Log in

Μαύρη Λίστα

Μητσοτάκης: Θα καταργήσει τα Χριστούγεννα

Έμπαινε Κυριάκο.
Δώσε τώρα όλη την ακραία αντιλαϊκή σου ατζέντα στον λαό. Να ξέρει από τώρα τι τον περιμένει και να μην καίει το Σύνταγμα αργότερα φορώντας πράσινα, κίτρινα ή κόκκινα γιλέκα.
Εγώ, που δεν είμαι σύμβουλος του, του υποδεικνύω μια πολύ καλή λύση για να καταργήσει το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα χωρίς να ανοίξει μύτη:
Να καταργήσει τα Χριστούγεννα.

Επιδόματα; Καταργήστε την ανεργία

Δέρβο, παλληκάρι μου.
Τύφλα να έχει ο Σόιμπλε, το πρότυπο σου. Όσοι νεοδημοκράτες δεν ξέρετε τον κύριο, αποτελεί το πουλέν του Κυριάκου στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Τα επιδόματα ανεργίας κάνουν τους Έλληνες τεμπέληδες. Αυτά που έλεγε ο χερ Σόιμπλε. Οι έλληνες είμαστε τεμπέληδες. Για αυτό έχουμε ακόμα 18% ανεργία. Για να παίρνουν όλοι αυτοί οι τεμπέληδες το επίδομα της ανεργίας.
Οπότε, ιδού η λύση κύριε Μητσοτάκη: Για να μην κατηγορούν ότι είστε ανάλγητος, καταργείστε την ανεργία.

Υ.Γ. Εσείς οι Οννεδίτες, κ. Δέρβο, που να ξέρετε από ανεργία. Σας έχουν βολέψει οι μπαμπάδες και οι μαμάδες σας στο Δημόσιο τόσα χρόνια.

Άδωνις... Παπαδόπουλος

Μέσα σε όλα αυτά η Ν.Δ. μας παρουσιάζει "πρώτο τραπέζι" τον μοναδικό Γεωργιάδη.
Χούντα δεν είναι τα τανκς και η ΕΑΤ-ΕΣΑ. Χούντα είναι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου από τον ελληνικό λαό.
Ποιος τα υποστηρίζει όλα αυτά; Ο άνθρωπος που... μάλωσε δημοσίως τον πρόεδρο του γιατί αυτός παραδέχτηκε ότι εκτός από την σκευωρία υφίσταται σκάνδαλο Novartis (άλλος αυτός).
Υπάρχουν πολίτες που θα ψηφίσουν αυτόν τον άνθρωπο, αυτό το κόμμα. Το κόμμα που... ξέχασε να καταδικάσει την 21η Απριλίου.

Αργείτε κ. Τσακαλώτο

Καθυστέρησε πολύ το Υπουργείο Οικονομικών.
Στην αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου στους ιδιώτες. Εντάξει, ακόμα τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας δεν είναι απεριόριστα. Αλλά, ας δώσει κάτι και στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση. Από τρίμηνο σε τρίμηνο τις πάει. Πλέον η αποπληρωμή ορίστηκε για τις 3Ο Μάη.
Τουλάχιστον, να γίνει τότε.

Ελβετικό φράγκο: Τι παίχτηκε στο παρασκήνιο

Όποιος ενδιαφερόμενος τολμά, ας με διαψεύσει.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ: Στουρνάρας, Ν.Δ. και η τραπεζοκρατία του "παλαιού συστήματος" νίκησαν στο θέμα των δανείων του ελβετικού φράγκου. Συνεργάστηκαν για να βγει η δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου που εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των τραπεζών και τα πολιτικά του Μητσοτάκη (και ο Στουρνάρας για αυτά δουλεύει).

Οι δανειολήπτες της συγκεκριμένης κατηγορίας δεν είναι λίγοι. Μιλάμε για 250. 000 δάνεια τα οποία αφορούν 900.000 έλληνες πολίτες. Τεράστιος αριθμός. Αριθμός που κρίνει τις εκλογές.

Ας ξυπνήσει, λοιπόν, ο κυριοσύντροφος Τσακαλώτος.

Πολιτική λύση τώρα

Κοιμήθηκε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση αυτή.  

Εντάξει, να δικαιολογήσουμε τον Ευκλείδη. Τρέχει ασταμάτητα στις επαφές και στα παζάρια με τους Θεσμούς. Και τα καταφέρνει καλά. Όμως, όλος ο υπόλοιπος μηχανισμός αδρανεί. Τα... ζα μου αργά. Για αυτό υπονομεύεται το έργο της κυβέρνησης ποικιλότροπα και από διάφορες εξουσίες του "παλαιού συστήματος".

Ό,τι έγινε, έγινε με τον Άρειο Πάγο. Ας κινηθεί άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών και ας δώσει λύση στο θέμα. Εμείς προτείνουμε για παράδειγμα: Οι τράπεζες να νοικιάσουν σε όσους δανειολήπτες επιθυμούν τα σπίτια τους (πρώτη κατοικία) για 50 ή 99 χρόνια, με ενοίκιο την πραγματική σημερινή αξία ενοικίου του σπιτιού. Με μια τέτοια λύση ούτε οι τράπεζες χάνουν. Αφού, ήδη, οι τράπεζες έχουν υποστεί ζημιά από το γεγονός ότι σήμερα τα ακίνητα έχουν πολύ μικρότερη αξία από τα δάνεια. Συμπληρωματικά προτείνουμε να περιοριστεί η απαίτηση των τραπεζών στο περιουσιακό στοιχείο που αποτελεί την εγγύηση του δανείου και να προστατευτούν οι εγγυητές των δανείων.

Τώρα αν διαφωνήσουν οι τραπεζίτες με αυτές τις λύσεις, ας στείλει ο Αλέξης έξω από τις τράπεζες το ΠΑΜΕ, τον Λαφαζάνη και την Ζωή. Αν αντέχουν ας διαφωνήσουν...

Βαρβιτσιώτης: Και στην Praxia

Δεν το ξέρω αυτό.

Ούτε είναι απαραίτητα κακό να την έδωσε την είδηση ο Θωμάς. Αυτό που ξέρω εγώ, αφού πρώτα του ευχηθώ καλές δουλειές και με την Praxia Bank, είναι ότι δεν ευσταθεί καθόλου αυτό που διάβασα αλλού. Το "βάζει σιγά σιγά πόδι στα επικοινωνιακά επιτελεία των τραπεζών" δεν ισχύει ούτε για αστείο.

Μόνο η Alpha Bank του είχε ξεφύγει.

Bloomberg: Αυτά που δεν...

...Καταλαβαίνουν οι συριζαίοι.
Την ώρα που οι... Μηταράκηδες παραμυθιάζονται και παραμυθιάζουν διαφόρους ότι η Σοφοκλίτσα ανεβαίνει επειδή έρχεται ο "όμορφος", ο Bloomberg αναδεικνύει την αλήθεια για την ελληνική οικονομία. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων όχι στο 2010, την χρονιά που ξεκίνησε επίσημα η κρίση και μπήκε η χώρα στα μνημόνια, στο 2005 επέστρεψαν. Την χρονιά που βαυκαλιζόμασταν όλοι οι έλληνες ότι, μετά την Ολυμπιάδα, μας ανήκει όλος ο κόσμος.
Οι συριζαίοι -αν καταλάβαιναν την αξία του "ευρήματος" του Bloomberg- θα το είχαν κάνει αυτό σημαία. Και την κουνούσαν όλες αυτές τιε μέρες στον δημόσιο διάλογο.
Ακούσατε κανέναν να σηκώνει το θέμα; Όχι.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS