Log in

Μαύρη Λίστα

Τα… διαμάντια στα διαμάντια

Πλώρη για Αθήνα έβαλε ο Bob Diamond.

Ο πρώην επικεφαλής της Barclays αποκτά την Credicom, την εταιρεία καταναλωτικής χρηματοδότησης που… ξέμεινε από τις επενδύσεις της Credit Agricole στην Ελλάδα και η οποία φημολογείται, εδώ και μήνες, ότι θα λάβει από την ΤτΕ άδεια για την παροχή πλήρων τραπεζικών εργασιών. Ο Diamond, εξαγοράζοντας την Credicom μέσω του επενδυτικού του οχήματος Atlas Merchant Capital, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, βάζει πόδι στην Ελλάδα την κρίσιμη στιγμή που οι συστημικές ετοιμάζονται να αρχίσουν το «ξεφόρτωμα» των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Το ότι τo εγχείρημα της Credicom -και προσεχώς Atlas Bank- το τρέχουν ο Άνθιμος Θωμόπουλος (ex-Πειραιώς) και η Αναστασία Σακελλαρίου (ex-ΤΧΣ), μάλλον, το γνωρίζετε. Αυτό που ίσως δεν θυμάστε είναι ότι ο Diamond είναι ο μάνατζερ που εκπαραθυρώθηκε από την Barclays, λόγω του σκανδάλου της χειραγώγησης του Libor.

Αυτό που λέμε, παιδί-διαμάντι, δηλαδή.

Ανάπτυξη made in Κουμουνδούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, αλλά όχι πάντα για καλό.

Καθυστερήσεις στο Ελληνικό, καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των αεροδρομίων, στασιμότητα στα ενεργειακά. Στρατηγικές επενδύσεις κομβικής σημασίας, που θα έδιναν νέες θέσεις εργασίας και θα ισχυροποιούσαν τα ερείσματα της κυβέρνησης στο μπλοκ των δυνατών «παικτών», διεθνώς, σέρνονται στα στενά της πλατείας Κουμουνδούρου. Μάλλον δεν εννοούσε αυτό ο Αλέξης όταν έλεγε ότι το κόμμα πρέπει να ελέγχει την κυβέρνηση.

Πάντως, κυριοσύντροφοι, η ανάπτυξη δεν έρχεται με… μανιφέστο!

Αλέξη, πρόσεξέ τους

Είναι απολύτως έγκυρο.

Κάποιοι «έσβηναν» πρόστιμα. Σε υπηρεσίες που σχετίζονται, φυσικά, με την επιβολή τους. Δεν είμαι σίγουρη για το αν το φαινόμενο συνεχίζεται, αλλά ένα πράγμα μόνο θα σας πω: Ομάδες αν-αλήθειας και άλλα… γαλάζια γκρουπ ψάχνουν λυσσαλέα να βρουν ποιοι «ΣΥΡΙΖΑίοι», επικεφαλής φορέων ή οργανισμών, κάνουν συστηματικά… θελήματα. Οπότε, καλή η αναφορά στην Κεντρική Επιτροπή, περί της μη ανοχής σου στην «εσωτερική διαφθορά»…

Αλλά, δεν αρκεί.

 

Πειραιώς-Μαρτίνης: Το απόρρητο μνημόνιο

Καινούργια ιστορία αποκαλύπτεται.  

Ρήτρα εμπιστευτικότητας υπήρχε μεταξύ της Πειραιώς και του Ερυθρού Σταυρού, με την υπογραφή του Μιχάλη Σάλλα και του προφυλακισμένου Ανδρέα Μαρτίνη, η οποία απαγορεύει ακόμα και στους εκπροσώπους του Έθνους να λάβουν γνώση, επί της συμφωνίας με την οποία το "Ερρίκος Ντυνάν" πέρασε στην ιδιοκτησία εταιρείας της Πειραιώς. Για αυτό, δικαίως, ο Νίκος Νικολόπουλος -ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος- ζητά με ερώτηση του στην Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης εξηγήσεις και ενημέρωση για όλο αυτό το θέμα.

Άλλωστε εδώ μιλάμε για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο, την υπόθεση "Ερρίκος Ντυνάν". 

Μικρο... κτυπήματα στην Intralot

Παλιά καραβάνα ο πρόεδρος, ξέρει από κτυπήματα κάτω από την ζώνη.

Που την θυμήθηκαν, όμως, την Intralot και της την πέφτουν ξαφνικά κάποιοι. Ζήτημα αυτό. Πάντως, αυτό μου δείχνει ότι θα δούμε πολλά ματς γύρω από την αγορά τυχερών παιχνιδιών-καζίνο κ.α. Ντέρμπι μεγάλα.   

Για την ώρα ψιλοτζούφια βλέπω τα κτυπήματα στην εταιρεία. Είναι δυνατόν να συγκρίνεις τα αποτελέσματα του 2015 με αυτά του 2005; Όλες οι εταιρείες, ή εν πάση περιπτώσει η συντριπτική πλειοψηφία, εμφανίζουν σήμερα χειρότερα αποτελέσματα από την επομένη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ίδια Ελλάδα είχαμε τότε με την σημερινή;

Εκτός, αν αποτελούν προειδοποιητικές βολές.  

Αγορά: Δεν έφυγε

Που να πάει;   

Να δούμε πρώτα την συμφωνία σε γραπτό κείμενο, με υπογραφές, να δούμε τι μας ξημερώνει πάλι, να δούμε πότε θα πέσουν υπογραφές και μετά έχει η Σοφοκλίτσα όλο τον χρόνο να φύγει πάνω. Για κάτω ξεχάστε το. Καμιά διόρθωση, ναι, μπορεί να αποβεί και χρήσιμη.   

Το ταμπλό προεξοφλούσε το τελευταίο τρίμηνο την θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Πλέον αναμένει τον χρόνο των υπογραφών.  

Με την χθεσινή της συμπεριφορά, μάλλον, τέλη Μαρτίου με Απρίλιο προεξοφλεί το κλείσιμο.   

 

 

Ο Στουρνάρας και η Eurobank

Αυτό θα ήταν αύριο το πρώτο μας θέμα.   

Γιατί δεν γονατίζει την αγορά μόνο η αβεβαιότητα από την παρατεταμένη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Συμβάλει σε αυτό το τραπεζικό σύστημα, με πρώτη και καλύτερη την ΤτΕ του κ. Στουρνάρα. Αφήνουμε στην άκρη την όποια βάσιμη σκέψη πολιτικής σκοπιμότητας. Ας κάνουμε ένα βήμα παραπάνω κι ας δεχτούμε ότι αυτή δεν υποκρύπτεται στις αποφάσεις της και σε ορισμένες διοικήσεις τραπεζών.   

Όταν, όμως, η ΤτΕ τιμωρεί τους καταθέτες, δηλαδή τους χαζούς που δεν σήκωσαν από τις τράπεζες τα ευρώ τους, και οι τράπεζες δεν κάνουν την δουλειά τους, τουλάχιστον για να διευκολύνουν ή να σεβαστούν τους χαζούς, τότε υπάρχει πρόβλημα.  

Περισσότερα στο περίπτερο, κύριοι της Eurobank.    

Μύδροι Quest κατά e-shop

Βεβαίως, με την γνωστή τακτική των ιδιοκτητών της.   

Στο παρασκήνιο και στο ανεπίσημο. Μόνο που έτσι συσσωρεύονται τα χρέη και δεν εξοφλούνται τα φέσια. Εκτός, αν είναι μούφα η ιστορία. Αν και δεν πρέπει να είναι γιατί ακούσαμε συγκεκριμένα νούμερα και το κυριότερο τα ταμειακά ζητήματα της e-shop δεν είναι άγνωστα στην αγορά.   

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.   

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS