Log in

Πιο φιλοΔΝΤ δεν γίνεται!

Δεν εξέπληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με την παρουσία του στη ΔΕΘ, όσους μπορούν να καταλάβουν κάτι περισσότερο απ’ όσα είπε, όσους ξέρουν να «διαβάζουν» κάτω από τις γραμμές, όσους δεν πείθονται πλέον από τα ωραία λόγια, που καλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις.

Γράφει ο: 

Ούτε η πλήρης κάλυψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον αντιπρόεδρο του κόμματός του, Άδωνη Γεωργιάδη, εξέπληξε. Αντίθετα, επιβεβαίωσε την οριστική στροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις και απόψεις, που μόνο αισθήματα απέχθειας δημιουργούν στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, ακόμη και στους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απολύτως ξεκάθαρος για την πολιτική που θα ακολουθήσει όταν κι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Για παράδειγμα, δήλωσε ευθέως την αντίθεσή του στη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις αντίστοιχες Κλαδικές, υποστηρίζοντας την προώθηση των Επιχειρησιακών Συμβάσεων (εμμέσως και των ατομικών) ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ.

Προχώρησε, μάλιστα κι ένα βήμα παραπάνω, κάνοντας αδιάκριτη επίθεση στους «εργατοπατέρες» και μιλώντας για «κομματική χειραγώγηση των συνδικάτων», ανοίγοντας τον δρόμο για την αλλαγή της συνδικαλιστικής νομοθεσίας ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΝΤ.

Για τον κατώτατο μισθό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν δεσμεύθηκε για το ύψος του, αλλά υποστήριξε ότι θα πρέπει να διαμορφώνεται στο πλαίσιο των «ελεύθερων διαπραγματεύσεων» μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ και μάλιστα σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τους νόμους της σημερινής κυβέρνησης που αφορούν στην Παιδεία και θα προχωρήσει σε τροποποίηση του Συντάγματος για να προβλέπεται η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Όσον αφορά στην εκπαίδευση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε το θέμα της «ελεύθερης» επιλογής εκπαιδευτικών από τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλες τις βαθμίδες, που στην ουσία οδηγεί στην κατάργηση της μονιμότητας των δασκάλων και των καθηγητών και στην πλήρη νεοφιλελευθεροποίηση των σχολείων, στα πρότυπα του αμερικανικού συστήματος. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

Έκανε λόγο για περιστολή των δημοσίων δαπανών, κάτι που σημαίνει αυτομάτως νέες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, τους ΟΤΑ, το κοινωνικό κράτος… ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ, εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια.

Υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα για τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, χωρίς συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύσεις, αλλά αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα εάν θα υποστηρίξει το ενδεχόμενο διανομής «κοινωνικού μερίσματος» από την κυβέρνηση. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.

Και για να μην παραμείνει καμία αμφιβολία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να εξηγήσει τις απόψεις του για τη σημερινή κοινωνία, λέγοντας: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση»! Κι εκείνο το πασίγνωστο σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη» το έριξε στον… κάλαθο των αχρήστων! ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα: Καλύτερος υποστηρικτής του ΔΝΤ δεν μπορούσε να προκύψει!