Log in

Αυτοί που εργαλειοποίησαν την ίδια την εξουσία

Τα καινούργια επεισόδια στο σήριαλ της Novartis έφεραν και πάλι, τις τελευταίες ημέρες, στην επιφάνεια τη δυσωδία και την παρακμή του «παλαιού συστήματος».

Γράφει ο: 

Και όσο κι αν ορισμένοι από τους φερόμενους να εμπλέκονται στο φαγοπότι του φαρμάκου ωρύονται, εκτοξεύουν απειλές κατά πάντων και πνίγουν τον πόνο και την ανησυχία τους σε ποταμούς αναρτήσεων στα social media, το σίγουρο είναι ένα: Δεν πρόκειται για «υπόθεση Novartis», όπως ήθελε ο κ. Φρουζής να την παρουσιάζει, αλλά για «σκάνδαλο Novartis».

Τα όσα, αποσπασματικά έστω, διαβάζουμε από τη δικογραφία που απεστάλη στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου επιβεβαιώνουν την αίσθηση, που είναι διάχυτη στην κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια: Όλο αυτό το «σύστημα» ήταν μία μηχανή παραγωγής χρημάτων και άλλων ωφελημάτων, που ήλεγχε τις τύχες της χώρας και τις ζωές των πολιτών με μοναδικό γνώμωνα την ικανοποίηση των εκάστοτε συμφερόντων: Χτες της Novartis, προχτές της Siemens, κάθε τόσο των μεσαζόντων όπλων και διαχρονικά, βεβαίως, των ίδιων των αξιωματούχων που φρόντιζαν να «γίνονται οι δουλειές». Και, ό,τι κι αν λένε σήμερα Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη, το εν λόγω «σύστημα» δεν μπορεί παρά να προσωποποιείται σε στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί κυβέρνησαν, όλα αυτά τα χρόνια, όχι εμείς. Προφανώς, ούτε ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλούν, λοιπόν, για «σκευωρία που θα καταπέσει» και κατηγορούν την κυβέρνηση για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης» εκείνοι που, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, εργαλειοποίησαν επί δεκαετίες την ίδια την εξουσία, εκτελεστική και νομοθετική. Τα κόμματα τα οποία μετέτρεψαν τη διακυβέρνηση σε εργαλείο εξυπηρέτησης συμφερόντων, παραγωγής «μαύρου» χρήματος και τακτοποίησης ρουσφετιών των ολιγαρχών. Και αντί να σιωπούν, έχουν το θράσος να υπόσχονται, σήμερα, στην κοινή γνώμη «κάθαρση», μοιράζοντας στα τηλεπαράθυρα διαβεβαιώσεις ότι, οι κακοί, καθεστωτικοί ΣΥΡΙΖΑίοι θα λογοδοτήσουν για το «έγκλημα» τους, να ψάξουν αν είχε ή όχι «τη γίδα στην πλάτη» ο κάθε πράσινος ή μπλε άριστος.

Πέρα από το αυτονόητο, ότι δηλαδή αν επρόκειτο για σκευωρία ο Αλέξης, αντί να αφήσει τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει κατά συνείδηση, θα μπορούσε πολύ εύκολα να κρατήσει και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τυλιγμένα σε μια κόλλα χαρτί και να πάει σε εκλογές με αυτό το αβαντάζ, κάποιος πρέπει να πει σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ένα πολύ βασικό πράγμα: Ο λαός έχει βγάλει, εδώ και χρόνια, τα συμπεράσματά του και για το αν υπήρξαν «Novartis» και για το ποιοι είναι οι υπαίτιοι. Γι’ αυτό, το 2015, έστειλε το «παλαιό σύστημα» στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αναγκάζονταν τα δύο -ως τότε- κόμματα εξουσίας στα χαμηλότερα, ιστορικά, ποσοστά τους.

Όσο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επιμένουν να υπερασπίζονται τα «δικά τους παιδιά», χωρίς να κρατούν τις ελάχιστες αποστάσεις και χωρίς την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής, τόσο περισσότερο ταυτίζονται με τα σκάνδαλα και απαξιώνονται στα μάτια των πολιτών, που σε λίγο καιρό οδεύουν προς τις κάλπες. Ας ονειρεύονται, λοιπόν, όλοι μαζί, αντιπολίτευση, Φρουζήδες, Λοβέρδοι και δημοσκόποι, ότι ο λαός θα φέρει πίσω τους αρχιτέκτονες των σκανδάλων, να μας «σώσουν» από τους διώκτες τους.