Log in

Ο... κλόουν Τζόνσον και το πείραμα θανάτου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και οι επιστημονικοί συνεργάτες του δεν αλλάζουν σχέδιο, αλλά κάνουν κάποιες προσαρμογές, κάτω από την διεθνή κατακραυγή, συνεχίζοντας να παίρνουν ένα τεράστιο ρίσκο.

Γράφει ο: 

Μέσα στην πρωτόγνωρη παγκόσμια συγκυρία που έχει προκύψει από τον ιό που προκαλεί το Covid-19, το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοτυπεί με έναν επικίνδυνο τρόπο υπό την καθοδήγηση ενός ανεκδιήγητου πρωθυπουργού.

Του πρωθυπουργού του Brexit και των ανεξέλεγκτων θανάτων Μπόρις Τζόνσον που με τη στήριξη των επιστημονικών συμβούλων του (!) ακολούθησε σε όλη την πρώτη φάση της πανδημίας, μια τακτική "θανάτου", που ονομάστηκε «ανοσία της αγέλης».

Οι Sunday Times αποκάλυψαν και έχει γίνει πάταγος, ότι ο επικεφαλής των συμβούλων του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκ, επέβαλε (στις αρχές Φεβρουαρίου, 2/2) τη συγκεκριμένη στρατηγική για τον κορονοϊό η οποία συμπυκνώνεται στο δόγμα "η ανοσία της αγέλης είναι προστασία της οικονομίας και αν αυτό σημαίνει θάνατο για κάποιους συνταξιούχους, κρίμα"!!!

Επίσης η κορυφαία εφημερίδα φιλοξένησε πρόσφατα ανοιχτή επιστολή του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας (γιατροί και νοσηλευτές) οι οποίοι καταγγέλουν ότι οι μάσκες που τους δίνουν είναι ληγμένες εδώ και πέντε χρόνια.

Αναδεικνύοντας έτσι την αναλγησία που φτάνει πλέον σε επίπεδα φρικαλεότητας, η εφημερίδα σημειώνει ότι αντί ο Μπόρις Τζόνσον να επιτάξει τις ιδιωτικές τις κλινικές νοικιάζει κάθε κλίνη με 25 λίρες την ημέρα!

Ποιο ήταν και συνεχίζει να είναι το σκεπτικό του Τζόνσον και των συμβούλων του;

Ότι ο ιός περνάει μέσα από τον πληθυσμό και οι νοσούντες αναπτύσσουν ανοσία, σιγά-σιγά ο πληθυσμός χτίζει ανθεκτικότητα στον ιό.

Κατά συνέπεια, μετά από ένα σημείο που θα έχουν νοσήσει πολλοί, ο ρυθμός πολλαπλασιασμού του ιού σιγά-σιγά θα μειωθεί, επειδή οι περιπτώσεις που οι μεταδόσεις του ιού θα χτυπάνε ανθεκτικά άτομα θα αυξάνονται συνεχώς.

Άρα, μετά από κάποιο σημείο, η νόσος θα βρεθεί υπό έλεγχο και ένα μέρος του πληθυσμού θα προστατευθεί.

Ποια είναι η φρικιαστική λεπτομέρεια;

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να πεθάνουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Εκατομμύρια Βρετανοί θα χρειαστεί να νοσήσουν για να επιτευχθεί αυτό. Κατά συνέπεια, θα πέθαιναν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ίσως κοντά στο μισό εκατομμύριο!

Όσο κυνικός και ψυχρά τεχνοκράτης είναι ένας ηγέτης είναι αδύνατο να πιστεύει ότι θα παραμείνει εν έτει 2020 στην καρέκλα του, παίρνοντας τόσο κόσμο στο λαιμό του.

Η τακτική του Τζόνσον προσαρμόστηκε πρόσφατα με την ανακοίνωση για τον εγκλεισμό σε καραντίνα όλων των ανθρώπων ηλικίας άνω των 70 ετών για τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Αναγκάστηκε κάτω από και την διεθνή κατακραυγή να αλλάξει ρότα. Μάλιστα η Liberation αποκάλυψε ότι αυτό έγινε με προτροπή και αυστηρές υποδείξεις του Μακρόν.

Η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει στοιχειώδη μέτρα και την Παρασκευή το βράδυ, ο Τζόνσον διέταξε το κλείσιμο παμπ, εστιατορίων, θεάτρων, κινηματογράφων και γυμναστηρίων για την επιβράδυνση εξάπλωσης του Covid-19. Όσα κάνουν δηλαδή όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες πολύ νωρίτερα...

Κι όμως ο Τζόνσον δεν άλλαξε σχέδιο...

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του απλώς κάνουν κάποιες προσαρμογές, κάτω από τη διεθνή κατακραυγή, συνεχίζοντας να παίρνουν ένα τεράστιο ρίσκο.

Αν, όμως, χαθεί έστω και ένας νέος και υγιής άνθρωπος από κορονοϊό (πόσο μάλλον ένα παιδί), η πίστη στο σχέδιο θα καταρρεύσει, το ηθικό του λαού θα καταρρακωθεί.

Και οι συνέπειες για αυτόν τον... κλόουν που παριστάνει τον πρωθυπουργό θα γίνουν απρόβλεπτες.