Log in

Ο Ενδελεχής

Κληρώνει για ΜΙΝΕΡΒΑ μέχρι 10 Ιουλίου

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα πρέπει να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της ελαιουργικής εταιρίας «ΜΙΝΕΡΒΑ».

Οι δύο επιχειρήσεις τροφίμων «Μέλισσα Κίκιζας» και η «Παλίρροια» καθώς και το fund ελληνικών συμφερόντων Deca Investements έχουν εκδηλώσει αγοραστικό ενδιαφέρον. Το ύψος του τιμήματος έχει προσδιοριστεί στα 40 εκατ. ευρώ.

Το ποσό θεωρείται υψηλό και πιθανότατα να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για να μειωθεί από την εταιρία που θα προκριθεί ως αγοραστής.

Εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ευρωπαϊκό σχήμα όπου συμμετέχει ναυτιλιακός όμιλος ελληνικών συμφερόντων εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον περιλαμβάνει την επισκευαστική δραστηριότητα, την ναυπήγησε νεότευκτων πλοίων τόσο των επιβατηγών όσο και άλλων τύπων πλοίων. Οι οφειλές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς το Ελληνικό Δημόσιο φθάνουν τα 524,896 εκατ. ευρώ.

Στους εργαζόμενους οι οφειλές φθάνουν τα 176,408 εκατ. ευρώ.

Τι ετοιμάζει ο ΟΤΕ εκτός τηλεπικοινωνιών

Νέες πηγές εσόδων αναζητεί ο ΟΤΕ καθώς σύμφωνα με το πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της θυγατρικής της Deutsche Telekom.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΤΕ θα επεκταθεί σε δραστηριότητες εκτός τηλεπικοινωνιακού κλάδου όπως για παράδειγμα η διανομή πληρωμένων καρτών μία κατηγορία χαμηλότερη από τις πιστωτικές κάρτες που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των τραπεζών.

Ισχυρό ενδιαφέρον για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττική

Στη διάθεση των ενδιαφερόμενων επενδυτών  θα βρίσκονται μέχρι τις 22 Ιουλίου 2019 τα τεύχη των προδιαγραφών για το έργο της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης  της Κρήτης με την Αττική.

Το έργο προϋπολογισμού 915 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών λήγει στις 8 Ιουλίου 2019.

Ήδη αναμένεται ισχυρό ενδιαφέρον από εγχώρια και ξένα σχήματα.

Απειλούνται οι τράπεζες από τους ομίλους με δίκτυο καταστημάτων

Νέες συνθήκες ανταγωνισμού δημιουργούνται για τις τράπεζες.

Ήδη ο ΟΤΕ με ευρύ δίκτυο καταστημάτων έχει ζητήσει άδεια στον τομέα e-pay δηλαδή να μπορούν να εισέλθουν στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κυρίως οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες που εισέρχονται στο e-pay έχουν τη δυνατότητα μέσα σε μια τριετία να ξεπεράσουν σε μερίδια αγοράς τις τράπεζες κυρίως γιατί μπορούν να εφαρμόσουν μία χαμηλή τιμολογιακή πολιτική. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παροχή υπηρεσιών μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών είναι το αμέσως χαμηλότερο επίπεδο από το επίπεδο των πιστωτικών καρτών που σήμερα είναι αποκλειστικό δικαίωμα των τραπεζών.

Από αναβολή σε αναβολή οι λιγνιτικές μονάδες

Η ΔΕΗ μετέθεσε ήδη για τις 15 Ιουλίου την καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό για τα λιγνιτικά εργοστάσια σε Μελίτη Φλώρινας και Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Το πιθανότερο είναι ο διαγωνισμός να λάβει νέα παράταση λόγω των επικείμενων πρόωρων εκλογών. Ηδη βέβαια η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το ευρωδικαστήριο για την μονοπωλιακή πρόσβαση στη ΔΕΗ στον λιγνίτη.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρία πρέπει να βρει λύση στη ρευστότητά της αφού οι απλήρωτοι λογαριασμοί συνεχίζουν να αυξάνονται.

H παγκόσμια πρωτιά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στη κορυφή των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αποδόσεων στα 92 χρηματιστήρια του πλανήτη βρίσκεται η Αθήνα.

Από τις αρχές του 2019(2/1/2019) ο γενικός δείκτης ενισχύεται 37,41%, ενώ η κεφαλαιοποίηση ενισχύεται από το ξεκίνημα της χρονιάς κατά 12,148 δις. ευρώ.

Ακολουθεί σε απόδοση το Χρηματιστήριο της Μόσχας, (RTSI) με κέρδη 25%,ο Nasdaq ακολουθεί τρίτος , σημειώνοντας άνοδο 16,7% από τις αρχές του έτους και ακολουθούν ο ελβετικός δείκτης SMI με κέρδη 15,7%, ο S&P 500 με κέρδη 14,6%.

Οι εξαγορές ετοιμάζονται για το β΄ εξάμηνο του 2019

Η διοικητική ηγεσία της Σαράντης είναι πολύ κοντά για την απόκτηση νέας εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Η διοίκηση για το 2019 αναμένει ενοποιημένες πωλήσεις 384 εκατ ευρώ  και ενοποιημένη καθαρή κερδοφορία στο ύψος των 36,2 εκατ ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 11,2% σε σύγκριση με το 2018. 

Οι ξένες χώρες καλύπτουν το 66,11% επί των συνολικών πωλήσεων.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS