Log in

Μαύρη Λίστα

Κόκκινη κάρτα στον Πάνο Παπαδόπουλο

Την ετοίμαζα χθες στην εφημερίδα.  

Ελλείψει χώρου, όμως, την εξοικονόμησα για το site. Παντού χωρά στην FMVoice ο golden Πάνος.

Άλλη μια επιλογή του Νίκου Παππά που δεν του βγήκε. Ο golden Πάνος της καταχρεωμένης Forthnet "μέσα σε μια νύχτα" έγινε σκληρός γαλάζιος. Παίζει το κυβερνητικό παιχνίδι στο χώρο του ποδοσφαίρου και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Βγάζει δε πύρινες ανακοινώσεις εναντίον της κυβέρνησης Αλέξη. Μετατράπηκε στον μεγαλύτερο fun του Μητσοτάκη, ενώ κάποτε μπαινόβγαινε στο Μαξίμου -αρκετά παλαιότερα- και παρακαλούσε για στήριξη. Φυσικά τα ραντεβού του εκεί δεν περιορίζονταν σε αυτό.

Θα έχει πλάκα να αγοράσει την Forthnet o Μαρινάκης.

 

Πράσινη κάρτα στον Ντέϊβιντ Μπλατ

Σε ποιόν άλλον να την δείχναμε;

Καλύτερο από αυτόν τουλάχιστον τούτη την εβδομάδα δεν είδαμε. Σε όλους μας έδειξε πως πρέπει να αγωνίζεται στα δύσκολα ο άνθρωπος. Μας υπενθύμισε ότι καμία μάχη δεν είναι εκ των ποτέρων χαμένη. Ο άνθρωπος είναι γεννημένος να παλεύει. Να νικάει. Και να προχωράει.

Διαφορετικά απλώς πεθαίνει.

Bank of China: Αυτόνομη ανάπτυξη

Είδαν κι απόειδαν οι Κινέζοι.  

Ότι Αμερικανοί και Γερμανοί δεν τους επιτρέπουν να αγοράσουν ελληνική τράπεζα και αποφάσισαν με αρκετή καθυστέρηση να μπουν αυτόνομα στην αγορά μας. Η είδηση ότι η Bank of China μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει δημιουργήσει υποκατάστημα της στην Ελλάδα είναι σημαντική. Όχι μόνο για τα κινέζικα συμφέροντα. Όχι μόνο για τις μικρές και μεγάλες Cosco που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι σημαντική για τις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες ακόμα βασανίζονται στο θέμα της χρηματοδότησης τους από τις υφιστάμενες τράπεζες στην χώρα μας.

Γεωοικονομικά, επίσης, αποτελεί μια σημαντική είδηση.

Creta Farm, Γεωργιάδης, Δομαζάκηδες

Αυτό απέφυγε να σημειώσει η ανακοίνωση των εργαζόμενων της εταιρείας.

Είναι αυτό που δεν είπε ο... ζορό των επενδύσεων στην χώρα μας. Ότι η εταιρεία έφτασε στο σημερινό σημείο εξ αιτίας των επιλογών των επιχειρηματιών και του management της Creta Farm. Άλλωστε αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα θέσει ο κάθε πραγματικός επενδυτής για την αλλαντοβιομηχανία. Άρα οι εργαζόμενοι θα το βρουν μπροστά τους.

Από εκεί και πέρα. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι θα χαιρόντουσαν πολύ να φύγει από την μέση η Creta Farms. Μήπως, οι φίλοι μας οι τραπεζίτες ξέρουν κάτι πάνω σε αυτό;  

Η εμπειρία μας και το ένστικτο μας αυτό λέει.

ΔΕΗ: Ο φαύλος κύκλος την σκοτώνει

Ελπίζω.  

Ότι ο έμπειρος άνθρωπος της αγοράς κ. Στάσσης δεν θα πέσει στην παγίδα και θα απορρίψει χωρίς πολλά πολλά την απίθανη ιδέα των απίθανων συμβούλων του να καταργήσει το bonus της έκπτωσης του 10% στους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ. Δεν το υποστηρίζουμε αυτό μόνο από κοινωνικής πλευράς. Κυρίως το υποστηρίζουμε από οικονομικής. Το υποστηρίζουμε για την ΔΕΗ και τα συμφέροντα της. Την ώρα που ο ανταγωνισμός παρέχει διάφορα "δώρα" στους καλοπληρωτές θα είναι τρέλα, θα συνιστά αυτοκτονία για την ΔΕΗ, να κόψει αυτό που πρώτη από όλη την αγορά ξεκίνησε.

Για 180 εκατομμύρια...

Tα σημάδια πυκνώνουν

Πράγματι μπήκαμε στην εποχή Μητσοτάκη.  

Πλέον πέφτουν ελικόπτερα. Μετά τις φωτιές, τις πλημμύρες, τα ναυάγια στα νησιά και πολλά άλλα. Εδώ χάλασε ταυτόχρονα όλος ο... στόλος της ΣΑΟΣ του θρυλικού δεξιού εφοπλιστή Μανούση. Τα ελικόπτερα δεν θα πέσουν στον Πόρο;

Σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της εποχής του.

Χαρτιά δείχνουν άνοδο

Ποιες μετοχές;  

Δείχνουν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε έναν νέο ανοδικό κύκλο της Σοφοκλίτσας. Εθνική και Alpha από τις τράπεζες. ΑΔΜΗΕ από την μεσαία κεφαλαιοποίηση. Byte και Profile (ξανά αυτή) από την χαμηλή.  

Να δούμε ποια θα δικαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ένας χρόνος χωρίς μνημόνια

«Μαγαζί γωνία» παρέδωσαν στον Μητσοτάκη οι… περιστασιακοί ένοικοι της εξουσίας.

Θα διαβάσατε κι εσείς τα χτεσινά στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του επταμήνου, που ανήλθε σε επίπεδα-ρεκόρ παρά τη μείωση στα έσοδα. Έναν χρόνο μετά το τέλος των μνημονίων, στα οποία μας έβαλαν οι «ιδιοκτήτες» της εξουσίας και από τα οποία μας έβγαλαν οι «ερασιτέχνες» και οι «άχρηστοι», το ΓΛΚ έρχεται και επιβεβαιώνει αυτό που έτσι κι αλλιώς όλοι γνωρίζαμε. Το ταμείο είναι γεμάτο και καμία επίκληση «καμμένης γης» δεν θα μπορέσει τους επόμενους μήνες να γλιτώσει την κυβέρνηση της Ν.Δ. από την οργή του κόσμου, όταν αυτός καταλάβει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις ήταν, ως επί το πλείστον, λόγια του αέρα.

Υπομονή μέχρι τη ΔΕΘ. Να δούμε πώς ο Κυριάκος θα δικαιολογήσει το -κατά πολλαπλές, συγκλίνουσες πληροφορίες- άδειο «καλάθι» του.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS