Log in

blacklist logo

Τα… διαμάντια στα διαμάντια

Πλώρη για Αθήνα έβαλε ο Bob Diamond.

Ο πρώην επικεφαλής της Barclays αποκτά την Credicom, την εταιρεία καταναλωτικής χρηματοδότησης που… ξέμεινε από τις επενδύσεις της Credit Agricole στην Ελλάδα και η οποία φημολογείται, εδώ και μήνες, ότι θα λάβει από την ΤτΕ άδεια για την παροχή πλήρων τραπεζικών εργασιών. Ο Diamond, εξαγοράζοντας την Credicom μέσω του επενδυτικού του οχήματος Atlas Merchant Capital, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, βάζει πόδι στην Ελλάδα την κρίσιμη στιγμή που οι συστημικές ετοιμάζονται να αρχίσουν το «ξεφόρτωμα» των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Το ότι τo εγχείρημα της Credicom -και προσεχώς Atlas Bank- το τρέχουν ο Άνθιμος Θωμόπουλος (ex-Πειραιώς) και η Αναστασία Σακελλαρίου (ex-ΤΧΣ), μάλλον, το γνωρίζετε. Αυτό που ίσως δεν θυμάστε είναι ότι ο Diamond είναι ο μάνατζερ που εκπαραθυρώθηκε από την Barclays, λόγω του σκανδάλου της χειραγώγησης του Libor.

Αυτό που λέμε, παιδί-διαμάντι, δηλαδή.

Ανάπτυξη made in Κουμουνδούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, αλλά όχι πάντα για καλό.

Καθυστερήσεις στο Ελληνικό, καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των αεροδρομίων, στασιμότητα στα ενεργειακά. Στρατηγικές επενδύσεις κομβικής σημασίας, που θα έδιναν νέες θέσεις εργασίας και θα ισχυροποιούσαν τα ερείσματα της κυβέρνησης στο μπλοκ των δυνατών «παικτών», διεθνώς, σέρνονται στα στενά της πλατείας Κουμουνδούρου. Μάλλον δεν εννοούσε αυτό ο Αλέξης όταν έλεγε ότι το κόμμα πρέπει να ελέγχει την κυβέρνηση.

Πάντως, κυριοσύντροφοι, η ανάπτυξη δεν έρχεται με… μανιφέστο!

Αλέξη, πρόσεξέ τους

Είναι απολύτως έγκυρο.

Κάποιοι «έσβηναν» πρόστιμα. Σε υπηρεσίες που σχετίζονται, φυσικά, με την επιβολή τους. Δεν είμαι σίγουρη για το αν το φαινόμενο συνεχίζεται, αλλά ένα πράγμα μόνο θα σας πω: Ομάδες αν-αλήθειας και άλλα… γαλάζια γκρουπ ψάχνουν λυσσαλέα να βρουν ποιοι «ΣΥΡΙΖΑίοι», επικεφαλής φορέων ή οργανισμών, κάνουν συστηματικά… θελήματα. Οπότε, καλή η αναφορά στην Κεντρική Επιτροπή, περί της μη ανοχής σου στην «εσωτερική διαφθορά»…

Αλλά, δεν αρκεί.

 

Πειραιώς-Μαρτίνης: Το απόρρητο μνημόνιο

Καινούργια ιστορία αποκαλύπτεται.  

Ρήτρα εμπιστευτικότητας υπήρχε μεταξύ της Πειραιώς και του Ερυθρού Σταυρού, με την υπογραφή του Μιχάλη Σάλλα και του προφυλακισμένου Ανδρέα Μαρτίνη, η οποία απαγορεύει ακόμα και στους εκπροσώπους του Έθνους να λάβουν γνώση, επί της συμφωνίας με την οποία το "Ερρίκος Ντυνάν" πέρασε στην ιδιοκτησία εταιρείας της Πειραιώς. Για αυτό, δικαίως, ο Νίκος Νικολόπουλος -ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος- ζητά με ερώτηση του στην Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης εξηγήσεις και ενημέρωση για όλο αυτό το θέμα.

Άλλωστε εδώ μιλάμε για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο, την υπόθεση "Ερρίκος Ντυνάν". 

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS