Log in

Πού είναι ο Τζέιμς Μποντ, οέο;

Πριν λίγες ημέρες είδα μέσω πλατφόρμας μία κωμωδία του 2016 με τον τίτλο «Ειδικοί Ανταποκριτές» (με τον Έρικ Μπάνα και τον γνωστό κωμικό Ρίκι Ζερβέ), που για λόγους που θα σας αναλύσω μου φάνηκε… οικεία ακούγοντας τις διάφορες δηλώσεις-καταγγελίες του κυρίου Τραμπ για τις… σκοτεινές δυνάμεις που έχουν βαλθεί να «καταστρέψουν» με τις ταραχές την ειρήνη και τη σταθερότητα των ΗΠΑ.   

Γράφει η: 

Στο φιλμ οι δυο πρωταγωνιστές, ένας δημοσιογράφος ραδιοφώνου και ο τεχνικός του, για λόγους που δεν έχει σημασία να αναφέρω, σκαρφίζονται ένα σχέδιο με το οποίο, αντί να πάνε για πολεμική αποστολή στο Εκουαδόρ «στήνουν» τις ανταποκρίσεις τους από ένα διαμέρισμα απέναντι από τον σταθμό που δουλεύουν. Και για να κάνουν πιο «πιπεράτες» τις πληροφορίες που μεταδίδουν, εφευρίσκουν μια νέα ομάδα ανταρτών και έναν φοβερό και τρομερό αρχι-αντάρτη που η σιωπηρή δράση του είναι τόσο επιτυχημένη που δεν τον γνωρίζουν ούτε οι μυστικές υπηρεσίες.

Όπως διαπιστώνουν και οι ίδιοι προς έκπληξη τους, οι πληροφορίες για τον φοβερό αντάρτη Αλβαρέζ αναμεταδίδεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης και γίνεται θέμα συζήτησης στα αμερικανικά δελτία ειδήσεων. Και έτσι ένας νέος «κακός» γεννιέται κυριολεκτικά από το… πουθενά!

Πρόκειται για μια κλασσική περίπτωση «fake news», έναν όρο που μπήκε στη ζωή μας μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον δημιούργησε και τον έκανε σημαία του προκειμένου να υποβαθμίσει τα εναντίον του δημοσιεύματα και να στοχοποιήσει τα media που τον πολεμούν. Όμως, είναι καταπληκτικό πως και ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσει τέτοια… κόλπα, όταν τον συμφέρει.

Η περίπτωση Αλβαρέζ μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας και διαβάζοντας, ξανά και ξανά, τα διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν την εμπλοκή, πάντα σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, μιας οργάνωσης ονόματι «Antifa» στις διαδηλώσεις και τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει εδώ και πάνω από μια εβδομάδα στις ΗΠΑ, στριμώχνοντας άσχημα τον Αμερικανό πρόεδρο.

Καταρχάς μην αισθάνεστε άσχημα, αν δεν ξέρετε την Antifa. Σας διαβεβαιώ ότι ούτε οι ίδιοι οι Αμερικανοί. Μάλιστα, ούτε εγώ την είχα ξανακούσει με σχεδόν 25 χρόνια θητείας στο διεθνές ρεπορτάζ και έχοντας ζήσει η ίδια στις ΗΠΑ. Και αισθάνθηκα άσχημα όταν διάφοροι φίλοι έσπευσαν να στραφούν σε εμένα, ως… ειδική, για να με ρωτήσουν «ποια στο καλό είναι αυτή η Antifa».

Διαβάζοντας λοιπόν και η ίδια έμαθα ότι η Antifa, που προέρχεται από τα αρχικά «anti-fascist», ήτοι «κατά του φασισμού» δεν είναι καν οργάνωση, αλλά κίνημα. Ένα κίνημα αριστερών ακτιβιστών που γεννήθηκε μέσα στη δεκαετία του ’60 στην Ευρώπη και το οποίο προήγαγε τη χρήση βίας για την καταπολέμηση των νεοναζί και των υπέρμαχων της λευκής υπεροχής.

Πως και πότε αναπτύχθηκε επί αμερικανικού εδάφους, είναι άγνωστο. Άλλα σύμφωνα με την… φανταστική θεωρία του κυρίου Τραμπ και του επιτελείου του, η οργάνωση αυτή, που κανείς δεν είχε ξανακούσει και που προφανώς έχει πολλά και οργανωμένα μέλη αριστερών ακτιβιστών σε όλη την Αμερική, ξύπνησε από τον λήθαργο της με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και αποφάσισε με αφορμή τις διαδηλώσεις να κάνει άνω-κάτω τη χώρα.

«Χρησιμοποιούν στρατιωτικού τύπου τακτικές και ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να κάψουν τις αμερικανικές πόλεις» σχολίασε σε συνέντευξη του ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν.  

Μάλιστα, ο κύριος Τραμπ πήγε ένα βήμα πιο πέρα υποστηρίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να «μαυρίσουν» την Antifa τοποθετώντας την στην περίφημη ομοσπονδιακή λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Μια τοποθέτηση που, σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, έκανε τις μυστικές υπηρεσίες να… τραβούν τα μαλλιά τους, διότι, αν μη τι άλλο, για να μπει κανείς στη λίστα πρέπει να είσαι ένα υπαρκτό πρόσωπο ή μια υπαρκτή και δομημένη οργάνωση, με αρχηγό, δίκτυο κλπ.

Η Antifa του κυρίου Τραμπ δεν είναι τίποτε από αυτά. Και κανένα σοβαρό στέλεχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ή των μυστικών υπηρεσιών δεν έχει βγει να μιλήσει δημοσίως (ή έστω ανώνυμα, σε κάποιο ρεπορτάζ) για την Antifa. Εκτός βέβαια αν η περιβόητη οργάνωση έχει καταφέρει να κρατήσει ένα ολόκληρο δίκτυο επί χρόνια μυστικό, όπως η οργάνωση Spectre στον Τζέιμς Μποντ και η οργάνωση Hydra στους Avengers.

Άλλωστε ο κύριος Μπράιν και το αφεντικό του δεν μας έχουν εξηγήσει γιατί, ούτε οι ίδιοι οι Αμερικανοί, είχαν ξανακούσει την ύπαρξη της. Ούτε βέβαια μας έχουν εξηγήσει γιατί, μετά από τόσα χρόνια μυστικής δράσης, η οργάνωση επέλεξε ειδικά την περίπτωση Φλόιντ για να ενεργοποιηθεί, δεδομένου πως δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε μάλλον η τελευταία περίπτωση υπέρμετρης αστυνομικής βίας ή και δολοφονίας μαύρου από λευκό αστυνομικό.

Προφανώς το έκανε διότι θέλει να βλάψει πολιτικά τον Ντόναλντ Τραμπ και να τον εμποδίσει να επανεκλεγεί.

Προφανώς ότι κακό συμβαίνει έχει στόχο τον κύριο Τραμπ.

Και ο κορονοϊός επίσης. Που τον «μαγείρεψαν» οι Κινέζοι στα εργαστήρια τους.

Αλλά δυστυχώς η CIA και ο κύριος Τραμπ δεν έχει τον Τζέιμς Μποντ, όπως η M16, να βρει το αντίδοτο του ιού και να διαλύσει την μυστική οργάνωση Antifa, πριν ανατρέψει τον Ντόναλντ Τραμπ και την παγκόσμια τάξη.