Log in

Θυμάστε, τότε, στα Σκόπια, κύριε Μητσοτάκη;

Ταξίδεψα για πρώτη φορά – και μοναδική ως τώρα – στη ζωή μου στα Σκόπια, πριν είκοσι περίπου χρόνια. Στην κυβέρνηση βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Σημίτη και γινόταν οι πρώτες προσπάθειες για την διεύρυνση των σχέσεων με την ΠΓΔΜ, μετά την άρση από ελληνικής πλευράς των μέτρων κατά των Βόρειων γειτόνων μας που είχαν αποφασιστεί μετά το ναυάγιο της λύσης που είχε τότε επιχειρηθεί.

Γράφει ο: 

Απευθείας αεροπορική πτήση Αθηνών-Σκοπίων δεν υπήρχε, αλλά ο αείμνηστος Θεόδωρος Καρατζάς Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας που εκείνη την περίοδο έκανε το μεγάλο άνοιγμα για την εδραίωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα Βαλκάνια , είχε φροντίσει για μια πτήση τσάρτερ της Ολυμπιακής, με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Μαζί και η διοίκηση της Εθνικής και κάποια από τα βασικά στελέχη του επιτελείου της. Αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι , μεταξύ τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε επικεφαλής ενός από τους πλέον νευραλγικούς τομείς της Τράπεζας. Παρεμπιπτόντως είχε τοποθετηθεί εκεί από τον αναμορφωτή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη , χωρίς σοβαρές αντιρρήσεις από το ΠΑΣΟΚ για αυτή του την επιλογή.

Αν θυμάμαι επίσης καλά -που θυμάμαι – ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ συμμετείχε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τραπεζικούς και άλλους οικονομικούς παράγοντες της γειτονικής χώρας. Για όσους το αμφισβητήσουν , απλά σημειώνω , ότι τότε κρατούσα σημειώσεις στις οποίες αν χρειαστεί θα ανατρέξω. Αλλά το τι είπε στην τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης, λίγη σημασία έχει, δεν διαφέρει από όσα υποστήριζαν πάντα έλληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες: Τα Σκόπια, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το ελληνικό προγεφύρωμα - οικονομικό και πολιτικό – στα Βαλκάνια και τον πολυτιμότερο σύμμαχό μας στην περιοχή.

Διαβάζω τα κείμενα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών το 1992 για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για τη στάση του οποίου τόσα έχουν γραφεί είπε σε μια στιγμή: «Ένας σοφέρ ο οποίος δεν ξέρει να βάζει όπισθεν δεν είναι καλός σοφέρ. Στα κρίσιμα εθνικά θέματα πρέπει να γίνονται και υποχωρήσεις».

Διαβάζω επίσης (Καθημερινή 4/2/2018) ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «φέρεται να υποστήριξε μια ειρηνική διευθέτηση , έναν συμβιβασμό ο οποίος θα ρυμουλκούσε την ΠΓΔΜ στη Δυτική Ευρώπη και θα έδινε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επεκτείνει τα συμφέροντά της στην γειτονική χώρα». Προφανώς τα ίδια πρέσβευε εκείνες τις μέρες, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύοντας τον Θ. Καρατζά στα Σκόπια.

Για 25 χρόνια τώρα το «ταμπού του ονόματος», εμποδίζει αυτή την εξέλιξη. Έστω και η πρόταση για «Νέα Μακεδονία» που προτάθηκε τότε , ήταν μια από τις καλύτερες λύσεις μετονομασίας, αφού διαχώριζε πλήρως την αρχαία Μακεδονία και ΄την επικύρωνε ως αποκλειστικά ελληνική ως προς την πολιτισμική , γλωσσική και ιστορική κληρονομιά από τη γειτονική χώρα η οποία κατοικείται από Σλάβους και Αλβανούς τα τελευταία 1.300 χρόνια. Οι πολιτικοί μας ταγοί όμως υποχώρησαν μπροστά στον ... Βουκεφάλα του Πανίκα Ψωμιάδη, ακόμα και ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου.

Σήμερα συναντώνται Ντόναλτ Τράμπ – Κιμ ΓιονγκΟύν και είναι πιθανόν οι σχέσεις των δύο χωρών να τεθούν επί νέας βάσεως. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί νέα τηλεφωνική επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα Ζόραν Ζάεφ με στόχο να βάλλουν τις τελευταίες «πινελιές» στη συμφωνία για το ονοματολογικό. Οι δύο πρώτοι μπορεί και να συμφωνήσουν... Οι δύο βαλκάνιοι θα υποκύψουν στους λαϊκιστές των χωρών τους και στους ψηφοθήρες ηγέτες της αντιπολίτευσης;

ΥΓ: Στο πρόγραμμα των δρομολογίων της Aegean Air υπάρχει καθημερινή πτήση Αθήνας – Σκοπίων που όμως δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί. Λέτε κάτι να αλλάξει τις επόμενες μέρες;