Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64
Log in

XA: ΟΠΑΠ και Eurobank βγάλαν ειδήσεις

Στάση αναμονής με εναλλαγές προσήμων και τζίρο αισθητά μειωμένο από τις προηγούμενες συναλλαγές συνέθεσαν το ένα μέρος της σημερινής συνεδρίασης. Ωστόσο ΟΠΑΠ και Eurobank έδωσαν νόημα στη μέρα με τον πρώτο να βγάζει αντίδραση και τη δεύτερη να κινείται κόντρα στο κλίμα που επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 755,09 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,38%.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο 40άρης που κατάφερε να διατηρήσει το θετικό του πρόσημο, κερδίζοντας 0,50% ενώ 0 20άρης υποχώρησε οριακά (-0,07%).

Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν στο ταμπλό 63 κινήθηκαν ανοδικά, 71 υποχώρησαν και 28 παρέμειναν αμετάβλητες.

Μεταξύ όλων αυτών, όπως είπαμε και νωρίτερα παρουσιάζουν οι κινήσεις ΟΠΑΠ και Eurobank. Σε ότι αφορά τον πρώτο, αντιστάθμισε ουσιαστικά την διόρθωση ενώ για πρώτη φορά μετά από μέρες έδωσε ένα intraday σήμα με πρώτη σοβαρή αντίσταση την περιοχή του 4,45-4,50 ευρώ την ώρα που η μετοχή έκλεισε στα 4,05 ευρώ (+4,92%).

Η Eurobank από την άλλη φλερτάρει με το όριο του 1,14 ευρώ (έκλεισε στο 1,16 με κέρδη 3,57%), το οποίο με βάση την τεχνική ανάλυση αποτελεί αντίσταση η οποία εφόσον έσπασε βάζει το χαρτί σε έντονα ανοδική τροχιά.

Οι δύο εταιρίες βρέθηκαν παράλληλα στην πρώτη και την τέταρτη θέση της σημερινής λίστας με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών σε μια μέρα που ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 44,68 εκατ. ευρώ.