Log in

Η Aegean, η Eurobank και ο ελληνικός τουρισμός…

Το γεγονός ότι από τον τουρισμό προέρχεται σχεδόν το 25% του ΑΕΠ της χώρας και γύρω από το ελληνικό τουριστικό προϊόν κινούνται χιλιάδες επαγγέλματα τόσο από την πρωτογενή παραγωγή όσο και από το χώρο των υπηρεσιών, έχει σημάνει συναγερμό σε πολλά επίπεδα.

Ως γνωστό λόγω αποστάσεων από την Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, η χώρα δέχεται το μεγαλύτερο μέρος του τουριστικού ρεύματος αεροπορικώς . Μάλιστα όσοι τουρίστες διαθέτουν οικονομική ευχέρεια δεν κλείνουν πακέτα δια μέσου των tour operators , αλλά προτιμούν τις τακτικές πτήσεις.

Αυτό ακριβώς το σημείο αποτελεί και το ισχυρό «χαρτί» της Aegean Airlines την κατάσταση της οποίας περιέγραψε αδρά κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος της εταιρίας Ευτύχης Βασιλάκης. Το πράγμα είναι απλό: Για να συνεχίσει να «πετάει» σε 45 χώρες η Aegean χρειάζεται να αντιμετωπιστεί όπως αντιμετωπίζονται και οι άλλοι εθνικοί μεταφορείς. Ήδη η Lufthansa εξασφάλισε από το γερμανικό δημόσιο το τεράστιο ποσό των 10 δις ευρώ ως μια πρώτη δόση για την επιβίωσή της .

Η διοίκηση της Aegean δεν μίλησε για απευθείας κρατική χρηματοδότηση για την διατήρηση του δικτύου και των δρομολογίων του περασμένου Μαρτίου , πολύ δε περισσότερο του καλοκαιριού του 2019. Φάνηκε όμως να θεωρεί τις κρατικές εγγυήσεις ως απαραίτητο όρο για την διατήρηση της εταιρίας στα προηγούμενα επίπεδα και τη διάσωση των 2.500 θέσεων εργασίας . Από εκεί και πέρα οι τράπεζες θα έχουν το λόγο …

Με την ευκαιρία σήμερα η Eurobank παρουσιάζει σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Σημειώνω ότι η τράπεζα στηρίζει ήδη την Aegean Air μέσω πιστωτικών γραμμών με πρόσθετη ρευστότητα 30-40 εκατ. ευρώ…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Alpha Bank: Άμεση αντίδραση… Τι του φταίει ο Στουρνάρας; »