Log in

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ φέτος έχει σημαντικά κέρδη

Αξιόλογα κέρδη θα έχει η ΔΕΗ το 2018, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μανώλη Παναγιωτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιώργος Παλαιτσάκης

Παράταση έως 22/3 στους εκτιμητές ακινήτων, για τον καθορισμό των νέων αντικειμενικών τιμών

Παράταση μιας ακόμη εβδομάδος έδωσε στους πιστοποιημένους ιδιώτες εκτιμητές ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων σε ολόκληρη την χώρα.

Παπανάτσιου: Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή νέες γενικευμένες ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών

H κυβέρνηση δεν εξετάζει σ’ αυτήν την φάση το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες γενικευμένες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο τύπου «100 δόσεων», ούτε εξετάζει αυτό το διάστημα να επεκτείνει και σε μισθωτούς ή συνταξιούχους τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του «εξωδικαστικού συμβιβασμού» και στοχεύει στην εξυγίανση βιώσιμων επιχειρήσεων. Επίσης δεν σκοπεύει καν να αυξήσει τις μηνιαίες δόσεις της πάγιας ρύθμισης σε περισσότερες από 12 ή 24.

Τράπεζα Ελλάδος: Το μυστικό του πλεονάσματος

H είσπραξη μερίσματος ύψους 614,2 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος το οποίο ήταν υψηλότερο κατά 214,2 εκατ. ευρώ από αυτό που είχε προβλεφθεί αλλά και η σημαντική υπέρβαση των υπόλοιπων εισπρακτικών στόχων τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Φεβρουάριο συνέβαλαν στην διαμόρφωση πλεονάσματος ύψους 1,543 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους. Στη διαμόρφωση αυτού του τόσο υψηλού πλεονάσματος συνέβαλε και η συγκράτηση των δημοσίων δαπανών σε επίπεδο 310 εκατ. ευρώ χαμηλότερο από αυτό που είχε προβλεφθεί. Το πλεόνασμα που καταγράφηκε το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι πάνω από 15 φορές μεγαλύτερο από αυτό που είχε προβλεφθεί για το ίδιο διάστημα!

Νέα χαράτσια από 4,2% έως 35% στα αναδρομικά συνταξιούχων

Την επιβολή επιπλέον φορολογικών επιβαρύνσεων από 4,2% έως και 35% στα "αναδρομικά" της μηνιαίας εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, που καταβλήθηκαν στο τέλος Νοεμβρίου 2017 σε περισσότερους από 1.000.000 συνταξιούχους επειδή θεωρήθηκαν ως ποσά παρανόμως παρακρατηθέντα κατά την περίοδο από την 1η-1-2012 έως τις 30-6-2016, αποφάσισε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής. Η επιπλέον φορολόγηση των ποσών αυτών θα γίνει, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν οι συνταξιούχοι την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2018 για να δηλώσουν τα εισοδήματα του 2017.

Αδήλωτες ταμειακές μηχανές: Η περίεργη αδράνεια του υπουργείου Οικονομικών

Ανεξήγητη εύνοια προς τα κυκλώματα που φοροδιαφεύγουν χρησιμοποιώντας αδήλωτες ταμειακές μηχανές δείχνουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με το να μην θεωρούν την πράξη αυτή ως παράβαση τιμωρητέα με πρόστιμο και με το να μην θέτουν σε εφαρμογή το ήδη νομοθετηθέν εδώ και 15 μήνες μέτρο της διασύνδεσης των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (Φ.Η.Μ.) όλων των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές του ΤΑΧΙS και του ΤΑΧΙSNET.

Το νέο έντυπο Ε3 για πάνω από 1,5 εκατομμύριο επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες

Στον ανασχεδιασμό του εντύπου Ε3, το οποίο υποχρεούνται να υποβάλουν και φέτος μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος πάνω από 1,5 εκατομμύριο επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σχέδιο για εξαγορά καταπατημένων δημοσίων ακινήτων από τους αυθαίρετους κατόχους τους

Σχέδιο που προβλέπει το δικαίωμα εξαγοράς καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου από όσους ιδιώτες τα κατέχουν αυθαίρετα εδώ και δεκαετίες σε όλην την Ελλάδα, προωθεί η κυβέρνηση. Μέσω του σχεδίου αυτού, επιδιώκει να διασφαλίσει πρόσθετα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό, δίνοντας ταυτόχρονα τέλος στις πολύχρονες δικαστικές διαμάχες που κοστίζουν χρόνο και χρήμα στις Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου.

Πάνω από 1,8 δισ. ευρώ τα "δυνητικά" έσοδα από τις λίστες των πλουσίων φοροφυγάδων

Σημαντικού ύψους έσοδα, της τάξεως τουλάχιστον του 1,8 δισ. ευρώ, αποδεικνύεται ότι θα μπορούσαν να αποδώσουν στα κρατικά ταμεία οι φορολογικοί έλεγχοι στους πλούσιους φορολογούμενους οι οποίοι περιλαμβάνονται στις λίστες Λανγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων εξωτερικών, αν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες είχαν ενισχυθεί με περισσότερο προσωπικό, αν δεν γίνονταν συνεχείς αναδιαρθρώσεις υπηρεσιών και μεταφορές αρμοδιοτήτων βάσει δήθεν μεταρρυθμιστικών μνημονιακών διατάξεων κι αν το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν οδηγούσε στην παραγραφή χιλιάδες υποθέσεις με τις αποφάσεις που εξέδωσε το 2017.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS