Log in

Μαύρη Λίστα

Σοφοκλίτσα: Καυτό καλοκαίρι

Με ή χωρίς "καθαρή έξοδο". 

Ομόλογα και μετοχές θα παίξουν πολύ τους επόμενους μήνες. Είτε ανοδικά είτε πτωτικά. Συμβόλαιο με την άνοδο ή την πτώση κανείς δεν έχει υπογράψει γιατί κανείς δεν είναι προφήτης. 

Οι καταλύτες των εξελίξεων είναι πολλοί, ισχυροί και αλληλοσυγκρουόμενοι. Το χρέος και η ελάφρυνση του, η παραμονή στο πρόγραμμα του ΔΝΤ ή αποχώρηση του, τα πολιτικά γεγονότα και ο χρόνος διενέργειας των βουλευτικών εκλογών. Αλλά δεν είναι τα μόνα. Ο μετοχικός ακτιβισμός των σορτάκηδων θα περιοριστεί στην Folli Follie ή θα υπάρξει κι άλλο θύμα; Τι θα πετύχει η ΔΕΗ με τις λιγνιτικές μονάδες; Θα πετύχει η πώληση της ΔΕΠΑ και η αύξηση κεφαλαίου της Attica; 

Όρεξη να έχουμε και υγεία και δεν θα πλήξουμε ούτε αυτό το καλοκαίρι.

Άδωνη: Ο Πλούμης σε γυρεύει

Όταν ο άνδρας δεν σέβεται τα παντελόνια που φορά, έτσι ταπεινώνεται. 

Σαν τον κύριο αντιπρόεδρο της ΝουΔού. Ο αντισημίτης που γλείφει τον Νετανιάχου, το "βαθύ" Ισραήλ, για να διαγράψουν από την μνήμη τους οι Εβραίοι και οι Ισραηλινοί το αντισημιτικό παρελθόν του Γεωργιάδη. Η ξεφτίλα του δεν έχει όρια. Λαϊκίζει, βρίζοντας τον Ερντογάν. Ξέρει πόσο αγαπάμε οι Έλληνες τον "σουλτάνο" και κάνει παιχνίδι εντυπώσεων. 

Το μόνο κόμμα που δεν καταδίκασε την σφαγή των Παλαιστινίων αμάχων είναι η Ν.Δ.

Interamerican: Μεγάλο δίκτυο, μέτρια απόδοση

Μόλις στο 32%. 

Φτάνει στο σύνολο της παραγωγής της εταιρείας η δραστηριότητα του δικτύου πρακτόρων και μεσιτών της. Ένα ευρύ δίκτυο, από τα μεγαλύτερα στην εγχώρια αγορά, το οποίο αριθμεί 970 συνεργαζόμενα πρακτορεία. Μάλιστα, στον σημαντικό κλάδο των γενικών ασφαλίσεων παρατηρείται στασιμότητα σε σχέση με το 2017, ενώ ακόμα χειρότερα εμφανίζονται τα πράγματα στον κλάδο υγείας (27%) και στον κλάδο ζωής (16%). Ο κλάδος υγείας -ας μην ξεχνάμε- αποτελεί έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο της ασφαλιστικής αγοράς. 

Όλα αυτά σηματοδοτούν ότι η χωλαίνει στην υλοποίηση η στρατηγική της Interamerican. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των 970 πρακτόρων και μεσιτών της. Αυτό δημιουργεί και ένα άλλο πρόβλημα για την εταιρεία. 

Ούτε οι συνεργάτες της είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της συνεργασίας τους με την Interamerican.

Σακελλαρίου: Ο επόμενος Αθανασίου;

Μόνος αυτός ξέρει την απάντηση και ο κ. Μητσοτάκης.

Γιατί ξινίζουν τα μούτρα σας (όσων είστε μητσοτακικοί); Ο Αθανασίου παραιτήθηκε και την άλλη μέρα μπήκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. Ή, μήπως, οι αποφάσεις του ΣτΕ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν φιλικές στον Αλέξη;

Ο άνθρωπος έβγαινε στην σύνταξη. Άρπαξε την ευκαιρία και βγήκε σε αυτήν με θόρυβο. Παριστάνοντας τον φίλο των συνταξιούχων. Ολόκληρη δήλωση έκανε για το δράμα τους. Α, ρε σε τι χώρα ζούμε και είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώνουμε με τους (πολλούς) Σακελλαρίου. 

Ας μας πει ο κύριος πρόεδρος μια ψήφο του υπέρ των συνταξιούχων. Δεν του λέμε για τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΣτΕ με τις οποίες νομιμοποιήθηκαν όλα τα μνημόνια και οι μνημονιακοί νόμοι, ούτε μιλάμε για όλες τις αποφάσεις τους με τις οποίες νομιμοποιήθηκε το πετσόκομμα των συντάξεων. 

Να μας πει αν μια φορά και σε ποια απόφαση, αυτός καταψήφισε την περικοπή των συντάξεων. Άσε, κύριε Σακελλαρίου, ξέρουμε: 

Στις συντάξεις των δικαστικών.

Άλλος ένας... μετανοημένος

Οι "Financial Times".

Φυσικά δεν θα ρωτούσαν ποτέ πόσα, τελικώς και ακριβώς, ήταν τα κέρδη της ΕΚΤ και των άλλων κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα και το παιχνίδι που παίχτηκε με την επαναγορά τους κ.λπ. Διότι αν το ρωτούσαν αυτό, αυτομάτως θα έθεταν στον κύριο αντιπρόεδρο της ΕΚΤ ερώτηση, συνέπεια και συνέχεια της πρώτης: Πότε θα γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα οι τραπεζίτες της Ευρώπης τα κέρδη τους; Όπως είχαν δεσμευτεί, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα, στην εκκίνησή του. 

Κατά τα άλλα, μετά το ΔΝΤ έρχεται η ΕΚΤ να μιλήσει για υπερβολική λιτότητα στην πατρίδα μας με τα μνημόνια. Μόνο που αυτοί οι δύο, έτσι μας λέει ο κύριος Βίτορ, είναι αθώοι του αίματος της καταστροφής του ΑΕΠ της Ελλάδος γιατί μας επέβαλαν δύο προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης χωρίς να... "φανταστούν ότι θα μειωθεί 25% το ελληνικό ΑΕΠ".

Ή συνεχίζουν να μας δουλεύουν ή πράγματι είναι άσχετοι.

Δυσμενής μετάθεση για τη Δρυμαλίτου

Από την μπουρζουαζία της Κηφισιάς, στην μεσαίας τάξης ΙΖ΄ Εφορία Αθηνών. 

Τα χειρότερα τα απέφυγε ο κ. Πιτσιλής και χαιρόμαστε για αυτό. Δεν κρύβω ότι, με βάση τα όσα έφταναν στα αυτιά μας, δεν ήμασταν αισιόδοξοι και πιστεύαμε ότι θα παραμείνει το Μαρινάκι επικεφαλής στην "εφορία της αμαρτίας". Θα ήταν αυτό, όμως, μια πρόκληση. Μάλλον, συμβάλαμε στην αποτροπή της. Δηλαδή, τι μάλλον, σίγουρα. Με την παρέμβαση μας μόλις την περασμένη Παρασκευή 11 Μάη με την οποία αποκαλύπταμε τις προθέσεις της ΑΑΔΕ να διατηρηθεί στην Κηφισιά η Μαρίνα. Φυσικά η ιστορία δεν τελείωσε κάπου εδώ. 

Συνεχίζουμε. Την Πέμπτη στην εφημερίδα θα καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τον μαλάκα τον μέσο φορολογούμενο, που... τσιτσιρίζεται κάθε μήνα για να πληρώσει την εφορία, ενώ τα λαμόγια της Κηφισιάς, του Κολωνακίου και της Βουλιαγμένης κυκλοφορούν ατιμώρητοι και ελεύθεροι. 

Δεν θα κρύψουν το σκάνδαλο, επειδή μετάθεσαν την κυρία Μαρίνα στο... Α' Νεκροταφείο.

Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο

Που το καταλάβαμε αυτό; Ο Καμίνης άρχισε τα έργα. 

Φτιάχνει τον σπασμένο εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια πεζόδρομο-δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, για τους μόνιμους κατοίκους του Ψυρρή, της οδού Αγίων Αναργύρων. Καθαρίζει μετά από... 8 χρόνια τον περιβάλλοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, ενώ χθες εμφανίστηκαν μπογιατζήδες για να βάψουν τους τοίχους. Τι μένει;

Να ακυρώσει ή να μεταθέσει ο Αλέξης την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, ώστε να το νιώσουμε όλοι καλά στο πετσί μας ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS