Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64
Log in

ΧΑ: Υπόθεση για δύο...

Στάση αναμονής με εναλλαγές προσήμων και τζίρος αισθητά μειωμένος από τις προηγούμενες συναλλαγές συνθέτουν ένα σκηνικό πλήξης. Ωστόσο ΟΠΑΠ και Eurobank έχου βαλθεί να δώσουν νόημα στη σημερινή συνεδρίαση με τον πρώτο να βγάζει αντίδραση και τη δεύτερη να κινείται κόντρα στο κλίμα που επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 752,74 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,07%.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο 40άρης που καταφέρνει να διατηρεί το θετικό του πρόσημο, ανεβαίνοντας 0,70% ενώ 0 20άρης χάνει 0,61%.

Από τις μετοχές που έχουν διαπραγματευτεί μέχρι αυτήν την ώρα στο ταμπλό 63 κινούνται ανοδικά, 61 υποχωρούν και 26 παραμένουν αμετάβλητες.

Μεταξύ όλων αυτών, όπως είπαμε και νωρίτερα παρουσιάζουν οι κινήσεις ΟΠΑΠ και Eurobank. Σε ότι αφορά τον πρώτο, αντισταθμίζει ουσιαστικά την διόρθωση ενώ για πρώτη φορά μετά από μέρες δίνει ένα intraday σήμα με πρώτη σοβαρή αντίσταση την περιοχή του 4,45-4,50 ευρώ την ώρα που η μετοχή διαμορφώνεται στα 4,07 ευρώ (+5,44%).

Η Eurobank από την άλλη φλερτάρει με το όριο του 1,14 ευρώ (στο 1,14 ακριβώς με κέρδη 1,79% η μετοχή), το οποίο με βάση την τεχνική ανάλυση αποτελεί αντίσταση η οποία εφόσον σπάει βάζει το χαρτί σε έντονα ανοδική τροχιά.

Οι δύο εταιρίες βρίσκονται παράλληλα στην πρώτη και την τέταρτη θέση της σημερινής λίστας με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών σε μια μέρα που ο συνολικός τζίρος ανέρχεται στα 27,35 εκατ. ευρώ.