Log in

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για το τέλος επιτηδεύματος

Οδηγίες σχετικά με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, στην περίπτωση που φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα είχε κατά το παρελθόν προβεί στην έναρξη και άλλου επαγγέλματος, διαφορετικού από αυτό που ασκεί σήμερα και στη συνέχεια το διέκοψε χωρίς να συμπληρώσει, συνολικά, πέντε έτη άσκησής του, δίνει προς τις Δ.Ο.Υ. η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιώργος Παλαιτσάκης

Έρχονται μειώσεις φόρων και 120 δόσεις μετά το Πάσχα - Πιθανόν και 13η σύνταξη!

Νέο πακέτο παροχών, το οποίο θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο φοροελαφρύνσεις, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την κατάρτιση του νέου αυτού "πακέτου" εξετάζονται μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, μειώσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) των καυσίμων, νέες διορθωτικές παρεμβάσεις στις διατάξεις για την επιβολή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και επαναφορά της έκπτωσης φόρου 1,5% ή 2% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την προώθηση στη Βουλή των νομοθετικών διατάξεων που θα προβλέπουν ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις.

ΕΛΣΤΑΤ: Πλεόνασμα ρεκόρ στο 4,4% του ΑΕΠ το 2018

Πλεονάσματα-ρεκόρ 1,1% του ΑΕΠ στο ισοζύγιο και 4,4% του ΑΕΠ στο πρωτογενές ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης σημειώθηκαν το 2018, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στάλθηκε στον EMΣ το αίτημα για μερική αποπληρωμή του ΔΝΤ

H ελληνική κυβέρνηση απέστειλε σήμερα την πρότασή της προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EMΣ) για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν πριν από λίγο πηγές του Υπουργείου Οικονομικών.

Έως 30 Μαΐου η αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες

Παρατείνεται εκ νέου, για άλλους δύο μήνες, η προθεσμία για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Mέσω TAXISnet η τήρηση των βιβλίων για χιλιάδες επιχειρήσεις

Μετά το Πάσχα θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για την ηλεκτρονική τήρηση των φορολογικών βιβλίων χιλιάδων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 15ου ΤΑΧ Forum, που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο κ. Πιτσιλής αποκάλυψε την υλοποίηση αυτής της πολύ σημαντικής εφαρμογής κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σίμο Αναστασόπουλο.

Το λέει ο νόμος: Χωρίς πρόστιμα αλλά με τόκους ο εκπρόθεσμος ΕΝΦΙΑ

Εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9-ΕΝ.Φ.Ι.Α. χωρίς πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής μπορούν να υποβάλουν οι φορολογούμενοι με τις ρυθμίσεις που περιελήφθησαν σε πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες από τις εκπρόθεσμες αυτές δηλώσεις προκύπτει υποχρέωση καταβολής επιπλέον ΕΝ.Φ.Ι.Α. - λόγω ουσιωδών αλλαγών σε περιγραφικά στοιχεία δηλωθέντων ακινήτων, οι οποίες επηρεάζουν αυξητικά το ύψος της φορολογητέας αξίας τους - τα πρόσθετα ποσά του φόρου αυτού θα πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους προσαυξημένα με τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ).

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS