Log in

Ο Σάτυρος

Μη σπρώχνεστε, όλοι – δεν – θα πάρετε

Η μετεκλογική περίοδος αναμένεται να φέρει και διάφορες, επιτελικού τύπου, αλλαγές σε ‘’μαγαζιά’’ όπως το ΑΠΕ και η ΕΡΤ.

Λογικό μέχρι κάποιο βαθμό, αφού όποιος έρχεται – ή ξαναέρχεται- στην εξουσία θέλει να βάζει δικούς του συνεργάτες σε καίρια πόστα.

Το θέμα είναι ποιος θα… πρωτοπρολάβει να μπει σε αυτά τα πόστα, γιατί μαθαίνουμε ότι οι υποψήφιοι έχουν ξεπεταχθεί σαν τα μανιτάρια. Αλλά δεν υπάρχουν θέσεις για όλους.

Άδεια η ΕΡΤ μέχρι τις εκλογές

Κτίριο - φάντασμα αναμένεται να θυμίζει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας μέχρι τις εκλογές και λίγο μετά, καθώς αυτές τις ημέρες τελειώνουν πολλές από τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι έκτακτοι συνεργάτες.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναγκαστούν – έστω και για λίγες ημέρες- να εργαστούν κάποιοι μόνιμοι που εξακολουθούν να αφήνουν  σακάκι στην καρέκλα και να φεύγουν.  

Μακριά από εμάς το τσουβάλιασμα: Δεν λέμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν δουλεύουν. Αλλά ακόμα ακόμα και σε αυτά τα χρόνια της κρίσης και του ‘’σφιξίματος των λουριών’’ υπάρχει κόσμος που είναι πιο… χαλαρά από άλλους.

Sites: Ζητάνε κόσμο αλλά πληρώνουν μετά από… μήνες

Στη γύρα για νέο αίμα έχουν βγει μεγάλα sites της αγοράς τον τελευταίο καιρό, θέλοντας να προσελκύσουν έμπειρους αλλά και πιο νεαρούς – σε ηλικία – συντάκτες.

Πολλά από αυτά προσφέρουν λαγούς με πετραχήλια, αλλά το ζητούμενο, δηλαδή την έγκυρη εξόφληση των μισθών δεν την υπόσχονται. Μπορεί δηλαδή κάποιος να πιάσει δουλειά τον Ιούνιο και να πληρωθεί… Σεπτέμβριο.

Η αγαπητή ΕΣΗΕΑ που πριν από ένα χρόνο έσπευσε να κάνει μέλη της τους εργαζόμενους των site, κάνει κάτι; Ακούει;

Τύπος: Ενίσχυση για τα… μάτια του κόσμου;

Ναι μεν βγήκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την ενίσχυση του Τύπου αλλά ουδείς γνωρίζει τελικά αν και για ποιους θα εφαρμοστεί, καθώς τα κριτήρια είναι… κάπως και δεν αφορούν πολλούς.

Ακόμα και ο Νίκος Χατζηνικολάου αναρωτήθηκε για ποιους τελικά έγινε αυτή η ρύθμιση που τόσο διαφημίστηκε και θα ήταν κρίμα αν δεν φτάσει στους αποδέκτες της.

Εν τω μεταξύ, το αστείο είναι ότι αυτοί που θέλουν να την υλοποιήσουν, είναι οι πρώτοι που επιθυμούν να φτάσουν στα χρήματα στους σωστούς αποδέκτες. Αλλά προς το παρόν… οψόμεθα.

Ναυτεμπορική: Αλαλούμ στο διαδίκτυο

Τελικά έχει μπει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης ή όχι η Ναυτεμπορική;

Είναι πολλά τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, η εφημερίδα από την πλευρά της βρίσκεται σε στάση αναμονής και κανείς δεν ξέρει που αποσκοπεί αυτό το ‘’κυνήγι’’ μαγισσών των τελευταίων ημερών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι χαμένοι θα είναι για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ρωτούν και απάντηση σαφή δεν λαμβάνουν, όπως επίσης και δεδουλευμένα…

Το… τερμάτισαν οι youtubers

Να μου το θυμηθείτε… Αυτές οι εκλογές παίζονται σε επίπεδο… εικόνας περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι οι digital agencies και οι ειδικοί στο youtube είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες δουλίτσες αυτόν τον καιρό προσπαθώντας να φτιάξουν τα πιο… προχωρημένα βίντεο για τους υποψήφιους.

Δεν βάζουν όμως σε όλα την προσοχή που πρέπει. Κάποια ξεχωρίζουν λόγω εξυπνάδας και άλλα λόγω… βλακείας.

ΝΔ: Περάστε - δημοσιογραφικέ - κόσμε!

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 28 δημοσιογράφοι παρελαύνουν από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Φαίνεται τελικά ότι η κρίση είναι… έντονη στο επάγγελμα.

Ονόματα πιο μεγάλα…. ονόματα πιο μικρά, αλλά τα περισσότερα προβεβλημένα, άλλα για καλό, άλλοτε για κακό.

Αυτά τα πρόσωπα συνέβαλαν στην κατά 70%... ανανέωση των ψηφοδελτίων. Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν.

Παπαδάκου: Τους έδιωξαν… πριν την ώρα τους

Οκ είπαμε, απολύεις έναν άνθρωπο, αλλά προσπαθείς να κρατήσεις τα προσχήματα μέχρι τουλάχιστον να αποχωρήσει τελείως.

Στον ALPHA, όμως, όπως φαίνεται ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν τουλάχιστον στην περίπτωση της Γιάννας Παπαδάκου που, σύμφωνα με πληροφορίες, απενεργοποίησαν τις κάρτες των συνεργατών της πριν… βγουν από το κτίριο.

Η σωστή συμπεριφορά απέναντι, έστω και σε πρώην συνεργάτες σου, δεν είναι απλή υπόθεση, είναι καθήκον. Αλλά φαίνεται πως κάποιοι ούτε αυτοί την αίσθηση του καθήκοντος έχουν.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS