Log in

Ο Ενδελεχής

Που προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι της Folli Follie

Φυλλοροεί η Folli Follie αφού αποχωρούν κατά δεκάδες οι εργαζόμενοι.

Πληροφορίες θέλουν οι εργαζόμενοι στην πολύπαθη εισηγμένη να έχουν απομείνει σχεδόν 300 άτομα από 1600 εργαζόμενοι που ήταν στην ακμή της. Η πλειονότητα των εργαζομένων έχει κατευθυνθεί στις εταιρίες Σαράντης και Notos Com. 

Όσον αφορά το δικαστικό κομμάτι του μεγαλύτερου σκανδάλου του ΧΑ (αξίας 1 δισ. ευρώ όταν του Κοσκωτά ήταν 100 εκατ. ευρώ) ουδέν νεότερο…

Θέμα ημερών η τριπλή συγχώνευση στις ιχθυοκαλλιέργειες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ίσως μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινώσει την τελική της απόφαση για την απόκτηση του κοινού ελέγχου των εταιριών Andromeda, Νηρεύς και Σελόντα από το επενδυτικό σχήμα Ammera Capital Management και Mubadala Investement Company.

Μετά το πράσινο φως από Βρυξέλλες θα έχουμε και την αποχώρηση Νηρέα-Σελόντα από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπου φύγει φύγει από το Χρηματιστήριο

Η Κανάκης είναι η 9η εισηγμένη που διαγράφεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών από το Χρηματιστήριο και ακολουθεί η 10η διαγραφή που θα είναι η ΕΛΤΡΑΚ.

Έχουν προηγηθεί οι διαγραφές της Druckfarben, της Nexans, του Υγεία, της Αιολικής Επενδυτικής, των Μινωικών Γραμμών, της Ανεμος, της Grivalia της Κρητών Άρτος.

Από πλευράς εισαγωγών αναμένουμε μόνο 2 εισαγωγές μέχρι το τέλος του 2019 την R1 Energy και την βορειοελλαδίτικη Ιnterlife.  

Χάνει πελάτες η ΔΕΗ

Tην απώλεια πελατών προς τους ανταγωνιστές της τον τελευταίο μήνα επιβεβαιώνει η ΔΕΗ, η οποία την αποδίδει κυρίως στις διαφημιστικές καμπάνιες, αφού οι καταναλωτές με τα μέτρα αντιστάθμισης που ελήφθησαν δεν είχαν επιβάρυνση, ενώ την αύξηση στο ανταγωνιστικό σκέλος του ρεύματος δεν την είδαν ακόμη στον λογαριασμό τους.

Η ΔΕΗ δείχνει, ωστόσο, να παρακολουθεί ψύχραιμα αυτή την τάση, η οποία εκτιμά ότι θα ανατραπεί με την κατάργηση των δημοπρασιών ισχύος (ΝΟΜΕ).

Αρνείται την εξυγίανση

Tίποτα απ’ όσα προέβλεπε το σχέδιο εξυγίανσης δεν έκανε η διοίκηση της εισηγμένης Οινοποιητική Κ. Μπουτάρη γι αυτό και η εταιρία είναι στα σχοινιά.

 H συμφωνία εξυγίανσης για τα δάνεια ύψους 24,5 εκατ. ευρώ, που επικυρώθηκε στις αρχές του 2017, προέβλεπε την πώληση περιουσιακών στοιχείων, -όπως του γαλλικού οινοποιείου Milessime SaS-, το δραστικό «συμμάζεμα» της εταιρίας, την πώληση του εξοχικού του K. Mπουτάρη στην Ύδρα με το τίμημα να εισφέρεται σε AMK, αλλά και τη μείωση των αμοιβών της διοίκησης. 

Tο πρόβλημα είναι ότι η πλευρά Mπουτάρη δεν τήρησε καμία από τις δεσμεύσεις της με αποτέλεσμα οι τράπεζες να προχωρήσουν στην καταγγελία των δανείων και σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

 

Οι μεγάλες τραπεζικές υποχρεώσεις

Μεγάλος βραχνάς ο τραπεζικός δανεισμός για τον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία λογιστική έκθεση στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου περιλαμβάνονται οφειλές προς τράπεζες 16,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε τραπεζικό δανεισμό πληρωτέο εντός των επόμενων 12 μηνών. Η παραπάνω παράμετρος συνέβαλε ώστε στις 30 Ιουνίου 2019, το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του ομίλου να υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού, κατά το ποσό των 23,78 εκατ. ευρώ.

Η συμπίεση του κεφαλαίου κίνησης οφείλεται πρωτίστως στην εφαρμογή του Clawback & Rebate από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ο όμιλος.

Ενδιαφέρον Γκριμάλντι για εξαγορά της ANEK Lines

Ο ισχυρός άνδρας των Μινωϊκών Γραμμών Εμαννουέλε Γκριμάλντι είναι έτοιμος να διεκδικήσει την αγορά της ανταγωνίστριας εταιρίας ANEKLinesεφόσον υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος και οι όροι είναι ελκυστικοί.

Ταυτόχρονα όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου από το 2008 μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην εγχώρια αγορά ακτοπλοίας.

Στην Αδριατική ο ιταλικός όμιλος έχει μερίδιο αγοράς σχεδόν 60%.

Το αλμυρό επιτόκιο για την MIG

Hαιτία που έχει βαλτώσει και δεν κλείνει η συμφωνία της MIGμε τα fundsFarallonκαι OakHillAdvisors είναι αλμυρό επιτόκιο του 11% που θέλουν να δανείσουν την εισηγμένη. 

Μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο το επιτόκιο να εκτοξευθεί υψηλότερα  ανάλογα με τις αποδόσεις που προκύπτουν μετά τη μετατροπή των ομολογιών.

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία η MIG θα πρέπει να πουλήσει assets.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS