Log in

Moody’s: Τα νέα μακροπρόθεσμα δάνεια της ΕΚΤ στις τράπεζες είναι θετικά για την πιστοληπτική τους ικανότητα

Η διατήρηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) της μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης προς τις τράπεζες με ευνοϊκούς όρους είναι θετική για την πιστοληπτική τους ικανότητα (credit positive), αναφέρει ο οίκος Moody's.

Όπως αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σε ανάλυσή του (Credit Outlook), η ΕΚΤ ανακοίνωσε στις 6 Ιουνίου τους όρους του νέου γύρου μακροχρόνιας χρηματοδότησης (targeted long-term refinancing operations, TLTRO-III), που θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2021. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο ότι τα νέα δάνεια θα έχουν διετή διάρκεια έναντι τετραετούς που είχαν τα προηγούμενα. Ο οίκος τονίζει ότι το επιτόκιο των δανείων, αν και είναι λιγότερο γενναιόδωρο σε σχέση με το προηγούμενο TLTRO, θα είναι ελκυστικό για πολλές τράπεζες.

Η ΕΚΤ καθόρισε το επιτόκιο των TLTRO σε 10 μονάδες βάσης (0,1 της ποσοστιαίας μονάδας) υψηλότερο από το μέσο επιτόκιο της βασικής χρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος, που σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον σταθερό, αλλά θα κυμαίνεται ανάλογα με τις μεταβολές του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το κίνητρο που είχε δώσει με το TLTRO-II στις τράπεζες, ώστε να διατηρούν σε ένα ορισμένο επίπεδο τις χορηγήσεις δανείων. Οι τράπεζες που θα επιτυγχάνουν το επίπεδο αναφοράς για τις χορηγήσεις δανείων --το οποίο δεν αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΕΚΤ-- θα μπορούν να παίρνουν δάνεια με ένα πιο γενναιόδωρο επιτόκιο, που θα είναι 10 μονάδες βάσης υψηλότερο από το μέσο επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων της κεντρικής τράπεζας (σήμερα ανέρχεται στο -0,40%). Συνεπώς, το κόστος χρηματοδότησης από την ΕΚΤ θα είναι -0,30%, με βάση το σημερινό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων.

Ο Moody's σημειώνει ότι το νέο πλαίσιο μακροπρόθεσμων δανείων στηρίζει τη χρηματοδότηση των τραπεζών, ιδιαίτερα για τις τράπεζες της Νότιας Ευρώπης, τόσο σε όρους διαθεσιμότητας, καθώς διαμορφώνεται στο 30% του ύψους των επιλέξιμων δανείων τους (σύμφωνα με την ανακοίνωση της 7ης Μαρτίου) όσο και σε όρους κόστους, σε σχέση με άλλες πηγές χρηματοδότησης. Ο οίκος αναμένει ότι ιδιαίτερα οι ιταλικές τράπεζες θα ωφεληθούν από το νέο γύρο μακροπρόθεσμων δανείων, καθώς έχουν λάβει την υψηλότερη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, με ένα ανεξόφλητο υπόλοιπο 240 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2019, και καθώς έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες στην ιταλική χρηματοπιστωτική αγορά το περασμένο έτος, καθιστώντας την πρόσβαση στη διατραπεζική χρηματοδότηση πιο ακριβή σε σύγκριση με άλλες μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης.

"Ωστόσο, αναμένουμε επίσης ότι η χρήση της χρηματοδότησης TLTRO από τις ιταλικές τράπεζες θα μειωθεί τους επόμενους μήνες, επειδή οι περισσότερες τράπεζες αναπτύσσουν στρατηγικές που στηρίζονται λιγότερο στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, η μεγάλη χρήση της οποίας αποτελεί ένδειξη οικονομικής αδυναμίας", προσθέτει ο οίκος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλειστή η Πειραιώς - Πλημμύρισε από την βροχόπτωση

18:50 Κοινωνία

Η ξαφνική καταιγίδα το μεσημέρι της Τετάρτης (3/6) στην Αθήνα προκάλεσε πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα, με την οδό Πειραιώς να κλείνει από τα νερά που πλημμύρισαν τον δρόμο.

Σπαρακτική έκκληση μητέρας: Βλέπω το τρίχρονο παιδί μου να α…

18:34 Κοινωνία

Έναν πραγματικό Γολγοθά αντιμετωπίζει η οικογένεια μιας τρίχρονης από την Κρήτη που χρειάζεται επειγόντως εγχείρηση καρδιάς, όμως η κλινική «Αγία Σοφία» είναι κλειστή.

Profile: Ξεκινά το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

18:24 ΧΑ

Την έναρξη εφαρμογής - υλοποίησης του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η Profile.

Στο e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών Απριλί…

18:17 Ειδήσεις

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Απριλίου 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Επαναλειτουργεί από 15 Ιουνίου η πλατφόρμα για το επίδομα πα…

18:12 Ειδήσεις

Στις 15 Ιουνίου 2020, θα επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) που αφορά στο επίδομα παιδιού και στην υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των δικαιούχων.

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Πειραιά και Μύκονο

18:08 Κοινωνία

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μετέφερε ποσότητα κοκαΐνης στη Μύκονο, προέβησαν χθες βραδινές ώρες, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών...

Aegean: Αναδιαμορφώνει τις πτήσεις εσωτερικού - εξωτερικού

18:00 Εισηγμένες

Σε τροποποιήσεις του προγράμματός της για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου προχωράει η Aegean. Πυκνώνει τα δρομολόγια, αλλά και τους προορισμούς.

Χ.Α.: Κράτησε τις 670 μονάδες

17:45 ΧΑ

Ήπια άνοδο σημείωσε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία με την βοήθεια των τραπεζικού κλάδου κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα των 675 μονάδων.

ΣΕΓΑΣ κατά Αυγενάκη

17:33 Sport Voice

Με αιχμηρή δήλωση ενάντια στον Λευτέρη Αυγενάκη απάντησε ο ΣΕΓΑΣ στη μείωση της επιχορήγησής του κατά 422.000 ευρώ (ποσοστό 13%).

Αλλάζει το πρωτόκολλο στην ακτοπλοΐα - Πιο χαλαρά τα μέτρα

17:27 Ειδήσεις

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου  για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρησή του.

ΗΠΑ: Επιπλέον 2,7 εκατ. θέσεις εργασίας «χάθηκαν» τον Μάιο

17:20 Διεθνείς Εξελίξεις

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείας κατήργησαν 2,7 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο λόγω της πανδημίας, αριθμό που ναι μεν είναι μεγάλος, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ κατώτερος από τον...

Μόσχα-Ριάντ: Παρατείνουν τη μείωση παραγωγής πετρελαίου

17:13 Άλλες αγορές

Η Σαουδική Αραβία, ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ, και η Ρωσία, ηγέτιδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, συμφώνησαν να παρατείνουν για ένα τουλάχιστον μήνα την περίοδο που προβλέπει...

Ξεβράκωμα με τον Βρακά

17:04 Sport Voice

Γι’ αυτό παραιτήθηκε από την ΕΠΟ ο πατέρας Βρακάς.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνεται - Τέλος προθεσμίας για αιτ…

16:55 Ειδήσεις

Από τις 10 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουνίου και μετά θα καταβληθεί το ειδικό επίδομα των 534 ευρώ στους δικαιούχους. Για την εστίαση, επιτρέπεται και να παραταθούν οι αναστολές...

Βρετανία: Εφιάλτης, πάνω από 50.000 οι νεκροί

16:40 Διεθνείς Εξελίξεις

Ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία λόγω της COVID-19 ξεπέρασε σήμερα τους 50.000, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters με βάση τις επίσημες πηγές δεδομένων.

ΔΕΗ: Χρηματοδοτείται με 160 εκατ. ευρώ από την EBRD

16:36 Εισηγμένες

 Χρηματοδότηση δύο ετών για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα λάβει η ΔΕΗ από την EBRD.

Ιερώνυμος-Θεοδωρικάκος: Πάνω από 1.000 προσλήψεις στις μητρο…

16:23 Πολιτική

Επίσκεψη στο Συνοδικό Μέγαρο και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να συζητήσουν για τις προσλήψεις 1.000 ανθρώπων σε μητροπόλεις, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

ΝΟΤΑΜ για την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς Κατά…

16:17 Πολιτική

Εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα, μετά την ανίχνευση των δώδεκα (12) κρουσμάτων επιβατών, θετικών για τη...

TUI: Ελλάδα και Κύπρος οι κυριότεροι προορισμοί

16:12 Ειδήσεις

Η Ελλάδα και η Κύπρος περιλαμβάνονται μεταξύ των κυριότερων ταξιδιωτικών προορισμών του γερμανικού τουριστικού Ομίλου TUI, ο οποίος ξεκινά το φετινό του πρόγραμμα στις 17 Ιουνίου.

Κομισιόν: Απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζόμενους ο κο…

16:08 Διεθνείς Εξελίξεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να κατατάξει τον νέο κορονοϊό ως απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζομένους, μια κίνηση που θα επιτρέψει στους εργοδότες στην ΕΕ να εφαρμόζουν λιγότερο αυστηρά...

ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποιήσεις για τη μονιμοποίηση έκτακτου προσωπικ…

16:04 Κοινωνία

Στάση εργασίας 7:00-10:00 το πρωί και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την μονιμοποίησή του έκτακτου προσωπικού στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια προγραμματίζει για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία...

ESM: Δάνεια με αρνητικό επιτόκιο

15:55 Διεθνείς Εξελίξεις

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα χορηγεί δάνεια με αρνητικό επιτόκιο στις χώρες που θα υποβάλουν αίτημα για πιστωτική γραμμή στο πλαίσιο του νέου εργαλείου του για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου...

Προανακριτική: Θύματα της σκευωρίας τους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

15:52 Πολιτική

Με πολιτική γκάφα ολκής μοιάζει η σπουδή της «πλειοψηφίας» της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να διαρρεύσει σειρά εγγράφων που κατέθεσε χθες ο Ιωάννης Αγγελής, καθώς καταδεικνύουν...

Αλαλούμ με τα κόμιστρα των ταξί - Νέο κατόρθωμα Πιτσιλή

15:45 Ειδήσεις

Πρόβλημα με τα κόμιστρα των ταξί ανέκυψε μετά την ψήφιση του ν. 4690/2020 που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τις υπηρεσίες μεταφορών.

Cosmote: Η «πράσινη» στρατηγική της

15:30 Εισηγμένες

Σε φάση ολοκληρωτικής «πράσινης» ανάπτυξης βρίσκεται ο ΟΤΕ, που βάζει νέους, φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι Αμερικανοί «μαυρίζουν» τον Τραμπ με φόντο τις διαδηλώσεις

15:24 Διεθνείς Εξελίξεις

Βροχή πέφτουν οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ που δείχνουν πως μεγάλο μέρος, αν όχι και η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών, συμφωνούν με τους διαδηλωτές και την πρόθεση τους να εκφράσουν την...

Συγκρότημα Καψή: Τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

15:15 Μη Εισηγμένες

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τέθηκε από τις πιστώτριες τράπεζες το «Τουριστικό Συγκρότημα Καψή Α.Ε.», συμφερόντων της Ντίας Καψή, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, με ειδικό διαχειριστή την Grant...

Ο Αλαφούζος ξιφούλκησε μέσω του Πάσχου!

15:05 Πολιτική

Επίθεση στο «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη από την «Καθημερινή»! Ναι, πολύ καλά διαβάζετε. Μια εφημερίδα, παραδοσιακό προπύργιο της Δεξιάς, επιλέγει να «τα χώσει» στη νέα μορφή διακυβέρνησης.

Super League: Mε κόσμο από τις 20 Ιουνίου

14:53 Sport Voice

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Super League αναφέρουν ότι ενδεχομένως από την 3η αγωνιστική (20- 21 Ιουνίου) των πλέι οφς και πλέι άουτ, τα παιχνίδια να γίνονται παρουσία κόσμου.

«Αιμορραγούν» επτά στις 10 εταιρίες εστίασης - Τι ζητά ο κλά…

14:45 Ειδήσεις

Την περαιτέρω στήριξη του κλάδου της εστίασης με μέτρα που δεν θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα, ζητεί η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, 10 περίπου ημέρες μετά την επαναλειτουργία τους.

Εκκλησία: Δωρεά εξοπλισμού για την ενίσχυση του ΕΣΥ

14:40 Κοινωνία

Το συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας , όπου συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο.

Έρευνα: Ένας στους τρεις Έλληνες δεν κάνει χρήση διαδικτύου

14:31 Real Profits

Ένας στους τρεις Έλληνες και συγκεκριμένα το 29%, εξακολουθεί να απέχει από τη χρήση του Διαδικτύου. Μπορεί το ποσοστό των χρηστών στην Ελλάδα να αυξάνεται σταθερά και από 59,8% το...

Γ.Γ.Α.: Αυτά τα κεφάλαια δίνει στις ομοσπονδίες για φέτος

14:20 Sport Voice

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε την κατανομή των επιχορηγήσεων για το 2020.

Ιταλία: 274.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Απρίλιο

14:16 Διεθνείς Εξελίξεις

Σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας κατά τον μήνα Απρίλιο καταγράφηκε στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα, χάθηκαν 274.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 129.000 ανήκαν σε πολίτες που...

Ξανθός: Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους καρκινοπαθείς

14:06 Κοινωνία

Δεν φαίνεται να έχει το Υπουργείο Υγείας την πρόθεση να παρέμβει ουσιαστικά στην ασύδοτη, παράνομη και καταχρηστική απαίτηση των ιδιωτικών κέντρων να πληρώνουν οι καρκινοπαθείς υπέρογκα ποσά (της τάξης των...

Χ.Α.: «Άλμα» πάνω από τις 670 μονάδες(upd)

14:00 ΧΑ

Σε θετική τροχιά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα των 670 μονάδων, ακολουθώντας το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών...

MLS: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Νάσσος Γεωργιάδης

13:53 Εισηγμένες

Την ώρα που δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος σχετικά με την MLSΠληροφορική Α.Ε. και τη διαπραγμάτευση της μετοχής, στην εταιρία συντελούνται σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση.

Οριστικό: Aπό την Αυστρία αρχίζει το πρωτάθλημα της Formula …

13:46 Car Voice

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε το αναθεωρημένο καλεντάρι, που προς το παρόν περιλαμβάνει τους οκτώ πρώτους αγώνες.

Κύπρος: Νέα χαλάρωση των μέτρων από 9 Ιουνίου

13:43 Διεθνείς Εξελίξεις

Αρχίζει από τις 9 Ιουνίου η τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην Κύπρο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου, αντί για τις 14 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο...

Άρση μέτρων: Ανοίγουν 15 Ιουνίου τα γυμναστήρια

13:35 Κοινωνία

Στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, τα μουσεία και οι ιστορικοί χώροι, ενώ από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συναυλίες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος...

Alpha Bank: Χρηματοδότηση με εγγυημένα κατά 80% κεφάλαια μέσ…

13:30 Εισηγμένες

Συνεπής στην αποστολή της για επιστροφή στην ομαλή επιχειρηματική δραστηριότητα, η Alpha Bank στηρίζει τις προσπάθειες μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης...

ΑΒ Βασιλόπουλος: Οι φημισμένες γεύσεις του Μεξικού έρχονται …

13:25 Κοινωνία

Τι θα λέγατε για chimichanga με κιμά; Για chili con carne με ρύζι; Μήπως προτιμάτε χοιρινό με ανανά και ρύζι ή fajitas με μοσχάρι; Πώς θα σας φαινόταν ένα γεύμα...

Mπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

13:13 Ειδήσεις

Σε ωρολογιακή βόμβα για τη κυβέρνηση αναδεικνύεται ο τουρισμός καθώς η εξέλιξη της πανδημίας εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο για το πιο ισχυρό κλάδο της ελληνικής οικονομίας που συνεισφέρει ετησίως το 23%...

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση λαθραίων όπλων και προϊόντων

13:06 Ειδήσεις

Μια σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων έφερε στο φως το Γ’ Τελωνείο Πειραιά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

OΔΔΗΧ: Στο 0,25% το επιτόκιο για τα 6μηνα έντοκα

12:57 ΧΑ

Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας

12:52 Κοινωνία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τρία λεπτά μετά τις 12.00 νότια της Ιεράπετρας, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ιταλία: Επιτρέπεται από σήμερα η ελεύθερη μετακίνηση των πολ…

12:36 Διεθνείς Εξελίξεις

Η Ιταλία επιτρέπει και πάλι από σήμερα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτειά της.

ΧΠΑ: Πρωτιά της Optima Bank τον Μάιο

12:25 ΧΑ

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών σε ό,τι αφορά τα ΣΜΕ του FTSE 25 τον Μάιο 2020, κατέκτησε η Optima Bank με ποσοστό 38,36%, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου.

ΥΠΟΙΚ: Μείωση ΦΠΑ στο 13% και στα κόμιστρα των ταξί

12:19 Ειδήσεις

H μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στις μεταφορές συμπεριλαμβάνει και τα ταξί, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Μυτιληναίος: Αγορά 50.000 ιδίων μετοχών

12:17 ΧΑ

Στην αγορά 50.000 ιδίων μετοχών προέβη η Μυτιλήναίος μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών 50.000 ίδιες μετοχές με μέση σταθμισμένη τιμή κτήσης €7,6617 ανά μετοχή, συνολικής αξίας €383.085,62.

Ευρωζώνη: Αργεί η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητα…

12:09 Διεθνείς Εξελίξεις

Ακόμη μία καταστροφική συρρίκνωση σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάιο, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χειρότερα πέρασαν. 

«Επικαιροποίησαν το site»

11:54 Sport Voice

Νέο ρεσιτάλ Μπαλτάκου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών λόγω του τριημέρου του Αγίου…

11:49 Κοινωνία

Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε δρόμους του εθνικού οδικού δικτύου, από την Παρασκευή έως την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Αλ. Χαρίτσης: Να αποσυρθούν οι κατάπτυστοι διαγωνισμοί για τ…

11:36 Πολιτική

«Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αποκαλύπτει η σημερινή "Αυγή", για την ιδιωτικοποίηση των βασικών υποδομών της ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ συμπυκνώνει την ιδεοληπτική και αντικοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας» υποστηρίζει...

ΟΤΕ: Επαναγορά ιδίων μετοχών στα 12,62 ευρώ

11:28 ΧΑ

Σε αγορά 51.994 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης €12,620 ανά μετοχή, συνολικής αξίας €656.214,19 σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της...

ΔΕΛΤΑ: Γιορτάζει το γάλα κάθε μέρα για κάθε τι που αξίζει

11:23 Εισηγμένες

Η ΔΕΛΤΑ γιορτάζει το γάλα σήμερα και κάθε μέρα!

Wind: Νέες προσφορές σε smartphones

11:19 Εισηγμένες

Η επίσημη περίοδος του καλοκαιριού έφτασε και η WIND την υποδέχεται με μεγάλες προσφορές. Από σήμερα 3/06 έως και το Σάββατο 13/06 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν είτε από τα...

ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

11:08 Κοινωνία

Την αλληλεγγύη και την στήριξη της απέναντι στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και στα νέα συλλαλητήρια που διοργανώνουν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του...

ΥπΑΑΤ: Με ένα «κλικ» η βεβαίωση επαγγελματία αγρότη

10:59 Ειδήσεις

Στην απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη, προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Χαμόγελα» στις ευρωαγορές παρά τις αναταραχές στις ΗΠΑ

10:53 Ξένες Αγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, αλλά οι αναταραχές στις ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσουν το επενδυτικό κλίμα.