Log in

WebLogo Saturos

Ο Πετράτος, ο Παρίσης και η περιπτερού

Σιγά που θα κάτσουμε να μας γ@μήσετε.    

Το Πρακτορείο διανομής του Τύπου το "Άργος", ο κάθε εφημεριδοπώλης και η κάθε χρυσαυγίτισα ή αμόρφωτη περιπτερού που θέλει να πουλάει μόνο τις εφημερίδες των "αφεντικών". Θα μας βρίσκετε καθημερινώς και για πολλά χρόνια μπροστά σας. Τριάντα χρόνια, όπως και τον Τσίπρα.

Το βασίλειο σας τελειώνει. Όχι μόνο με το barcode. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Καλοί και κακοί. Όλοι επιχειρηματικοί. Μην πάει το μυαλό σας κάπου αλλού. Για να εξυγιανθεί το σύστημα ή διαφορετικά για να πάμε σε μορφές διανομής των εφημερίδων που θα τελειώσουν το παρασύστημα σας.

Τελείωσε και ο Κυριτσάκης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τελείωσε δηλαδή το... καπέλο σας.

 

Εσείς δεν μπορείτε να μας τελειώσετε

Ούτε μπορεί να μας τρελάνει ο κάθε Παρίσης.   

Ακόμα περιμένουμε κύριε Πετράτο τις έγγραφες και επίσημες απαντήσεις σας στα θέματα λειτουργίας του δικτύου, του πρακτορείου και τους ανταγωνισμού που σας θέσαμε εβδομάδες πριν με τις δύο επίσημες επιστολές μας. Να δούμε τώρα τι θα κάνετε που σας καταγγέλλουμε δημοσίως και επισήμως συγκεκριμένες πρακτικές συντελεστών του δικτύου οι οποίες νοθεύουν τον ανταγωνισμό εις βάρος τόσο της εφημερίδας μας όσο και του πρακτορείου σας. Κι αν δεν κάνετε τίποτα, όπως σε τόσες ανάλογες περιπτώσεις, να δούμε πως θα δικαιολογήσετε μετά τα χαράτσια σας στις εφημερίδες με το δικαιολογητικό ότι συρρικνώνονται τα έσοδα σας.  

Διαβάστε και περιμένουμε την δημόσια τοποθέτηση του "Άργους".

 

Δεν έδιναν την εφημερίδα

Την προηγούμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.

Αναγνώστρια μας ζήτησε την εφημερίδα μας στη μία περίπου το μεσημέρι στο περίπτερο στην οδό Σικίνου πάνω από την Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Το περίπτερο αυτό βρίσκεται πάνω στην Φωκίωνος Νέγρη. Η απάντηση ήταν ότι "εξαντλήθηκε".   

Την ίδια μέρα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι αναγνώστης της "F&M Voice" την ζήτησε από άλλο περίπτερο. Το συγκεκριμένο σημείο πώλησης βρίσκεται πάνω στην Πλατεία Κυψέλης, στην κάτω πλευρά, απέναντι από το κατάστημα "Γερμανός". Ούτε αυτός την βρήκε γιατί είχε "τελειώσει".   

Την Τρίτη, όμως, ελέγχοντας εμείς τα δύο αυτά σημεία πώλησης διαπιστώσαμε ότι έκαναν επιστροφές στον διανομέα τον κ. Παρίση. Άρα είπαν ψέματα στους δύο πολίτες-καταναλωτές.   

Το γιατί είναι δουλειά του κάθε διανομέα και του πρακτορείου να το αναζητήσει. Αλλά τον κύριο Παρίση, όπως και την πλειοψηφία των εφημεριδοπωλών, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κονομάνε από εμάς. Από τις πωλήσεις των εφημερίδων και από την δουλειά των δημοσιογράφων. Αυτό λέει μόνο ο νόμος.   

Έτσι νομίζουν. Διότι έτσι φρόντισαν κάποιοι άλλοι να νομίζουν. Όλοι μαζί αποτελούν το παλαιό και το παρελθόν.

Εμείς που βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή τα νομίζουμε αλλιώς.

 

Επιστροφή στις παλιές, καλές πρακτικές

Αληθεύει ότι υπάρχουν άτομα από γνωστή καθημερινή εφημερίδα που πάνε... με εντολή αφεντικού και αγοράζουν πολλά αντίτυπα για να φαίνονται μεγαλύτερες οι κυκλοφορίες;

Η πραγματικότητα είναι ότι η εφημερίδα δεν πάει και πολύ καλά τελευταία και μια τόνωση κυκλοφοριακή τη χρειάζεται. Αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την... παμπάλαια τακτική.

Ελπίζουμε τουλάχιστον τα αντίτυπα που παίρνουν στη συνέχεια να τα... δίνουν για ανακύκλωση...

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS