Log in

Deloitte: Μόλις το 19% των ηγετών των επιχειρήσεων δηλώνουν έτοιμοι να ηγηθούν της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Σύμφωνα τα ευρήματα της έκθεσης της Deloitte "Leading the social enterprise: Reinvent with a human focus", είναι σημαντικό, εν μέσω γρήγορων τεχνολογικών, οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις να τοποθετήσουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των επιχειρηματικών στρατηγικών τους.

Η Deloitte εξετάζει τρόπους με τους οποίους οι οργανισμοί μπορούν να επανασχεδιαστούν σε ευρεία κλίμακα, συμπεριλαμβάνοντας κίνητρα και προσωποποιημένες εμπειρίες για το εργατικό τους δυναμικό, προκειμένου να βοηθήσουν να χτιστεί μία σχέση αλληλεπίδρασης με βαθύτερο νόημα για τους εργαζομένους.

Η 9η ετήσια έκθεση της Deloitte σχετικά με τις τάσεις του παγκόσμιου ανθρώπινου κεφαλαίου αποτελεί τη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της, καθώς δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή 10.000 ερωτηθέντων από 119 χώρες.

Στην έκθεση, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ο ρόλος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι πιο σημαντικός από ποτέ και σημείωσαν ότι υπάρχει έντονος συσχετισμός μεταξύ της ηγετικής θέσης ενός οργανισμού σε αυτόν τον τομέα και της οικονομικής του απόδοσης.

Στην πραγματικότητα, το 73% των κορυφαίων κοινωνικών επιχειρήσεων αναμένουν ισχυρότερη επιχειρηματική ανάπτυξη το 2019 από ό,τι το 2018, σε σύγκριση με μόνο το 55% εκείνων όπου η κοινωνική επιχείρηση δεν είναι "προτεραιότητα".

Ωστόσο, μόνο το 19% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είναι «ηγέτες της βιομηχανίας» σχολιάζοντας την ωριμότητα του οργανισμού τους ως κοινωνική επιχείρηση.

Σήμερα, πάνω από 4 στους 10 (44%) ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα ζητήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι πιο σημαντικά για τον οργανισμό τους από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια, ενώ το 56% αναμένει ότι θα είναι ακόμα πιο σημαντικά σε τρία χρόνια από τώρα.

Το μέλλον του εργασιακού χώρου

Το 86% των ερωτηθέντων τόνισαν ότι ο επαναπροσδιορισμός του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν και εκπαιδεύονται είναι σημαντικός ή πολύ σημαντικός, διαμορφώνοντάς τον σε νούμερο 1 τάση για το 2019.

Οι κορυφαίοι οργανισμοί ενισχύουν την ανάγκη των ατόμων να αναπτύσσουν συνεχώς δεξιότητες επενδύοντας σε νέα εργαλεία ώστε να ενσωματώσουν τη μάθηση όχι μόνο στη ροή της εργασίας, αλλά στη ροή της ζωής.

Με την ανάγκη να διατηρηθεί μια σταδιοδρομία 50-60 ετών στο πλαίσιο μιας ζωής 100 χρόνων, η δια βίου μάθηση εξελίχθηκε από ζήτημα εξέλιξης στο χώρο εργασίας, σε μέσο επιβίωσης στο εργασιακό περιβάλλον.

Ωστόσο, ακόμη και εάν δίνεται έμφαση στη μάθηση, μόνο το 10% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι οργανισμοί τους είναι «πολύ έτοιμοι» για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα.

Παράλληλα, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η τεχνολογία και ο αυτοματισμός είναι σημαντικά ή πολύ σημαντικά για την εξέλιξή τους στον εργασιακό χώρο.
Ωστόσο, ακόμη και με αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι ανθρώπινες δεξιότητες παραμένουν κρίσιμες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι οργανισμοί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο επανασχεδιασμού της εργασίας σε μια νέα κατηγορία "superjobs", που θα συνδυάζει εργασία και σύνολα δεξιοτήτων σε πολλούς τομείς, ανοίγοντας ευκαιρίες για κινητικότητα, πρόοδο και ταχεία υιοθέτηση των νέων δεξιοτήτων που είναι φοβερά αναγκαίες σήμερα.

Το μέλλον των οργανισμών

Τη στιγμή που το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από τη δομή και τον σχεδιασμό της δουλειάς, μόλις το 42% θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του είναι ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι με τις καθημερινές πρακτικές στο χώρο εργασίας.

Παρόλο που οι οργανισμοί φροντίζουν να παρέχουν τεχνολογία που να υποστηρίζει τη δουλειά των εργαζομένων, μόνο το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο με τα εργαλεία και την τεχνολογία που διατίθενται από την εκάστοτε οργάνωση.

Τέλος, μόλις το 38% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι έχει αρκετή αυτονομία στο χώρο εργασίας στα πλαίσια της δουλειάς του για να λαμβάνει καλές αποφάσεις, παρέχοντας έτσι στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα επανασχεδιασμού.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα που σχετίζονται με την παραγωγικότητα, την ευημερία, την υπερβολική εργασία και την υπερκόπωση», δήλωσε ο Jeff Schwartz, επικεφαλής της Deloitte Consulting LLP στην Αμερική για το μέλλον των ηγετών της εργασίας.

«Ως αποτέλεσμα, οι οργανισμοί πρέπει να στραφούν από την παραδοσιακή εμπειρία των εργαζομένων σε μια νέα κατηγορία που ονομάζουμε «ανθρώπινη εμπειρία», όπου οι σχέσεις διαρκούν, η μάθηση είναι συνεχής και η δουλειά είναι επικεντρωμένη στην ανθρώπινη ταυτότητα».

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με την ομαδικότητα στην εργασία τους, το ένα τρίτο (31%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι οργανισμοί τους λειτουργούν σήμερα κυρίως σε ομάδες, εντός ενός ιεραρχικού πλαισίου, ενώ το 46% χαρακτήρισε ομαδική την κουλτούρα του οργανισμού τους.

Το μέλλον του Ανθρώπινου Δυναμικού

H σημασία της εσωτερικής κινητικότητας των ταλέντων σε όλο τον κόσμο έχει καταστεί πρωταρχικής σημασίας.

Το 2019, τα τρία τέταρτα (76%) των ερωτηθέντων θεώρησαν ότι τα νέα εργαλεία και μοντέλα σταδιοδρομίας και η εσωτερική κινητικότητα είναι σημαντική ή πολύ σημαντική.

Πέρα από την κινητικότητα, οι οργανισμοί διαπιστώνουν ότι πρέπει να εξετάσουν την τεχνολογία που παρέχεται από το cloud ως εκκίνηση και όχι ως τελικό προορισμό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επενδύονται δισεκατομμύρια σε τεχνολογία HR, το 65% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή είναι ανεπαρκής ή δίκαιη μόνο στην επίτευξη των γενικών στόχων της.

Με δεδομένες τις νέες προσεγγίσεις ταλέντων, ο τρόπος με τον οποίο πολλοί οργανισμοί αποζημιώνουν και επιβραβεύουν τους εργαζόμενους είναι αναχρονιστικός.

Σήμερα, μόνο το 11% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι τα συστήματα ανταμοιβής τους είναι πολύ ευθυγραμμισμένα με τους οργανωτικούς τους στόχους και σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) δεν αισθάνεται ότι ξέρει ποιες ανταμοιβές έχουν αξία για τους υπαλλήλους τους.

«Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ και η ανάγκη να ανταποκριθούμε στις αλλαγές που επιφέρει είναι επιτακτική», δήλωσε ο Γιώργος Φράγκος, Human Capital Consulting Leader της Deloitte Ελλάδος.

«Με την ώθηση της ηγεσίας, οι οργανισμοί τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό πρέπει να αναλογιστούν πως το επιχειρηματικό τοπίο με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζει και θα αλλάξει σημαντικά.

Επομένως, καλούμαστε να υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ίδια την εργασία, που εκπαιδεύουμε και εξελίσσουμε τους εργαζόμενους, που ορίζουμε τις επιχειρηματικές δομές, τα εργαλεία της δουλειάς μας αλλά και την εκπαίδευση που λαμβάνουμε.
Παράλληλα, βάσει του μοντέλου κοινωνικής επιχειρηματικότητας, πρέπει να είμαστε σε θέση να φέρουμε θετικό αντίκτυπο στις νέες ανάγκες των εργαζομένων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Deloitte ασχολείται ενεργά με προσαρμοσμένες λύσεις τεχνολογίας και οργανωσιακού μετασχηματισμού για να βοηθήσει τους πελάτες της να προσαρμοστούν στις αλλαγές της νέας επιχειρηματικής εποχής».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόλυτο ρεκόρ ζέστης 21 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε στον Βόρε…

22:11 Διεθνείς Εξελίξεις

Θερμοκρασίες που έφτασαν τους 21 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή στο Αλέρτ, το βορειότερο κατοικημένο μέρος στον πλανήτη, λιγότερο από 900 χιλιόμετρα μακριά από τον Βόρειο Πόλο, σημειώνοντας ένα «απόλυτο ρεκόρ»...

Επταετές ομόλογο: Υπερκαλύφθηκε 5 φορές - Πάνω από 13 δισ. ο…

22:06 ΧΑ

Στο 1,9% διαμορφώθηκε το τελικό επιτόκιο στην έκδοση του 7ετούς ομολόγου και το κουπόνι στο 1,875%, ενώ οι προσφορές των επενδυτών ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά...

ΚΙΝΑΛ για διορισμούς γ.γ.: Στον κάλαθο των αχρήστων οι διακη…

21:59 Πολιτική

Aρνητικά σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τη τοποθέτηση των νέων γενικών γραμματέων επικρίνοντας την κυβέρνηση για επιστροφή στο παρελθόν καθώς τους διόρισε με κομματικά κριτήρια και οι διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και...

ΛΑΓΗΕ για αποφυλάκιση Φλώρου: Διεκδικούμε με κάθε μέσο 115 ε…

21:52 Ειδήσεις

Την αντίδρασή του για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου  ανακοίνωσε ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ) και υπογραμμίζει ότι εξακολουθεί να διεκδικεί με κάθε ένδικο μέσο από τον όμιλο...

ΕΕ: Αδυναμία κοινής γραμμής στο θέμα του ψηφιακού φόρου

21:34 Διεθνείς Εξελίξεις

Αδύναμη να καταλήξει σε συμφωνία για τη φορολόγηση των κερδών, που παράγει η ψηφιακή οικονομία, αποδείχτηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αδύνατη χωρίς την τεχνητή νοημοσύνη η ασφάλεια του κυβερνοχώ…

21:26 Real Profits

Η ψηφιακή ασφάλεια απασχολεί κάθε επιχείρηση όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι. Μάλιστα πλέον είναι τέτοια η ταχύτητα, ο όγκος και η πολυπλοκότητα των ψηφιακών απειλών, που αντιμετωπίζουν οι...

Εθνική Πανγαία: Δάνειο 50 εκατ. από EBRD για την ανάπτυξη το…

21:18 Εισηγμένες

Την επιτυχή ολοκλήρωση έκδοσης κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ύψους έως 300 εκατ. ευρώ με αποκλειστική πλήρη ανάληψη αυτής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα...

Πιτσιλής: Επιταχύνονται ο επιστροφές ΦΠΑ στις συνεπείς επιχε…

21:06 Ειδήσεις

Επιταχύνονται οι επιστροφές ΦΠΑ για χιλιάδες επιχειρήσεις που εμφανίζουν υψηλό βαθμό συνέπειας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Τραμπ: Δεν πρόκειται να πουλήσουμε τα F-35 στην Τουρκία

21:02 Διεθνείς Εξελίξεις

Την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου.

Το master plan του ΟΛΠ στη συνάντηση Πλακιωτάκη με εκπροσώπο…

20:58 Ειδήσεις

Σειρά επαφών με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Αύριο η συνάντηση Τσίπρα - Ρέγκλινγκ

20:53 Πολιτική

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, θα έχει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Νέα πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

20:49 Διεθνείς Εξελίξεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε απόψε τον διορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με 383 ψήφους υπέρ και 327 κατά.

Φέσσας προς Γεωργιάδη: Κάθε αξιόλογη επένδυση είναι εθνικός …

20:45 Ειδήσεις

Κάθε αξιόλογη επένδυση είναι εθνικός στόχος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας μετά από την συνάντηση εκπροσώπων της διοίκησης του Συνδέσμου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη...

Μηταράκης: Άμεσα οι ενέργειες για τον επανυπολογισμό των συν…

20:38 Ειδήσεις

Στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας, καθώς και στο θέμα της κατάργησης της έκδοσης ΑΜΚΑ στους μετανάστες, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Μητσοτάκης σε Ρέγκλινγκ: Θα σεβαστούμε τους δημοσιονομικούς …

20:31 Πολιτική

Τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, οι οποίες αποτελούν τις κεντρικές δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη...

Τραμπ: Σημαντική πρόοδος στα ζητήματα του Ιράν και της Β. Κο…

20:19 Διεθνείς Εξελίξεις

Σημαντική «πρόοδος» έχει επιτευχθεί στα θέματα της Βόρειας Κορέας και του Ιράν, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι εννοεί.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

20:14 Ξένες Αγορές

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ευρωβουλή: Και οι σοσιαλδημοκράτες στηρίζουν την Ούρσουλα φο…

19:08 Διεθνείς Εξελίξεις

Η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε μέσω του Twitter ότι θα στηρίξει την Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του προέδρου...

ΣτΕ: Συνταγματική η κατάργηση δώρων και επιδομάτων για τους …

19:55 Κοινωνία

Η κατάργηση των δώρων-επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας (13ος και 14ος μισθός) στους δημοσίους υπαλλήλους είναι συμβατή με το Σύνταγμα κι επιβεβλημένη έκρινε με σειρά αποφάσεών της η Ολομέλεια...

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο τ…

19:51 Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τη διοίκηση της ΟΝΕΧ για τα Ναυπηγεία…

19:43 Ειδήσεις

Συνάντηση Γεωργιάδη με τη διοίκηση της Το σχέδιο το οποίο θα καταθέσει η ΟΝΕΧ για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, συζητήθηκε στη σημερινή η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι...

Τσίπρας: Θα σας ταράξουμε στην τεκμηρίωση

19:11 Πολιτική

Κάνοντας τον απολογισμό των εκλογών, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε «δώσαμε μια δύσκολη μάχη, μια μάχη στην οποία ο...

Ευρωκοινοβούλιο: Οι φιλελεύθεροι στηρίζουν την Ούρσουλα φον …

19:08 Διεθνείς Εξελίξεις

Η πολιτική ομάδα των φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της.

Οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς της κυβέρνησης

18:52 Πολιτική

Τους πρώτους 28 γενικούς και ειδικούς γραμματείς, οι οποίοι θα αναλάβουν από αύριο καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Μητσοτάκης για 7ετές ομόλογο: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυ…

18:48 Πολιτική

Η έκδοση του 7ετούς ομολόγου με το επιτόκιο-ρεκόρ του 1,9% αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας η αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Α2 στέλνει το Λαύριο η ΕΟΚ

18:42 Sport Voice

Με σημερινό της  έγγραφο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ πως στην Α2 υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, καθώς και ο Ολυμπιακός ως τρίτη ομάδα...

ΔΝΤ: Παραιτήθηκε η Λαγκάρντ

18:40 Διεθνείς Εξελίξεις

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό, με ισχύ από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Μ. Έσπερ: Η αγορά των S-400 από την Τουρκία υπονομεύει την α…

18:37 Διεθνείς Εξελίξεις

Η αγορά των S-400 από την Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια της και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, δήλωσε στις γραπτές απαντήσεις που κατέθεσε ο προταθείς για επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Μαρκ...

Χατζηδάκης: Αύριο η συνάντηση με ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

18:32 Ειδήσεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ και οι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπισή τους πρόκειται να τεθούν αύριο στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

ΣτΕ: «Πράσινο» φως για την επένδυση του Ελληνικού

18:27 Ειδήσεις

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ενέκρινε σήμερα οριστικά την επένδυση στο Ελληνικό Αττικής και ειδικότερα για τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στο λεγόμενο μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, ύψους...

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών στην Κω - Αστυνομικός μέλος τ…

18:18 Κοινωνία

Σπείρα διεθνικού χαρακτήρα που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του αεροδρομίου της Κω, εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του...

Reuters: Σήμερα η παραίτηση Λαγκάρντ από το ΔΝΤ

18:15 Διεθνείς Εξελίξεις

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ πρόκειται να υποβάλει σήμερα, Τρίτη, την παραίτησή της από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές που...

V+O: Τέσσερα βραβεία στα Event Awards 2019

18:12 Μη Εισηγμένες

Η V+O COMMUNICATION κατέκτησε 4 Βραβεία στα φετινά Events Awards για το στρατηγικό σχεδιασμό, τη δημιουργικότητα και τη διαχείριση ξεχωριστών ενεργειών και εκδηλώσεων που, παράλληλα, διακρίνονται για την επικοινωνιακή τους...

Μαυρωτάς: Από αντιπρόεδρος γραμματέας

18:07 Sport Voice

O Γιώργος Μαυρωτάς αναλαμβάνει νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα στείλει και τέταρτο πλοίο στην Αν…

18:00 Διεθνείς Εξελίξεις

Και τέταρτο πλοίο θα στείλει σύντομα η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι η Άγκυρα θα αυξήσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή.

Ford και Volkswagen στην ίδια πλατφόρμα αυτόνομων οχημάτων

17:55 Car Voice

Η Volkswagen επενδύει μαζί με την Ford στην Argo AI, την εταιρεία που διαχειρίζεται μία πλατφόρμα αυτόνομων οχημάτων, η οποία αποτιμάται σε περισσότερα από 7 δισ. δολάρια.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

17:50 ΧΑ

Το ενημερωτικό δελτίο για το ομόλογο της Attica Συμμετοχών, το ενημερωτικό δελτίο της Trastor για τη δημόσια προσφορά, καθώς και το πληροφοριακό δελτίο της σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση...

Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος

17:45 ΧΑ

Με άνοδο έκλεισε τελικά σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, στα επίπεδα των 855 μονάδων, σε μία συνεδρίαση στην οποία κυριάρχησε η έντονη μεταβλητότητα και οι εναλλαγές προσήμου. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η...

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχής η έκδοση του 7ετούς ομολόγου

17:39 Ειδήσεις

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τη σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου.

ΕΕ: Προειδοποιεί την κυβέρνηση Μαδούρο να ξεμπλοκάρει τις δι…

17:30 Διεθνείς Εξελίξεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε σήμερα τις αρχές της Βενεζουέλας ότι θα προσθέσει νέα ονόματα στη μαύρη λίστα των προσώπων σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις, αν οι διαπραγματεύσεις που...

Σκουρλέτης: Σχεδιάζουν την παράδοση των «φιλέτων» της ΔΕΗ στ…

17:22 Ειδήσεις

Την άποψη ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει την παράδοση των, εξαιρετικά σημαντικών, υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ στους ιδιώτες», καθώς και ότι «επιχειρεί να υλοποιήσει έναν παρωχημένο και καταστροφικό για τη ΔΕΗ...

Sberbank: Έως τέλος Ιουλίου η πώληση της τουρκικής Denizbank

17:18 Ξένες Επιχειρήσεις

Η συμφωνία για την πώληση της Denizbank μπορεί να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο δήλωσε ο πρόεδρός της Γκέρμαν Γκρεφ.

ΥΠΟΙΚ σε Ρέγκλινγκ: Διεύρυνση φορολογικής βάσης δεν σημαίνει…

17:03 Ειδήσεις

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν σημαίνει απαραίτητα τη μείωση του αφορολόγητου, καθώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί με άλλους τρόπους, όπως με τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Καλεί τον Βορίδη να αποδείξει εμπράκτ…

16:57 Πολιτική

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, σε σημερινή ανακοίνωσή του με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, τονίζει ότι «λαμβάνει υπόψη του και εκτιμά τις εξηγήσεις...

Franchise επιχειρήσεις: Ελαφρά αύξηση το 2018

16:54 Επιχειρήσεις

Με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς αυξάνεται το Franchise στη χώρα μας.

ΤΧΣ: Προτείνει Χαρδούβελη για τη θέση SID στην Εθνική

16:51 Τράπεζες

Τον Γκίκα Χαρδούβελη για τη θέση του senior independent director (SID) στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας θα προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

ΝΔ: Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Φλώρο

16:42 Πολιτική

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο». Αυτό τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και όχι η κυβέρνηση ή ενδεχομένως ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, προφανώς στο...

Μητσοτάκης: Ακυρώνει τη συμφωνία Τσίπρα - Εκκλησίας

16:34 Πολιτική

Η κυβέρνηση «οδοστρωτήρας» στο πέρασμά του πήρε σβάρνα και τη συμφωνία Τσίπρα – Εκκλησίας. Κατά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ακύρωση της...

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στην… κανονικότητα με τη αποφυλάκιση Φλώρο…

16:26 Πολιτική

Η αποφυλάκιση Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του κ. Μητσοτάκη είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» της ΝΔ. Με αυτό τον ειρωνικό σχολιασμό, υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την είδηση περί αποφυλάκισης...

Κούγιας: Πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν στην υπόθεση Energa -…

16:12 Κοινωνία

Έντονους προβληματισμούς δημιουργούν οι εξελίξεις στην υπόθεση Enega – Φλώρου, υποστηρίζει ο Δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, μετά την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου. Ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης του εντολέα του...

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της Γερουσίας το Facebook για το Libra

15:54 Διεθνείς Εξελίξεις

Αμερικανοί βουλευτές και από τα δύο στρατόπεδα αναμένεται σήμερα να «ανακρίνουν» το Facebook αναφορικά με τα σχέδιά του να λανσάρει το δικό του κρυπτονόμισμα, την ώρα που το σχέδιο αυτό...

Βούτσης: Θα χω πολιτικό ρόλο στη Βουλή, στο κόμμα και στην Α…

15:44 Πολιτική

«Στο εξής θα διαδραματίζω πολιτικό ρόλο στην Βουλή ως πρώην πρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στο κόμμα που υπηρετώ στην Αριστερά» τόνισε ο Νίκος Βούτσης αποχαιρετώντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες...

Μητσοτάκης: Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού εκεί όπου υπά…

15:38 Πολιτική

Στις άμεσες δράσεις στον κρίσιμο κλάδο της δημόσιας Υγείας με σκοπό την ανακούφιση των ασθενών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας. Ευχήθηκε καλή δουλειά σε...

Σκάνδαλο Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία Μ. Σαλμά

15:27 Πολιτική

Συνεχίζονται οι αρχειοθετήσεις στο σκάνδαλο Novartis. Ακόμη μία αρχειοθέτηση σε σκέλος της υπόθεσης που αφορά πολιτικό πρόσωπο υπέγραψε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κλείνοντας την έρευνα για τον πρώην αναπληρωτή...

Τιτάν: Στην τελική ευθεία η δημόσια πρόταση

15:22 Εισηγμένες

Εκπνέει αύριο 17 Ιουλίου η προαιρετική δημόσια πρόταση της Titan Cement International προς τους μετόχους της, οι οποίοι καλούνται να ανταλλάξουν τις υφιστάμενες μετοχές της ΤΙΤΑΝ με μετοχές της TCI...

Με τη νέα τους εμφάνιση οι «ερυθρόλευκοι»

15:15 Sport Voice

Με την ολοκαίνουρια εμφάνιση αναμένεται να εμφανιστεί στο αποψινό παιχνίδι (21:30, One TV) με τη Νότιγχαμ στο Καραϊσκάκη (αναμένεται να είναι κατάμεστο), ο Ολυμπιακός.

Συνάντηση Γεωργιάδη με το προεδρείο του ΕΒΕΠ για τις επιχειρ…

15:12 Ειδήσεις

Με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη θα συναντηθεί στις 20.00 απόψε το προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Στόχος της συνάντησης να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν...

Στερλίνα: Σε χαμηλό εξαμήνου έναντι του ευρώ, σε χαμηλό διετ…

15:08 Άλλες αγορές

Η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό εξαμήνου έναντι του ευρώ σήμερα και πλησίασε σε χαμηλό διετίας έναντι του δολαρίου, καθώς οι δύο υποψήφιοι για την πρωθυπουργία της Βρετανίας προσπαθούν να υπερισχύσουν...

Πτώση στα ξενοδοχεία της Αθήνας το α’ εξάμηνο του 2019

14:57 Ειδήσεις

Πτωτικά έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2019 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Οκτώ ευρώ ο κάθε «γαύρος»

14:55 Sport Voice

Περισσότερα θα μαζέψουμε απ’ τους Βάζελους.