Log in

Deloitte: Μόλις το 19% των ηγετών των επιχειρήσεων δηλώνουν έτοιμοι να ηγηθούν της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Σύμφωνα τα ευρήματα της έκθεσης της Deloitte "Leading the social enterprise: Reinvent with a human focus", είναι σημαντικό, εν μέσω γρήγορων τεχνολογικών, οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις να τοποθετήσουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των επιχειρηματικών στρατηγικών τους.

Η Deloitte εξετάζει τρόπους με τους οποίους οι οργανισμοί μπορούν να επανασχεδιαστούν σε ευρεία κλίμακα, συμπεριλαμβάνοντας κίνητρα και προσωποποιημένες εμπειρίες για το εργατικό τους δυναμικό, προκειμένου να βοηθήσουν να χτιστεί μία σχέση αλληλεπίδρασης με βαθύτερο νόημα για τους εργαζομένους.

Η 9η ετήσια έκθεση της Deloitte σχετικά με τις τάσεις του παγκόσμιου ανθρώπινου κεφαλαίου αποτελεί τη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της, καθώς δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή 10.000 ερωτηθέντων από 119 χώρες.

Στην έκθεση, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ο ρόλος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι πιο σημαντικός από ποτέ και σημείωσαν ότι υπάρχει έντονος συσχετισμός μεταξύ της ηγετικής θέσης ενός οργανισμού σε αυτόν τον τομέα και της οικονομικής του απόδοσης.

Στην πραγματικότητα, το 73% των κορυφαίων κοινωνικών επιχειρήσεων αναμένουν ισχυρότερη επιχειρηματική ανάπτυξη το 2019 από ό,τι το 2018, σε σύγκριση με μόνο το 55% εκείνων όπου η κοινωνική επιχείρηση δεν είναι "προτεραιότητα".

Ωστόσο, μόνο το 19% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είναι «ηγέτες της βιομηχανίας» σχολιάζοντας την ωριμότητα του οργανισμού τους ως κοινωνική επιχείρηση.

Σήμερα, πάνω από 4 στους 10 (44%) ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα ζητήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι πιο σημαντικά για τον οργανισμό τους από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια, ενώ το 56% αναμένει ότι θα είναι ακόμα πιο σημαντικά σε τρία χρόνια από τώρα.

Το μέλλον του εργασιακού χώρου

Το 86% των ερωτηθέντων τόνισαν ότι ο επαναπροσδιορισμός του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν και εκπαιδεύονται είναι σημαντικός ή πολύ σημαντικός, διαμορφώνοντάς τον σε νούμερο 1 τάση για το 2019.

Οι κορυφαίοι οργανισμοί ενισχύουν την ανάγκη των ατόμων να αναπτύσσουν συνεχώς δεξιότητες επενδύοντας σε νέα εργαλεία ώστε να ενσωματώσουν τη μάθηση όχι μόνο στη ροή της εργασίας, αλλά στη ροή της ζωής.

Με την ανάγκη να διατηρηθεί μια σταδιοδρομία 50-60 ετών στο πλαίσιο μιας ζωής 100 χρόνων, η δια βίου μάθηση εξελίχθηκε από ζήτημα εξέλιξης στο χώρο εργασίας, σε μέσο επιβίωσης στο εργασιακό περιβάλλον.

Ωστόσο, ακόμη και εάν δίνεται έμφαση στη μάθηση, μόνο το 10% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι οργανισμοί τους είναι «πολύ έτοιμοι» για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα.

Παράλληλα, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η τεχνολογία και ο αυτοματισμός είναι σημαντικά ή πολύ σημαντικά για την εξέλιξή τους στον εργασιακό χώρο.
Ωστόσο, ακόμη και με αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι ανθρώπινες δεξιότητες παραμένουν κρίσιμες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι οργανισμοί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο επανασχεδιασμού της εργασίας σε μια νέα κατηγορία "superjobs", που θα συνδυάζει εργασία και σύνολα δεξιοτήτων σε πολλούς τομείς, ανοίγοντας ευκαιρίες για κινητικότητα, πρόοδο και ταχεία υιοθέτηση των νέων δεξιοτήτων που είναι φοβερά αναγκαίες σήμερα.

Το μέλλον των οργανισμών

Τη στιγμή που το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από τη δομή και τον σχεδιασμό της δουλειάς, μόλις το 42% θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του είναι ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι με τις καθημερινές πρακτικές στο χώρο εργασίας.

Παρόλο που οι οργανισμοί φροντίζουν να παρέχουν τεχνολογία που να υποστηρίζει τη δουλειά των εργαζομένων, μόνο το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο με τα εργαλεία και την τεχνολογία που διατίθενται από την εκάστοτε οργάνωση.

Τέλος, μόλις το 38% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι έχει αρκετή αυτονομία στο χώρο εργασίας στα πλαίσια της δουλειάς του για να λαμβάνει καλές αποφάσεις, παρέχοντας έτσι στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα επανασχεδιασμού.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα που σχετίζονται με την παραγωγικότητα, την ευημερία, την υπερβολική εργασία και την υπερκόπωση», δήλωσε ο Jeff Schwartz, επικεφαλής της Deloitte Consulting LLP στην Αμερική για το μέλλον των ηγετών της εργασίας.

«Ως αποτέλεσμα, οι οργανισμοί πρέπει να στραφούν από την παραδοσιακή εμπειρία των εργαζομένων σε μια νέα κατηγορία που ονομάζουμε «ανθρώπινη εμπειρία», όπου οι σχέσεις διαρκούν, η μάθηση είναι συνεχής και η δουλειά είναι επικεντρωμένη στην ανθρώπινη ταυτότητα».

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με την ομαδικότητα στην εργασία τους, το ένα τρίτο (31%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι οργανισμοί τους λειτουργούν σήμερα κυρίως σε ομάδες, εντός ενός ιεραρχικού πλαισίου, ενώ το 46% χαρακτήρισε ομαδική την κουλτούρα του οργανισμού τους.

Το μέλλον του Ανθρώπινου Δυναμικού

H σημασία της εσωτερικής κινητικότητας των ταλέντων σε όλο τον κόσμο έχει καταστεί πρωταρχικής σημασίας.

Το 2019, τα τρία τέταρτα (76%) των ερωτηθέντων θεώρησαν ότι τα νέα εργαλεία και μοντέλα σταδιοδρομίας και η εσωτερική κινητικότητα είναι σημαντική ή πολύ σημαντική.

Πέρα από την κινητικότητα, οι οργανισμοί διαπιστώνουν ότι πρέπει να εξετάσουν την τεχνολογία που παρέχεται από το cloud ως εκκίνηση και όχι ως τελικό προορισμό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επενδύονται δισεκατομμύρια σε τεχνολογία HR, το 65% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή είναι ανεπαρκής ή δίκαιη μόνο στην επίτευξη των γενικών στόχων της.

Με δεδομένες τις νέες προσεγγίσεις ταλέντων, ο τρόπος με τον οποίο πολλοί οργανισμοί αποζημιώνουν και επιβραβεύουν τους εργαζόμενους είναι αναχρονιστικός.

Σήμερα, μόνο το 11% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι τα συστήματα ανταμοιβής τους είναι πολύ ευθυγραμμισμένα με τους οργανωτικούς τους στόχους και σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) δεν αισθάνεται ότι ξέρει ποιες ανταμοιβές έχουν αξία για τους υπαλλήλους τους.

«Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ και η ανάγκη να ανταποκριθούμε στις αλλαγές που επιφέρει είναι επιτακτική», δήλωσε ο Γιώργος Φράγκος, Human Capital Consulting Leader της Deloitte Ελλάδος.

«Με την ώθηση της ηγεσίας, οι οργανισμοί τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό πρέπει να αναλογιστούν πως το επιχειρηματικό τοπίο με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζει και θα αλλάξει σημαντικά.

Επομένως, καλούμαστε να υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ίδια την εργασία, που εκπαιδεύουμε και εξελίσσουμε τους εργαζόμενους, που ορίζουμε τις επιχειρηματικές δομές, τα εργαλεία της δουλειάς μας αλλά και την εκπαίδευση που λαμβάνουμε.
Παράλληλα, βάσει του μοντέλου κοινωνικής επιχειρηματικότητας, πρέπει να είμαστε σε θέση να φέρουμε θετικό αντίκτυπο στις νέες ανάγκες των εργαζομένων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Deloitte ασχολείται ενεργά με προσαρμοσμένες λύσεις τεχνολογίας και οργανωσιακού μετασχηματισμού για να βοηθήσει τους πελάτες της να προσαρμοστούν στις αλλαγές της νέας επιχειρηματικής εποχής».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΑΔΑ: Διαψεύδει τα περί παρουσίας της ΕΚΑΜ στους δύο κινηματ…

13:01 Κοινωνία

Διευκρινίσεις σχετικά με την παρέμβαση αστυνομικών σε κινηματογράφους για την απομάκρυνση ανηλίκων από την προβολή της ταινίας «Τζόκερ» δίνει η ΓΑΔΑ, όπου διαψεύδει την παρουσία μονάδων της ΕΚΑΜ.

Scope Ratings: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒ

12:57 Real Profits

Σε ΒΒ από ΒΒ- αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο ο οίκος Scope Ratings, διατηρώντας το θετικό outlook της αξιολόγησης.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 4,3% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018

12:42 Ειδήσεις

Πρωτογενές πλεόνασμα 4,3% του ΑΕΠ πέτυχε το 2018 η Ελλάδα σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑT σήμερα.

Έφοδος ΣΔΟΕ σε αθλητική Ομοσπονδία

12:26 Sport Voice

Για «ντου» του ΣΔΟΕ σε μεγάλη αθλητική Ομοσπονδία κάνουν λόγο οι φήμες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες.

Επιφυλακτικότητα στο Χ.Α με το βλέμμα στο Brexit

12:13 ΧΑ

Θετικό πρόσημο επικρατεί αυτή την ώρα(12:20) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα του Brexit να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών και με τον Γενικό Δείκτη...

Λ. Μενδώνη: «Καταδικάζω απόλυτα την εμφάνιση αστυνομικών στο…

12:05 Κοινωνία

«Σωστή» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την αντίδραση του κόσμου για την είδηση περί παρέμβασης αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα λόγω παρουσίας ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Joker»...

Αλ. Τσίπρας: «Ευτυχώς εγώ τον Joker τον είδα στο ''Αθήναιον…

11:57 Πολιτική

Καυστικό σχόλιο για την χθεσινοβραδινή εισβολή σε κινηματογράφο κατά την διάρκεια παρακολούθησης της ταινίας Joker έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μητσοτάκης ξανάφερε το παρακράτος της δεξιάς

11:48 Κοινωνία

«Απαγορεύομεν και διατάσσομεν»: Οι νέοι άνθρωποι να παρακολουθούν μαζί με τους γονείς τους, κινηματογραφικές ταινίες που δεν εγκρίνει το καθεστώς των σύγχρονων Γεωργαλάδων.

Βελλίδης: Τρία γκολ σε 11' και τον τελειώνει η Λαμία

11:36 Sport Voice

Στην Λαμία δεν μπορούν να το χωνέψουν πως η ομάδας του δέχθηκε τρία γκολ στα πρώτα 11 λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κατά πως φαίνεται ο...

Άνοδος στις ευρωαγορές εν όψει των εξελίξεων για το Brexit

11:12 Ξένες Αγορές

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να βρίσκονται σε στάση αναμονής εν όψει των εξελίξεων για τη συμφωνία του Brexit.

Έκρυθμη η κατάσταση στη Χιλή: Νεκροί και απαγόρευση κυκλοφορ…

11:03 Διεθνείς Εξελίξεις

Η Χιλή βρίσκεται «σε πόλεμο», δήλωσε ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα που επέκτεινε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε περισσότερες πόλεις της χώρας που τις τελευταίες τρεις μέρες ζει τη μεγαλύτερη έκρηξη...

Ενημέρωση για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου I

10:52 Health Voice

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, Ενημερωτική Εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Ι με τίτλο:...

MLS: Επανενεργοποιεί πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

10:48 ΧΑ

Στην επανενεργοποίηση του προγράμματος αγορών ίδιων μετοχών αλλά και στην επαναγορά ιδίων ομολόγων προχωρά η MLS Πληροφορική, σε μια προσπάθεια να αντιδράσει στις πιέσεις που έχουν οδηγήσει τη μετοχή σε...

Νίκας: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ

10:44 Εισηγμένες

Η Νίκας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, ο κος Γεώργιος Nίκας υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και μέλους αυτού.

Κατασχέσεις ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά

10:42 Κοινωνία

Ακατάλληλα για κατανάλωση κρέατα, συνολικού βάρους 72 κιλών, κατέσχεσαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκάλεσε 400.000 πρώιμους θανάτους σ…

10:37 Health Voice

Η κακή ποιότητα αέρα προκάλεσε περίπου 400.000 πρώιμους θανάτους στην Ευρώπη το 2016. Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα και σχεδόν κάθε ευρωπαϊκή πόλη εκτίθεται σε επίπεδα ρύπανσης που...

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η εργασία την 28η Οκτωβρίου

10:32 Ειδήσεις

Διευκρινίσεις προς τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου εξέδωσαν η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας.

Σε δομές στην ενδοχώρα θα μεταφερθούν 700 πρόσφυγες από τη Σ…

10:27 Κοινωνία

Συνολικά 700 αιτούντες άσυλο αναμένονται να μεταφερθούν σήμερα, Δευτέρα, από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός το...

Συρία: Η Μόσχα ελπίζει πως ο συντονισμός της με την Άγκυρα κ…

10:25 Διεθνείς Εξελίξεις

Η Ρωσία ελπίζει πως ο συντονισμός της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία στη Συρία θα βοηθήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας...

Βαθμολογική ανάσα για τον Άρη - Διπλό στην Ξάνθη

10:19 Sport Voice

Με το «δεξί» φαίνεται πως υποδέχτηκε τον Άρη ο νέος του προπονητής Μίχαελ Ένινγκ, με την ομάδα να φεύγει με νίκη από το παιχνίδι με την Ξάνθη(0-1) στο πλαίσιο της...

Mε νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ- Ο ΠΑΟ επέστρεψε

10:10 Sport Voice

Με τους δύο πρωτοπόρους, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, να συνεχίζουν με νίκες με νίκες δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μετά και την 7η αγωνιστική, το χαρακτηριστικό στοιχείο της...

Mικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

10:06 Ξένες Αγορές

Μικτά πρόσημα καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω αβεβαιότητας για την έξοδο της Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Γερμανία: Ετήσια πτώση 0,1% στις τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβ…

09:56 Διεθνείς Εξελίξεις

Κατά 0,1% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Οι «πέστε κάτω» της Αγγλίας

09:51 Sport Voice

Λερώνουν το κόκκινο χρώμα.

Ιαπωνία: Υποχώρησαν οι εξαγωγές για 10ο μήνα

09:44 Διεθνείς Εξελίξεις

Οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν για 10ο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο καθώς η ζήτηση συνέχισε να επιβραδύνεται στους μεγάλους εμπορικούς εταίρους της χώρας, όπως στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Συγκρατημένη πτώση για τη στερλίνα μετά τις εξελίξεις για το…

09:34 Ξένες Αγορές

Αβεβαιότητα έχουν προκαλέσει στους επενδυτές οι εξελίξεις γύρω από το Brexit, μετά και την νέα ήττα του Μπόρις Τζόνσον το Σάββατο, αναρωτούμενοι για το τι μέλει γεννέσθαι. Η αβεβαιότητα αυτή...

Κορκίδης για Brexit: «Τεστ» για τα αντανακλαστικά των ευρωπα…

09:24 Ειδήσεις

Στον σχολιασμό των εξελίξεων γύρω από το θέμα του Brexit, προχώρησε με ανακοίνωσή του το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι εφόσον η συμφωνία εξόδου του Ηνωμένου...

Kymco X-Town 300i ABS Special Edition

09:17 Car Voice

To X-Town δεν ξεφεύγει από τη φιλοσοφία της Kymco και διακατέχεται από όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα  scooter επιτυχημένο. Αυτή την περίοδο η έκδοση SpecialEditionδιατίθεται σε τιμή προσφοράς και φαντάζει σαν...

Στην αγορά των λευκών συσκευών εισέρχεται και ο όμιλος Quest

09:04 Εισηγμένες

Μετά τον όμιλο Πλαίσιο Computers και ο όμιλος Quest θα εισέλθει στη αγορά των λευκών συσκευών μέσω της συμφωνίας απόκτησης του ελέγχου στην επίσης εισηγέμένη  Γ.Ε. Δημητρίου.

Ικανοποιημένο φέρεται το Μαξίμου από το Γαλλικό βέτο στη Βόρ…

08:59 Πολιτική

«Μουδιασμένη» η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά το Γαλλικό βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ιδίως μετά και την...

Γ. Ραγκούσης: Επιστροφή σε σκοτεινές εποχές η επέμβαση αστυν…

08:56 Πολιτική

Για αδιανόητες εξελίξεις που μας γυρίζουν σε σκοτεινές εποχές, με υπεύθυνους τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης...

Περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

08:46 Πολιτική

Περιοδεία στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη (21 και 22 Οκτωβρίου), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

ΕΛΤΑ Courier: Η εξυγίανση συνεχίζεται

08:37 Εισηγμένες

Ως επιτυχημένη κρίθηκε από τα στελέχη της ΕΛΤΑ Courier η επίδοσή της για το 2018, βοηθούμενη και από τη γενικότερη προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρίας.

Η διαβολοβδομάδα του Brexit – την απόφαση της βρετανικής βου…

08:34 Διεθνείς Εξελίξεις

Νέα απόπειρα θα κάνει σήμερα (και ακολούθως αύριο) ο Μπορίς Τζόνσον να αποσπάσει την κρίσιμη στήριξη της Βουλής επί της Συμφωνίας Αποχώρησης στην οποία κατέληξε με την Ευρώπη. Την ίδια...

Novartis: Τι αποκαλύπτει η ελβετική κρατική τηλεόραση για Φρ…

08:32 Πολιτική

Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το ουσιαστικό έργο της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τις καταθέσεις μαρτύρων, το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης RSI για το σκάνδαλο Novartis ήρθε να...

Ανάστατη η Κύπρος με την Τράπεζα Πειραιώς

08:27 Τράπεζες

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί από την περασμένη εβδομάδα, στους κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών της AstroBank στην Κύπρο ( μετεξέλιξη της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου) και την υποστήριξη των ηλεκτρονικών πληρωμών...

Xαμός για το… isyriza

08:26 Ο Σάτυρος

Δεν προλαβαίνουν να μετρούν καινούρια μέλη στο καινούριο site του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια καλή κίνηση αυτή που θα τονώσει το κόμμα και θα φέρει νέο αέρα, νέο κόσμο. Υπάρχει ικανοποίηση για την προσέλευση των...

Τα τρολ έπιασαν ξανά δουλειά…

08:25 Ο Σάτυρος

Αφορμή η περίπτωση του μικρού Παναγιωτάκη, τα τρολ του 0,60 βγήκαν ξανά παγανιά στα Social. Ο ανθρώπινος πόνος, βλέπετε, από πολύ παλιά, πουλάει και ξεσηκώνει τα πλήθη. Κι έσπευσαν αμέσως κάποιοι να εκμεταλλευτούν...

Η γάτα… ξαναχτύπησε

08:24 Ο Σάτυρος

Όταν είσαι μια γάτα – και τι γάτα… Ιμαλαϊων- δεν ξεχνιέσαι τόσο εύκολα και αναλαμβάνεις πολύ γρήγορα νέα projects. Η συγκεκριμένη γάτα θέλει να αλώσει τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και είναι πια επικεφαλής...

«Ξύπνησαν» στον ΣΥΡΙΖΑ!

08:23 Παρατραπεζίτης

Ήταν καιρός. Βέβαια, χρειάστηκε να περάσουν δύο σχεδόν βδομάδες, από τη μέρα που «έσκασε» το θέμα των νέων χαρατσιών των τραπεζών για κάθε ( σχεδόν) είδους συναλλαγή και να «πάει»...

Πρόταση προς Στουρνάρα

08:19 Παρατραπεζίτης

Κάποιοι θα πουν ότι ο έλεγχος στις χρεώσεις των τραπεζών δεν αποτελεί αρμοδιότητα του κ. Στουρνάρα, αφού αποστολή του είναι η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και όχι η προστασία...

Νέα απάτη στην αγορά

08:18 Μαύρη Λίστα

Οι πλατφόρμες FX.   Αέρας κοπανιστός ισοδύναμος με το "κτίσιμο" του υπολογιστή ενός μαθητή λυκείου αποτελούν οι πλατφόρμες αυτές. Κάθε αέρας κοπανιστός στην αγορά απειλεί τη τσέπη και τα κεφάλαια των...

O Κοντολέοντας και οι «Φωτόπουλοι» της GS4

08:17 Μαύρη Λίστα

Να τους χαίρεσαι, Μητσοτάκη.   Αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία στην οικονομία υποστηρίζεις. Και αυτούς τους συνδικαλιστές γουστάρεις. Τους... καλούς. Αυτούς που φροντίζουν για τους πολλούς. Αν ισχύει η καταγγελία (επίσημη και με υπογραφή...

Οικοδομή- real estate- τουρισμός

08:16 Μαύρη Λίστα

Το τρίπτυχο της αποτυχίας. Διαβάστε με πολλή προσοχή την εξαιρετικά τεκμηριωμένη ανάλυση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Παραβλέποντας κανείς ότι μιλάμε για την ΓΣΕΕ για την οποία καθείς μπορεί να διατυπώσει...

Τι περίμενε ο Πάκης

08:14 Μαύρη Λίστα

Δηλαδή. Τι περίμενε ο Προκόπης Παυλόπουλος; Ο Μητσοτάκης ήταν ο μοναδικός βουλευτής της Ν.Δ. που δεν τον ψήφισε για πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2015. Ο μόνος. Περίμενε ότι θα τον...

55.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις

08:12 Ο Ενδελεχής

Περιμένουν οι δύσμοιροι μέτοχοι της CretaFarmsνα σωθεί η εταιρία όταν και τα τελευταία χρήματα τα μοιράζουν δεξιά και αριστερά. Εκτός των δικηγορικών γραφείων που έχουν εισπράξει σχεδόν 100.000 ευρώ για τις υπηρεσίες τους...

Οι τραπεζίτες που μπλόκαραν τα ομόλογα

08:11 Ο Ενδελεχής

Όταν ξεκίνησαν τα εταιρικά ομόλογα στο Χρηματιστήριο, οι τραπεζίτες ξεσηκώθηκαν γιατί έβλεπαν ότι μετακινείται ρευστότητα από τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς στην έκδοση ομολόγων.  Από το 2016 μέχρι και σήμερα έχουν αντληθεί συνολικά 1,257...

Αξιόλογος τζίρος για θυγατρικές του Άβακα

08:09 Ο Ενδελεχής

Κύκλο εργασιών 200 εκατ. δολαρίων αναμένεται να εμφανίσουν στο β’ εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τη διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου του Άβακα, οι εταιρείες που εξαγοράστηκαν από την υπό ειδική εκκαθάριση JP Overseas στην...

Δείκτης Τραπεζών: Νέα προσέγγιση σημαντικού επιπέδου αντίστα…

00:53 ΧΑ

Η 4η προσέγγιση των τιμών στο σημαντικό επίπεδο αντίστασης, όπως απεικονίζεται στο συνημμένο διάγραμμα, αποτελεί θετική εξέλιξη σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της κατασκευής του αντεστραμμένου σχηματισμού (πράσινη απόχρωση) και...

Συγχαρητήρια κύριε Χατζηδάκη! Τα καταφέρατε με τη ΔΕΗ…

00:04 Γνώμες

Η πρώτη επιτυχία της κυβέρνησης στην προσπάθεια για επιστροφή στην… κανονικότητα, θα πρέπει να πιστωθεί στον υπουργό Ενέργειας, με επίκεντρο τη ΔΕΗ.

Jumbo: Η αύξηση σε τζίρο και κέρδη σηματοδοτεί εξελίξεις - Ε…

15:41 Εισηγμένες

Λίγες ημέρες πριν από την Τακτική Γενική Συνέλευση, η εταιρία παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα των προηγούμενων μηνών, κατά τους οποίους εμφάνισε αυξημένα νούμερα σε όλους τους τομείς.

ATHEX Academy: Οργανώνει σεμινάριο για την ασφάλεια στον κυβ…

12:36 ΧΑ

Η Εκπαιδευτική Ακαδημία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX Academy) διοργανώνει 3-ήμερο σεμινάριο με θέμα: «Cybersecurity Fundamentals».

AHEPA: Εκδήλωση για το επίκαιρο ζήτημα της ψήφου των ομογενώ…

11:32 Πολιτική

Εκδήλωση με θέμα την ψήφο των ομογενών, διοργανώνει, το τμήμα ICARUS HJ36 της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης A.H.E.P.A (American Hellenic Educational Progressive Association) στις 5 Νοεμβρίου στο εκπαιδευτικό ίδρυμα New York College.

Nissan: Ενώνει τις δυνάμεις της με τον ΟΗΕ στην Αφρική

10:29 Car Voice

Η Nissan South Africa δώρισε δύο ηλεκτρικά οχήματα LEAF στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) της Ναμίμπια, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας , στο πλαίσιο της...

Ανακατατάξεις στον κλάδο των αλλαντικών: Ποιους ευνόησαν οι …

14:07 Εισηγμένες

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που συμβαίνουν στον κλάδο των αλλαντικών τους τελευταίους μήνες, χρονική περίοδο κατά την οποία σε μια από τις κορυφαίες αλλαντοβιομηχανίες της χώρας, την CretaFarms, επικρατεί αναστάτωση και...

Βόρεια Μακεδονία: Πρόωρες εκλογές προκηρύσσει ο Ζόραν Ζάεφ

13:54 Διεθνείς Εξελίξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΙΑ), ο πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε τηλεοπτικό του μήνυμα ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Πάρε παίκτες

13:48 Sport Voice

Και προπονητή. Και οπαδούς.

Τζ. Κόρμπιν: Ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο για το…

13:36 Διεθνείς Εξελίξεις

Ο ηγέτης των Βρετανών αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο για το Brexit, προσθέτοντας πως οι βουλευτές του κόμματός του δεν θα...

Airbnb: Αποκαλύπτει το… χρηματιστήριο πιο επισκέψιμων πόλεων…

13:24 Εισηγμένες

Ιδιαίτερους προορισμούς για τους ταξιδιώτες αποκαλύπτει η Airbnb για τη χρονιά που έρχεται, μια λίστα, όμως, από την οποία απουσιάζει παντελώς η Ελλάδα.

Φιάσκο Αλαφούζου

13:20 Sport Voice

Η αποπομπή του Νταμπίζας απ' την πρώην Πανάθα.