Log in

blacklist logo

Η κοίμηση της... Αττικής

Η Κοίμηση της Θεοτόκου. 

Ευελπιστούμε ότι δεν φέρνει την κοίμηση της διοίκησης της Αττικής. Ο κ. Ρουμελιώτης είχε διατάξει άμεσο έλεγχο και αποτέλεσμα για τον "ροζ ξενοδόχο της Πατησίων" και τα 700 χιλιάρικα δάνειο που έλαβε από την τράπεζα, ενώ αυτός βρίσκεται "μαυρισμένος" στον Τειρεσία. Από τις 19 Ιουλίου, που αποκάλυψε το σκάνδαλο η εφημερίδα μας, πέρασε ένας μήνας. 

Που είναι το πόρισμα του ελέγχου, κύριε Ρουμελιώτη;

Πρώτα καήκαμε, μετά το σχέδιο

Η διαφορά από τους άλλους. 

Με τους παλαιούς καιγόμασταν κάθε χρόνο, κοντά στα 30 χρόνια. Αλλά, κανείς τους δεν έκανε τίποτα. Έπαιζαν θέατρο για λίγες ημέρες πάνω στα καμένα και μετά συνέχιζαν το μακάριο, καταστροφικό τους έργο. Και μόλις ξεχνούσε ο Έλληνας την καταστροφή, νεοδημοκράτες και πασόκοι συνέχιζαν την νομιμοποίηση αυθαιρέτων και επέτρεπαν στον κάθε νοικοκυραίο-εκλογικό πελάτη τους να κτίζει στα καμένα. 

Τουλάχιστον τώρα, ο Αλέξης δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει πράγματα. Καταργεί την ξεπερασμένη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία οι κυβερνήσεις τοποθετούσαν έναν πολιτευτή άσχετο με το αντικείμενο και η χώρα αποκτά έναν φορέα που θα διαχειρίζεται τις έκτακτες ανάγκες. Η δομή αυτή πρέπει γρήγορα να καθετοποιηθεί και να λειτουργήσει. 

Μια ένσταση έχουμε για την κυβέρνηση και την διατύπωσα και στην εφημερίδα την Πέμπτη. Έπρεπε να χάσουμε 91 συνανθρώπους μας για να ασχοληθεί η "πρώτη φορά, αριστερά" με το θέμα. Δεν αποτελεί ελαφρυντικό η "ειδική περίοδος". Εντάξει, ο Αλέξης πάλευε τρία χρόνια με τα "θηρία" για να σώσει το καράβι. Οι άλλοι τι έκαναν; Υπουργοί, γενικοί γραμματείς, ειδικοί σύμβουλοι, επικεφαλείς οργανισμών και φορέων; 

Αισιοδοξούμε, πάντως. Τώρα που πήρε από τον Αλέξη πάνω του το θέμα ο Βερναρδάκης, θα γίνει η δουλειά.

Ο Σημίτης φταίει για τις φωτιές

Η μεγαλύτερη καταστροφή του τόπου. Ο άνθρωπος αυτός και ο... εκσυγχρονισμός του. 

Τώρα, γιατί δεν αναδεικνύει την έκθεση το επικοινωνιακό επιτελείο (ο... Μάρξ να το κάνει επιτελείο) του Μαξίμου, ρωτήστε τους ίδιους. Το 2015 ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής παρουσίασε μια ολοκληρωμένη έκθεση για το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών. Το κυρίαρχο συμπέρασμα της: 

Από το 1998 (χρονιά που μεταβίβασε ο Σημίτης την δασοπυρόσβεση στο Πυροσβεστικό Σώμα, αφήνοντας στη Δασική Υπηρεσία το αντικείμενο της πρόληψης) έως το 2015, σε ετήσια βάση οι αγροτοδασικές φωτιές αυξήθηκαν 7,5% σε σύγκριση με τις φωτιές πριν το 1998. Οι πυρκαγιές αυτές ήταν καταστροφικότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, αφού κάθε χρόνο καίνε 4,4% περισσότερα στρέμματα δάσους και αγροτικών καλλιεργειών. Είχαμε δε, τις ανθρώπινες τραγωδίες στην Ηλεία και στο Μάτι. Αφήστε τις καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, αυτοκίνητα κ.λπ. 

Μάλιστα, ο αρχηγός, στην έκθεση του, αποδεικνύει ότι αυξήθηκε το κόστος της δασοπυρόσβεσης κόντρα στο επιχείρημα Σημίτη ότι με την πολιτική του θα μειωνόταν. Αυξήθηκε, χωρίς αγοράσει το κράτος σύγχρονο εξοπλισμό δασοπυρόσβεσης. 

Για όλα αυτά πασοκάρες και νεοδημοκράτες δεν απολογήθηκαν ποτέ. Γιατί κανείς δεν τους έθεσε δημόσια την αλήθεια.

"Πέταξαν" 93 εκατομμύρια

"Πού πήγαν τα λεφτά;", που έλεγε και ο ΓΑΠ το 2009. 

Η πολιτική ερώτηση, στον κύριο Μητσοτάκη και στην κυρία Φώφη. Με τις δικές τους κυβερνήσεις, στο ΚΕΕΛΠΝΟ χάθηκαν τα λεφτά αυτά. Οφείλουν, λοιπόν, να μας δώσουν τις πολιτικές απαντήσεις. 

Και θα υποχρεωθούν να τις δώσουν.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS