Log in

Βασίλης Αγγελόπουλος

Μαξίμου για Μαρινάκη: Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Πραγματικό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με μια σκληρή ανακοίνωση, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι ο λόγος που ο κ. Μαρινάκης αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια, είναι επειδή διαπίστωσε την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη.

ΟΑΕΔ: Έρχεται και νέος κύκλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Στο 83% έφτασε η απορροφητικότητα θέσεων και δαπανών του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα που εκπονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τον ΟΑΕΔ και αφορά την πρόσληψη και την κατάρτιση ανέργων σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Αυτός είναι και ο λόγος που το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να υλοποιήσει ένα νέο κύκλο του συγκεκριμένου προγράμματος. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, «από τις 30.333 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί, έχουν καλυφθεί οι 25.184, ενώ από τα 219.276.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί, θα δαπανηθούν τελικά τα 182.054.128 ευρώ».

Υπ. Εργασίας: Τη Μ. Τετάρτη η καταβολή του ΚΕΑ

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης). Η πληρωμή θα αφορά αιτήσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου.

Το ΔΝΤ στηρίζει τον Τσίπρα!

Το νέο «όπλο» του Αλέξη Τσίπρα, στη μάχη για τις ευρωεκλογές έχει τρία γράμματα: Δ,Ν,Τ! Η πρωτοβουλία που έχει λάβει η κυβέρνηση για να αποπληρώσει πρόωρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποτελεί ένα από τα βασικά της επιχειρήματα για να δηλώνει, δια στόματος πρωθυπουργού, ότι δεν θα εφαρμόσει το μέτρο της μείωσης του αφορολογήτου. Πρόκειται για ένα μέτρο που επιβλήθηκε από το ίδιο το ΔΝΤ και τώρα, που επίκειται η τυπική και ουσιαστική εξόφλησή του δανείου του, δεν συντρέχει λόγος για να εφαρμοστεί.

Τσίπρας – Εκλογική Επιτροπή: Κινητήρια δύναμη οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες

Με την φράση ότι «κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες, ο δημοκρατικός κόσμος, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε» ο πρωθυπουργός, έδωσε το στίγμα των επικείμενων ευρωεκλογών στη συνεδρίαση του συντονιστικού της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Εργάνη Μάρτιος: 43.373 νέες θέσεις εργασίας – Στο 54% των νέων προσλήψεων οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Το Μάρτιο καταγράφηκαν 43.373 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη έδειξαν ότι κατά τον τρίτο μήνα του έτους, πραγματοποιήθηκαν 202.157 προσλήψεις, αλλά έγιναν και 158.784 απολύσεις. Σε σύγκριση με πριν από ένα έτος όταν είχαν προκύψει 55.494 νέες θέσεις εργασίας, το φετινό ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά 12.121 θέσεις. Επίσης, από την αρχή της χρονιάς φαίνεται ότι έχουν προκύψει 48.880 νέες θέσεις απασχόλησης, 6.700 λιγότερες σε σχέση με τις περσινές...

ΓΣΕΕ: Προσωρινή διοίκηση… ίδια με την προηγούμενη

Η προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ θα είναι ίδια, σε σύνθεση και σε αξιώματα, με την απερχόμενη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε να κάνει αποδεκτό το σχετικό αίτημα 61 Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας για το διορισμό προσωρινής διοίκησης. Όπως έγινε γνωστό, η κύρια αίτηση των οργανώσεων – μελών της Συνομοσπονδίας πρόκειται να συζητηθεί αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, την Δευτέρα 6 Μαϊου. Κύριος στόχος της προσωρινής διοίκησης παραμένει η διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου, για να αναδειχθεί η αιρετή διοίκηση της ΓΣΕΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης και οι… χορηγίες της Siemens

Στην εκτίμηση ότι οι «χορηγίες» της Siemens θα καταδιώκουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια ζωή, προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση άρθρου του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Π. Ελευθεριάδη, ο οποίος το 2008 είχε αναφερθεί με καυστικά σχόλια για την υπόθεση Siemens και τα δώρα της εταιρείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το γραφείο τύπου της κυβερνώσας παράταξης διερωτάται αν έχει κάτι να πει σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, για το συγκεκριμένο θέμα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS