Log in

Μαύρη Λίστα

Κυριακάτικη αποκάλυψη για Στουρνάρα

Κυριοσύντροφε, Αλέξη.   

Αν δεν μπορούν κάποιοι από την κυβέρνηση σου να κυβερνήσουν, ας βοηθήσουν οικειοθελώς την υπόθεση της "πρώτης φορά, αριστερά" και εσένα προσωπικώς. 

Αυτά που θα αποκαλύψουμε μεθαύριο στο δεύτερο φύλλο της "Κυριακάτικης" παραείναι σοβαρά για να περιορίζεται η κυβέρνηση σε απλές δηλώσεις αποδοκιμασίας των επιλογών του κεντρικού τραπεζίτη. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην μπορεί να έχει λόγο για τίποτα στις τράπεζες, στο ΤΧΣ, στην ΤτΕ. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιο φαινόμενο. Πουθενά.

Πάντως, στην παρέα του Σημίτη βγάζω το καπέλο. Η αλληλεγγύη τους ξεπερνά κατά πολύ την αλληλεγγύη των αριστερών. Ακόμα και όταν αυτή πρόκειται για ανθρώπους που φέσωσαν με δισεκατομμύρια την χώρα μας. 

Παραδικαστική... ασπίδα τραπεζών;

Δύο αποφάσεις "copy paste".   

Με τις οποίες τα ειρηνοδικεία απορρίπτουν αγωγές ομολογιούχων του ελληνικού δημοσίου σε βάρος τραπεζών. Όταν λέμε "copy paste" εννοούμε ότι δεν έχουν αλλάξει ούτε τα κόμματα, ούτε τις παρενθέσεις, ούτε τις τελείες. Πότε βγήκαν οι αποφάσεις; Η μια στις 5 Απριλίου και η άλλη ένα μήνα νωρίτερα στις 7 Μαρτίου. Τόση σύμπτωση; Λέτε;   

Οι δικηγόροι των ομολογιούχων πάντως δεν το "'έφαγαν" και κατέθεσαν, ήδη, μηνυτήρια αναφορά, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Λέτε να έχουμε να κάνουμε με τραπεζική δικαιοσύνη; 

Η διάψευση της Attica Bank

Τελικώς την... κατέστρεψαν την τράπεζα ο Γαμβρίλης με τον Αντωνόπουλο.

Εκτός κι αν το συμμάζεμα της οφείλεται σε τίποτα εξωγήινους ή σε τίποτα περαστικούς. Τεράστια η συρρίκνωση των ζημιών από τα 600 εκατ. του 2015 στα 42 του 2016. Το ενεργητικό της ανήλθε στα 3,5 δις, ενώ τα κεφάλαια της έφτασαν στα 634 εκατ.

Τι έχουν να πουν όσοι, όλη την χρόνια πέρυσι, έκλειναν την τράπεζα; 

 

 

 

Το κτύπημα στην Alpha Bank

Η "Δημοκρατία" επιβεβαίωσε την "Μαύρη Λίστα".    

Σας έγραψα εγκαίρως ότι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και στο επίκεντρο της δημοσιότητας δεν θα βρεθεί μόνος του ο "μέγας στρατηγός". Σας προετοίμασα ότι θα ζήσουμε μπαράζ θεμάτων, αποκαλύψεων, σκανδάλων και "σκανδάλων" για την τραπεζοκρατία. Σας προϊδέασα ότι στον πόλεμο που ανοίγει για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στις τράπεζες, τα media θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και ότι ο κάθε εκδότης ή δημοσιογράφος θα παίζει τον ρόλο του.   

Χθες, στόχευσαν την Alpha Bank. H εφημερίδα προφανώς έκανε την δουλειά της από την στιγμή που είχε στα χέρια της την πληροφορία. Όμως, είναι φανερό ότι κάποιοι έσπευσαν να ανακινήσουν την ιστορία για να θολώσουν τα νερά γύρω από τα δικά τους θέματα και για να μετακινήσουν την προσοχή του κόσμου από αυτά.  

Βεβαίως, αναμένουμε και εμείς τις εξηγήσεις της τράπεζας και του κ. Μαντζούνη. 

Εδραίωση

Μήνυμα κατοχύρωσης των 700 μονάδων.   

Απηύθυνε χθες η Σοφοκλίτσα σε έλληνες και ξένους επενδυτές. Ο αυξημένος τζίρος προέρχεται και από τις δύο πλευρές αγοραστών-πωλητών. Ταυτοχρόνως, διαπιστώνεται μια μετακύλιση θέσεων από τους πρώτους αγοραστές. Με σκοπό την κατοχύρωση των κερδών τους στα χαρτιά που ηγήθηκαν της κίνησης έως τις 700 και την μετακίνηση τους στα χαρτιά που είχαν μείνει πίσω.

Ισχυρή αντίσταση οι 710-720 μονάδες. 

Ο ΟΛΘ στον Σαββίδη

Το ρεπορτάζ της "F&M Voice" επαληθεύτηκε.  

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών της εταιρείας, η εφημερίδα μας είχε αποκαλύψει ότι η συμμαχία του Σαββίδη με γάλλους και γερμανούς θα κερδίσει τον διαγωνισμό. Έτσι και έγινε. Αν δεν είχαν συνεννοηθεί οι τρεις πλευρές, αν δεν είχε σπεύσει ο Σαββίδης με την Belterra να "χωθεί" στο σχήμα της CMA Terminal και της θυγατρικής της τής Link SAS, τότε ο Ιβάν θα είχε χάσει τον στρατηγικό του στόχο την είσοδο του στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Κερδισμένη από την εξέλιξη αυτή και η κυβέρνηση. Ξεπέρασε έξυπνα ένα σκόπελο ικανοποιώντας τους πάντες. Τα ταμεία της και την ανάγκη να φανεί στους επενδυτές και στις αγορές ότι η αριστερή κυβέρνηση προωθεί αποτελεσματικά τις ιδιωτικοποιήσεις. Τον Μοσκοβισί που ζήτησε από τον Τσακαλώτο η  CMA Terminal μέσω της θυγατρικής της να αποκτήσει τον ΟΛΘ. Τον Σαββίδη στον οποίο είχε υποσχεθεί το Λιμάνι.

Μάθανε γρήγορα οι αριστερά... 

Βόμβα Δουμάνογλου

Κάποιος έγραψε, κάτι έγραψε, αλλά, ο Ευκλείδης το άφησε να περάσει έτσι.   

Να προσέξει πολύ την ιστορία ο κυριοσύντροφος Τσακαλώτος. Καθώς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τι πάει να πει ο Υπουργός δεν ασχολείται με τέτοια θέματα. Αφού δεν ασχολείται, επιτρέπει να κυοφορείται στην πιάτσα το σενάριο και να φουντώνει μάλιστα ότι ΑΥΤΟΣ και ο Δραγασάκης προωθούν στο ΤΧΣ το δεξί χέρι του Λιακουνάκου. 

Ώρες είναι να μας πει κανείς ότι ο Δουμάνογλου ήταν η "αθώα περιστερά" του "γερακιού" των εκσυγχρονιστικών εξοπλισμών!  

Ο "δάσκαλος" της βλακείας

Ο... πνευματικός άνθρωπος την είπε πάλι την παπαριά του. 

Επειδή δεν ασχολείται κανείς με τον Δήμου, σκέφθηκε να κλέψει λίγη δημοσιότητα. Για αυτό είπε να βρίσει τον Τσίπρα, δικαιώνοντας την δήλωση Μανεσιώτη στην ΕΡΤ "ότι ακόμα και η ΕΡΤ προβάλει όποιον βρίζει τον Αλέξη". Μόνο που αυτός το χόντρυνε, ως καλός κουλτουριάρης που είναι, και έπιασε στο στόμα του απαξιωτικά την Περιστέρα.   

Καλά ο Θεοδωράκης δεν είναι ο Μακρόν της Ελλάδας; 

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS