Log in

Φοβού τον Μωυσή και δώρα φέροντα…

Η Ν.Δ. ετοιμάζεται να βαφτίσει το νέο Μνημόνιο «εποπτεία» ακολουθώντας τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ που βάφτισε τα Μνημόνια… πρόγραμμα και τους δανειστές… «θεσμούς».

Γράφει ο: 

Πως θα μας φορέσει φέσι, ο Μωυσής, το νέο μνημόνιο;

Μέσω του προγράμματος στήριξης των 32 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Που και καλά θα έρθει για να επουλώσει τις πληγές σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας από την πανδημία του κοροναϊού, όμως, αυτό που θα προκύψει θα είναι η περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.  

Η καλή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», φρόντισε από χτες να μας ενημερώσει πλήρως για το Μνημόνιο που έρχεται, με την συνέντευξη του επικεφαλής της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της Κομισιόν, Βάντις Ντομπρόβσκις.

«Για την Ελλάδα υπάρχει ακόμη η ενισχυμένη εποπτεία και θα είναι προφανώς ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη», ανέφερε σχετικά με το πακέτο ανάκαμψης προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Όπως επισημάνει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα, οι δεσμεύσεις της ενισχυμένης εποπτείας θα πρέπει να εμπεριέχονται στο ελληνικό σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για την αξιοποίηση των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Ναι βρε κουτά.

Τα μνημόνια που μας έφεραν από το 2010 όλες οι κυβερνήσεις που βρέθηκαν στην εξουσία. Από το πάλε ποτέ ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., μέχρι τον Παπαδήμιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι, το μόνο που έκαναν ήταν να βαφτίζουν το ψάρι κρέας και να μοιράζουν καθρεφτάκια στους έρμους τους ιθαγενείς αυτού του τόπου.

Κάτι άλλο που είπε ο Βάντις Ντομπρόβσκις;

Διευκρίνισε ότι η αποδέσμευση των πόρων προς τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. θα γίνεται σε δόσεις και θα συνδέεται άμεσα με συγκεκριμένα ορόσημα, τα οποία ναι μεν θα συμφωνούνται με τα κράτη - μέλη, αλλά θα συναρτώνται με τις συστάσεις του ευρωπαϊκού εξαμήνου και την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ναι, βρε κουτά, όπως γινόταν επί μία 10ετία με το ΔΝΤ.

Που ακολουθούσε το μαρτύριο της σταγόνας.

Για να δώσει μερικά ευρώ στην οικονομία, έπρεπε οι ελληνικές κυβερνήσεις να φτωχοποιήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις, να κονιορτοποιήσουν την μεσαία τάξη, να ρίξουν στον Καιάδα του συνταξιούχους, να υφαρπάξουν τα δώρα από τον ιδιωτικό τομέα, να καταστρέψουν την δημόσια υγεία και παιδεία, να ξεπουλήσουν μπιρ παρά τα ασημικά του κράτους, και άλλα τέτοια όμορφα.

Είπε επίσης ο Ντομπρόβσκις, ότι η ενίσχυση της Ε.Ε. θα μπορούσε να κατευθυνθεί σε επενδύσεις που βελτιώνουν την ενεργειακή επάρκεια και αυξάνουν το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δηλαδή, θα πάρει η Ελλάδα χρήματα από την Ε.Ε. με μορφή δανείου, με άκρως επαχθείς όρους που θα έχουν επίπτωση στην ζωή των πολιτών της, ώστε να ενισχύσει την γερμανική βιομηχανία από την οποία θα αγοράσει όσα απαιτούνται για την δημιουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Γιατί, αυτό θα γίνει.

Άλλωστε, το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, σε συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο.