Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΕΝΕ: Την Πέμπτη το 24ο Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη»

Με την παραδοσιακή χορηγία επικοινωνίας του ομίλου FmVoice, ξεκινά την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου το συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» που διοργανώνει για 24η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Γράφει ο: 

Κεντρικό θέμα του εφετινού συνεδρίου είναι «ο κομβικός ρόλος της Ενέργειας στην οικονομική ανάπτυξη», ενώ έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους περισσότεροι από 60 κορυφαίοι παράγοντες της ελληνικής, περιφερειακής και διεθνούς ενεργειακής αγοράς, πολιτικοί, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.

Οι διήμερες συζητήσεις προσφέρει τη δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων επί καίριων και επίκαιρων θεμάτων, που απασχολούν τον ενεργειακό τομέα και τα οικονομικά επιτελεία στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι η ιστοσελίδα fmvoice.gr και η εφημερίδα «Finance & Markets Voice».

Στην έναρξη του συνεδρίου, θα μιλήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ στις επιμέρους συνεδρίες θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής και στελέχη κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων, όπως, της ΔΕΗ, των ΕΛ.ΠΕ., του ΑΔΜΗΕ, της ENEL Green Power, της Energean κ.α.

Σημαντικό γεγονός του Συνεδρίου αποτελεί η παρουσίαση του «World Energy Outlook 2019», που εκδίδει κάθε χρόνο ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ). Την παρουσίαση θα κάνει ο επικεφαλής αναλυτής του IEA Kieran McNamara, ενώ το στέλεχος της Διεύθυνσης για τις Κλιματικές Δράσεις της Κομισιόν Ειρήνη Νικολάου θα παρουσιάσει τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου και στη συνεδρία «Ambassador’s Forum», που αποτελεί τη εφετινή καινοτομία της διοργάνωσης, περιλαμβάνονται η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue και ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα,. Κυριάκος Κενεβέζος.

Στις θεματικές συζητήσεις θα λάβουν μέρος, επίσης, ο πρώην βουλευτής και τέως υπουργός Ενέργειας της Βρετανίας Tim Yeo, ο καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΕΝΕ Παντελής Κάπρος, o σύμβουλος της διοίκησης της ρωσικής Gazprom Export και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πετρελαίου και Αερίου Gubkin Andrey Konoplyanik και πολλοί άλλοι.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι παρεμβάσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά, του γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και  Υδάτων του ΥΠΕΝ καθ. Κωνσταντίνου Αραβώση, του προέδρου της ΡΑΕ δρ. Νίκου Μπουλαξή, του επικεφαλής της ΕΔΕΥ δρ. Ιωάννη Μπασιά και του προέδρου του Center for European Policy Analysis (CEPA) της Ουάσιγκτον dr. Peter Doran.

Τις γεωπολιτικές διαστάσεις της ενέργειας στην περιοχή και διεθνώς, θα αναλύσουν η γ.γ. Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου, ο αναπλ. καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Συρίγος, ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων δρ. Κωνσταντίνος Φίλης και η ειδική σε θέματα που αφορούν στην Κασπία, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο δρ. Μαρίκα Καραγιάννη.

Η θεματολογία του εφετινού συνεδρίου καλύπτει όλο το φάσμα των ενεργειακών εξελίξεων, από το διεθνές τοπίο, τον ενεργειακό μετασχηματισμό ως μοχλό οικονομικής ανάπτυξης σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, τα θέματα προμηθειών και ασφάλειας εφοδιασμού, τις υποδομές, τον ανταγωνισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις, έως τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το 24ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ στηρίζουν σημαντικές εταιρείες και οργανισμοί του ενεργειακού τομέα, ως χορηγοί, ή υποστηρικτές. Μέγας Χορηγός του Συνεδρίου είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, στρατηγικοί χορηγοί η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ, χορηγοί η Energean, η KG Law Firm και η Elpedison, ενώ στους υποστηρικτές συμπεριλαμβάνονται η ΔΕΠΑ, η ΕΔΕΥ, ο όμιλος Μυτιληναίος, η EnSCo, η Enerta και η EnergyLive.

Χορηγοί Επικοινωνίας, εκτός από τον όμιλο της FmVoice, είναι η εφημερίδα «Καθημερινή» και οι ιστοσελίδες energia.gr, energypress.gr και slpress.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του ΙΕΝΕ, στα τηλέφωνα: 210 3628457, 210 3640278, 210 3624245 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνεδρίου και ο κατάλογος ομιλητών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (iene.gr).

 

All rights reserved. Fmvoice 2006-2018.