Log in

Μαύρη Λίστα

Στουρνάρα παραιτήσου

Εξοργισμένος ο κόσμος μαζί σου.   

Βγες -αν τολμάς- σε καμιά γειτονιά της Αθήνας, δεν εννοώ Κολωνάκι και Εκάλη, να δεις τι λέει ο πολίτης, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, για εσένα. Δεν σου μεταφέρω τα κοσμητικά και τα πολιτικά συμπεράσματα. Σου αναφέρω μόνο ότι οι πολίτες λένε ότι έπρεπε να παραιτηθείς.    
Γιατί δεν πήρε κάποιον άλλον έμμισθο σύμβουλο της η Novartis; Τόσο ικανότερος είσαι από όλους τους συναδέλφους σου; Διαβολικές συμπτώσεις, ρε παιδί μου. Εσένα σύμβουλο στα πολιτικοοικονομικά, την γυναίκα σου σύμβουλο στις δημόσιες σχέσεις και στα συνέδρια.    

Για πόσο καιρό θα σε προστατεύει η ασπίδα των media;

Όταν ήσουν πρόεδρος στο ΙΟΒΕ

Και επειδή δεν πιάνουμε μόνο τον παλμό της... πλέμπας.    

Μου θύμισε ένας κορυφαίος και καταξιωμένος συνάδελφος σου ότι όταν ήσουν πρόεδρος στο ΙΟΒΕ όλες οι μακροοικονομικές αναλύσεις σας ήταν άστοχες και έπεφταν έξω.   

Για αυτό φαίνεται σε πλήρωσε η Novartis. 

Κίνημα αλλαγής των διορισμένων

Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά αυτό που γράφω συνεχώς για αυτούς.

Οι τύποι είναι αμετανόητοι. Έχουν ένα εθισμό στους διορισμούς που δεν υποχωρεί με τίποτα. Ούτε με 4% και 5%. Αφού πρώτα διόρισαν τους συνέδρους τους στην συνέχεια διόρισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.    

Αυτό πάει να πει Δημοκρατία. 

Πάνε να ανατρέψουν τον Ζάεφ

Τα τελευταία γεγονότα στα Σκόπια.   

Κυρίως δε η στάση του προέδρου της χώρας Ιβανόφ, ο οποίος ανήκει στην εθνικιστική-δεξιά αντιπολίτευση της χώρας, ξεκαθαρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στρατηγική ανατροπής του Ζάεφ. Μέσα από την οποία θα επιδιωχθεί η αποσταθεροποίηση των Σκοπίων. Οι Αλβανοί εθνικιστές υποδαυλίζουν την ένταση και εξυπηρετούν τα σχέδια αυτά. Η στόχευση τους προφανής. Η "Μεγάλη Αλβανία" που θα αποτελεί το μακρύ χέρι της Τουρκίας στα Βαλκάνια.  

Ας τα σκεφτούν καλύτερα αυτά όσοι δεν θέλουν τώρα έναν έντιμο συμβιβασμό με τον Ζάεφ και τα Σκόπια.

Οι... Σαββίδηδες των τραπεζών

Με τα δικά τους "κουμπούρια" κυκλοφορούν χρόνια τώρα στα μαγαζιά "τους".   

Oι... σοκαρισμένοι (από το περίστροφο του Σαββίδη) του πολιτικού και μιντιακού συστήματος ας σοκαριστούν λίγο και με την σημερινή αποκάλυψη-κουϊζ της "Μαύρης Λίστας" για συστημική τράπεζα. Επί των ημερών τους έγιναν όλα αυτά.   
Ποιος σημερινός γενικός διευθυντής συστημικής τράπεζας τσέπωσε χιλιάδες ευρώ με την μορφή bonus για μια χρονιά κατά την οποία δεν εργαζόταν στην τράπεζα αυτή; Πρώτη πιστολιά στην τράπεζα. Η δεύτερη πιστολιά που της έριξε, πολύ μεγαλύτερη. Άμα την επιστροφή του σε αυτήν και αφού έκανε το χατίρι της... αείμνηστης διοίκησης της τράπεζας υπογράφοντας το πόρισμα του, με το οποίο πραγματοποιήθηκε το σκάνδαλο της διάτρητης πώλησης θυγατρικής της σε ξένους αγοραστές, ανέβηκε γρήγορα την ιεραρχία της τράπεζας φτάνοντας στην σημερινή θέση του γενικού επιθεωρητή.   
Θα μας το λύσετε το κουΐζ, κ. Δραγασάκη; Ποιος είναι αυτός; Πόσα πήρε και για την υπογραφή του; Ποια είναι η τράπεζα και ποια η θυγατρική της;      

Υ.Γ. Όποιος αγχώνεται για την απάντηση και δεν μπορεί να περιμένει τις αποκαλύψεις της "Μαύρης Λίστας", ας απευθυνθεί στους εισαγγελείς διαφθοράς... 

Βερναρδάκης, Φίλης: Αριστεροί... διαλογισμοί

Φίλε Χριστόφορε, σε άκουσα προσεκτικά στο "Κόκκινο".   

Την κυρία Αυλωνίτου δεν βγήκατε ποτέ να την μαζέψετε από τον ΣΚΑΙ. Η αριστερή κυβέρνηση ποια εκλογική πελατεία εξυπηρετούσε με αυτήν; Ή, μήπως, αποτελεί αριστερή ιδεολογία το ποδοσφαιρικό Grexit για να σώσετε τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ; Τους συμμάχους σας στην... εξυγίανση του χώρου από την παράγκα. Μόνο που αυτοί εξυγιαίνουν το ποδόσφαιρο με τον... Δήμαρχο Μπέο και τον "κοκκαλιάρη" εξαγοράζοντας, όπως κατήγγειλε δημόσια ο αδελφός του, με 6 εκατομμύρια την ΕΠΟ. Τότε γιατί δεν ήσασταν κάθετοι; Αριστερή ιδεολογία δεν αποτελεί να τιμωρείται η Ξάνθη επειδή δύο χρόνια στην Τούμπα γίνεται πόλεμος.

Στον κυριοσύντροφο Υπουργό "απάντησε" εν μέρει ο κυριοσύντροφος Φίλης μιλώντας κι αυτός στο "Κόκκινο". Είπε σωστά ότι "με την διακοπή του πρωταθλήματος θα διασωθούν οι "νονοί" του ποδοσφαίρου". Υποστήριξε, όμως, και μια αστοχία. Να θεσπιστεί ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτήτων ομάδων και ιδιοκτητών media.  

Καλά δημοσιογράφος είναι, παλιός και εξαιρετικός. Δεν γνωρίζει ότι οι μέτοχοι των καναλιών είναι οι offshore του Παναμά και του Λουξεμβούργου; Άσε που θα τους μπλοκάρει μια τέτοια ρύθμιση το... ανεξάρτητο ΣτΕ. Και το άλλο το βασικότερο. Εδώ είναι μέτοχος στον ΟΠΑΠ ο Μελισσανίδης, ο... αόρατος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, και η αριστερή ιδεολογία της κυβέρνησης δεν ξεσηκώθηκε για να αντιμετωπίσει την διαπλοκή. Φαίνεται αυτή υπήρχε μόνο όταν ο Σωκράτης ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού και η Intralot συνεργαζόταν με τον ΟΠΑΠ. Αλλά, ξέχασα:     

Ο Μελισσανίδης αναγόρευσε τον Κοντονή σε "υπουργάρα", αλλά, τότε δεν ντράπηκε κανείς σας, φίλε Χριστόφορε.

Οι "καθαρές μέρες" της Novartis

Τι να μας πουν οι ΣαμαροΒενιζέλοι.     

Ο ΣΚΑΙ και ο Θανάσης έμαθαν μόνο για τον Σαββίδη και την φωτογραφία του σε δημόσιο χώρο και σε δημόσια εκδήλωση με τον Αλέξη.     
Για τα γράμματα και τις σημειώσεις της Novartis και του Φρουζή δεν έμαθαν τίποτα. Προφανώς, δεν μας ενδιαφέρουν τα media της διαπλοκής, αλλά, οι ΣαμαροΒενιζέλοι.
Για την "επένδυση 150 χιλιάδων ευρώ σε κυβερνητικό αξιωματούχο, προκειμένου να σώσει πολλά εκατομμύρια η εταιρεία" δεν μας είπε τίποτα χθες στην Βουλή ο Μπένι, ούτε η λαλίστατη Ν.Δ. Για την καταστροφή εγγράφων και αρχείων στο εσωτερικό της εταιρείας (το κουκούλωμα το βάφτισαν "καθαρές μέρες") δεν μας λέει τίποτα κανείς. Για τα σημειώματα του Σαμαρά στον Φρουζή δεν μας είπε κανείς τίποτα.

Το μόνο που μας είπε ο συνταγματολόγος είναι ότι η διαδικασία είναι άκυρη.   
   

Μαρινάκι: Τελικώς, μας λάδωσες ή σε φοβηθήκαμε;

Αγαπητέ, κύριε Χ. Νικολάου.  

Πρώτα η γενική παρατήρηση: Αυτά, τα διαδίδουν για τους δημοσιογράφους που κάνουν αποκαλύψεις σκανδάλων, όσοι έχουν χεστεί απάνω τους. Διαδίδουν ότι ο δημοσιογράφος φοβήθηκε την αγωγή ή ότι τα πήρε.
Επειδή δεν με ξέρεις προσωπικώς. Εδώ, δεν τα πήρα από τον Λαυρεντιάδη δύο φορές στο Intercontinental την εποχή που τα πήραν ΟΛΟΙ. Μα ΟΛΟΙ. Ούτε σκιάχτηκα από τις απειλές ότι θα με βρουν στα χαντάκια, όταν ξεκινήσαμε τον Απρίλιο του 2009 τις αποκαλύψεις (τα θαλασσοδάνεια από την Attica Bank για τα Λιπάσματα Καβάλας, τη μεταπήδηση του Κολλίντζα στην Proton που την είχαμε αποκαλύψει τρεις μήνες πριν γίνει, τα χρηματιστηριακά σκάνδαλα με τις θηριώδεις αυξήσεις κεφαλαίου και τη χειραγώγηση των μετοχών κ.α.). Γι' αυτό δεν μπορεί κανένα λαμόγιο -παλιό ή νέο- να με ακουμπήσει.  

Αυτά, λοιπόν, και μην ανησυχείς, κύριε Νικολάου για την αποφασιστικότητά μας. Εμείς, δεν κρυβόμαστε πίσω από offshore, γιατί απλώς δεν έχουμε, ούτε ακίνητα στους γκόμενους, γιατί απλούστατα οι γκόμενοι μας δεν είναι διαχειριστές ακινήτων.  
Διάβασε αύριο την εφημερίδα και θα καταλάβεις ποιοι πρέπει να τρέμουν την Δικαιοσύνη. Άργησε λίγο να επιληφθεί της ΔΟΥ Κηφισιάς, αλλά, την κινητοποιήσαμε με τις αποκαλύψεις μας.

Υ.Γ. Εξάλλου, η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν περίμεναν εμάς για να τους βάλουν στο στόχαστρο.   

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS