Log in

Η αλληλεγγύη του κέρδους και οι «κορονοπειρατές»

Να τους χαίρεστε τους «συμμάχους» που θαυμάζετε! Εκείνους που εδώ και 10 χρόνια μας έλεγαν «τεμπέληδες» και μας υποχρέωναν σε αιματηρή λιτότητα για να προστατέψουν τα κέρδη τους.

Γράφει ο: 

Μαζί κι εκείνους που, όταν τους συνέφερε, μας εκθείαζαν ως τους καλύτερους συμμάχους τους στην περιοχή κι όταν «έσκασε» η ανάγκη κοιτάνε μόνο το δικό τους συμφέρον και τη δική τους προστασία! Αυτό, άλλωστε, έκαναν πάντα, αυτό κάνουν σήμερα, αυτό θα κάνουν και στο μέλλον.

Μόνο που όλοι αυτοί δεν έχουν καταλάβει ότι μία πανδημία (όπως κι αν προέκυψε, όπως κι αν εξελιχθεί), με τον τρόπο που τη χειρίζονται θα προκαλέσει τεκτονικές ανατροπές, σε όλο το πλάτος και όλο το μήκος του πλανήτη.

Με την «πειρατεία» που έχουν θέσει σε ισχύ, δημιουργούν αντιθέσεις, σε τέτοιο βαθμό, ώστε τους φίλους να τους μετατρέπουν σε εχθρούς, με αποτέλεσμα, όταν θα τους χρειαστούν, θα τους βρουν απέναντι.

Οι «πειρατές»
Κι εξηγούμαι: Οι τελευταίες καταγγελίες για τους Αμερικανούς, που πληρώνουν μετρητοίς τους Κινέζους τα τριπλάσια ποσά και «κλέβουν» τις ποσότητες ιατροφαρμακευτικού υλικού, που προορίζονται για άλλες χώρες, δεν είναι ούτε οι πρώτες, ούτε οι τελευταίες.

Ανάλογες «κατασχέσεις» έχουν κάνει πρόσφατα και οι Γερμανοί, που θεωρούν τους εαυτούς τους, τούς «απόλυτους άρχοντες» της Ευρώπης και δε διστάζουν να κρατούν για πάρτη τους, τις μάσκες και τα υπόλοιπα υλικά, που περνούν από τα αεροδρόμιά τους, με προορισμό την Ιταλία, την Ισπανία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με ανεξέλεγκτη την πορεία αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Τις «πειρατικές μεθόδους» επιβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή και ο Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας μάλιστα ότι και η χώρα μας έχει πέσει θύμα αυτής της πρακτικής, χωρίς να αποκαλύψει τον θύτη  και χωρίς να πει περισσότερα, αν και θα ’πρεπε!

Τέτοια «αλληλεγγύη» να τη… χαίρεται η Ευρώπη του πολιτισμού, των αξιών και της φροντίδας για τον πλησίον, ιδιαίτερα όταν ο τελευταίος έχει ανάγκη.

Το άλλο παράδειγμα
Υπάρχει, όμως και η άλλη πλευρά. Τα 14 γιγαντιαία μεταγωγικά Αντόνοφ, που έστειλε ο Πούτιν στην Ιταλία, με υλικό, αλλά και στρατιωτικούς γιατρούς, ειδικευμένους σε αντιμετώπιση λοιμώξεων και βιολογικού πολέμου. Εντάξει, θα πείτε, το Κρεμλίνο έχει συμφέροντα στη γειτονική μας χώρα, κυρίως ενεργειακά και οικονομικά. Η κίνηση και μόνο, ωστόσο, αλλάζει το κλίμα σε μία ισχυρή χώρα της Ε.Ε. και μάλιστα μετά το “nein” της Μέρκελ στην έκδοση κορονο-ομολόγου!

Εάν, λοιπόν, ο Πούτιν είναι συμφεροντολόγος, τότε τι είναι οι απόγονοι του Φιντέλ Κάστρο, που μετέβησαν στη Λομβαρδία για να δώσουν μαζί με τους Ιταλούς συναδέλφους τους τη μάχη κατά της πανδημίας;

Πρόκειται για τις ίδιες ομάδες (μπριγάδες, τις λένε εκείνοι) που κάποτε συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της μαλάριας κι άλλων λοιμώξεων στην Αγκόλα, ενώ έσωσαν εκατομμύρια ανθρώπους στην Κεντρική Αφρική από τον Έμπολα, όταν η… πολιτισμένη Δύση είχε γυρίσει την πλάτη στις άλλοτε αποικίες της!

Δε νομίζω να υποψιάζεται κανείς ότι η Κούβα έχει οικονομικά συμφέροντα στην Ιταλία! Άλλωστε, όταν υποδεχόταν το βρετανικό κρουαζιερόπλοιο, που το είχαν… ξεγράψει στις αμερικανικές ακτές, δεν προσδοκούσαν κέρδη, αλλά συνέβαλαν στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προβλήματος…

Μετά απ’ όλα αυτά, άντε να πείσεις τον Ιταλό ότι θα τον σώσει η Γερμανία! Γι’ αυτό, από πολλά δημόσια κτίρια στο Βορά της χώρας, τις σημαίες της Ε.Ε. αντικατέστησαν (έστω προσωρινά) οι σημαίες της Ρωσίας, της Κούβας και της Κίνας, η οποία στέλνει μάσκες και υλικά ατομικής προστασίας, στους γιατρούς, που βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι τον «αόρατο εχθρό».

Ο «εχθρός», ωστόσο, βρίσκεται στην απληστία και στον ατομικισμό, όπως εκφράζεται από τους «συμμάχους» και «εταίρους», αυτές τις δύσκολες στιγμές. Προς γνώση και συμμόρφωση, όταν περάσει ο «βομβαρδισμός» και φτάσει η ώρα για να ασχοληθούμε με τα ακόμη πιο δύσκολα, που είναι η οικονομία.