Log in

Μαύρη Λίστα

Έκλεψαν το σπίτι επιχειρηματία

Ποιος συμβολαιογράφος; Ποιας τράπεζας; Ποιου επιχειρηματία;

Έφυγε ο Αλέξης και ξεσάλωσαν. Πλέον δεν τους εμποδίζει και δεν τους ελέγχει κανείς. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πια με τους Μητσοτάκηδες.  

Κατ’ αρχάς προτού μπω στην ουσία. Να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι ότι γνωρίζω εδώ και πάρα πολύ καιρό όλο το story της υπόθεσης. Για το πώς χειρίστηκαν τα δάνεια γνωστού επιχειρηματία οι κύριοι της συγκριμένης τράπεζας. Αλλά, όλα έχουν ένα όριο.  

Όταν ξαφνικά νύχτα μπουκάρει στο σπίτι ενός πολίτη ο συμβολαιογράφος με το φορτηγό και αδειάζει όλη την οικοσκευή τότε δεν γίνεται να μην τους βάλω στην «Μαύρη Λίστα». Εδώ μιλάμε για κλοπή.  

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.  

Σήκωσαν τις... χέστρες

Με το συμπάθιο κιόλας.

Μέχρι και τις λεκάνες (για να επανέλθω στο political correct) από τις τουαλέτες σήκωσε το λαμόγιο. Ο συμβολαιογράφος που έχει «κτίσει» ολόκληρη τοκογλυφική οργάνωση κάτω από την μύτη της τράπεζας που κοιμάται όρθια. Εκτός κι αν κάποιοι κύριοι της τράπεζας είναι αετονύχηδες οπότε το πράγμα παίρνει άλλη διάσταση.  

Η «Μαύρη Λίστα» έχει ήδη στείλει ενημερωτικά μηνύματα στην ηγεσία της τράπεζας.

Ο Ανδρουλάκης αντί του Κούλογλου

Ο καλός μου συνάδελφος δεν αδειάζει.  

Ασχολείται στις Βρυξέλλες με τον Βαρουφάκη και το πρώτο εξάμηνο του Αλέξη. Πού να βρει χρόνο να κάνει αυτό που έπραξε ο Ανδρουλάκης που δεν είναι αριστερός. Ο σύντεκνος πηγαίνει στην Ευρωβουλή το νέο σκάνδαλο των τραπεζιτών. Το όργιο χαρατσιών που επιβάλλουν στην αγορά- κοινωνία.

Μια σύντομη... τεχνοκρατική ανάλυση από εμένα. Οι τραπεζίτες δεν μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη των τραπεζών από τόκους επειδή η οικονομία δεν πάει καλά και τα μαγαζιά τους δεν μπορούν ακόμα να την χρηματοδοτήσουν επαρκώς. Το κενό προσπαθούν να το καλύψουν με την αύξηση των εσόδων από προμήθειες. Και όταν μιλάμε για προμήθειες μιλάμε για τα χαράτσια.  

Μεγάλη πολιτική ζημιά θα υποστεί από αυτό ο Μητσοτάκης. Κάποια στιγμή θα το καταλάβουν στην Κουμουνδούρου.

Το σχέδιο Πατούλη για τα σκουπίδια

Ποιο είναι το σχέδιό του; Ότι δεν έχει σχέδιο.

Τι έχει; Ανακύκλωση... δοκιμασμένων λύσεων του παρελθόντος οι οποίες έφτασαν στο «ταβάνι» τους και δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Αττικής με τα σκουπίδια.

Τουλάχιστον έστω και τώρα ας επεξεργαστεί μια λύση.

Δομαζάκης: «Έκαψε» 19 εκατομμύρια

Η κατάρρευση της Creta Farms... έρχεται από παλιά.

Αν νομίζετε «μαυροαναγνώστες» μου ότι οι διάφορες Folli Follie πέφτουν έξω μέσα σε λίγους μήνες, αυταπατάστε. Θέλει χρόνο, ...κόπο και πολλά χαμένη λεφτά για να χρεοκοπήσει μια εταιρεία.

Έτσι την πάτησε η Creta Farms. Για παράδειγμα. Το 2006-2007 ο Δομαζάκις έριξε 19 ολόκληρα εκατομμύρια στην αγορά των ΗΠΑ. Μόνο που τα έριξε στον κουβά. Για 19 εκατομμύρια ευρώ μιλάμε. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια επένδυση που δεν του βγήκε. Ανθρώπινο λάθος.  

Ναι, αλλά, από τα δικά του λάθη καταστράφηκε η εταιρεία.

Υ.Γ. Και να πει ο Δομαζάκης ότι δεν ήξερε που θα κατέληγαν τα 19 εκατομμύρια. Αλλά, τότε δεν άκουσε τους «Αμερικανούς» συνεργάτες του. Απεναντίας, τους απέλυσε. Γιατί διαφωνούσαν με την στρατηγική του.

Μετά την Γιάννα, η Μαριάννα

Καμμένος με τα όλα του τελικά ο κύριος Μητσοτάκης.

Μοιράζει κοσμικούς ρόλους, προεδρίες και επιτροπές πανηγυριών στις κυρίες των κυρίων. Στην Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση. Στην Βαρδινογιάννη για τα 2.500 χιλιάδες χρόνια από την Σαλαμίνα και τον Λεωνίδα.

Τσάμπα... φιλελεύθερος μας το έπαιζε τόσα χρόνια.

Chief Creative Officer στην «Μαξίμου Α.Ε.»

Αμ, το άλλο. Δύο, δύο τα κτυπήματα του σχεδόν καθημερινά.

Έναν γιάπη που μπορεί να ξέρει που βρίσκεται και τι παράγει η Amazon, αλλά, αμφιβάλλω αν ξέρει το κατά που πέφτει η Σάμος και τι δράμα εκτυλίσσεται χρόνια τώρα στην Μόρια, προσέλαβε ο «μεγάλος»... στο επιτελικό κράτος για να μας κάνει διεθνώς re- branding.

Το πόσο θα μας κοστίσει «εθνικός διαφημιστής» δεν μας είπε ο κύριος Μητσοτάκης.  

Ή το ΔΝΤ έγινε ΣΥΡΙΖΑ...

...Ή οι άνθρωποι της επιχειρηματικότητας τα έκαναν ήδη μαντάρα στην οικονομία.  

Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Και επειδή πέρα από την πλάκα υπάρχει και η τσέπη όλων μας, η αλήθεια είναι μια. Οι αναρχοάπλυτοι και οι ερασιτέχνες γέμισαν με 37 δισ. τα ταμεία του Κράτους και συμμάζεψαν τα δημόσια οικονομικά. Πέτυχαν εκεί που απέτυχαν οι ΣαμαροΒενιζέλοι και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του «παλαιού» αστικού συστήματος. Οι αριστεροί αναστήλωσαν την οικονομία την οποία ρίχνουν (ξανά) έξω οι δεξιοί και οι φιλελέδες.  

Το ΔΝΤ τα λέει αυτά. Όχι εγώ.  

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS