Log in

Μαύρη Λίστα

Ωραία... η Eurobank

Τίποτα δεν άλλαξε για αυτούς.     

Αφού η τραπεζοκρατία πήρε συγχωροχάρτι από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το έργο της. Έτσι και η Eurobank. Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτουν οι νεοδημοκράτες δημοσιογράφοι (από που την βρήκαν, ε;) και η επίσημη παράταξη στην ΕΣΗΕΑ της Ν.Δ., η "Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων". Η αποκάλυψη τους ξεσκεπάζει ότι η Eurobank τιμολογεί στον Antenna Σερβίας. Και έτσι είναι όλοι χαρούμενοι.    

Με εξαίρεση φυσικά τα έρμα τα ταμεία του Δημοσίου. 

Ο Σκυλακάκης στη Ν.Δ. Σωθήκαμε...

Τους μαζεύει όλους.   

Μετά τους Ρουβάδες και τους Ρέμους, η σειρά των -άκηδων. Να αθροιστούν στο πουθενά. Γιατί στο πουθενά δεν θα οδηγήσει την Ν.Δ. και την ηγεσία της η τακτική αυτή. Τακτική δεκαετίας του ΄60. Κουτσοί, στραβοί για την εξουσία.   

Οι άνθρωποι προσβάλουν την νοημοσύνη μας. Τόσα πράγματα έζησε η χώρα και ζει ακόμα εξ αιτίας τους, αλλά, αυτοί αμετανόητοι. Ο Κυριάκος επαναφέρει τον Σπανάκη, τον καλπονοθευτή των εκλογών της ΑΔΕΔΥ. Τον έδιωξε για αυτό τον λόγο, αλλά, σε χρόνο ρεκόρ τον ξαναμαζεύει στο κόμμα. Τον ανταμείβει έτσι για τα όσα έσουρνε στο πρόσωπο του και στην Ν.Δ. Ο δε Σπανάκης που τους έβριζε εβδομάδες νυχθημερόν δεν ντρέπεται που επιστρέφει; Σα να μην έγινε τίποτα.   

Για τον γυρολόγο Σκυλακάκη δεν έχουμε κανένα σχόλιο. Τα μηδενικά στις εκλογές μιλούν μόνα τους. 

ΕΛΤΑ: Την κατάλληλη στιγμή

Τις επόμενες εβδομάδες μπαίνουν στην ηλεκτρική ενέργεια.   

Αγορά 3 δις ευρώ αποτελεί το εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας και βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα. Την κατάλληλη στιγμή, συνεπώς, εισέρχεται με αρκετά όπλα, όπως π.χ. το πανελλαδικό δίκτυο, την αναγνωρισιμότητα τους, την καλή τους φήμη κ.α. Τα ΕΛΤΑ, μάλιστα, διαθέτουν ένα κρυφό όπλο. Ο καταναλωτής δεν εμπιστεύεται την ιδιωτική πρωτοβουλία και σε αυτό έχει τεράστια ζημιά το σκάνδαλο Φλώρου-Μηλιώνη (Hellas Power- Energa). 

Τώρα που σταθεροποιήθηκαν, Σταυράκη-Ζαρολιάγκης, αναδιοργανώνουν τα πολύπαθα ΕΛΤΑ, τα εξυγιαίνουν χρηματοοικονομικά και τα επεκτείνουν σε νέες δραστηριότητες. Έκοψαν σπατάλες 20 εκατομμυρίων. 

 

Τα βρήκαν ή δεν τα βρήκαν;

Αντιφατικές οι πληροφορίες μας.   

Για αυτό αποφύγαμε να... εκθέσουμε ονόματα την Δευτέρα. Το θέμα, όμως, της συμφωνίας κορυφής για την Πειραιώς, μετά από πρωτοβουλία του Βαρδή Βαρδινογιάννη, υπάρχει. Είναι ζωντανό. Άλλωστε ο αντ΄ αυτού του "πατριάρχη", ο Α., ενημέρωσε αναλυτικώς τον Πρωθυπουργό. Για την συνάντηση του Ν. με τον Μ. Για την μέρα, την ώρα, το γραφείο για όλα. Καθώς και για το ό,τι δόθηκαν τα χέρια. Αυτό είπε, επίσης, ο "πατριάρχης" σε άλλο ισχυρό επιχειρηματία της χώρας και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του.  

Ωστόσο, ο Ν. επιμένει ότι δεν τα βρήκαν. Ίσως, για να μην καεί αυτός και ο αιφνιδιασμός.     

Μήνυμα αντίδρασης

Το ερωτηματικό θα ταίριαζε.   

Η αγορά δεν ξεκαθαρίζει τις διαθέσεις της. Παιδεύει ακόμα τους επενδυτές και τους επαγγελματίες και να δούμε πόσο ακόμα θα τους παιδεύει.  

Πάντως, αν επαληθευτεί το σενάριο της αντίδρασης που θα φέρει την Σοφοκλίτσα ξανά στις 550 μονάδες, οι τράπεζες θα πάρουν το βασικό μερίδιο των κερδών της κίνησης. Με την Εθνική να δείχνει τα 21-22 σεντς και την Πειραιώς τα 25-26.    

Κάτι θα τσιμπήσουν και τα άλλα blue chips.   

Βάστα Σόιμπλε

Αφού δεν βάστηξε ο Ψυχάρης.  

Η τελευταία ελπίδα των... μεταρρυθμιστών. Των υιών των διαφόρων Παπαντωνίου. Ποντάρουν στο χάος και στην καταστροφή για να ξανακάτσουν, μετά από ένα διάλλειμα δύο ετών, στην καρέκλα της εξουσίας. Πολιτικά... θεόστραβοι και ανιστόρητοι. Η καταστροφή και το χάος δεν θα φέρουν στα πράγματα τον Μητσοτάκη, με υπουργό τον γιό του Γιάννου και τον Ρουβά.  

Την "Χρυσή Αυγή" θα φέρουν.  

Καημένε αγρότη

Υποτίθεται ότι η προ ημερήσιας διάταξης έγινε για το αγροτικό.

Ελάχιστα πράγματα ακούστηκαν για τους αγρότες και την αγροτική οικονομία. Άκουγα τους αρχηγούς και με έπιασε κατάθλιψη. Στον πάτο ο τριτογενής τομέας και κανείς δεν παρουσίασε... μισό σχέδιο. Ο Αλέξης τουλάχιστον είχε να πει κάτι. Πλήρωσε σε μια διετία στους αγρότες όσα χρωστούσε ο Σαμαράς, 1 δις μέσα στους πιο δύσκολους μήνες της ελληνικής οικονομίας. Συν ότι τα 250 της οικονομικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους πήγαν στους συνταξιούχους αγρότες.

Αντιπολίτευση οι άλλοι δεν είχαν να πουν το παραμικρό.

 

Η θέση μας για το πόρισμα

Γιορτάζει ο βλάκας της ιστορίας. 

Χρόνια πολλά Άκη. Ο μόνος που την πλήρωσε. Ο μόνος που πήγε φυλακή. Μάλλον, γιατί ήταν τα άστρα του. Μέχρι και ο Γιάννος καθάρισε για όλα. Σαν σήμερα έχασε από την Σημίτη, τον... εκσυγχρονιστή. 18 Ιανουαρίου 1996. Και μας φορτώθηκε ο Σημίτης, που απλώς προήδρευε στο ΚΥΣΕΑ. Σαν σήμερα άρχισε η εποχή του εκσυγχρονισμού.
Η εποχή που πέταξαν τα λεφτά μόνα τους από τις τράπεζες σε Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στα media τους. Αυτά που αποθέωναν ολημερίς και ολονυχτίς το καθεστώς. Τι να κάνουν οι κακομοίρηδες οι μιντιάρχες; Επιχειρηματίες είναι. Αφού περνούσαν περαστικά τα εκατομμύρια τα καλωσόρισαν στην τσέπη τους.
Τι μας λέει το πόρισμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για όλα αυτά; Τρίχες.

Υ.Γ. Αναλυτικότερα θα τα πούμε αύριο στο περίπτερο στην εφημερίδα μας.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS