Log in

Κ. Μίχαλος: Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ε.Ε η διαχείριση του Brexit

«Οι Ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να προστατεύσουν τις θεμελιώδεις αξίες στις οποίες στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η ενιαία αγορά. Η διαχείριση καταστάσεων όπως το Brexit, αλλά και η ελληνική κρίση, με κοντόφθαλμες λογικές και τακτικισμούς που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, κάθε άλλο παρά βοηθά στη διατήρηση της ευρωπαϊκής συνοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιώργος Παλαιτσάκης

Νέες αποφάσεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Νέες κοινές υπουργικές αποφάσεις για τον τύπο, το περιεχόμενο και τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσης, πιο γνωστών ως δηλώσεων «πόθεν έσχες» εξέδωσαν και δημοσίευσαν χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Ποιοι "πελάτες" της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. γλιτώνουν οριστικά τον φορολογικό έλεγχο για υποθέσεις παλαιών ετών και ποιοι όχι

Οδηγίες για τον κατά προτεραιότητα έλεγχο των υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος και λοιπών φορολογιών που θεωρούνται μη παραγεγραμμένες σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 1738/2017 απόφαση του Σ.τ.Ε. δίδει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής με εγκύκλιο που απέστειλε χθες προς την Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).

Εμπόδια και "παγίδες" στην προσπάθεια εξομοίωσης των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων

Πιθανή η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, ομολόγησε η υφυπουργός. Από πού θα αντλούνται τα στοιχεία για τον προσδιορισμό των φορολογητέων αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών. Αδιευκρίνιστο εάν το νέο σύστημα θα ισχύσει τελικά από την 1η-1-2018. Παραμένει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η αντικατάσταση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. από έναν νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Απλήρωτα χρέη προς το Δημόσιο 1,068 δισ. ευρώ τον Αύγουστο

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις φορολογικές αρχές ανήλθαν σε 98,23 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου 2017-Μόνο στο πρώτο οκτάμηνο του 2017 έμειναν απλήρωτα άλλα 8,551 δισ. ευρώ χρέη προς το Δημόσιο!

Με ρυθμούς χελώνας πληρώνει τα χρέη του το Δημόσιο

Με βραδείς ρυθμούς εξακολουθεί να αποπληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα αφήνει απλήρωτες ολοένα και περισσότερες νέες οφειλές του προς ιδιώτες, καθώς οι επιχορηγήσεις που προορίζονται για τον σκοπό αυτό δίδονται με το σταγονόμετρο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Aπόπειρα Τσακαλώτου-Χουλιαράκη να κάμψουν τις εμμονές του ΔΝΤ σε πρόσθετα μέτρα για το 2018

Προσπάθειες να εξαλείψουν τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για πρόσθετα μέτρα ύψους τουλάχιστον 0,9% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 1,5 δισ. ευρώ το 2018 και να ανιχνεύσουν τις προθέσεις του για τα άλλα μεγάλα θέματα της τρίτης αξιολόγησης θα επιχειρήσουν το προσεχές Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης κατά τη συνάντησή τους με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο της Φθινοπωρινής Συνόδου του διεθνούς οργανισμού στην Ουάσιγκτον.
 

Αικ. Παπανάτσιου: Αναζητούνται "ισοδύναμα" μέτρα για να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί

Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο κρασί το φθινόπωρο του 2015 προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και προς την κατεύθυνση αυτή αναζητά ήδη άλλα μέτρα “για την αντικατάσταση των εσόδων που θα χαθούν”.

ΔΝΤ: Αυξάνει την εκτίμηση για το πλεόνασμα του 2018 - Εξακολουθεί να "βλέπει" υστέρηση από τον στόχο του 3,5%

Την επιβολή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ ή 0,9% του ΑΕΠ για το 2018 ζητά εμμέσως πλην σαφώς από την κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Στην έκθεση του ΔΝΤ για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook) υπάρχει νέα πρόβλεψη από το Ταμείο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS