Log in

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΕΥΠ και η Προοδευτική Συμμαχία

Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Κυριάκος έβαλε τα… γυαλιά στον ΣΥΡΙΖΑ! Ο «γαλάζιος αυτοκράτορας» έδειξε τι πρέπει να κάνει κάποιος για να κυβερνήσει αυτή τη χώρα, με τον δικό του μηχανισμό. Μέσα σε έναν μήνα, κατάφερε να… εκπλήξει τους πάντες, με τις επιλογές και την επιδίωξή του να ελέγξει πλήρως τα πάντα!

Γράφει η F&M Voice

Εκτός από την ανάδειξη σε υπουργικές θέσεις στελεχών του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα σε τομείς που άπτονται των προηγούμενων αρμοδιοτήτων τους (εδώ βρίσκεται και η επιτομή της δεοντολογίας…), διόρισε έναν πρώην επικεφαλής εταιρίας security σε «πρώτο βιολί» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο βιογραφικό του. Σχεδόν αμέσως ανέλαβε υπό την πλήρη και απευθείας ευθύνη του τον επικοινωνιακό μηχανισμό, που ακούει στα ονόματα της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου.

Επιπλέον, για να μη δυσαρεστήσει τους βασικούς (και ευκατάστατους) υποστηρικτές του, προχώρησε σε πραξικοπηματική και αντισυνταγματική «καθαίρεση» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ούτως ώστε η κα Βασιλική Θάνου και το επιτελείο της να μη σταθούν εμπόδιο στα μεγάλα συμφέροντα και στα καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά. Το επόμενο που θα πρέπει να περιμένουμε είναι να επαναφέρει στην Επιτροπή, τον συντοπίτη του Δημήτρη Κυριτσάκη…

Γιατί, λοιπόν, ο Κυριάκος έβαλε τα γυαλιά στους ΣΥΡΙΖαίους; Πολύ απλά, στα τέσσερα χρόνια της «πρώτης φοράς…», ο «γαλάζιος» επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού από το 2009 αντικαταστάθηκε μόλις στο τέλος του 2018, όταν έληξε η θητεία του. Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμεινε ακλόνητος στη θέση του ο «πιο γαλάζιος από τους γαλάζιους» Γιάννης Στουρνάρας, παραδίδοντας μαθήματα… νεοφιλελευθερισμού σε υπουργούς του Τσίπρα. Για να μην αναφερθούμε στην ΕΡΤ και τον υποτιθέμενο έλεγχό της από την «πρώτη φορά…».

Κανείς δεν ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να αλώσει το κράτος (όπως κάνει ο Κυριάκος) και να ισοπεδώσει τα πάντα. Ωστόσο, όταν αναλαμβάνεις τη διακυβέρνηση μίας χώρας θα πρέπει να διαθέτεις τους μηχανισμούς εκείνους, που θα σου επιτρέψουν να υλοποιήσεις το σχέδιό σου. Αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας δεν το πέτυχε, για πολλούς και διάφορους λόγους. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι υπουργοί του, σε πολλές περιπτώσεις, να συμβιβάζονται ή ακόμη και να παραπλανόνται από τους μηχανισμούς, που ελέγχονταν από την τότε αντιπολίτευση… Εάν ο Μαδούρο ακολουθούσε την τακτική των ΣΥΡΙΖΑίων, θα είχε γίνει ο σύγχρονος Αλιέντε!

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την ήττα στις ευρωεκλογές, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε τη μετεξέλιξη του κόμματος, με βάση την Προοδευτική Συμμαχία. Κι εδώ η καθυστέρηση αρχίζει να γίνεται μεγάλη και να δημιουργεί αμφιβολίες για το εγχείρημα. Τέτοιες πολιτικές παρεμβάσεις απαιτούν αμεσότητα και ρήξεις με νοοτροπίες του παρελθόντος. Όσο η αλλαγή καθυστερεί κι όσο συνεχίζει να μπερδεύεται στα εσωκομματικά γρανάζια, τόσο ή αδιαμφισβήτητη ηγεμονία στον προοδευτικό χώρο, θα τεθεί υπό αμφισβήτηση…

Στο εξάμηνο, το σχέδιο «Προοδευτική Συμμαχία» θα έχει καεί… Ήδη πέρασαν τρεις μήνες και με δεδομένη τη ραστώνη των ημερών χάνεται ένας ακόμη μήνας… Κι εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος θα συνεχίσει να αλώνει το Κράτος και να καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα, να παραβιάζει αρχές του Συντάγματος, να δημιουργεί τη δική του… αυτοκρατορία!