Log in

Έχουμε (;) διοικητές στα νοσοκομεία

Επιτέλους λευκός καπνός από την… Καπέλα Σιστίνα της Αριστοτέλους. «Habemus ducianus», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Γράφει η: Μυρτώ Κωστάκη

Η επιλογή των διοικήσεων των νοσοκομείων γίνεται εδώ και 19 χρόνια στο ιστορικό κτίριο της Αριστοτέλους κεκλεισμένων των θυρών, με βιογραφικά σε φακέλους ερμητικά κλειστούς (γιατί άραγε!!!), με παρουσία κομματικών στελεχών; Ποιος ξέρει... 

Φυσικά η ανακοίνωση των νέων (παλαιών) διοικήσεων δεν γίνεται όπως στην επιλογή του Πάπα από τον κεντρικό εξώστη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, αλλά από το δελτίο τύπου που στέλνεται, όταν ολοκληρωθεί η διαφανής διαδικασία επιλογής τους, στους δημοσιογράφους…

Στην συνέχεια οι νέες διοικήσεις θα παρουσιασθούν ενώπιον των ΥΠΕαρχών, που θα τους δώσουν την πρώτη τους «urbi et orbi» ευλογία, μαζί με 2 σημαίες (την ελληνική και της Ε.Ε. με βελούδινα κοντάρια) και ένα χαρτί (σύμφωνο συμβίωσης... συγνώμη, σύμβαση αποδοτικότητας!) για να το αναρτήσουν στα γραφεία τους, να το βλέπουν οι ασθενείς.

Η μη ανάρτησή του «συνιστά σπουδαίο λόγο, ικανό να επιφέρει την πρόωρη λήξη της θητείας τους, αζημίως για το Δημόσιο» ή για να αλλάξουν γραφείο... Έτσι, όπως απέλυσε ο Τραμπ την πρέσβειρα στην Ουκρανία (...she refused to hang my picture in the embassy!!!).

 Η επιλογή των διοικητών, από το 2001 μέχρι και σήμερα, φέρνει κάτι από τους Illuminati!!! Φέρνει κάτι από μυστική οργάνωση (αν και όχι και πολύ πεφωτισμένη). 

- Δεν έχουμε δει ποτέ τις λίστες με τους υποψήφιους για αυτές τις θέσεις (ίσως και με το όνομα του κομματικού «σπόνσορα» δίπλα στο δικό τους, όπως ήδη αναφέρουν ή θα αναφέρουν ενδεχομένως τις επόμενες μέρες διάφορα ΜΜΕ!!!),

- Δεν έχουμε δει ποτέ τα κριτήρια επιλογής (εκτός από ένα πτυχίο, που το έχουν 6 εκατ. Έλληνες!!!),

- Δεν έχουμε δει την κατάταξη αξιολόγησης.

Σήμερα το βασικό κριτήριο είναι το «ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ» σε οποιαδήποτε κατηγορία: Υποψήφιος δήμαρχος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, υποψήφιος βουλευτής, υποψήφιος αφισοκολλητής (με την ευρεία έννοια της διαδικασίας αφισοκόλλησης), υποψήφιος τοπικής επιτροπής του κόμματος κ.λπ.

Πραγματική ΑΡΙΣΤΕΙΑ, όπως υπόσχονταν προεκλογικά κάποιοι ή και ακόμη διατυμπανίζουν (για γέλια ή για κλάματα είμαστε;).

Η επιλογή των διοικητών, μεταξύ πολλών παραδόξων, έχει ένα χαρακτηριστικό: Ενώ όλοι ήταν υποψήφιοι για να υπηρετήσουν την τοπική κοινωνία από κάποια θέση, η κοινωνία τους απέρριψε, αλλά τώρα έρχεται το υπουργείο να τους διορίσει για να υπηρετήσουν την τοπική κοινωνία, που τους γύρισε την πλάτη!!!

Τέλος, θα έρθει κάποτε η χρονική στιγμή που σε αυτές τις προκηρύξεις και με αυτές τις διαδικασίες, δεν θα υποβάλλει ΚΑΝΕΝΑΣ το βιογραφικό του, νομιμοποιώντας τις συγκεκριμένες διαδικασίες, που μόνο ΠΑΡΩΔΙΑ είναι και απέχουν έτη φωτός από την έννοια της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και του εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, για το καλό όλων μας;

Ρητορική ερώτηση... Προφανώς θα παραμείνει και αναπάντητη από τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Υ.Γ. Άραγε πόσοι από τους συγκεκριμένους επιλεχθέντες διοικητές ή αναπληρωτές διοικητές θα μπορούσαν να προσληφθούν σε ανάλογες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα; Άλλη ρητορική ερώτηση... Με εύκολη απάντηση πιστεύω!!!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αριστοκρατία Φοροελαφρύνσεις, είπατε; Next year… »