Log in

Μαύρη Λίστα

Κανένας εφησυχασμός

Ας μην νομίζουν Μαξίμου και τραπεζίτες ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα "καθάρισε" με το ΔΝΤ.

Μπορεί ενόψει και του ταξιδιού του Αλέξη στις ΗΠΑ να επετεύχθη εκκεχειρία, όπως γράφει σήμερα κι ο Βασίλης Κατσαρός στην έντυπη "F&M Voice", αλλά η "διεθνής των τοκογλύφων" αλλού αποβλέπει τώρα. Να σαρώσουν, με τα Κόκκινα Δάνεια, οι διάφορες Intrum ό,τι κινείται σε τράπεζες, επιχειρήσεις, δημόσια περιουσία.

Το σενάριο της νέας ανακεφαλαιοποίησης είναι το "μαστίγιο" για να τρέξει πιο γρήγορα το μεγάλο ξεκαθάρισμα.

 

Υπάρχουν κι αυτές οι μεταρρυθμίσεις

Γι' αυτό ο κόσμος στηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη, ακόμη κι αν από πολλά πράγματα δεν είναι ευχαριστημένος.

Χτες η Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση, με την οποία εγκρίνεται η Εθνική Στρατηγική για τη Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία. Η πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας στους χώρους εργασίας μπαίνει έτσι και επίσημα στο επίκεντρο των προσπαθειών του υπουργείου Εργασίας. Είναι άλλη μια απόδειξη του ότι οι μεταρρυθμίσεις και η εναρμόνιση με τη διεθνή πρότυπα δεν είναι de facto εις βάρος των εργαζομένων. Πολλά πράγματα είναι, απλώς, θέμα επιλογών.

Αλλά, που να τα καταλάβουν αυτά οι νεοφιλελεύθεροι.

ΕΥΔΑΠ: Σωστή απόφαση

Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν υπονομεύει την οικονομική ανάκαμψη.

Η επιλογή της ΕΥΔΑΠ να διαγράψει χρέη από ληξιπρόθεσμες οφειλές στις ευπαθείς ομάδες που εντάσσονται στον νόμο για το ΚΕΑ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. "Χάνοντας" μόλις 565.000 ευρώ, δίνει μια σημαντική ανάσα σε συμπολίτες μας που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Ακόμη κι η αγορά επικροτεί: Είδατε να έπαθε τίποτα η μετοχή της εισηγμένης στο ταμπλό;  

Κι αφήστε τους φιλελέδες να βλέπουν την καταστροφή των εταιρειών από τέτοιες αποφάσεις.

Πρεμιέρα με Άδωνη

Η ΕΡΤ του πολιτισμού και της πολυφωνίας.    

Έκανε πρεμιέρα η πρωινή της εκπομπή, όχι η... πολύ πρωινή, με καλεσμένο τον Άδωνη. Τον πολιτικό άνδρα που τον έχει αποκλείσει το κακό μιντιακό σύστημα. Για αυτό έπρεπε η ΕΡΤ να του δώσει στασίδι να ακουστεί στους έλληνες πολίτες η φιμωμένη τσιρίδα του (ε, με συγχωρείτε η φωνή του ήθελα να πω).    
Από περιεχόμενο συζήτησης, αφήστε το καλύτερα. Μάταια περίμενε κανείς να ακούσει ερώτημα για τις αλλαγές στην Ν.Δ. κι αν σηματοδοτεί κάτι για το μέλλον του ίδιου του Γεωργιάδη η καρατόμηση του από την θέση του τομεάρχη Άμυνας του κόμματος. Δηλαδή, αν η ΕΡΤ δεν ήταν αριστερή, τι διαφορετικό θα τον ρωτούσαν;    

Για αυτό η ΕΡΤ δεν ενδιαφέρει κανέναν και παραμένει στον πάτο της τηλεθέασης. Δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι για αυτό.

Alpha Bank: Πρώτη στην ανακοίνωση

Η τράπεζα ήταν η πρώτη.   

Η πρώτη που ανακοίνωσε την έκδοση ομολογιακού δανείου. Ωστόσο, δεν βγήκε ακόμα στις αγορές. Δεν αμφιβάλλουμε ότι το εγχείρημα της θα είναι επιτυχημένο. Διαπιστώνουμε, όμως, μια απόσταση της πράξης από την ανακοίνωση.   

Περιμένουμε την έκδοση με ενδιαφέρον.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Αυτοδύναμη...

Μην ψάχνετε παρασκήνιο για κάθε δημοσίευμα.   

Μου στείλατε αρκετοί "μαυροαναγνώστες" μήνυμα σε σχέση με το ρεπορτάζ του "Βήματος" για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, το οποίο διέψευσε απολύτως κατηγορηματικά ο όμιλος Μυτιληναίος. Δεν είναι απαραίτητο να ισχύουν όλα αυτά που μου λέτε. Το ότι ένας δημοσιογράφος γράφει κάτι που δεν ισχύει, αυτό δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι υποκρύπτει σκοπιμότητες. Όχι. Υπάρχει και η λάθος πληροφόρηση. Όλοι την έχουμε πατήσει κάποια φορά.    
Εσείς από την πλευρά σας να διαβάζετε καθημερινώς fmvoice.gr και κάθε Πέμπτη "Finance & Market Voice". Για να ξέρετε τι παίζει στο επιχειρηματικό παιχνίδι της χώρας. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, όπως σας έγραφε τις προάλλες το ρεπορτάζ μας, αποτελεί σήμερα τον leader στις κατασκευές. Αυτή την θέση ο όμιλος θέλει να την αξιοποιήσει. Αναλαμβάνοντας την μερίδα του λέοντος στις κατασκευές του "Ελληνικού", καθώς και το μεγαλύτερο μερίδιο της κατασκευαστικής και ενεργειακής πίττας που θα προκύψει από την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας.    

Συν τοις άλλοις, την ΓΕΚΤΕΡΝΑ και τους μετόχους της δεν τους κυνηγούν δικαστικές διώξεις... Το ίδιο και για τον Μυτιληναίο.

Το υποτιμημένο ραντεβού

Όλοι γράφουν.   

Για την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Λαγκάρντ και για το τετ α τετ με τον Τραμπ. Φυσικά πρόκειται για πολύ σοβαρά ραντεβού. Υπάρχει, όμως, άλλο ένα στην ατζέντα του Αλέξη το οποίο μας έχει λίγο διαφύγει. Αυτό με τους ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Το λόμπι τους διαθέτει παρέμβαση στην Ουάσιγκτον και τώρα με την προεδρία Τραμπ. Όμως, η συζήτηση δεν θα περιοριστεί στο τι μπορεί να κάνει το λόμπι για να βοηθήσει την Ελλάδα. Θα γίνει σημαντική κουβέντα για επενδύσεις των ελληνοαμερικανών στην χώρα μας. Αρκεί να θέλουν να κάνουν επενδύσεις εδώ. Γιατί και πριν την κρίση δεν τους είδαμε ποτέ από τα μέρη μας. Εξαίρεση τώρα ο Κάλαμος με την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.    

Αυτό το ραντεβού μπορεί να βγάλει δυνατές ειδήσεις.  

Αυτουργοί για ό,τι συμβεί

Οι κυβερνητικοί καθίστανται πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί.

Κυρίως ο Βασιλειάδης λόγω αρμοδιότητας και η "υπουργάρα" του Μελισσανίδη. Ο Βασιλειάδης έχει καλές προθέσεις. Το θέμα είναι αν μπορεί να κρατήσει τα μπόσικα. Αν δεν μπορεί, όμως, ας κοιτάξει το μέλλον του. Διότι είναι νέος και μπορεί να διανύσει πολλά χιλιόμετρα στην πολιτική. Για τον άλλον δεν έχουμε καμία αξίωση. Μετρήθηκε και ζυγίσθηκε. Ο άνθρωπος εγκατέστησε την "παράγκα του Αιγάλεω", των Γραμμένων και των Κουκουλάκηδων.     

Όμως, για να μην το κουράζουμε. Για ό,τι συμβεί φέτος, από εδώ και πέρα, μέσα και έξω από τα γήπεδα αυτοί θα είναι οι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί. Όταν αθωώνονται στην ουσία οι επίσημοι βάνδαλοι που βιαιοπραγούν σε βάρος των διαιτητών από τους δικαστές της "εξυγίανσης" και όταν κάνουν κάθε Κυριακή αυτά τα αίσχη οι διάφοροι -πουλοι (Καλογερόπουλοι, Σιδηρόπουλοι, Παπαδόπουλοι), τότε κάποια στιγμή το καζάνι θα σκάσει και η οργή θα παρασύρει όποιον βρει μπροστά της.   

Μην μας αρχίσετε τις αναλύσεις μετά.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS