Log in

Πώς να μετατρέψεις έναν τσαρλατάνο σε… σωτήρα του έθνους!

«Εκτός από τον χιονιά υπάρχει και ο Σώρρας». Παραφρασμένο, το σύνθημα που χρησιμοποιούσαν αρκετοί σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα πριν από τρεις δεκαετίες, περιγράφει τις απείρου κάλους γραφικότητες που κατέκλεισαν δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών, σελίδες επί σελίδων εφημερίδων και τις συζητήσεις στις παρέες…

Γράφει ο: 

Το παλιό πολιτικό σύστημα, του γαλαζο-πράσινου δικομματισμού ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τέτοια φαινόμενα για να στρέψει την προσοχή των πολιτών σε περίεργες -ακόμη και σε γελοίες- περιπτώσεις, ώστε να ξεχαστούν τα βασικά και κρίσιμα προβλήματα της περιόδου. Αυτή η επικοινωνιακή τακτική δεν μπορεί να αποτελεί βασικό εργαλείο για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Σήμερα, που η αξιολόγηση ακροβατεί επικίνδυνα, τα φορολογικά μέτρα στραγγαλίζουν ακόμη και τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας από την αγορά, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στενάζουν από τα νέα βάρη που δημιουργούν οι παράλογες απαιτήσεις των Θεσμών, το Κυπριακό βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση από το 1974, όλος ο κόσμος «βράζει» από τον ακήρυχτο πόλεμο των τζιχαντιστών… Είναι τουλάχιστον γελοίο να ασχολούμαστε με ένα φαινόμενο, που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί από την πρώτη στιγμή και με απλούστατο τρόπο!

Όσο τα φαινόμενα τύπου Σώρρα θα συνεχίσουν να γίνονται πρωτοσέλιδα και μάλιστα χωρίς η κυβέρνηση να αναδεικνύει τις ευθύνες των πρώην κυβερνητικών και νυν αντιπολιτευόμενων, για τις περίεργες δραστηριότητες του αυτόκλητου σωτήρα της χώρας, ο οποίος συνεχίζει να πείθει αφελείς και αδαείς για τα εκατοντάδες δισ. που δήθεν διαθέτει και με τα οποία δήθεν θα σώσει τους πάντες… Πολλά ακούστηκαν για την απουσία του Άδωνι Γεωργιάδη από τη δίκη, κατά την οποία αθωώθηκε ο εμφανιζόμενος ως εθνοσωτήρας!

Ανάλογη ολιγωρία καταγράφεται από την κυβέρνηση και στο σκάνδαλο Novartis, όπου -όπως και στην προηγούμενη υπόθεση- βρίσκουμε και πάλι αναμεμειγμένους πασίγνωστους γαλάζιους και πράσινους πολιτικούς παράγοντες…

Τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται στην εποχή της αντιπολίτευσης, που στο κάθε θέμα έβγαζαν μία ανακοίνωση και τελείωνε η παρέμβασή τους. Σήμερα κυβερνούν και έχουν αυξημένες ευθύνες έναντι της κοινωνίας και τους τμήματος των ψηφοφόρων που εξακολουθούν να περιμένουν τη διαφορετική πολιτική τους απέναντι σε φαινόμενα σήψης, διαπλοκής και σκανδάλων.

Αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Διαφορετικά, χωρίς να το θέλει(;) η «πρώτη φορά…» συμβάλει κι αυτή την μετατροπή των τσαρλατάνων σε «σωτήρες του έθνους». Η Ν.Δ. και οι λοιπές παλαιοκομματικές δυνάμεις έχουν κάθε λόγο να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, για να βγάλουν από το κάδρο τις δικές τους ευθύνες. Η Αριστερά έχει έναν λόγο παραπάνω να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις.