Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόση… αντιπολίτευση θα μας πουλήσουν ακόμη;

Το ερώτημα του τίτλου δεν είναι ρητορικό, αλλά ουσιαστικό. Η αντιπολίτευση έχει βάλει αρκετά και… μεγαλοπρεπή αυτογκόλ, στην προσπάθειά της να εμφανίσει μία εναλλακτική πολιτική πρόταση, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, ακόμη και σε κρίσιμα εθνικά και διεθνή θέματα.

Γράφει ο: 

Με δεδομένο ότι οι αριθμοί ευημερούν (άσχετα εάν πένονται οι πολίτες), η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνουν να μην επιθυμούν την επιτυχή έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή περιπέτεια, των τελευταίων 8 ετών.

Κι με αυτή την επιθυμία τους, εμφανίζονται ωσάν να θέλουν να αποτύχει η κυβερνητική προσπάθεια, που θα σημάνει αυτομάτως και την κατρακύλα της χώρας σε ένα τέταρτο κι ολοκληρωτικά καταστροφικό μνημόνιο. Αυτό, δηλαδή, που σήμερα η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι θα εφαρμοστεί, από τον Αύγουστο, μετά την έξοδο από το τελευταίο πρόγραμμα!

Ακόμη και στα εξαιρετικά δύσκολα θέματα των σχέσεων της χώρας με τους γείτονες, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις θέσεις που κατά καιρούς διατυπώνουν κορυφαία στελέχη του, αφήνει την εντύπωση πως δεν επιθυμεί να σημειωθεί κάποια επιτυχία. Για μικροκομματικούς λόγους; Ίσως. Αλλά αυτό σημαίνει νέα εθνική ήττα!

Στο «Μακεδονικό», στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στα «ανοικτά θέματα» με την Αλβανία, σε όλα η αξιωματική αντιπολίτευση διατυπώσει κι έναν… αντιπολιτευτικό λόγο, ωσάν να επιδιώκει την αποτυχία των προσπαθειών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αφήνοντας κατά μέρους τις ευθύνες που έχουν όσοι διακυβέρνησαν τη χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες, τότε δηλαδή που «γεννήθηκαν» όλα αυτά τα προβλήματα, η αντιπολίτευση θα μπορούσε και θα έπρεπε να συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις, για να βοηθήσει στην θετική για τη χώρα επίλυση των προβλημάτων. Φευ!

Αυτογκόλ και στις αποκρατικοποιήσεις

Το αυτογκόλ της Νέας Δημοκρατίας, όμως, είναι… μεγαλοπρεπές στην υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων! Η παράταξη που έχει ταυτιστεί με τα δόγματα της «ελεύθερης αγοράς» και την πλήρους απόσυρσης του Δημοσίου από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητας, φτάνοντας ακόμη και σε ακρότητες, όπως το μαύρο στην ΕΡΤ και το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», τώρα κάνει φτηνή αντιπολίτευση στις υποθέσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως οι λιγνίτες και οι πωλήσεις δημοσίων επιχειρήσεων.

Ενδεχομένως να… ενοχλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει τίμημα μεγαλύτερο κατά σχεδόν 35% για το 66% του ΔΕΣΦΑ, έναντι εκείνου που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με τους Αζέρους. Μπορεί να ενοχλεί η προοπτική να παραμείνει υπό τον έλεγχο της ΔΕΗ το 100% της υδροηλεκτρικής παραγωγής ρεύματος και να μεταβιβάζονται μόνο οι… βρόμικοι λιγνίτες. Μπορεί να ενοχλεί το ενδεχόμενο να εμφανιστούν στον διαγωνισμό για το 50,1% των ΕΛ.ΠΕ. μεγάλα ονόματα της διεθνούς ενεργειακής αγοράς…

Το σίγουρο είναι ότι τη Νέα Δημοκρατία την ενοχλεί ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζει σημαντικά καλύτερες αποδόσεις της οικονομίας, έστω κι αν δεν εφαρμόζει την πολιτική που θα ήθελε, αλλά βρίσκει τρόπους να υλοποιεί τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές-ομοϊδεάτες της Ν.Δ. και ταυτόχρονα να διατηρεί σε σημαντικό βαθμό τη δυνατότητα του Δημοσίου να παρεμβαίνει σε κρίσιμους, για την οικονομία, τομείς.

Η αγορά των off shore

Αντίθετα, η «ελεύθερη αγορά», την οποία υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια το κόμμα του κ. Κ. Μητσοτάκη, διαθέτει πολλές (εκατοντάδες ή και περισσότερες;) υποθέσεις περίεργων συναλλαγών και off shore εταιριών, στις οποίες εμπλέκονται πρώην και νυν στελέχη του, σύζυγοι και συγγενείς, «κουμπάροι» και «κολλητοί»… Όλη αυτή η… λαοθάλασσα κάνει τον απλό πολίτη να αναρωτιέται: «Αυτοί θα μας σώσουν;»!

Με τόσα αυτογκόλ, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει… τρελάνει το εκλογικό σώμα, παρά τα όσα εμφανίζονται στις… πληρωμένες δημοσκοπήσεις. Και κυρίως έχει καταφέρει να τρελάνει τους δικούς της οπαδούς!

 

All rights reserved. Fmvoice 2006-2018.