Log in

blacklist logo

Αλληλεγγύη στον Γιώργο Τσίπρα

Ένας πολύ δημοκρατικός άνθρωπος.   

Όποιος γνωρίζει τον Γιώργο Τσίπρα κατέχει ότι είναι ένας ευγενικός, πράος και χαμηλών τόνων άνθρωπος. Επίσης, ξέρει ότι είναι ένας πολιτικός που δεν κρύβεται από τις ευθύνες του και δεν κρύβει τις απόψεις του.  

Έτσι, λοιπόν, την ώρα που κρύφτηκαν οι δεξιοί βουλευτές της Δυτικής Αττικής από την συζήτηση για το μεταναστευτικό, ο Γιώργος Τσίπρας δεν φοβήθηκε σε ένα... αφιλόξενο για το θέμα κοινωνικό περιβάλλον να παρέμβει εκφράζοντας ανοικτά τις απόψεις του και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.  

Οι δεξιούληδες, αυτοί που έσπειραν τον φανατισμό και τον φασισμό με τον ακραίο αντιμεταναστευτικό τους λόγο, οι υπερπατριώτες της φακής (Πρέσπες) που τώρα δεν μιλούν "για τις δεκάδες μέτρα" του Δένδια (Έβρος), κρύβονται από τους δικούς τους οπαδούς.  

Αυτούς που επιτέθηκαν στον Γιώργο Τσίπρα.   

Υ.Γ. Για τον φασίστα του καταστήματος της Vodafone και τον τρόπο που μίλησε στην... πελάτισσα της εταιρείας του, θα γράψω αύριο.  

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Θα τους σώσει ο... Άλιμος

Συμφωνούμε με τον Σάκη.  

Αφού έτσι θέλει να τα βλέπει ο κ. Καλλιτσάντσης, "δικό" του μαγαζί ο όμιλος, ας τα βλέπει έτσι. Το project του Αλίμου θα τους σώσει. Αυτά για το... ευοίωνο μέλλον του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ.

Ας δούμε τώρα το ομιχλώδες παρόν του ομίλου. Περιμένουμε δε να δούμε αν συμφωνήσει μαζί μας ο Σάκης ή όχι. Την απάντηση δεν την χρειάζομαι γιατί μιλούν από μόνα τους οι δηλώσεις τους, οι δεσμεύσεις τους και οι ισολογισμοί του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ.  

Τα αδέλφια έταξαν στους μετόχους το καλοκαίρι του 2018 ότι το 2018 ήταν η τελευταία ζημιογόνος χρονιά. Για τις ζημιές βλέπετε έφταιγε ο Κούτρας. Κι αυτοί θα το γύριζαν σε μερικούς μήνες στα κέρδη το μαγαζί. Αυτοί ήταν μάγκες. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:  

Πρώτο τρίμηνο 2020 ενοποιημένες ζημιές μετά φόρων 8,8 εκατ. ευρώ, έναντι μετά φόρων κερδών 2,6 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο της πρώτης δικής τους χρονιάς (2019).    

Πρώτο τρίμηνο 2020 ο καθαρός δανεισμός του ομίλου διαμορφώθηκε σε 1,1 δις ευρώ, αυξημένος περίπου κατά 60 εκατομμύρια.

Πρώτο τρίμηνο 2020 το μεικτό κέρδος του ομίλου υποχώρησε στα 66 εκατομμύρια από 73,5 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο 2019 ( 10% μείωση).

Πρώτο τρίμηνο 2020 τα ίδια κεφάλαια έπεσαν στα 524 εκατομμύρια, έναντι 533 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Υποχώρηση 9 εκατομμύρια λόγω των ζημιών.

Πρώτο τρίμηνο 2020 τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν ελαφρώς στα 458 εκατ., έναντι 463 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2019.  

 Υ.Γ. Προσέξτε τώρα πόσο επιεικής είμαι μαζί τους. Παραπάνω ανέφερα τον καθαρό δανεισμό (αυτόν που προκύπτει όταν αφαιρέσεις από τα δάνεια το ταμείο). Δηλαδή, το σύνολο των δανείων του γκρουπ ανέρχεται στο 1,5 δις, έναντι 1,4 δις ευρώ στις 31.12.2019. Σε ένα τρίμηνο και προ κορονοϊού αύξησαν 50 μύρια τον τραπεζικό δανεισμό τους.

O Λούλης

Μήπως ο Λούλης δεν είναι ο Λούλης.   

Αυτά παθαίνει κανείς όταν εμπιστεύεται τους τεχνοκράτες σε θέσεις πολιτικής ευθύνης. Γιατί μπορεί και εγώ να είμαι της Περιστέρας και να αποφεύγω τα κοσμικά ξενοδοχεία. Όμως, αυτή την ώρα που η χώρα συνολικά κυνηγά με το τουφέκι τους τουρίστες για να γλυτώσει τον ESM και το 4ο μνημόνιο, δεν είναι δυνατόν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου τουρισμού να αμολά την κοτσάνα του για την Περιστέρα και ότι δεν εμπιστεύεται υγειονομικώς τα ξενοδοχεία.  

Έτσι δουλεύεται και τους Κυλινδρόμυλους, κύριε Λούλη;  

Praktiker: Παραπλανητική διαφήμιση

Για τον κορονοϊό, μάλιστα.

Ακούγαμε τόσες μέρες στο ραδιόφωνο την διαφήμιση της ότι λαμβάνει ειδικά μέτρα για την προστασία των πελατών της και των εργαζόμενων της. Έτσι από περιέργεια για να διαπιστώσω με τα μάτια μου ποια είναι αυτά τα ειδικά μέτρα, επισκέφθηκα ένα κατάστημα της αλυσίδας. Σάββατο απόγευμα. Προς το κλείσιμο μάλιστα. Αυτό έχει την σημασία του γιατί προφανώς ο κόσμος είχε λιγοστέψει.

Δεν είδα τίποτα το διαφορετικό από όσα μέτρα έχει λάβει η κάθε εταιρεία. Άρα η Praktiker συμμορφώνεται στο πρωτόκολλο υγιεινής του ΕΟΔΥ, αλλά, δεν πράττει κάτι διαφορετικό για να το πουλά διαφημιστικά στους καταναλωτές.

Κολπάκια. Κουτοπονηριές. Τρίχες.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS