Log in

Πόσες δεκαετίες θα μας γυρίσουν πίσω;

Έφθασαν μόλις έξι μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας της… κανονικότητας και η εικόνα που αποκομίζει ο μέσος και χωρίς παρωπίδες πολίτης, τον κάνουν να αναρωτιέται που βαδίζει αυτή η χώρα επί Πρωθυπουργίας του «ευρωπαϊστή» Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γράφει ο: 

Όση καλή διάθεση και ανοχή να επιστρατεύσει κανείς , τα συμπεράσματα είναι τραγικά: Αυτή η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε να μας κάνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και να αποδείξει ότι οι «αγροίκοι» του ΣΥΡΙΖΑ μας είχαν φέρει στο όρια της υποσαχάριας Αφρικής , μας οδηγεί σταθερά πολλές δεκαετίες πίσω.

Θα σταθούμε σήμερα σε τρία γεγονότα των τελευταίων ημερών για να αποδείξουμε ότι όλα αυτά που ισχυριζόμαστε δεν είναι – δυστυχώς- προπαγάνδα της αντιπολίτευσης. Ας τα πάρουμε χρονολογικά :

Την περασμένη Παρασκευή ένα σκάφος με ανθρώπους ( επιμένουμε σε αυτό, γιατί ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων μεταναστών είναι ψευδώνυμος ) χάθηκε στα μανιασμένα κύματα του Ιονίου ανοιχτά των Παξών . Προηγουμένως κάποιοι από τους επιβάτες του, είχαν ζητήσει βοήθεια από τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Τη μέρα εκείνη για κακή του τύχη βρέθηκε σε στούντιο τηλεοπτικού σταθμού ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης. Ανησύχησε για τη ζωή των ανθρώπων που εξέπεμψαν το SOS ; Όχι , περιορίστηκε να εκφράσει την απορία του πως γνώριζαν το 112!

Όταν έγινε γνωστό ότι στο συμβάν αυτό έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι , σώθηκαν είκοσι και αγνοούνταν άλλοι τόσοι , ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό κανάλι , «καπελώνοντας» αξιοπρεπή βουλευτή της ΝΔ που είχε προσκληθεί στην εκπομπή. Ο πολλά βαρύς υπουργός περιορίστηκε να ισχυριστεί ότι όταν μίλησε για το 112 , δεν γνώριζε ότι πνίγονταν άνθρωποι. Τηλεφωνούσαν δηλαδή στο επιχειρησιακό κέντρο του λιμενικού έτσι για την ..πλάκα τους !

Πάμε παρακάτω: Το Σάββατο δυνάμεις της τάξης επενέβησαν και πάλι στο Κουκάκι για να απωθήσουν μερικούς μπαχαλάκηδες που είχαν επανακαταλάβει δύο κτίρια , τα οποία είχαν εκκενωθεί πριν μερικές μέρες. Και αντί η κριτική να εστιαστεί στο γεγονός ότι η ανίκανη αστυνομία του κ. Χρυσοχοϊδη παρείχε την ευκαιρία σε μερικούς δήθεν αναρχικούς να ξαναμπούν στα κτίρια που μερικές μέρες πριν είχαν εκκενωθεί , άρχισαν να μηρυκάζουν επιχειρήματα του είδους ότι οι μπαχαλάκηδες με τη χρήση ..τσιμεντόλιθων , επιχείρησαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς.

Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας και διαπρεπής συνταγματολόγος Γιώργος Γεραπετρίτης όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας με βάση τα διαβιβαστικά της Ασφάλειας άσκησε διώξεις κατά των συλληφθέντων για πλημμελήματα , αποφάνθηκε ότι επρόκειτο περί κακουργημάτων ! Ο καλός καθηγητής , λησμόνησε τα περί διαχωρισμού των εξουσιών που δίδασκε πριν λίγους μήνες στους φοιτητές του.

Το αποκορύφωμα όλων υπήρξε όμως η μεσαιωνικού τύπου ανάρτηση στο μετρό της Αθήνας για το κατοχυρωμένο νομοθετικά από το 1985 δικαίωμα των γυναικών να διακόπτουν κύηση για προσωπικούς τους λόγους. Δεν θα επικαλεστούμε άλλα επιχειρήματα , θα σταθούμε μόνο στο εξής: Σε δημόσιο χώρο αναρτάται πρόσκληση για παράβαση επί δεκαετίες ισχύοντος νόμου. Αυτό συμβαίνει, για πρώτη φορά στη χώρα ! Εντάξει μετά το σάλο τα …μάζεψαν άρον- άρον. Αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι αντίστοιχο πρωτοσέλιδο εφημερίδας είχε επαινέσει πρόσφατα ο «όλα τα σφάζω , όλα τα μαχαιρώνω» υπουργός – σχολάρχης Άδωνης!

Πάμε όντως πρίμα, με τούτη την κυβέρνηση: Μεσαίωνας και βάλε…

Άντε με το καλό, να στήσουν και την δική τους Ιερά Εξέταση!