Log in

Βασίλης Αγγελόπουλος

Συντάξεις: Κάτω από 1.000 ευρώ το 74% - Τέσσερις στις δέκα δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ

Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων στην Ελλάδα, λαμβάνει κύριες συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία της έκθεσης «Ήλιος» που αφορούν τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς, δείχνουν ξεκάθαρα ότι: Υπάρχουν 1.138.940 κύριες συντάξεις (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας) που τα ποσά που αποδίδουν στους δικαιούχους δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ το μήνα. Επί συνόλου 2.825.931 κύριων συντάξεων προκύπτει ότι το 40,3% των κύριων συντάξεων, άρα οι τέσσερις στις δέκα είναι κάτω από 500 ευρώ το μήνα, δηλαδή είναι «συντάξεις – πείνας». Επίσης, καταγράφονται άλλες 953.817 κύριες συντάξεις (33,75%) που κυμαίνονται από 500 – 1000 ευρώ το μήνα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το 74% των κύριων συντάξεων που χορηγήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο είναι κάτω από 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Υπ. Εργασίας - Eκθεση «Ήλιος»: Στα 724,41 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη

Στα 724,41 ευρώ μικτά βρίσκεται η μέση κύρια σύνταξη. Τα στοιχεία που δημοσίευσε πριν από λίγο το υπουργείο Εργασίας και προκύπτουν από την έκθεση Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων με την κωδική ονομασία «Ήλιος», αφορούν το μήνα Δεκέμβριο της περσινής χρονιάς.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας Κοινωφελούς Εργασίας – 8.933 οι ωφελούμενοι

Στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) μπορούν να ανατρέξουν οι ενδιαφερόμενοι για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι άνεργοι που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Τα «ρέστα» του στην oικονομία παίζει ο Τσίπρας

Τα «ρέστα» του στην oικονομία ετοιμάζεται να... ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζοντας ένα δεύτερο «πακέτο» θετικών μέτρων προς τους πολίτες. Μόνο τυχαία δεν ήταν η τοποθέτηση προ διημέρου σε τηλεοπτική της συνέντευξη, της Έφης Αχτσιόγλου: Η αρμόδια υπουργός Εργασίας άφησε «παράθυρο» ανοιχτό για τυχόν επιστροφή αναδρομικών ποσών σε συνταξιούχους για το 10άμηνο που μεσολαβεί από την απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015, μέχρι την ενεργοποίηση του «νόμου Κατρούγκαλου» το Μάιο του 2016. Μία ημέρα μετά, χθες ο Πρωθυπουργός, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης (Τσακαλώτος, Χουλιαράκης), από την οποία προέκυψε ότι εξετάζονται τα θετικά μέτρα που θα δρομολογηθούν άμεσα, ως συνέπεια του υπερ – πλεονάσματος που κατέγραψε η ελληνική οικονομία το 2018. Σε αυτά, οι πληροφορίες θέλουν, να εντάσσεται και η καταβολή αναδρομικών ποσών σε συνταξιούχους...

Πεκίνο καλεί Τσίπρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στο Πεκίνο μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει στο δεύτερο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου της Πρωτοβουλίας του «Δρόμου του Μεταξιού» (Belt & RoadInitiative, 25-27/4/2019).Πρόκειται για πρωτοβουλία της Κίνας με σκοπό την ανάπτυξη της περιφερειακής συνεργασίας και της συνδεσιμότητας σε διηπειρωτική κλίμακα, για την ενίσχυση του εμπορίου, των επενδύσεων και των υποδομών μεταξύ της Κίνας και των υπόλοιπων συμμετεχουσών χωρών.

Πέτρος Κόκκαλης στην F&M Voice: «Η σημερινή νεολαία μπορεί να γίνει η γενιά της μεγάλης ανατροπής»

«Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από κόμματα και μικροσυμφέροντα». Με αυτή τη φράση ο Πέτρος Κόκκαλης θέλησε να στείλει το μήνυμα, αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον πρόεδρο των ερυθρολεύκων, Βαγγέλη Μαρινάκη, και να εστιάσει στην ουσία της πολιτικής του παρουσίας.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το δεύτερο πακέτο θετικών μέτρων

Μόνιμα μέτρα φορολογικής και εισφοροδοτικής ελάφρυνσης, αλλά και αύξηση στις κοινωνικές δαπάνες, ειδικότερα στο επίδομα ενοικίου και στις μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, περιλαμβάνει το νέο «πακέτο θετικών μέτρων» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS