Log in

Γ. Σταθάκης: Σύντομα ο διαγωνισμός για ΔΕΣΦΑ

Η προετοιμασία για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα ανακοινωθεί η μορφή της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος συμπλήρωσε ότι σε ότι αφορά τα ΝΟΜΕ, υπάρχει ακόμα απόσταση σε μερικά τεχνικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιώργος Παλαιτσάκης

Παράταση προθεσμίας πληρωμών για τους κατοίκους Κύμης-Αλιβερίου

Παρατείνονται μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2017 – με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου - οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου της Π.Ε. Ευβοίας. Η παράταση ισχύει για προθεσμίες που λήγουν ή έληξαν από τις 9 Φεβρουαρίου 2017 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Επίσκεψη στις Δ.Ο.Υ. για όσους υποβάλλουν διορθωτικές ΜΥΦ

Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις του ν. 4446/2016 περί «οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών», για να διορθώσουν, χωρίς επιβαρύνσεις με πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής, τυχόν λάθη, παραλείψεις ή ανακρίβειες στη συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή των αρχικών εμπρόθεσμων καταστάσεων φορολογικών στοιχείων (ΜΥΦ) των ετών 2014 και 2015, είναι υποχρεωμένοι, αφού υποβάλουν τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές καταστάσεις μέσω του συστήματος Taxisnet, να μεταβούν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για να γνωστοποιήσουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν ότι υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις τροποποιητικές καταστάσεις! Την υποχρέωση αυτή προβλέπει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που εκδόθηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει οδηγίες και διευκρινίσεις για την παραλαβή των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων σύμφωνα με το ν. 4446/2016.

Εξετάζουν εξατομικευμένες ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο μέχρι 2.000 ευρώ

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή νέα ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, όπως έκανε το 2015, ούτε να δώσει τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων που θα προκύψουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

«Στοπ» από Τσακαλώτο στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ

Με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο υπουργός Οικονομικών καλεί τους δανειστές να σταματήσουν τις παράλογες απαιτήσεις και να καταλήξουν σε ένα βιώσιμο συμβιβασμό για το ελληνικό πρόγραμμα»

Όχι μόνο προϊόντα-μαϊμού αλλά και... original μαϊμούδες κατέσχεσαν τα Τελωνεία!

Αδήλωτα χρηματικά ποσά σε μετρητά, παράνομα κυκλοφορούντα αυτοκίνητα και φορτηγά, λαθραία διακινούμενα χρυσά κοσμήματα, χρυσά νομίσματα, εξαρτήματα όπλων Καλάσνικωφ, ναρκωτικά, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά και πετρελαιοειδή, προϊόντα-μαϊμού, αλλά και … πραγματικές μαϊμούδες που εισήχθησαν παράνομα στην Ελλάδα, κατέσχεσαν οι τελωνειακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια ελέγχων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου που πραγματοποίησαν στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2016.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS