Log in

Η οργή αρχίζει να ξεχειλίζει…

Κύριο Η οργή αρχίζει να ξεχειλίζει…

Όσο και αν τα χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ έχουν πάρει… διαζύγιο με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Γράφει ο: 

Χτες, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα «ελλιπή και ανεπαρκή» μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Πολιτισμού για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Τήνο, «καίγεται το πελεκούδι».

Το πρωί της Τετάρτης υπήρξαν βίαια επεισόδια, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά κατοίκων του νησιού, οι οποίοι εδώ και μήνες αντιστέκονται στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην περιοχή Πράσα. Μάλιστα, οι κάτοικοι του νησιού επισημαίνουν ότι οι ανεμογεννήτριες, που θα τοποθετηθούν κοντά σε δύο χωριά εξαιρετικής ομορφιάς, Καρδιανή και Υστέρνια, θα αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο, ενώ ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί άλλες επιπτώσεις όπως ο θόρυβος, τόσο στην άγρια ζωή όσο και στους κατοίκους.

Επιπλέον, καταγγέλλουν την εταιρεία ότι έχει καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της.

Οι φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Κωστή Χατζηδάκη για το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε, το οποίο αποτελεί καταστροφή για το φυσικό περιβάλλον.

Στο μεταξύ, χαρακτηριστικά πολιτικής βεντέτας παίρνει η υπόθεση της ειδικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων και ειδικότερα των παραγωγών αμνοεριφίων για την ζημιά που έχουν υποστεί την περίοδο του Πάσχα, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία.

Χωρίς να αποσαφηνίζεται ακόμα, τουλάχιστον επισήμως, η θέση του υπουργείου για το τί μέλλει γενέσθαι μ’ αυτή την υπόθεση, σε ανακοίνωσή του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εγκαλεί τον πρώην γενικό γραμματέα – καθηγητή, Χαράλαμπο Κασίμη για τις προτάσεις που διατύπωσε με ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανακοίνωση του Βορίδη επιδίδεται σε παρελθοντολογία όσον αφορά τις ενισχύσεις που διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια το υπουργείο, προασπίζεται την συνετή διαχείριση των εθνικών πόρων όταν πρόκειται για την ενίσχυση των πραγματικών αγροτών και αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τη θέση της πολιτικής ηγεσίας για το πως θα χειρισθεί την υπόθεση των αμνοεριφίων, μετά τις σθεναρές αντιδράσεις των θεματοφυλάκων της παραδοσιακής κτηνοτροφίας στις γενικευμένες προσεγγίσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.     

Στο μεταξύ, επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία αιτείται συνάντησης μαζί του, προκειμένου να του παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος συνεπεία της πανδημίας, απέστειλε χτες εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων ο Πρόεδρος της Ολομέλειας και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Επίσης χτες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ. Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε στον «κατακερματισμό» που προωθεί η κυβέρνηση με τον διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε κλάδους.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων, εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

Τα ρεπορτάζ της τελευταίας στιγμής κάνουν λόγο για την πανελλήνια οργή για τα μέτρα – φιάσκο που οδηγούν στην καταστροφή τους μικρομεσαίους.

«Πραγματικά η επικοινωνιακή οπερέτα μεταλλάσσεται σε οργή για δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους, ειδικά αυτούς που ζουν από τον τουρισμό. Δεν υπάρχει στην κυριολεξία ούτε ένα μέτρο πραγματικής στήριξης για αυτούς που αποτελούν τους στυλοβάτες της εθνικής οικονομίας. Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Φανταστείτε ότι ακόμα και η ΕΡΤ3 είχε ρεπορτάζ από το Κατάκολο, το λιμάνι το οποίο εισφέρει στην εθνική οικονομία πάνω από 70 εκατομμύρια € συνάλλαγμα ετησίως. Αυτοί οι άνθρωποι κατήγγειλαν τέρατα. Ακόμα και ότι δεν λειτουργούν οι περιβόητες πλατφόρμες για την υπαγωγή στα μέτρα στήριξης. Ενώ για τα μέτρα, δήλωσαν ότι είναι το απόλυτο μηδέν και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια 13.000 επιχειρήσεις στην καταστροφή. Και μιλάμε για επιχειρήσεις που συνεισφέρουν άμεσα στην εθνική οικονομία», ανέφερε χτες το Olympia.gr.

Όλα αυτά είναι ένα μικρό δείγμα της οργής που έχει αρχίσει να γεμίζει σχεδόν όλη την κοινωνία για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μία οργή, που μέρα με τη μέρα θα διογκώνεται, όσο έρχονται και τα πιο επώδυνα, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την έξαρση της ανεργίας, τις μειώσεις των μισθών, την εκ περιτροπής εργασίας κ.λπ..

Τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ, είτε αποκρύβουν αυτά τα γεγονότα, είτε φροντίζουν να διακωμωδούν, απαξιώνουν και εξευτελίζουν όσους διαμαρτύρονται κατά των κυβερνητικών επιλογών, ή, ακόμη χειρότερα, μέσω της προπαγάνδας προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Αλλά, ακόμη κι αν για εμάς τους Αθηναίους, η Τήνος πέφτει κάπως μακριά, οι κάτοικοι του νησιού παραμένουν εκεί και ετοιμάζονται για το μαύρο στον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, όποτε και όταν έρθουν οι εκλογές.

Όπως μαύρο ετοιμάζουν και οι μικρομεσαίοι, που στηρίχτηκαν στα «θα» του Μητσοτάκη και βλέπουν ότι σύντομα θα είναι νεόπτωχοι…

Όπως το ίδιο συμβαίνει και εκατομμύρια πολίτες, για τους οποίους η προπαγάνδα των ΜΜΕ δεν έχει καμία αξία, καθώς βιώνουν στο πετσί τους τις δραματικές επιπτώσεις της διακυβέρνησης της Ν.Δ. στις ζωές τους…    

Κατά πως λέει ο σοφός λαός, «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».