημοσίου και ιδιωτών. Στους ιδιώτες δε, που ακούγονται, και που πιέζονται ουσιαστικά από τη κυβέρνηση να βοηθήσουν, είναι ο όμιλος Fintecna, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων, η εταιρεία των Ιταλικών Σιδηροδρόμων και τα ιταλικά ταχυδρομεία, Poste Italiane.

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει τελικά ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alitalia, ο όμιλος Air France-KLM, που διαθέτει το 25% των μετοχών, και αν θα μπει στην αύξηση κεφαλαίου. Και αυτό διότι βρίσκεται και ο ίδιος σε φάση αναδιάρθρωσης που ενδεχομένως να τον εμποδίσει να προχωρήσει σε άμεσα ανοίγματα.

Το 2008 ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος είχε επιχειρήσει να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της ιταλικής εταιρείας, αλλά ουσιαστικά μπλοκαρίστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος προτίμησε να διασώσει τον ιταλικό αερομεταφορέα στήνοντας μια πολυσχιδή ομάδα από 21 επενδυτές, που περιλάμβανε από την τράπεζα Intesa Sanpaolo έως την διαχειρίστρια εταιρεία αυτοκινητοδρόμων Atlantia.

Έκτοτε, ωστόσο, οι συνθήκες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό επιδεινώθηκαν, και σε συνδυασμό και με μια σειρά από διοικητικά λάθη, έφτασαν την Alitalia να χάνει περίπου 700.000 ευρώ την ημέρα! Έτσι, αν και σήμερα η Ρώμη θα άφηνε ευχαρίστως την Air France να αναλάβει τα ηνία, δεν είναι βέβαιο ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται. Σημειωτέον ότι η κρίσιμη συνεδρίαση των μετόχων έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Για την κυβέρνηση Λέτα η επιβίωση της Alitalia έχει εκτοξευθεί στη κορυφή της ατζέντας της, καθώς διακυβεύονται 14.000 θέσεις εργασίας και ένα όνομα σύμβολο για την ιταλική επιχειρηματική αγορά. Και βέβαια δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση μία ακόμη κορυφαία ιταλική εταιρεία να ξεπουληθεί άρον-άρον σε κάποιο ξένο όμιλο και δη, χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον των εργαζομένων, όπως έγινε με το πρόσφατο deal της ανάληψης του ελέγχου της Telecom Italia από την ισπανική Telefonica.