Log in

Μαύρη Λίστα

Eurobank: Συρρίκνωσης συνέχεια

Προνομιακή... μεταχείριση επιφυλάσσει στους άτυχους του Τ.Τ.
Το Ταχυδρομικό την έσωσε, αλλά, τα καταστήματα του κλείνει και τους δικούς του υπαλλήλους διώχνει ή αδικεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όπως για παράδειγμα στην Καλαμάτα, όπου συρρικνώνει το δίκτυο της κλείνοντας το κατάστημα του Τ.Τ. Μιλάμε για την Καλαμάτα μια από τις δυναμικότερες τοπικές αγορές της χώρας.
Τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους τις αποφασίζουν τα golden boys της καταστροφής.

Y.Γ. Τις ντολτσεβίτες όμως στην Κύπρο τις συνεχίζουν οι κύριοι της Eurobank.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Μα καλά ποιος του τα εισηγείται αυτά;
Κάθε φορά ο κύριος Κυριάκος φροντίζει να βγάζει από την δύσκολη θέση τον Τσίπρα. Την ώρα που καλώς ή κακώς ξεσηκώνεται το σύμπαν για το 50+1% στην προκήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, σπεύδει ο Μητσοτάκης και λέει να το κάνουμε αυτό και στις ομοσπονδίες. Πήγε παραπέρα. Να θεσπίσουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία στην εκλογική διαδικασία. Το επόμενο βήμα θα είναι να προτείνει την κατάργηση των συνελεύσεων και να συζητάμε για την απεργία στο facebook και στο twitter...
Νέο άνοιγμα στον Θεοδωράκη έκανε ο άνθρωπος.

Το κλείσιμο της Παρασκευής

Αυτό περιμένουν οι επενδυτές.
Οι πιο γρήγοροι και οι πιο έμπειροι περιμένουν την Πέμπτη και το κλείσιμο της. Περιμένουν να δουν αν η αγορά ξεπεράσει το υψηλό του 2017 ή όχι.
Για να δουν που το πάει η Σοφοκλίτσα.

Μακεδονία: Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα

"Διότι η γεωγραφική περιοχή είναι ευρύτερη".     

Διαβάστε λίγο πιο βαθιά την χθεσινή τοποθέτηση του Νικολά Ντιμιτρόφ. Η στροφή των Σκοπίων είναι ολοφάνερη και 180 μοιρών. Άλλαξε η εποχή και η γεωπολιτική κατάσταση και πλέον τους "έχουμε στο χέρι".    
Οι Σλάβοι της FYROM, η πλειοψηφία της χώρας, τρέμουν τον άξονα Τουρκίας-Αλβανίας (με την υψηλή στήριξη της... Ορθοδόξου Ρωσίας του Πούτιν). Για αυτό καίγονται να εισέλθουν μια ώρα αρχύτερα στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Από την άλλη στην Αλβανική μειοψηφία καρφάκι δεν της καίγεται για την Μακεδονία.  
Ας μην βιάζονται, λοιπόν, οι "εθνικά ευαίσθητοι". Στο τέλος μην δούμε κάποια συμφωνία στο ονοματολογικό με την οποία θα τρίβουμε τα μάτια μας. Λίγη υπομονή δεν βλάπτει.

Μια χαρά χειρίζονται το θέμα ο Αλέξης και ο Κοτζιάς.

Τον γ@μησε ο Άρης

Αν δεν παίζεται κάποιο άλλο χοντρό παιχνίδι.   

Απλώς ο Ζουράρις ξέφυγε. Η αλαζονεία της εξουσίας, που λέμε συνέχεια, και η οποία έπληξε εύκολα και γρήγορα αρκετούς κυβερνητικούς.    

Βεβαίως, το θέμα δεν έκλεισε με την παραίτηση του Ζουράρι.

Κορρές: Δεν φεύγει χαμένη

Αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε.    

Σε αντίθεση με τις επενδύσεις του Χάρη, η Ελένη Αλεξία Δαυίδ αποχωρεί από την Κορρές μάλλον "ίσα βάρκα ίσα πανιά". Τώρα τα πως και τα γιατί μιας ατυχούς επένδυσης στην εισηγμένη και η σύγκριση τους με τα πως και τα γιατί της επένδυσης του... ελληνόξενου σχήματος (με επικεφαλής ένα private equity της Morgan Stanley) είναι ένα θέμα που δεν περιορίζεται στον χρόνο της επιλογής. Χρήζει μιας βαθύτερης ανάλυσης για το πως επενδύει το ελληνικό επιχειρείν, μια μεγάλη μερίδα του τουλάχιστον, και πως το διεθνές.

Πάντως, πέραν της 3Ε που την βρήκαν έτοιμη από τους Γιώργο και Ανδρέα Δαυίδ, οι απόγονοι απλώς παντού απέτυχαν. Παταγωδώς!

Σοφοκλίτσα: Η εβδομάδα που θα κρίνει πολλά

Θα ξεκαθαρίσει η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.    

Παιχνίδι γίνεται και από τις δύο πλευρές. Από "ταύρους" και "αρκούδες". Οι μεν θέλουν να τραβήξουν πάνω την αγορά. Προς τις 870-880 μονάδες. Οι δε έχουν βάλει πρώτο στόχο τις 820. Η συμπεριφορά των παικτών στο ταμπλό εξαρτάται από το πόσο καλά τοποθετημένοι είναι στην αγορά.   

Προσέξτε τις μπλόφες.

Εθνική: Έρχονται, έρχονται

Για αυτό όλα τα λαμόγια φωνασκούν ότι η απονομή δικαιοσύνης πλήττει την αγορά.

Σιγά μην πλήττει την αγορά. Τα λαμόγια του "παλαιού συστήματος", πολλά εκ των οποίων βρίσκονται ακόμα για διάφορους λόγους στο απυρόβλητο, πλήττει. Βλέπετε οι ξένοι, οι δανειστές να δυστροπούν για αυτό. Το αντίθετο. Η χαρά της Μέρκελ είναι. Αυτό ζητούσε από τον Σαμαρά και δεν το έβλεπε.    
Ο "παρατραπεζίτης" αποκάλυψε την Πέμπτη στην εφημερίδα μας ότι η Εθνικάρα θα καθίσει στο σκαμνί για το σκάνδαλο "Πήγασος". Όσοι υπέγραψαν τις προφανώς σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις και δανειοδοτήσεις της εκδοτικής εταιρείας της οικογένειας Μπόμπολα θα βρεθούν κατηγορούμενοι. Η ιστορία δεν είναι παίξε γέλασε. Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος παρήγγειλλε την άσκηση ποινικής δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι διώξεις στην Εθνική δεν θα τελειώσουν εδώ.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS