Log in

 

WebLogo BlackOut

Γενικές συνελεύσεις… άλλων εποχών!

Με αφορμή το περιστατικό που σας ανέφερα χθες με το Βασίλη Ράπανο, από τη γενική συνέλευση της Alpha Bank, θυμήθηκα τι συνέβαινε πριν από λίγα χρόνια στις γενικές συνελεύσεις των τραπεζών.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και στην αρχή της επόμενης, εμφανίζονταν στις γενικές συνελεύσεις μικρομέτοχοι τραπεζών, τους οποίους έμαθα να διαχωρίζω σε δύο κατηγορίες: Η πρώτη αποτελείτο από μετόχους που είχαν δει πράγματι μεγάλες υπεραξίες στα «χαρτιά» τους και δόξαζαν τους τραπεζίτες. Στη δεύτερη, ανήκαν οι πιο… πονηροί εκδότες επαρχιακών εντύπων, μηδαμινής κυκλοφορίας συνήθως, που ξόδευαν το δεκάρικο λογίδριό τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαφήμιση της χρονιάς.

Ένας, που γύριζε τράπεζες και εισηγμένες εταιρίες, έγινε κατόπιν και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού. Ωραίες εποχές! 

 

 

 

 

Χαρά στην ψυχραιμία του…

Αναφέρομαι στον πρόεδρο της Alpha Bank, ο οποίος σχεδόν ατάραχος υπέμεινε το μαρτύριο των αλλοπρόσαλλων θέσεων και αιτημάτων από ορισμένους μετόχους της Τράπεζας, κατά την τελευταία ετήσια γενική συνέλευση.

Το τι άκουσε ο Βασίλης Ράπανος δεν μπορώ να το επαναλάβω… Εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου. Αυτός, όμως, εκεί ακλόνητος, ατάραχος και με ολύμπια ψυχραιμία, άκουγε και σημείωνε. Μόνο μία στιγμή εξερράγη, όταν κατηγορήθηκε για δόλια διαχείριση. Τότε απάντησε: «Να προσέχετε πως μιλάτε και σε ποιους μιλάτε, γιατί όλοι μας έχουμε ένα βιογραφικό. Έχω περάσει από πολλά σχολεία, ξέρω κι αυτές τις γλώσσες»…

Στη συνέχεια, δεν ακούστηκε κιχ από το ακροατήριο!

Ουρές σε πολλές τράπεζες προκάλεσαν οι οδηγίες της ΕΕΤ

Χαμός επικράτησε, τις προηγούμενες ημέρες, έξω από τα καταστήματα πολλών τραπεζών, μετά την ενεργοποίηση των τελευταίων οδηγιών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για τον νέο τρόπο διενέργειας των συναλλαγών.

Κι αυτή τη φορά πρωταγωνίστησαν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν εξοικειωθεί με την ηλεκτρονική τραπεζική -βλέπετε, τα εγγόνια που βοηθούσαν τις άλλες φορές βρίσκονται στα νησιά-, αλλά και άνθρωποι που είχαν ειδικούς λόγους, π.χ. διατηρούν «άδειους» λογαριασμούς και έπρεπε να διεκπεραιώσουν κάποια υποχρέωσή τους.

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΕΤ αιφνιδίασε. Δεν είναι δυνατόν τη μία μέρα να ανακοινώνει τους νέους περιορισμούς και την επόμενη ημέρα να τους θέτει ήδη σε ισχύ! 

H Παγκρήτια τους «έβαλε τα γυαλιά»…

Συνεχίζουν τα χαράτσια για την... εξυπηρέτηση των πολιτών οι συστημικές τράπεζες. Για να πληρώσεις ένα λογαριασμό σε εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, σε τηλεφωνικό πάροχο, ακόμα και σε εταιρία ύδρευσης θα πρέπει να καταβάλλεις το σχετικό τέλος, σαν και η τράπεζα να μην κερδίζει από τους λογαριασμούς αυτούς από βαλέρ και άλλες... επινοήσεις.

Σήμερα θα σας πληροφορήσω ότι η Παγκρήτια αποφάσισε να καταργήσει τις προμήθειες αυτές. Δεν ξέρω τίνος ήταν ιδέα – αν και... υποψιάζομαι- αλλά πρόκειται για σημαντική κίνηση που δείχνει συν τοις άλλοις πόσο εκτιμά ακόμα και τα πενήντα λεπτά των πελατών της.

Αν συνεχίσουν έτσι με νέες ιδέες και σωστή εξυπηρέτηση πελατών σύντομα οι συστημικές τράπεζες θα έχουν έναν επιπλέον «πονοκέφαλο»…

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS