Log in

Ο Ενδελεχής

Mύλοι Λούλη: Επιστρέφει στα βαλκάνια μετά από μία δεκαετία

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας παραγωγικής μονάδας στην βορειοανατολική Βουλγαρία του ομίλου Λούλη.

Ο βουλγαρικός μύλος βρίσκεται στην εύφορη περιοχή του Dobrich, όπου παράγονται τα καλύτερα Βουλγάρικα σιτηρά, σε απόσταση μόλις 13 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ρουμανία, είναι κατασκευής του 2015, αλεστικής δυναμικότητας 100 τόνων/24ωρο, με αποθηκευτική δυνατότητα 4.500 τόνων σταριού και βρίσκεται σε οικόπεδο 21.000 τ.μ.

Ο όμιλος Λούλη μετά από 10 έτη, επιστρέφει στην αγορά των Βαλκανίων με παραγωγική μονάδα, της οποίας σκοπός είναι να εξυπηρετήσει τις αγορές της Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Μηνιαία αμοιβή 5.862 ευρώ ή 81.571 ευρώ ετησίως για το Δ.Σ. της Intracom

Kαθόλου άσχημα δεν ήταν οι αμοιβές για το 7μελές διοικητικό συμβούλιο της Ιntracom Holding παρά τις ζημιές 2,3 εκατ ευρώ το 2018 και το ύψος του δανεισμού που έφθασε τα 209 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης ανήλθαν κατά την χρήση 2018 σε 571.000 ευρώ. Δηλαδή σχεδόν 6000 ευρώ μηνιαίως για κάθε ένα από το επταμελές διοικητικό συμβούλιο.

Σαφώς βέβαια οι κ.κ Σωκράτης Κόκκαλης και Δημήτρης Κλώνης θα αμοίβονται περισσσότερο ως τα μοναδικά εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Όμιλος στις 31.12.2018 απασχολούσε 2.672 άτομα (2.565 άτομα το 2017).

Το επιστημονικό προσωπικό αποτελεί το 66% του συνόλου των εργαζομένων

Αισιοδοξία από τη ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ για νέα έργα στον κατασκευαστικό κλάδο

Πιθανότατα η MΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ είναι μεταξύ των ελάχιστων εισηγμένων που το αναφέρει στην ετήσια έκθεση της για το 2018, ότι το 2019 εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξει ανακοπή της ύφεσης και βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, καθώς αναμένεται η εκκίνηση νέων έργων στον κατασκευαστικό κλάδο τα οποία θα συντελέσουν στην δραστηριοποίηση και ενίσχυση της οικονομίας.

Η αναμενόμενη ενδυνάμωση της οικονομικής ανάκαμψης σημειώνει η εισηγμένη και η περαιτέρω ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του τραπεζικού συστήματος να πιστοδοτήσει την ελληνική οικονομία.

Σήμερα τα τελικά στοιχεία για το πλεόνασμα του 2018

Μέχρι στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Μεγάλη Τρίτη, από την Eurostat τα δημοσιονομικά στοιχεία για το πλεόνασμα του 2018 στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,9% του ΑΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η 4η κατά σειρά χρονιά που η Ελλάδα εμφανίζει υπερπλεόνασμα.

FLEXOPACK: Επιστροφή κεφαλαίου 0,06 ευρώ

Την επιστροφή κεφαλαίου 0,06 ευρώ ανά μετοχή προτίθεται να προτείνει η διοίκηση της Flexopack στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι 20% υψηλότερο από το αντίστοιχο περυσινό, δεν επιβαρύνεται με φόρους και οδηγεί σε μια «μερισματική» απόδοση της τάξεως του 0,8% από μια εισηγμένη που υλοποιεί «παραδοσιακά» το βαρύ της επενδυτικό πρόγραμμα με ίδια κεφάλαια.

Η εταιρία έχει σημαντική παρουσία σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Αναζητούνται νέα μέλη για το Δ.Σ. της Ε.Κ.

Αλλάζει ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς λήγουν οι θητείες των μελών τους αυτό το καλοκαίρι.

Στα μέσα Μαΐου, ο δεύτερος αντιπρόεδρος ΕΚ Ξενοφών Αυλωνίτης συμπληρώνει 10 χρόνια στη θέση αυτή και αναγκαστικά θα αποχωρήσει.

Ταυτόχρονα, τέλη Αυγούστου λήγουν οι θητείες του προέδρου Χαράλαμπου Γκότση και του α' αντιπροέδρου Νίκου Τρουλλινού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το 2ο road show της μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Οριστικοποιήθηκε η 15αδα των εισηγμένων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που θα παρουσιασθεί στο 2ο road show που θα γίνει στις 9 Μαϊου 2019 στο ξενοδοχείο Wyndham στη Πλατεία Καραϊσκάκη.

Πρόκειται για τις εξής εταιρίες: ΑΔΜΗΕ, Αegean, Autohellas,ΕΧΑΕ, Cenergy,Ελλάκτωρ, Ευρωπ. Πίστη, ΓεκΤέρνα, Ικτίνος, Καράτζης, Κρι Κρι, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Πλαστικά Θρακης και Quest.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν σε εγγχώριους θεσμικούς επενδυτές.

ΕΛΓΕΚΑ:Στο τελικό στάδιο για συμφωνία με τους πιστωτές

Η διοίκηση της εισηγμένης ΕΛΓΕΚΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να μετατρέψει σε μακροπρόθεσμο τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της μητρικής εταιρίας καθώς και της θυγατρικής της εταιρίας «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.».

Ειδικότερα δάνεια ύψους 58,250 εκατ ευρώ  και 44,570 εκατ ευρώ για τον όμιλο και την εταιρία αντίστοιχα, τα οποία την 31η Δεκεμβρίου 2018 παρουσιάζονται ως βραχυπρόθεσμα, θα καταστούν μακροπρόθεσμα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS