Log in

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλώτσησε την καρδάρα με τα 20 εκατ. ευρώ!

Χρειάζεται πλήρη αδράνεια, αλλά και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης για να βρεθείς στο καναβάτσο, τη στιγμή που έχεις το πάνω χέρι!

Γράφει ο: 

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε, το ένα ούτε το άλλο. Απλώς, έχει το… χάρισμα να κλωτσάει την καρδάρα και να χύνει το γάλα, ιδιαίτερα όποτε έχει το πλεονέκτημα! Τη στιγμή που οι μονταζιέρες της κυβέρνησης είχαν εφησυχάσει ότι με τις ξανθιές, τις απαγωγές και τους ψευτογιατρούς θα ξεχαστούν τα δωράκια στους κολλητούς, εκεί οι πρώην κυβερνώντες και νυν αντιπολιτευόμενοι το έκαναν το θαύμα τους!

Ποιος μιλάει σήμερα για τα 20 εκατομμύρια σε ανύπαρκτα sites, τα χρήματα του ελληνικού λαού, που μοιράστηκαν με κριτήριο το… δεξιόμετρο, με μοναδικό μέτρο τους ύμνους για την κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας…

Όσοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για συλλήβδην προσβολή του δημοσιογραφικού κόσμου έριξαν νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Κι αυτό διότι οι μεγάλοι ευνοημένοι από τα 20 εκατ. Του Πέτσα ήταν ακριβώς εκείνοι οι δημοσιογράφοι (έτσι τουλάχιστον αυτοπροσδιορίζονται) που ως ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης και με καθημερινή παρουσία στις οθόνες, παρέχουν άμεση και ευθεία υποστήριξη στο κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο: Είτε προτάσσοντας θέματα, που αλλάζουν την ατζέντα, είτε εξυμνώντας τα αποτελέσματα από τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Εκείνο που προκαλεί τεράστια έκπληξη, ωστόσο, ήταν η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, η οποία έσπευσε να απευθυνθεί στην Κουμουνδούρου για το σποτ κι όχι στον καθ’ ύλιν αρμόδιο υπουργό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τα ποσά που χορηγήθηκαν ανά μέσο, από την περιβόητη Initiative, κατόπιν εντολής του Μαξίμου.

Όταν βγουν στη φόρα τα στοιχεία, τότε θα αποδειχθεί και η βροχή χαρτονομισμάτων σε όσους υμνούν τον… Μωυσή, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, είναι (ή αυτοπροσδιορίζονται ως) δημοσιογράφοι. Για να τους βρείτε, απλώς ανοίξτε τις τηλεοράσεις σας, από το απόγευμα και μετά!


Το ερώτημα προς την επαγγελματική μας Ένωση είναι απλό: Τι θα γίνει με τα μέλη της που εργάζονται σε Μέσα Ενημέρωσης, που αποκλείστηκαν από το «πακέτο Πέτσα» και όπως είναι φυσικό δέχθηκαν ανταγωνιστικό πλήγμα από την μεροληπτική διανομή κρατικού χρήματος;

Είναι δεδομένο ότι οι (περισσότεροι) δημοσιογράφοι δεν χρηματίζονται. Όταν, όμως, υπό αυτές τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ένα Μέσο χάνει έσοδα που θα στήριζαν τις θέσεις εργασίας κι το διπλανό Μέσο, με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, βάζει στο ταμείο του μεγάλα ποσά, τι σημαίνει αυτό για την Ένωση των δημοσιογράφων;

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνει όσα ΔΕΝ έκανε τα σχεδόν πέντε χρόνια στην κυβέρνηση: Δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικοινωνιακούς μηχανισμούς, που θα τον στήριζαν και τότε και τώρα. Όσο για τα «δώρα» του προς τα Μέσα Ενημέρωσης στην κυβερνητική του θητεία, όπως ισχυρίζονται τα φερέφωνα της σημερινής κυβέρνησης, αυτό είναι το πιο αστείο ανέκδοτο που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια!

Εδώ δεν κατάφερε να δυναμώσει την «Αυγή», ως όργανο του τότε κυβερνώντος κόμματος. Εδώ δεν μπόρεσε να σώσει από της ζημίες το «Κόκκινο», τον μοναδικό ραδιοφωνικό σταθμό που περνούσε τα μηνύματά του… Πολύ περισσότερο, συνεχίζει να «παλεύει» με τα επικοινωνιακά θηρία της κυβέρνησης, αντιπαρατάσσοντας τις ερασιτεχνικές μεθόδους των εκάστοτε εσωκομματικών θεωρητικών του…

Κάποτε εκεί στην Κουμουνδούρου πρέπει να καταλάβουν ότι ένα κόμμα της Αριστεράς του σήμερα έχει υποχρέωση να σοβαρευτεί και να οργανωθεί με βάση τις σύγχρονες αρχές της επικοινωνίας και της στρατηγικής. Πολύ περισσότερο, θα πρέπει να καταλάβουν ότι η άμυνα στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί σε ήττα.