Log in

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, χθες βράδυ, σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ” τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. “Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο βρετανικό λαό και στην κυβέρνησή του” σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιώργος Παλαιτσάκης

Τσακαλώτος: Η απόσταση που χωρίζει ΔΝΤ και Γερμανία εμπόδισε την πρόοδο των συζητήσεων

Η τεράστια απόσταση που εξακολουθεί να χωρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Γερμανία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εμπόδισαν την οποιαδήποτε πρόοδο των συζητήσεων πάνω σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

Mειώνεται κατά 1,8 δισ. ευρώ το πλαφόν για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Ο.Τ.Α. από το 2018

Περικοπή-μαμούθ της τάξεως του 34,6% ή του 1,8 δισ. ευρώ στο ανώτατο όριο του ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) που αποδίδεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από τα φορολογικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπει το άρθρο 80α του πολυνομοσχεδίου. Στο αιτιολογικό της περικοπής αυτής αναφέρεται ότι πλέον οι Ο.Τ.Α. καταρτίζουν και εκτελούν προϋπολογισμούς με πλεονάσματα.

Εκπτώσεις 10% έως 30% σε οφειλές ΕΝ.Φ.Ι.Α. μέχρι 700 ευρώ

Μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) κατά 10% έως και 30% εφόσον το συνολικό ποσό με το οποίο χρεώνεται ο φορολογούμενος δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ προβλέπεται από την 1η-1-2020, σύμφωνα με το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου. Πρόκειται για ένα από τα φορολογικά «αντίμετρα» το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μόνο εφόσον διαπιστωθεί από τους Θεσμούς ότι επετεύχθη το 2019 ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια

Σε ριζική αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων με βάση τα οποία αμείβονται εκατοντάδες χιλιάδες λειτουργοί του Δημοσίου, όπως οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί, οι πυροσβέστες, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι καθηγητές των Τ.Ε.Ι., οι ιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι ερευνητές και οι αρχιερείς, προχωρεί η κυβέρνηση με τα άρθρα 123-162 του πολυνομοσχεδίου. Οι αλλαγές αυτές ωστόσο δεν θα προκαλέσουν μειώσεις στις συνολικές αποδοχές των εν λόγω λειτουργών του Δημοσίου, καθώς στις περιπτώσεις που με την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων το ύψος των αποδοχών αυτών διαμορφώνεται σε επίπεδο χαμηλότερο του ισχύοντος σήμερα, η αρνητική διαφορά θα διατηρείται ως "προσωπική διαφορά".

Φόρος 15% έως 45% στα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων

Την επιβολή φόρου 15%-45% στο ετήσιο εισόδημα που αποκτά κάθε φυσικό πρόσωπο από την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτου, στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, προβλέπει το άρθρο 83 του πολυνομοσχεδίου, ενώ με το άρθρο 84 επέρχονται νέες τροποποιήσεις στο καθεστώς της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας

Κατάργηση φοροαπαλλαγών, μειώσεις στα αφορολόγητα όρια εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, περικοπές συντάξεων και επιδομάτων, αλλά και «αντίμετρα» που προβλέπουν μειώσεις στο ύψος της φορολογίας για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και αγροτικές δραστηριότητες, για τα κέρδη των επιχειρήσεων και την κατοχή ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η τεχνική συμφωνία αναθεώρησης του Μνημονίου ΙΙΙ. 

Βγάζουν έξω από τους ελέγχους στις λίστες τους οικονομικούς εισαγγελείς-Αρμοδιότητα του Πιτσιλή ποιοι θα ελεγχθούν!

Η Α.Α.Δ.Ε. του κ. Γ. Πιτσιλή και οι δανειστές συμφώνησαν να περιορίσουν τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Εισαγγελίας στον έλεγχο μικρού σχετικά αριθμού υποθέσεων ποινικά κολάσιμης φοροδιαφυγής και φοροαπάτης και να δώσουν στην Α.Α.Δ.Ε. την αποκλειστική αρμοδιότητα να επιλέγει με δικά της κριτήρια επιλογής, γνωστά σε ελάχιστα στελέχη της, πoιοί από αυτούς που περιλαμβάνονται στις λίστες Λανγκάρντ, Μπόργιανς, εμβασμάτων και 65 CD θα ελεγχθούν φορολογικά σε βάθος 15ετίας.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS