Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Βρετανία - Τουρκία: Συμμαχία!

Τη στήριξη της προς την προσπάθεια που καταβάλει η Βρετανία να προετοιμαστεί για την μετά-Brexit εποχή και τη σύσταση νέων διμερών συμμαχιών και εμπορικών συμφωνιών δίχως την ομπρέλα της Ε.Ε. εκφράζει έμπρακτα η Άγκυρα.

Η Αγία Σοφία και η ολοκλήρωση του νέο-οθωμανικού οράματος του Σουλτάνου

Με διάγγελμα του προς τον τουρκικό λαό απόψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως και με λίαν πανηγυρικό τόνο την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Αν και η απόφαση του είχε ουσιαστικά ληφθεί προ πολλού.

Ηχηρό χαστούκι κατά του Ν. Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς του ήρθαν του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος το… φυσάει και δεν κρυώνει με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο απέρριψε το επιχείρημα του Αμερικανού προέδρου και των δικηγόρων του πως τα φορολογικά του στοιχεία είναι απόρρητα.

Με τέτοιους... φίλους τεχνοκράτες, τι να τους κάνουμε τους εχθρούς!

Έχοντας, από τα χρόνια της ελληνικής κρίσης, την «φανταστική» εμπειρία του τρόπου που σκέφτονται και λειτουργούν οι τεχνοκράτες των διεθνών οργανισμών (ποιος, άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ), τα όσα διάβασα στις προτάσεις των τεχνοκρατών του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της έκθεσής τους για την παγκόσμια αγορά εργασίας εν μέσω πανδημίας, δεν θα έπρεπε να μου προκαλέσουν εντύπωση. Αλλά μου έκαναν, διότι φαίνεται τελικά πως… όσο μεγαλώνω, ακόμη μαθαίνω! 

Εκτός ελέγχου η πανδημία στο Ισραήλ - Kατακραυγή για την αδράνεια της κυβέρνησης

Σοβαρές διαστάσεις και στο πολιτικό σκηνικό του Ισραήλ προκαλεί η ραγδαία αναζωπύρωση του κορονοϊού στη χώρα. Με τον Ισραηλινό… Τσιόδρα να διακηρύσσει ότι η χώρα «έχασε τον έλεγχο της πανδημίας» το πάθημα του Τελ Αβίβ πρέπει να γίνει παράδειγμα προς όλους, μεταξύ τους και την ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου πως η χώρα στα πρώτα στάδια της κρίσης θεωρείτο ένα από τα success story της διαχείρισης της πανδημίας.

Με το καλό να… τριτώσει!

Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να ευχηθώ να… τριτώσει το κακό. Αν βέβαια θεωρήσουμε ως κακό πως ο κορονοϊός εκδικείται αδυσώπητα όσους διεθνείς ηγέτες τον υποτίμησαν ως μια απλή… γριπούλα και έθεσαν συνάμα και τους συμπατριώτες τους σε κίνδυνο.

Στο πλευρό των εξεγερθέντων του Χονγκ Κονγκ και οι τεχνολογικοί κολοσσοί

Τη στήριξή τους στο αντάρτικο που στήνουν οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ για να εναντιωθούν στη νέα τρομο-νομοθεσία εθνικής ασφαλείας που επέβαλε στο θύλακα το Πεκίνο εκφράζουν έμπρακτα με τις κινήσεις τους οι διεθνείς τεχνολογικοί κολοσσοί όπως και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS