Log in

ΣΕΒ: Χρειάζονται κρίσιμες παρεμβάσεις για ένα αποτελεσματικό πτωχευτικό πλαίσιο

Επανέρχεται -με μια αίσθηση επείγοντος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- στο ζήτημα της διαχείρισης της επιχειρηματικής αποτυχίας ο ΣΕΒ, μετά την παρέμβαση που είχε πραγματοποιήσει το Νοέμβριο του 2017, τόσο μέσω του ειδικού εργαστήριου διαβούλευσης "Ένα λειτουργικό πλαίσιο εξυγίανσης και πτώχευσης επιχειρήσεων ως προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας" αλλά και σχετικής μελέτης και Special Report.

Ο ΣΕΒ, στο Special Report που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, επαναλαμβάνει προτάσεις που είχαν γίνει τότε και δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα.

Επιπλέον, οι προτάσεις συμπληρώνονται και προσαρμόζονται στην εμπειρία από την εφαρμογή διατάξεων που τότε ήταν ακόμα πρόσφατες αλλά και στις εξελίξεις που έχουν υπάρξει τον τελευταίο χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒ τονίζει ότι χωρίς ένα πλήρως λειτουργικό και αποτελεσματικό προ-πτωχευτικό και πτωχευτικό πλαίσιο α) δεν θα επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ειδικά των επιχειρηματικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, β) δεν θα είναι εφικτή η προσέλκυση ικανών στελεχών για τη διοίκηση των επιχειρήσεων που χρειάζονται εξυγίανση και γ) δεν θα αποκτήσει η χώρα τις προϋποθέσεις υγιούς χρηματοδότησης στον επόμενο αναπτυξιακό κύκλο της.

Από τις εργασίες της Ομάδας Πτωχευτικού και της Επιτροπής Φορολογικών του ΣΕΒ καταγράφεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές και σημαντικές ενέργειες για τη βελτίωση του σχετικού πλαισίου.

Καταγράφεται όμως, επίσης, ότι, μεταξύ άλλων, παραμένει η ανάγκη για κρίσιμες παρεμβάσεις στις ακόλουθες περιοχές:

- Διασφάλιση ότι επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει αλλά βρίσκονται σε λειτουργία μπορούν να διασωθούν ακόμα και όταν δε συνεργάζονται οι διοικήσεις τους.

- Σαφή κριτήρια στις πτωχευτικές διαδικασίες που να προστατεύουν πιστωτές αλλά και τους μετόχους επιχειρήσεων που ακόμα διατηρούν θετική οικονομική αξία.

- Οι διαδικασίες εκποίησης να έχουν σε όλες τις περιπτώσεις την εμπιστοσύνη των πιστωτών, ταχύτητα, ευελιξία, διαφάνεια και να εξασφαλίζουν την ταχεία ανάκτηση της μεγαλύτερης δυνατής αξίας.

- Ο "εξωδικαστικός" να γίνει πραγματικά εξωδικαστικός για μικρές επιχειρήσεις με χρέη κυρίως προς το δημόσιο και τις τράπεζες, ενώ και οι διαδικασίες εξυγίανσης μεγαλύτερων επιχειρήσεων να βελτιωθούν σε κρίσιμα σημεία. Και στις δυο περιπτώσεις το κράτος να διαγράφει και αυτό απαιτήσεις ισότιμα και ακολουθώντας τις διαγραφές που προτείνει ο ιδιωτικός τομέας, ενώ η αναζήτηση ευθυνών στα στελέχη που διαγράφουν οφειλές να προαπαιτεί την δίωξη τους και από τον εργοδότη τους.

- Η "δεύτερη ευκαιρία" για τους έντιμους που βαρύνονται από χρέη προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα να είναι πραγματική, αυτόματη και να μην περιορίζει αναίτια τη μελλοντική επαγγελματική δραστηριότητα.

- Να απομακρυνθούν τα πολλά και σημαντικά φορολογικά εμπόδια και αντικίνητρα που ορθώνει το κράτος στις προσπάθειες διάσωσης αξίας προς όφελος των οφειλετών, πιστωτών, εργαζομένων και τελικά του ίδιου του δημοσίου, όπως ενδεικτικά να επιστρέφεται ο ΦΠΑ που αναλογεί σε διαγραφόμενες απαιτήσεις, όπως ορίζει και πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ, και η σχετική ζημιά να συμψηφίζεται με τα κέρδη των επόμενων, τουλάχιστον, 10 ετών.

- Να εκλογικευτεί το πλαίσιο που αναζητά σε φυσικά πρόσωπα χρέη επιχειρήσεων προς το δημόσιο και οι δρακόντειες προβλέψεις του οποίου πλέον αποτρέπουν κάθε έλλογο στέλεχος από την εμπλοκή σε εγχειρήματα διάσωσης επιχειρήσεων. Ενδεικτικά, η αναζήτηση ευθύνης σε στελέχη για οφειλές τις οποίες δεν μπορεί να καταβάλει η επιχείρηση ειδικά όταν αυτή βρίσκεται υπό εξυγίανση ή που προκύπτουν από εξωλογιστικό προσδιορισμό να προαπαιτεί απόδειξη δόλου ή/και αμέλειας καθώς και αναλογικό επιμερισμό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας: Φοβάστε τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται

14:21 Πολιτική

«Επιχειρείτε μια αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο την ίδια τη Δημοκρατία, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση, στη συγκέντρωση, στη διαμαρτυρία», «που καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε από τη Μεταπολίτευση», είπε...

ΚΕΠ: Εξυπηρέτηση πολιτών και με βιντεοκλήση

14:18 Πολιτική

Tη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων από τα ΚΕΠ με βιντεοκλήση, σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε...

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας

14:15 Κοινωνία

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας.

Lewis: Λουκέτο σε 8 καταστήματα

14:12 Διεθνείς Εξελίξεις

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ιστορικής εταιρείας ένδυσης και υπόδησης «Βrooks Brothers» η βρετανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο σε οκτώ από τα καταστήματά...

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει

14:00 Κοινωνία

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους  στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Στο -37,2% η αγορά αυτοκινήτου τον Ιούνιο

13:54 Car Voice

«Πεσμένη» κατά 37,2% ήταν η αγορά αυτοκινήτου τον Ιούνιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Να συνεχίσουν τα μέτρα στ…

13:46 Διεθνείς Εξελίξεις

Tη συνέχιση εφαρμογής δημοσιονομικών μέτρων στήριξης στην Ευρωζώνη και το 2021 εισηγείται το Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο (European Fiscal Board, EFB) στο Eurogroup.

Απόλυτα προστατευμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι κατά τον κ…

13:41 Πολιτική

Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα και επικαλούμενος σχόλια και αναφορές από τον Σβώλο μέχρι τον Αλιβιζάτο και τον Μανιτάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να πείσει τη Βουλή για την ανάγκη ψήφισης του...

Γαλλία: Ψηφίζει Καλβίνο

13:37 Διεθνείς Εξελίξεις

Η Γαλλία στηρίζει την υποψηφιότητα της Ισπανίδας Νάντια Καλβίνο για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Public: Δομικές αλλαγές και επενδύσεις ενισχύουν την κυριαρχ…

13:33 Μη Εισηγμένες

Το Public αναπροσαρμόζει τις στρατηγικές προτεραιότητες και την οργανωτική δομή του με στόχο να είναι ο αδιαμφισβήτητος #1 ecommerceretailer στη χώρα.

Μετρό: Κλείνουν το απόγευμα οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστ…

13:07 Κοινωνία

Κλείνουν στις 18.00 οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ, λόγω των συγκεντρώσεων που προγραμματίζονται το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Πανελλαδικές: Αύριο ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

13:03 Κοινωνία

Αύριο το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μπουρνούς: Δώδεκα μήνες χαμένοι για τον Αθλητισμό

12:55 Sport Voice

«Ένας χρόνος διακυβέρνησης ήταν αρκετός για την Νέα Δημοκρατία να αφήσει το στίγμα της κατεδάφισης και στον αθλητισμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Τομεάρχης Αθλητισμού της...

Κύπρος: Ξεκινάει η κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένο…

12:51 Διεθνείς Εξελίξεις

Σε τελετή που διοργανώνει απόψε η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου ΛΤΔ, (ΕΤΥΦΑ) θα τοποθετηθεί ο θεμέλιος λίθος του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Τρίμηνα έντοκα: Δεκτές μη ανταγωνιστικές προσφορές 187,5 εκα…

12:47 ΧΑ

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι μετά την υποβολή των συμπληρωματικών μη-ανταγωνιστικών προσφορών στη δημοπρασία των Εντόκων Γραμματίων 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου της 8ης Ιουλίου, έγιναν δεκτές προσφορές ύψους 187,5 εκατ...

Πέτσας: Απαράδεκτα τα φαινόμενα χαλάρωσης

12:44 Πολιτική

«Ακούσαμε τις απόψεις των ειδικών. Πήραμε έγκαιρα αποφάσεις και πειθαρχήσαμε στα σκληρά αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα που πήρε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας...

Ανεργία: Συνεχίζονται οι στατιστικές «αλχημείες»...

12:36 Ειδήσεις

Τα «μαγειρεμένα» για την ανεργία για τον Απρίλιο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Στο 15,5% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο από 17,5% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και του διορθωμένου προς τα...

Βέμπερ: Να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την…

12:30 Διεθνείς Εξελίξεις

Την ανησυχία του για τη στάση της Τουρκίας εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Optima bank: 3 νέα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κηφισιά και Π…

12:23 Τράπεζες

Συνεχίζοντας την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της, με απόλυτη προσήλωση στους στόχους του πλάνου ανάπτυξής της, η Optima bank ξεκινά τη λειτουργία 3 νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Κηφισιά και...

ΠΟΕ: Οκτώ υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής

12:15 Διεθνείς Εξελίξεις

Οκτώ υποψήφιοι από χώρες όπως το Μεξικό και η Μολδαβία θα ανταγωνιστούν για το ανώτατο αξίωμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, επιδιώκοντας να πείσουν τα 164 μέλη του ότι μπορούν να...

Εurochartiki: Επέτειος 35 ετών με επένδυση 17 εκατ. ευρώ

12:05 Μη Εισηγμένες

Με μια επένδυση 17 εκατ. ευρώ σε τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, «σφραγίζει» η Eurochartiki τα 35 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά στον κλάδο της επεξεργασίας χάρτου και της παραγωγής υγρών απορρυπαντικών.

Ο Μάριο έφυγε, η Νάντια έρχεται...

11:58 Διεθνείς Εξελίξεις

Στο σημερινό Eurogroup «κληρώνει» για την επιλογή του επόμενου επικεφαλής της ευρωομάδας, ένα πόστο που χήρεψε πρόωρα μετά την πρόσφατη παραίτηση του Πορτογάλου Μάριο Σεντένο.

Χ.Α.: Μάχη με το πρόσημο (upd)

11:30 ΧΑ

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων καταγράφονται στη χρηματιστηριακή αγορά, μετά από τέσσερις συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 3,07%.

Κικίλιας: Με προβληματίζει η μερική χαλάρωση

11:23 Πολιτική

Δεν μπορούμε να κρατήσουμε για πάντα τους συμπολίτες μας κλεισμένους στα σπίτια τους, ούτε τους τουρίστες, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού...

ΕΡΓΟΣΕ: Ο νέος σχεδιασμός για τη Σιδηροδρομική Γραμμή Ρίο-Πά…

11:11 Μη Εισηγμένες

Το νέο σχεδιασμό για τη διέλευση του σιδηρόδρομου από την πόλη της Πάτρας, καθώς και τη διασύνδεση του νέου λιμένα της πόλης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, παρουσίασε ο Δ/νων Σύμβουλος...

Γεροβασίλη για τις διαδηλώσεις: Απόπειρα λοβοτομής ενός ολόκ…

11:07 Πολιτική

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», άσκησε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή.

Ανοδικά οι ευρωαγορές

10:57 Ξένες Αγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά και την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκιά της, στην προσπάθεια να περιορίσει την οικονομική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία τυ...

TEΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αύξησε πωλήσεις και κερδοφορία στο α’ τρίμ…

10:47 Εισηγμένες

Σε αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών, όσο και της συνολικής λειτουργικής κερδοφορίας προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) προχώρησε η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σχέση...

Nielsen: Πώς η πανδημία άλλαξε την συμπεριφορά των καταναλωτ…

10:44 Real Profits

Έξι βασικές αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα στη μετά κορονοϊού εποχή καταδεικνύει η έρευνα της Nielsen, «Shopper Shifts to a New Normal». Η έρευνα...

ΕΒΕΠ: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναπτύξει πιο ετερογενή …

10:40 Ειδήσεις

«Η Ελλάδα, με τα περίπου 60 δισ. ευρώ ευρωπαϊκούς πόρους που της αναλογούν, τα επόμενα χρόνια πρέπει να βρει νέους καινοτόμους τρόπους για μια έξυπνη, πράσινη, κοινωνική βελτίωση και ανάπτυξη...

Κούκοτς: Ασίστ στο Φασούλα

10:37 Sport Voice

Ήταν αναμενόμενο.

Eurolife FFH: Νέο ασφαλιστικό πρόγραμμα «εξασφαλίζω συστηματ…

10:26 Μη Εισηγμένες

Η Eurolife FFH ανακοινώνει τη διάθεση του «εξασφαλίζω συστηματική επένδυση», ενός νέου επενδυτικού προγράμματος ασφάλισης ζωής που συνδυάζει την ασφαλιστική κάλυψη με τη δυνατότητα δημιουργίας κεφαλαίου, σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Το...

Αυστραλία: Καραντίνα στη Μελβούρνη

10:16 Διεθνείς Εξελίξεις

Η Μελβούρνη, δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, άρχισε σήμερα την εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για έξι εβδομάδες, μετά την έκρηξη των νέων κρουσμάτων της COVID-19, ενώ οι γειτονικές της Πολιτείες...

Βέλγιο: Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών η Ελλάδα

10:11 Πολιτική

Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir που δημοσίευσε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες.

Μ. Πάλμερ (ΗΠΑ): Ανησυχία για της ενέργειες της Τουρκίας σε …

10:08 Πολιτική

Την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, τονίζοντας ότι η αμερικανική διπλωματία έχει καταστήσει απόλυτα...

Β. Μακεδονία: Υποχρεωτικό τεστ για πολίτες Σερβίας, Κοσόβου…

10:04 Διεθνείς Εξελίξεις

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε πως από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου, όσοι πολίτες της Σερβίας, του Κοσόβου, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης επιθυμούν να εισέρχονται στην επικράτεια της χώρας...

Folli Follie: Η μήνυση, τα εξώδικα και το... ραντεβού τον Σε…

10:00 Εισηγμένες

Δύο διαφορετικά μέτωπα είναι ορθάνοιχτα αυτόν τον καιρό στην εισηγμένη, με τον επιχειρηματικό κόσμο να παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξή τους: Από τη μια πλευρά η πορεία της δίωξης...

400 ζητά ο «σιδερένιος»

09:56 Sport Voice

Θα πανηγυρίζει ο Τσιγκρίνσκι.

Για πρώτη φορά μία Ελληνίδα σε εξώφυλλο μοντέλου Hyundai!

09:44 Car Voice

Το ολοκαίνουριο KONA Hybrid 1,6 141hp 6-DCT συνδυάζει την πολυβραβευμένη, πλήρη υβριδική τεχνολογία του IONIQ και την πολυβραβευμένη σχεδίαση της οικογένειας ΚΟΝΑ.

Ασιατικές αγορές: Επέστρεψε η αισιοδοξία

09:35 Ξένες Αγορές

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στις ασιατικές αγορές, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η κινεζική οικονομία ανακάμπτει, ενώ δείχνει ότι είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενός πιθανού δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Ελπίζει η Μπαρτσελόνα, υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ

09:27 Sport Voice

Η Μπαρτσελόνα αν και δυσκολεύτηκε, τελικά επικράτησε με 1-0 της Εσπανιόλ για την 35η αγωνιστική της La Liga και έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση του τίτλου. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης...

Κορονοϊός: Αυξημένος ο κίνδυνος λοίμωξης για όσους παίρνουν …

09:22 Real Profits

Μία ευρέως συνταγογραφούμενη σε όλον τον κόσμο κατηγορία αντιόξινων φαρμάκων για τις καούρες στο στομάχι, τη γαστροοϊσοφαγική παλινδρόμηση και το έλκος, οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (ΡΡΙ), συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο...

ΧΠΑ: Στην κορυφή η Optima Bank και τον Ιούνιο

09:14 ΧΑ

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών, σε ό,τι αφορά τα ΣΜΕ (Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης) του FTSE 25 τον Ιούνιο 2020, κατέκτησε η Optima Bank με ποσοστό 33,23%, σύμφωνα με...

ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ - Πάνω από 60.000 κρούσματα σε 24 ώρε…

09:10 Διεθνείς Εξελίξεις

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν πάνω από 60.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Τετάρτη, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ στη χώρα και παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων...

Έως τέλος του χρόνου ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης μέσω Πελοπο…

09:07 Ενέργεια

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραγωγή του υποβρύχιου καλωδίου μήκους 135 χλμ. για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, η οποία προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να ολοκληρωθεί...

Πύργος Πειραιά: Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου …

09:03 Μη Εισηγμένες

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι συζητήσεις και οι διεργασίες για την ανακατασκευή του περίφημου Πύργου του Πειραιά, καθώς μετά από τα συμβούλια του Δήμου, ακολούθησαν οι υπογραφές για τις συμβάσεις παραχώρησης.

Μάγκα Βεζένκοφ

09:00 Sport Voice

Αλάνι στο λιμάνι.

Καλογρίτσας εναντίον Καλογρίτσα

08:52 Μη Εισηγμένες

Σφοδρή κόντρα ανάμεσα στο πατέρα Χρήστο Καλογρίτσα και τον γιό του Ιωάννη- Βλαδίμηρο έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, μετά τη μήνυση που κατέθεσε στη δικαιοσύνη ο Χρήστος Καλογρίτσας κατά του...

Ψηφίζεται σήμερα το ν/σ για τις διαδηλώσεις - Μπαράζ διαμαρτ…

08:47 Πολιτική

Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις.

Ν. Ηλιόπουλος: Ο εκλεκτός των φιλελέδων για αντιΤσίπρας

08:35 Πολιτική

Και ξαφνικά οι «φιλελέδες» ανακάλυψαν τον Νάσο Ηλιόπουλο. Και μάλιστα ως την «εναλλακτική λύση», τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας, όπως θεωρούν, πνέει τα λοίσθια και βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με την...

Μη χάσετε σήμερα τη Finance & Markets Voice

08:29 Κοινωνία

Κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, το νέο φύλλο της Finance & Markets Voice (#318), με πρωτοσέλιδο θέμα «Το σκάνδαλο στη WallStreet». Διεθνοποιούμε την υπόθεση της Initiativeκαι της «Λίστας Πέτσα» και...

Ένας χρόνος γλύψιμο

08:21 Χρονογράφημα

Πολλά γράφονται και ακούγονται για τον ένα χρόνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό που, φυσικά, δεν γράφεται -παρά μόνο σε αυτήν την ιστοσελίδα- είναι για την επέτειο του ενός χρόνου γλυψίματος στον...

Με τέτοιους... φίλους τεχνοκράτες, τι να τους κάνουμε τους ε…

08:16 Γνώμες

Έχοντας, από τα χρόνια της ελληνικής κρίσης, την «φανταστική» εμπειρία του τρόπου που σκέφτονται και λειτουργούν οι τεχνοκράτες των διεθνών οργανισμών (ποιος, άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει τον Πολ Τόμσεν του...

Σχολιάζεται...

08:13 Ο Σάτυρος

Δεν ξέρουμε τι σχέσεις είχε πριν με τα ΜΜΕ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως υπάρχει μερίδα τους που την κατακρίνει έντονα κυρίως μέσω Social Media. Άλλοι πάλι δημοσιογράφοι πίνουν... νερό στο...

ΕΡΤ: Σχεδιάζει... παπάδες

08:12 Ο Σάτυρος

Κόσμος μπαίνει κόσμος βγαίνει στο Ραδιομέγαρο αυτόν τον καιρό. Όχι δεν αφορά την ενημέρωση αυτή η παρέλαση, αλλά την ψυχαγωγία. Για την οποία έχουν μεγάλα σχέδια οι ιθύνοντες. Για την επόμενη χρονιά...

Γρίφος...

08:11 Ο Σάτυρος

Εξακολουθεί να υπάρχει μια αναταραχή στο Open τελευταία. Γιατί ναι μεν το αφεντικό θέλει να καθησυχάσει τους υπαλλήλους, αλλά αυτή η περίεργη ηρεμία τον τελευταίο καιρό και αν μέσω...

Η μεγάλη επένδυση...

08:10 Ο Ενδελεχής

Μπορεί η πανδημία να πάγωσε τα επενδυτικά σχέδια, ωστόσο η διοίκηση Παπουτσάνη ξαναβάζει μπροστά τη μεγάλη επένδυση που είναι η δημιουργία μονάδας μέσα στη καρδιά της Ευρώπης για να μπορεί να...

Πού βρίσκονται οι αγοραστές και οι πωλητές μετοχών στην Ελλά…

08:09 Ο Ενδελεχής

Οι πιο πολλές ενεργές μερίδες για τον Ιούνιο βρίσκονται στην Αττική, καθώς υπάρχουν 8.477 ενεργές μερίδες σε επίπεδο αγορών και 7.472 ενεργές μερίδες σε επίπεδο πωλήσεων. Σε επίπεδο αγορών, στη δεύτερη θέση...

Οι περισσότεροι πωλητές μετοχών στην Ελλάδα

08:07 Ο Ενδελεχής

Σε επίπεδο πωλήσεων, την Αττική ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 1.665 ενεργές μερίδες, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 652, στην τέταρτη η Κρήτη με 639, και στην πέμπτη η...