Log in

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Βουλή το νομοσχέδιο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων», προκειμένου να ακολουθήσει την προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία για την ψήφισή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιώργος Παλαιτσάκης

Συμφωνία ως τις 7/4 βλέπει η κυβέρνηση - Επιστροφή ΔΝΤ στο πρόγραμμα με νέο «μίνι μνημόνιο»

Θέμα ολίγων ημερών είναι πλέον η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου ΙΙΙ αλλά και για την ένταξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Η μόνη διαφορά που απομένει ακόμη να αντιμετωπιστεί αφορά "ένα πολύ μικρό ζήτημα" στο κεφάλαιο των αλλαγών στην αγορά εργασίας!

Στη "δαγκάνα" του Τσακαλώτου οι επιχειρήσεις που παρανομούν

Ένα νέο νομοθετικό καθεστώς επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε επιχειρήσεις και των ελευθέρους επαγγελματίες που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια επιτόπιων φορολογικών ελέγχων να μην έχουν εκδώσει παραστατικά πώλησης προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.

Πιτσιλής: Καθιστά πιο αντικειμενικούς τους ελέγχους

Πρόγραμμα ελέγχου με προκαθορισμένες υποχρεωτικές και αντικειμενικές επαληθεύσεις θα εφαρμόζουν πλέον οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τους φορολογικούς ελέγχους των μεγάλων επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Αρχής Γ. Πιτσιλή. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, διαδικασίες δειγματοληπτικών ελέγχων στις εκπιπτόμενες δαπάνες των επιχειρήσεων.

Υποχρεωτική η ονομαστικοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Τέλος στις ανώνυμες συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής, χρεωστικών καρτών και λοιπών ηλεκτρονικών μέσω πληρωμής βάζει το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιώντας πλήρως τις διατάξεις του ν. 4446/2016 με τις οποίες προβλέπεται απαγόρευσης χρήσης ανώνυμων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Στόχος του μέτρου είναι η αντιμετώπιση του ξεπλύματος «βρώμικου» ή «μαύρου» χρήματος.

Υπουργείο Οικονομικών: Απομένουν 2-3 "μικρά" ζητήματα για να κλείσει η διαπραγμάτευση

Αισιόδοξους τόνους για την πορεία της διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δίνουν τώρα πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Όπως τονίζουν, απομένουν πλέον μόνο δύο - τρία "μικρά" ζητήματα - δευτερεύουσας σημασίας - για να κλείσει η διαπραγμάτευση και να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές!

Απίστευτη ατάκα Πιτσιλή: "Άκουσα κάπου ότι στο ΚΕΦΟΜΕΠ τον Γενάρη έγινε ένας έλεγχος"!

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνει να αγνοεί τα επίσημα στοιχεία της ίδιας της υπηρεσίας του τα οποία καταδεικνύουν ότι η απόφασή του να "καρατομήσει" τον κ. Δημ. Μασίνα από τη θέση του Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ως συνέπεια την απότομη επιδείνωση των επιδόσεων της πολύ σημαντικής αυτής υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών και πολλών διαπλεκόμενων επιχειρηματιών.

Σημαντικές αλλαγές στους πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο

Με βάση την αντικειμενική αξία και όχι την εμπορική τιμή, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σημαντικά χαμηλότερη, εξακολουθεί να προσδιορίζεται η τιμή εκκίνησης κατά τους πλειστηριασμούς ακινήτων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής. Αντιθέτως, για πλειστηριασμούς που πραγματοποιούνται για ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις τράπεζες η τιμή εκκίνησης προσδιορίζεται πλέον με βάση την εμπορική αξία, δηλαδή σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS