Log in

Μαύρη Λίστα

POS από την Attica Bank

Αθόρυβα.   

Η τράπεζα δουλεύει ουσιαστικά στην νέα μεγάλη για τις τράπεζες μπίζνα των POS κερδίζοντας ένα σεβαστό μερίδιο της σχετικής αγοράς. Το πετυχαίνει με την ευελιξία της. Οι απλές διαδικασίες και η άμεση παράδοση συμβάλουν ουσιαστικά στην επιτυχία της. Το πλεονέκτημα των POS της Attica είναι ότι αποδέχεται όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες. Δεύτερο πλεονέκτημα ότι προσφέρει ευκολία και ταχύτητα στις συναλλαγές.

Τα POS βοηθούν την ανάκαμψη της Attica.

Υπέροχο ταξίδι ομορφιάς

Σε αντίθεση με τους Δασκαλαντωνάκηδες.   

Οι Χόντος το κάνουν πιο αθόρυβα και πιο οικογενειακά. Ωστόσο, η ουσία δεν αλλάζει. Στην οικογένεια πλακώνονται τα αδέλφια εδώ και χρόνια.    
Η ανακοίνωση της Hondos Center περίπου αυτό υπονοεί. Μια ανακοίνωση που δεν κτύπησε καθόλου καλά στο μάτι της αγοράς. Τόσα χρόνια γιατί δεν διευκρίνιζε την διαφορετικότητα της από την Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα; Όλη η αγορά ήξερε και έβλεπε το λουκέτο σε αυτήν. Πώς η Hondos Center παρ΄ όλα αυτά της παραχωρούσε την άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος " Hondos Center"; Εξυπηρετούσε κάτι εμπορικά ή σε άλλο επίπεδο αυτή η παραχώρηση;    

Ευχαριστούμε τον όμιλο για την κατανόηση του στις παρατηρήσεις μας. Εξάλλου, εμείς τις ενστάσεις της αγοράς καταγράφουμε.

Το καλάθι μας για την...

...Αναπτυξιακή τράπεζα.
Δεν μοιάζει ούτε μεγάλο. Δεν είναι ούτε μικρό. Οι πρώτες σχετικές δημόσιες παρεμβάσεις του κυρίου Παπαδημητρίου για την δημιουργία της και τον σκοπό της δεν μας έκαναν ακριβώς πολύ σοφότερους. Κυρίως, όμως, δεν μας έκαναν να πετάξουμε από την χαρά μας. Ωραία θα έχουμε ένα εργαλείο του Κράτους για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νεοφυών. Η χρηματοδότηση της από διεθνή κεφάλαια μοιάζει εξασφαλισμένη. Σημαντικό αυτό. Καλό είναι ότι στην σκέπη της θα συγκεντρωθούν το ΤΑΝΕΟ, το ΕΤΑΝ κ.λ.π. Άρα οικονομίες κλίμακος και λιγότερη γραφειοκρατία στην  προώθηση των επενδύσεων.   

Από την άλλη, όμως, το πνεύμα Παπαδημητρίου απέχει παρασάγγας από το "παράλληλο τραπεζικό σύστημα" του Δραγασάκη. Που για να είμαστε ακριβείς δεν αποτελεί έμπνευση του αντιπροέδρου. Αποτελεί κεντρική πολιτική της κυβέρνησης. Την οποία μισοαναιρεί το Υπουργείο λέγοντας ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα είναι... συμπληρωματική των συστημικών τραπεζών.
Οι μεσοβέζικες λύσεις ποτέ δεν ήταν οι καλύτερες.

Vodafone thank you

Good bye και Au revoir.   
Καλές οι Nestle και οι AirTickets, εμείς όμως από εσάς έχουμε την απαίτηση να πιάνουμε γραμμή στην Κουμουνδούρου με την μια κλήση. Όχι με την δεύτερη. Στο κέντρο της Αθήνας βρισκόμαστε. Καλές οι νεοτερικές υπηρεσίες σας, εμείς όμως από εσάς έχουμε την απαίτηση να πιάνουμε γραμμή στην περιφέρεια και όχι να ανεβαίνουν οι συνεργάτες μας τα βουνά στην Κεντρική Εύβοια για να επικοινωνήσουν. Τηλεπικοινωνιακή εταιρεία πληρώνουμε. Ή μάλλον πληρώναμε.    
Γιατί αφού δεν μείναμε ικανοποιημένοι "μετακομίζουμε" σε άλλο πάροχο.

Ξεκατινιάζονται οι Δασκαλαντωνάκηδες

Και καλά να σφάζονται για την περιουσία δύο σύζυγοι.     
Ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι. Το χειρότερο είναι να εμπλέκονται σε μια τέτοια "κοκορομαχία" και τα παιδιά. Και ακόμα χειρότερα να χωρίζονται τα παιδιά. Τα δύο από εδώ, το άλλο από εκεί. Βεβαίως, εφόσον μιλάμε για υποθέσεις εκατομμυρίων όλα τα άλλα πάνε στην άκρη.    
Το φοβερό είναι ότι και οι δύο πλευρές πανηγυρίζουν για τις δικαστικές αποφάσεις. 

Ρεκόρ 16ετίας

Ανεργία 18% στην Ευρωζώνη!    
Μόνο χαμηλά δεν βρίσκεται στην Ευρωζώνη η ανεργία. Έτσι δεν είναι;   
Στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε υψηλότερο σημείο. Ωστόσο, σταθερά μειώνεται. Ό,τι και να λέει ο Βρούτσης. Ας κάνει το μαύρο άσπρο ο Μητσοτάκης.
Μας λένε ότι η ανεργία πέφτει χάρη στην μερική απασχόληση. Μπα; Από πότε η Ν.Δ. του κυρίου Μητσοτάκη τάσσεται υπέρ της πλήρους απασχόλησης; Από τότε που απέλυε χιλιάδες οικογενειάρχες; Από την εποχή των ΣαμαροΒενιζέλων που, ενώ διέλυσαν την αγορά εργασίας, εκτίναξαν την ανεργία στο ιστορικό υψηλό του 28%;    
Σήμερα, αντί να βρουν μια καλή κουβέντα για το φαινόμενο, φροντίζουν να το αντιπολιτεύονται. Κατά τα άλλα είναι αντιλαϊκιστές. Έτσι, όμως, δείχνουν σε όλο τον κόσμο και δη στους ανέργους ότι τους πονάει (πολιτικά) που φέτος στο πρώτο επτάμηνο σημειώθηκε ρεκόρ 16ετίας στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Έχουν μεγάλο πρόβλημα στην Ν.Δ.

Τα αυγά... Ντάισελμπλουμ (και οι λευκές κουκούλες)

Τεράστια θέματα.     

Δεν ακούσαμε κουβέντα για αυτά από τον κ. Μητσοτάκη, τον ανθύπατο του Θεοδωράκη, και από την Φώφη. Ούτε από τον κυρ Βασίλη τον πρώην οικουμενικό. Αφελής η απορία μου.    
Κουβέντα για τα αυγά Ολλανδίας και Βελγίου με τα... κατσαριδοκτόνα και τα εντομοκτόνα. Με αυτά τάισαν την μισή Ευρώπη, τουλάχιστον, οι πολυεθνικές της χώρας, του κυρίου προέδρου του Eurogroup, για να μειώσουν το κόστος που θα πλήρωναν αν τηρούσαν τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής της παραγωγής τους. Ο νεοφιλελευθερισμός και η απληστία του σε όλο το μεγαλείο του.  

Ευτυχώς, εμείς οι τεμπέληδες οι Έλληνες, που ζούμε με τα δανεικά των εντίμων του Βορρά, δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο νεοφιλελεύθερης καπατσοσύνης. Έχουμε, όμως, ένα πολιτικό σύστημα τόσο υποτελές στους δορυφόρους του Σόιμπλε και στις πολυεθνικές τους το οποίο δεν τολμά να μιλήσει ποτέ για τα σκάνδαλα τους.   

Τι να λέμε τώρα; Εδώ, δεν βρήκαν κουβέντα να ψελλίσουν για τον Τραμπ που κλείνει το μάτι στους... ψηφοφόρους του της Κλου Κλουξ Κλαν. Αυτά βλέπει ο Μιχαλολιάκος και ετοιμάζεται για την αντεπίθεση του.    
Θα τα βρούμε όλα αυτά ξανά μπροστά μας.   

Υ.Γ. Άλλωστε είναι τόσο νωπή η θεωρία Σαμαρά για τα "δύο άκρα". 

Η ξεφτίλα της Κομισιόν

Έψαχνα με τις ώρες.    

Μια άλλη διατύπωση, λιγότερη επιθετική για την Κομισιόν. Δεν την βρήκα. Ξεφτίλα και μόνο ξεφτίλα. Για την Κομισιόν που θα κάνει έκτακτη σύσκεψη για τα "αυγά Ντάισελμπλουμ" τον Σεπτέμβριο, μετά τα μπάνια της. Αρχικώς δε την προσδιόρισαν για τις 26 Σεπτεμβρίου. Με παρέμβαση... των Γερμανών την έβαλαν κάπου στις αρχές του μήνα. Θα φάει η μισή Ευρώπη τα μολυσμένα αυγά και αυτή μετά θα ασχοληθεί.   

Η Κομισιόν και η Ευρώπη που... αγαπήσαμε.     

Υ.Γ. Φαντάζεστε το σκάνδαλο να ήταν ελληνικό; Μαύρος Σόιμπλε που θα μας έτρωγε.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS