Log in

 

WebLogo BlackOut

Πόσα είναι τα ΑΤΜ που λειτουργούν μέρα - νύχτα;

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι τράπεζες και εν μέσω υγειονομικής κρίσης εξακολουθούν την γνώριμη και παλαιά τακτική τους, σε πολλά επίπεδα.

Μας προτρέπουν για παράδειγμα να πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας μέσω των ΑΤΜ. Όμως για να συμβεί αυτό ΑΤΜ πρέπει να υπάρχουν και να μην έχουν κατεβασμένα τα ρολά .

Να δεχθούμε ότι για λόγους πρακτικούς και ασφαλείας κάποια ΑΤΜ πρέπει να βρίσκονται εκτός λειτουργίας τις βραδινές ώρες , ίσως και τα Σαββατοκύριακα. Αλλά τότε , ας πάρουν πίσω τα χαράτσια που πρέπει να πληρώνουμε αν κάνουμε ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτής που τηρούμε το λογαριασμό μας .

Σήμερα που οι περιορισμοί της κυκλοφορίας δεν μας επιτρέψουν πολύωρες εξόδους δεν είναι δυνατόν στο κέντρο της Αθήνας να χρειάζεται να διανύσεις απόσταση τριών χιλιομέτρων, για να βρεις ΑΤΜ της τράπεζας σας και να αποφύγεις το χαράτσι των τριών ευρώ!

Η μεγάλη ευκαιρία…

Όσο για την δικαιολογία του υπουργού Ανάπτυξης ότι οι τράπεζες πρέπει «να βγάλουν και κάτι» σε μια περίοδο που έχουν τάχα συμπιεστεί, παραπέμπω τον κ. Γεωργιάδη στο κύριο θέμα της εφημερίδας μας της προηγούμενης Πέμπτης.

Τα «λεφτά πέφτουν από το ελικόπτερο» και οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση από τις άλλες ευρωπαϊκές .

Διότι σήμερα τα δάνεια που δεν πληρώνονται λόγω της πανδημίας δεν απαιτούν προβλέψεις από τις τράπεζες , ούτε μετράνε στα μη εξυπηρετούμενα.

Ας μην μας δουλεύουν και από πάνω δηλαδή…

O Στουρνάρας και οι εξ Εσπερίας συνταξιούχοι…

«Τάχει πάρει» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με τους διάφορους συνταξιούχους του ευρωπαϊκού συστήματος που οι Θεσμοί επέβαλλαν ως μέλη των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών με αφορμή τα μνημόνια.

Όπως διαβάζω σε γνωστή κυριακάτικη εφημερίδα κατά την αντίληψη του κ. Στουρνάρα αυτοί οι τύποι «ουδέν προσέφεραν εως τώρα πέρα από την εμμονή τους στο κυνήγι μαγισσών εναντίον των πρώην διοικήσεων στα χρόνια της προηγούμενης χρηματοπιστωτικής κρίσης.»

Βέβαια το δημοσίευμα δεν αναφέρεται ευθέως στον διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και μόνο ότι αρχίζει με την επίκληση άποψης του για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν μέσω της κρίσης που επέφερε ο κορονοϊός , παραπέμπει στα σχετικά συμπεράσματα.

Στο σημείωμα καταγράφεται η απαίτηση τραπεζικών παραγόντων για την άμεση αντικατάσταση αυτών των στελεχών με «διακεκριμένα πρόσωπα τα οποία έχουν γνώση και αντίληψη των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας».

Θα εισακουστούν και πότε από την κυβέρνηση;

PIN για συναλλαγή 15 ευρώ!

Μια δυσάρεστη εμπειρία είχε φίλος τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα, κατά τη συναλλαγή που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή με την χρεωστική του κάρτα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο άνθρωπος αγόρασε προϊόντα αξίας 15 ευρώ, αλλά του ζητήθηκε το PIN για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Όπως όμως είναι γνωστό, το όριο για ανέπαφες συναλλαγές έχει αναπροσαρμοστεί στα επίπεδα των 50 ευρώ. Ρώτησα τον φίλο μου αν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο είχε πραγματοποιήσει άλλες συναλλαγές αλλά όπως με διαβεβαίωσε είχε τρεις μέρες να βγει από το σπίτι του.

Για την ιστορία η χρεωστική κάρτα ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, επομένως δεν κρίνω σκόπιμο να ζητήσω απαντήσεις αφού γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να λάβω…

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS