Log in

Αδιέξοδο...

Τελικά μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο κουβέντα μην πεις. Στην ΝΔ η λαϊκή ρήση ισχύει απόλυτα με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα αναφορικά και με τα όσα έλεγε εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και το τι πράττει τώρα ως κυβέρνηση.

Γράφει ο: 

Χαρακτηριστικό ήταν το tweet του Θανάση Πλεύρη το 2017 όταν έγραφε «Ο Μουζάλας θα επιτάξει ξενοδοχεία, ο Ζουράρις ιδιωτικά σχολεία. Οι τύποι δεν γνωρίζουν την έννοια της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ»! Σήμερα όμως ποιεί τη νήσσα μετά την ΠΝΠ για την επίταξη κτιρίων και εκτάσεων στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν το κύριο βάρος του μεταναστευτικού.

Μια ΠΝΠ που ήρθε να επιβεβαιώσει το μπάχαλο  που επικρατεί στην κυβέρνηση καθώς η ίδια η κυβέρνηση είναι που  εκκένωσε κτίρια πέριξ των Εξαρχείων στα οποία είχαν κάνει κατάληψη πρόσφυγες για να επιτάξει άλλα κτίρια και να βάλει μέσα σε αυτά πρόσφυγες. Και βέβαια αν είχαν γίνει επιτάξεις κτιρίων και χώρων επί ΣΥΡΙΖΑ για στέγαση προσφύγων σύσσωμη η «γαλάζια» παράταξη με τη συνδρομή του Κινήματος Αλλαγής θα μιλούσαν για «Σοβιετία» και Μαδουραίους».

Σήμερα τα «γαλάζια» τρολ στα socila media προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, όπως ο γνωστό «γαλάζιος» αρθρογράφος Σάκης Μουμτζής, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter «Η επίταξη χωραφιών είναι μια λύση εκτάκτου ανάγκης. Να υπενθυμίσω πως οι ίδιοι οι νησιώτες ζητούσαν να κηρυχθούν οι περιοχές τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Και αν η κωλοτούμπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό/μεταναστευτικό φάνηκε ολόκληρη με την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης, οι αντιφάσεις στην πολιτική της δίνουν και παίρνουν παίζοντας με τα νεύρα των κατοίκων των ακριτικών νησιών. Από κει για παράδειγμα που μιλούσε για «κλειστές δομές» σήμερα μιλά για «ελεγχόμενες δομές», επί της ουσίας ανοιχτά κέντρα υποδοχής μετά και την κατακραυγή της Κομισιόν που έχει βάλει στο στόχαστρο την ελληνική κυβέρνηση και για το «πλωτό φράγμα», το οποίο φαίνεται τελικά να μην προχωρά.

Την ίδια ώρα πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κόντρα στο περιεχόμενο της ΠΝΠ μιλά για κλειστές δομές 24ώρες το 24ωρο, φέρνοντας ως παράδειγμα την Αμυγδαλέζα. «Ας μην πάρουμε φράγκο από την ΕΕ, εάν είναι να καταστραφεί η Ελλάδα» τόνισε, καθώς γνωρίζει ότι η ΕΕ ενδέχεται να σταματήσει τη χρηματοδότηση εάν οι δομές που θα λειτουργήσουν από εδώ και στο εξής είναι κλειστές και σημείωσε «Δεν τους θέλουμε εδώ και αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε».

Αλλά και σε επίπεδο αριθμών η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τις εκλογές και μετά με τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Αποτέλεσμα ήταν από 65.000-70.000 πρόσφυγες/μετανάστες που ήταν στη χώρα μας το 2019 σήμερα στις αρχές του 2020 το αρμόδιο υπουργείο μιλά πλέον  για 150.000 πρόσφυγες/μετανάστες, τον μεγαλύτερο δηλαδή αριθμό που έχει παραδεχθεί ελληνική κυβέρνηση από τότε που η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο.

Τουτέστιν η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο στο προσφυγικό και θερίζει θύελλες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να νοιώθει ζεστή τη ανάσα των «σκληροπυρηνικών» ακροδεξιών εντός και εκτός ΝΔ που ζητούν ακραία καταστολή και αποτροπή.