Log in

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Ιανουάριο

Ανοδικά κινήθηκε ο αριθμός των ανέργων που καταγράφονται στον ΟΑΕΔ κατά τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, έφτασαν τo 1.127.089 , αριθμός που είναι αυξημένος κατά 34.764 άτομα, σε σχέση με πριν από 12 μήνες, όταν είχαν καταγραφεί 1.092.325 άνεργοι. Αν η σύγκριση γίνει με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2018, όταν οι άνεργοι είχαν φτάσει το 1.116.816, φαίνεται ότι η αύξηση είναι 10.273 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιώργος Παλαιτσάκης

Όργιο διαφθοράς και οικονομικών εγκλημάτων αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ το 2018

Εικονικές συναλλαγές για την είσπραξη χρημάτων μέσω ΕΣΠΑ, μη διάθεση ποσών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων για τους σκοπούς για τους οποίους εκταμιεύτηκαν, τοκογλυφία, παράνομες τραπεζικές συναλλαγές, απόκρυψη εισοδημάτων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις των ελέγχων που πραγματοποίησαν το 2018 οι Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

ΑΑΔΕ:«Άλμα» 4,44 δισ. ευρώ στα ληξιπρόθεσμα χρέη το 2018

Περίπου το 55% των οφειλετών της Εφορίας χρωστούν μικροποσά μέχρι 500 ευρώ, ενώ μόλις το 1% των φοροοφειλετών βαρύνονται με χρέη άνω των 100.000 ευρώ. Τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ενώ αντίθετα όσοι χρωστούν πάνω από 500 και μέχρι 10.000 ευρώ έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά εξακολουθούν να καλύπτουν σημαντικό ποσοστό επί του συνόλου των οφειλετών, το οποίο ανέρχεται στο 38%.

Γραφείο Προϋπολογισμού: Κίνδυνος εκτροχιασμού από τις δικαστικές αποφάσεις για αναδρομικά και αυξήσεις

Τον κίνδυνο δημοσιονομικής εκτροπής από τις ολοένα αυξανόμενες δικαστικές διεκδικήσεις αναδρομικών αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις και από την αναμενόμενη πλειοδοσία εξαγγελιών για καταβολή των διεκδικούμενων ποσών από τα πολιτικά κόμματα, ενόψει των επικείμενων πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις στο 1/3 των πρατηρίων που ελέγχθηκαν από την ΑΑΔΕ

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας και μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή διαπιστώθηκαν από εκτεταμένους ελέγχους που διενήργησαν πανελλαδικά, σε εκατοντάδες πρατήρια καυσίμων οι φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα του συστήματος εισροών-εκροών.

Εισφορά αλληλεγγύης και φέτος στα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων αναπήρων

Την υποχρέωση να καταβάλουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν από το κράτος θα έχουν και με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, χιλιάδες άτομα με αναπηρία κάτω του 80% καθώς και άτομα με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλά ή δεν είναι κινητικά ανάπηρα. O λόγος είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξακολουθούν να θεωρούν τα επιδόματα αυτά ως εισοδήματα απαλλασσόμενα μεν από τον φόρο εισοδήματος αλλά υπαγόμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Θράσος Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας!

Mε απίστευτο θράσος μίλησε για την Ελλάδα η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού "οικονομικών δολοφόνων", πιο γνωστού ως "Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", Κριστίν Λαγκάρντ. Αποσιωπώντας σκόπιμα την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε στη χώρα μας η επιβολή των σκληρών πολιτικών λιτότητας και στέρησης στοιχειωδών δικαιωμάτων στην οποία επιδόθηκε επί τουλάχιστον 7 έτη το ΔΝΤ μέσω των Μνημονίων, η κα Λαγκάρντ, μιλώντας - μετά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη - στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ» στο Μόναχο, ανέφερε την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή για τους περιορισμούς στην αγορά εργασίας!

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS