Log in

Σήμα (νέας) εκκίνησης για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, με την ανάρτηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από το ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιώργος Παλαιτσάκης

Πολύ κάτω των αντικειμενικών αξιών οι τιμές πώλησης ακινήτων

Σε απίστευτα χαμηλές τιμές, οι οποίες υπολείπονται κατά πολύ των αντικειμενικών αξιών, μεταβιβάζονται πλέον τα ακίνητα στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις - περιορισμένες μεν αλλά ενδεικτικές των τάσεων της κτηματαγοράς - περιπτώσεις συμβολαίων πώλησης κτισμάτων και οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας, που έχουν καταχωρηθεί ήδη στο Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων, τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή την οποία δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με σκοπό να βοηθήσει τους πολίτες να λαμβάνουν πληροφορίες για τις τιμές στις οποίες μεταβιβάζονται ακίνητα.

Nέα μέτρα για να σταματήσει το αλαλούμ με τα ανασφάλιστα

Λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αποστολή ειδοποιητηρίων για ανασφάλιστα οχήματα σε πολίτες οι οποίοι έχουν αποσύρει, έχουν πωλήσει ή έχουν απολέσει τα ΙΧ αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους, λόγω καταστροφής, κλοπής ή κατάσχεσης ή τα κυκλοφορούν στο εξωτερικό, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις πολιτών που δεν υποχρεούνταν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, αναζητούν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Άδικες χρεώσεις για ανασφάλιστα οχήματα για πάνω από 350.000 φορολογούμενους

Πάνω από 350.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν αποσύρει, έχουν πωλήσει ή έχουν απωλέσει τα ΙΧ αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους, λόγω καταστροφής, κλοπής ή κατάσχεσης ή τα κυκλοφορούν στο εξωτερικό καλούνται ξαφνικά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (A.A.Δ.Ε.) να καταβάλουν πρόστιμα ύψους 250 ευρώ έκαστος, καθώς θεωρούνται ότι κατέχουν ανασφάλιστα οχήματα!

Τι σημαίνει η «Κατ’ Αρχήν Έγκριση» που αποφάσισε το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Με μια διαδικασία, η οποία προβλέπει την υποστήριξη και την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, όχι όμως και τη χρηματοδότηση της Ελλάδος με νέα δάνεια, αποφάσισε να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Πρόκειται για την διαδικασία της «Κατ’ Αρχήν Έγκρισης», η οποία έχει καθιερωθεί να εφαρμόζεται όταν έχει υπάρξει συμφωνία σχετικά με τις πολιτικές μεταρρυθμίσεων στις οποίες βασίζεται ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει το Ταμείο, αλλά δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία μεταξύ της χώρας-μέλους του και των πιστωτών της σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της.

Ειδοποιητήρια για πρόστιμα από την ΑΑΔΕ για ανασφάλιστα οχήματα

Ειδοποιητήρια για την επιβολή προστίμου ύψους 250 ευρώ έλαβαν προχθές στα e-mail τους περισσότεροι από 1.150.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα ή απλώς να κατέχουν ανασφάλιστα οχήματα, μετά από εκτεταμένη ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων που πραγματοποίησαν στις 6 Ιουνίου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (A.A.Δ.Ε.).

Ηχηρό μήνυμα από Eurogroup: Η Ελλάδα ελευθερώνεται από τα Μνημόνια και βγαίνει στις αγορές

Θετικότατες εξελίξεις - και μάλιστα ραγδαίες - αναμένονται πλέον για την ελληνική οικονομία μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup με τις οποίες διατυπώθηκαν με μεγάλη σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η εξειδίκευση των μέτρων αυτών έγινε σε τέτοιο βαθμό, ώστε η όλη διατύπωση να έχει πλέον τη μορφή της δέσμευσης των δανειστών για την "δρομολόγηση" των συγκεκριμένων διευκολύνσεων σε ένα χρόνο και δύο μήνες από σήμερα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. 

Τα βασικά σημεία του προσχεδίου της συμφωνίας που συζητά το Eurogroup

Εκταμίευση δόσης ύψους τουλάχιστον 8,5 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, «συγχαρητήρια» για την προώθηση όλων των προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων που ζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης και ορισμένα θετικά «βήματα» προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μεσομακροπρόθεσμων δράσεων και μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους περιλαμβάνει το προσχέδιο της συμφωνίας για την Ελλάδα το οποίο συζητείται αυτή τη στιγμή στο Eurogroup.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS