Log in

Ο Ενδελεχής

Το τίμημα για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η αξία πώλησης για το  80% της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει προσδιοριστεί στα 700 εκατ. ευρώ από την Εθνική.

Με βάση το πενταετές business plan (2018-23), τα βασικά σημεία του οποίου έχουν δοθεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές από την πρώτη φάση του διαγωνισμού, η Εθνική Ασφαλιστική θα επιτυγχάνει, τα επόμενα χρόνια, μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης εργασιών 12%, με μέση μείωση κόστους, ετησίως, περίπου 1%. Τα αθροιστικά προ φόρων κέρδη της 5ετίας εκτιμώνται στα 500 εκατ. ευρώ (μέσος ετήσιος όρος 100 εκατ. ευρώ).

Οι προτεραιότητες της Profile

Στους φετινούς στόχους της Profile συμπεριλαμβάνεται η συνέχιση των διψήφιων ρυθμών ανάπτυξης στο μέτωπο των εσόδων.

Επίσης, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον της στην Ευρώπη, μεγαλύτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Ασίας ενισχύοντας τον αριθμό των τοπικών συνεργατών και αναλαμβάνοντας σειρά επεκτατικών-προωθητικών δράσεων.

Tους τελευταίους μήνες μέσα από τις πωλήσεις ιδίων μετοχών της κατάφερε να προσελκύσει ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια και κατέγραψε κέρδη που αποφάσισε να μοιράσει στους μετόχους μέσα από επιστροφή κεφαλαίου 0,045 ευρώ ανά μετοχή.

Θετικό ξεκίνημα για την κλωστοϋφαντουργία

Μετά την κερδοφόρο πορεία του 2019, η φετινή χρονιά  για τη Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου φαίνεται να έχει ξεκινήσει για τον κλάδο της νηματουργίας με καλύτερες προϋποθέσεις.

Πρώτον, γιατί η ζήτηση από το εξωτερικό δείχνει αυξημένη μετά την περσινή κοιλιά και, δεύτερον, γιατί οι εταιρείες έχουν προμηθευτεί σημαντικές ποσότητες πρώτης ύλης (βαμβάκι.

Οι επενδύσεις για την Protergia

H Mytilineos συνεχίζει το επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης και λειτουργίας έργων ΑΠΕ της Protergia, η οποία έχει σε λειτουργία 194 MW αιολικών, 11,5 MW φωτοβολταϊκών και 6 MW μικρών υδροηλεκτρικών.

Παράλληλα σε κατασκευή βρίσκονται ακόμα 54 MW, ενώ το συνολικό ύψος των αγωγών σε ανάπτυξη φτάνει τα 636 MW.

Ταυτόχρονα αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες η διοίκηση να ανακοινώσει και την απόφαση για το νέο εργοστάσιο των 300 εκατ. ευρώ.

Έρχονται νέα εταιρικά ομόλογα

Ο Mάρτιος είναι ο μήνας των νέων εταιρικών ομολόγων εάν δεν χαλάσει το χρηματιστηριακό κλίμα.

Έτσι ετοιμάζονται ήδη οι εκδόσεις του ΟΠΑΠ με επιτόκιο 2,5% και ακολουθεί η ΓΕΚ Τέρνα (500 εκατ. ευρώ) με επιτόκιο 2,20%-2,40% και της Lamda Development ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Μαζί με τις παραπάνω εκδόσεις αναμένονται και μικρότερες εκδόσεις της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Πώληση θυγατρικής εξετάζει η Prodea

H Prodea εξετάζει τη πιθανότητα πώλησης της συμμετοχής της στη θυγατρική εταιρεία Picasso Fund, η οποία ελέγχει 13 ακίνητα στην Ιταλία.

Πρόκειται για κτίρια γραφείων και καταστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Ρώμη και το Μιλάνο. 

Η αξία κτήσης του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 80,7 εκατ. ευρώ, με τη σημερινή του αξία να υπολογίζεται σε 120 εκατ. ευρώ, γεγονός που εξηγεί τις σκέψεις που υπάρχουν για πιθανή πώλησή του, καθώς θα προσφέρουν σημαντικό κέρδος στην εταιρεία.

Η πρώτη δημόσια εγγραφή του 2020 (1)

Η έναρξη της δημόσιας προσφοράς της Entersoft έχει οριστεί για τις 3/3/2020 και η λήξη της στις 5/3/2020.

Από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με βάση την ανώτατη τιμή, η εταιρεία στοχεύει να αντλήσει ποσό περί τα 3,8 εκατ. ευρώ που θα ενισχύσει την ήδη εξαιρετική της ρευστότητα (πάνω από 2,3 εκατ. θετικό καθαρό ταμείο το πρώτο εξάμηνο του 2019)

Επένδυση 40 εκατ. ευρώ από Prodea

Τη μεγαλύτερη επένδυση στην αγορά γραφείων πραγματοποιεί αυτή τη περίοδο η Prodea μαζί με την εταιρία Dimand.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται η αξιοποίηση δύο οικοπέδων που απέκτησε η Prodea από την τράπεζα Κύπρου προκειμένου να αναπτύξει ένα κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.000 τ.μ.

Το ύψος της επένδυσης θα φθάσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS