Log in

Eurobank: Οριακή αύξηση της ακαθάριστης αποταμίευσης το 2016

Στα 17, 4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε σε ονομαστικούς όρους το 2016 το επίπεδο της συνολικής ακαθάριστης αποταμίευσης στην ελληνική οικονομία, δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στο ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα και την τελική καταναλωτική δαπάνη, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 272,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κώστας Ψωμιάδης

Μνημόνιο τραπεζών - Ρώσων για διάσωση της Jetoil

Ένα ακόμη βήμα για τη διάσωση της εταιρίας πετρελαιοειδών Jetoil έγινε σήμερα, ανοίγοντας τον δρόμο για τον έλεγχό της από αυστριακή εταιρία ρωσικών συμφερόντων, που συνδέεται έμμεσα με την πανίσχυρη κρατική Rosneft. 

Κ. Μίχαλος: Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη αγορά ενέργειας

Οι μεγάλες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, με προφανή τα οφέλη για την απασχόληση και την οικονομία, δημιουργούν την ανάγκη για ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των αγορών, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος.
 

Γαλλία: Οι αγορές και οι κοινωνίες μπορούν ακόμη να ελπίζουν!

Η Ευρώπη που αντιστέκεται στον νεοφιλελευθερισμό, στον καζινο-καπιταλισμό και την ακροδεξιά είναι εδώ και συνεχίζουν να αγωνίζονται. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από τις γαλλικές κάλπες. παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια του παλαιού συστήματος να περάσει τον φόβο και την αβεβαιότητα για τη Λεπέν και το ενδεχόμενο επικράτησής της…

Είναι θέμα αξιοπιστίας, ηλίθιε!

Τι κι αν έγιναν υποχωρήσεις σε μέτρα «που ούτε είναι αναγκαία, ούτε θα τα επιλέγαμε ποτέ». Τι κι αν ακόμη και ακραιφνείς συντηρητικοί πολιτικοί παραδέχονται πλέον ότι τα υπερβολικά πλεονάσματα του Βορρά ευθύνονται για τα μεγάλα ελλείμματα του Νότου! Τι κι αν μέσα σε ένα μήνα μαζεύεις πάνω από 370 εκατ. επιπλέον από φόρους…
 

O ΑΔΜΗΕ οδηγεί στην πρώτη εισαγωγή στο Χ.Α. μετά από πολλά χρόνια

Η πρώτη εισαγωγή εταιρίας στο Χρηματιστήριο, έπειτα από πολλά χρόνια, θα γίνει πράξη, με επίκεντρο τον ΑΔΜΗΕ, καθώς το σχέδιο της κυβέρνησης αρχίζει να υλοποιείται, έπειτα από την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.
 

Συμφωνία Κομισιόν με Gazprom: Και οι Γερμανοί τρίβουν τα χέρια τους!

Μία πολύχρονη διαμάχη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ρωσικού κολοσσού Gazprom τελείωσε προς όφελος των… Γερμανών! Οι καλύτεροι πελάτες των Ρώσων επί ευρωπαϊκού εδάφους μπορούν πλέον να γίνουν οι μεγαλύτεροι μεταπράτες αερίου…

Γρ. Στεργιούλης: Ισχυρός περιφερειακός «παίκτης» τα ΕΛ.ΠΕ.

Έναν ισχυρό περιφερειακό ενεργειακό όμιλο θα αποτελέσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, το επόμενο διάστημα, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ., Γρηγόρης Στεργιούλης, μιλώντας σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

Τα μερίδια στη λιανική του ρεύματος «όπλο» στις συζητήσεις για την αξιολόγηση

Η λιανική αγορά ηλεκτρισμού ξεπέρασε τη στρέβλωση που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο τα στοιχεία για τα μερίδια αγοράς επαναφέρουν το ποσοστό της ΔΕΗ σε επίπεδα κάτω του 90%.
 
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS