Log in

blacklist logo

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: 40 εκ. τόκους (ετησίως)

Έχει πλάκα.  

Ο κάθε μεγαλοεπιχειρηματίας να μας παραδίδει μαθήματα οικονομίας και πολιτικής από τα διάφορα βολικά για αυτούς συνέδρια τύπου Economist. Όμως, για τις εταιρείες τους δεν μιλάνε ποτέ οι κύριοι σε αυτά τα συνέδρια. Ενώ για αυτές θα έπρεπε να τοποθετούνται.  

Για την αγορά, τους επενδυτές και τους μετόχους μειοψηφίας του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, αλλά, και για την κοινωνία φυσικά από την στιγμή που ο μέτοχος της Αττικής Οδού επιδιώκει να μετακυλήσει σε αυτήν το κόστος εξυγίανσης του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, θα είχε αυξημένο ενδιαφέρον να ακούγαμε από τον αγαπητό κ. Καλλιτσάντση μια εξήγηση, ας πούμε, για το αν βγαίνει ή όχι ο λογαριασμός στον όμιλο. Αν δεν κάνω λάθος τα δάνεια συνολικά κυμαίνονται στο 1,7 δις ευρώ. Συνεπώς, ετησίως χρειάζεται 40 εκατομμύρια μόνο για την αποπληρωμή των τόκων. Πώς θα βγει, λοιπόν, το μαγαζί;  

Ξεπουλώντας τα "ασημικά" της (π.χ. Elpedison, Άνεμος), αυξάνοντας τα διόδια της Αττικής Οδού, με νέο δανεισμό ή με κάποιον άλλο τρόπο;

Αυτές τις απαντήσεις απαιτούν τα ξένα funds για να επενδύσουν στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο παλιός αριστερός επαγγελματίας και ο Αλέξης

Κατ΄ αρχάς με διόρθωσε.  

"Δεν είμαι επιχειρηματίας. Είμαι επαγγελματίας". Η συνέχεια ήταν καλύτερη για εμέ. Διότι, ως παλιός αριστερός- ενεργός πολίτης, συμφώνησε μαζί μου στην τοποθέτηση που ανέπτυξα την Παρασκευή για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Αλέξης. "Γρήγορα και τολμηρά οφείλει να προχωρήσει το εγχείρημα της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη". Άμα έχεις φτιάξει μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές αυτοκρατορίες του τόπου κατέχεις την τεχνογνωσία για το πως οργανώνεται ένα ισχυρό και μεγάλο μαγαζί.

Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα σε κάτι άλλο που έγραψα. "Αν δεν το κάνει αυτό ο Τσίπρας, ο κόσμος που τον στήριξε και γενικότερα ο κόσμος της εργασίας, θα φοβηθεί από την επίθεση που ήδη δέχεται από την κυβέρνηση και θα κλειστεί στο σπίτι του. Θα ιδιωτεύσει".  

Ε, και όλοι ξέρουμε, ανεξάρτητα πως αντιλαμβανόμαστε την αριστερά, ότι ο φόβος αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς στρατηγικής. Και το ξέρουν αυτό καλά και οι αντίπαλοι. Για αυτό επιδιώκουν να φοβίσουν τον κόσμο.

Αλέξη, μην αργείς.

Praktiker: Οι χαλασμένοι ανεμιστήρες

Παρασκευή απόγευμα σε κατάστημα της αλυσίδας.

Στην μια άκρη της reception η πελάτης επέστρεφε χαλασμένο ανεμιστήρα μάρκας United (εισαγωγέας Αμοιρίδης- Σαββίδης). Τον είχε αγοράσει μια εβδομάδα πριν. Στην άλλη άκρη ο πελάτης επέστρεφε χαλασμένο ανεμιστήρα μάρκας Morris. Άρα δεν ήταν θέμα μάρκας. Τι ήταν;

Ας το εξηγήσει η Praktiker.

Αυτοοργάνωση

Σπεύσε Αλέξη.  

Ο άλλος σαρώνει κατακτήσεις δεκαετιών. Όχι μόνο της τετραετίας σου. Μετασχηματίζει... την χώρα σε θατσερικό κράτος. Και θα τα περάσει τώρα όλα. Που ακόμα οι παππούδες δεν παίρνουν χαμπάρι. Μέσα στα μπάνια του λαού.

Σπεύσε, λοιπόν, να κινητοποιήσεις και να οργανώσεις το 32% (και όχι μόνο). Εδώ και τώρα, ο προοδευτικός κόσμος θέλει από εσένα να κάνεις πράξη τον "μετασχηματισμό" του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ισχυρό κίνημα-μεγάλη προοδευτική παράταξη. Εδώ και τώρα, θέλει να δει και να νιώσει την αντιπολίτευση παντού- σε όλους τους μαζικούς χώρους στον νεοφιλελεύθερο "οδοστρωτήρα".  

Σήμερα, όχι τον Σεπτέμβριο. Ούτε τον Ιανουάριο. Τότε θα μείνεις μόνος με το φοβικό 3% να συζητάτε για το αν ωρίμασαν οι συνθήκες να βάλετε μέσα τον κόσμο. Με την κομματική γραφειοκρατία τύπου "κάντε μια αίτηση τώρα και ελάτε μετά από τρεις μήνες να σας διαφωτίσουμε και βλέπουμε" το 31,5% θα ξεφουσκώσει. Και το χειρότερο. Ο κόσμος της εργασίας θα νιώσει ανυπεράσπιστος από την καταιγίδα Μητσοτάκη και ο φόβος θα τον στείλει ξανά στον καναπέ.

Μια είναι η λύση και η ιστορία του τόπου (όχι μόνο του δικού μας) φροντίζει να μας πείθει για αυτήν. Η αυτοργάνωση. Κάλεσε, εδώ και τώρα, τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ένα ισχυρό κίνημα-μεγάλη προοδευτική παράταξη, που θα αντισταθεί δυναμικά και νικηφόρα στον γαλάζιο οδοστρωτήρα.

Αλέξη, ξεπέρασε αυτούς που φοβούνται τον κόσμο για να μην χάσουν τα κλειδιά του μηχανισμού από τα χέρια τους.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS