Log in

Eurobank: Η μείωση της ανεργίας κυρίαρχη συνιστώσα στην ανάπτυξη β' τριμήνου

Ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, αναφορικά με την περαιτέρω αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα αναφέρουν οι αναλυτές της Eurobank στο εβδομαδιαίο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία». Τονίζουν ότι ο υψηλός ρυθμός μεταβολής της απασχόλησης, αναμένεται να αποτελέσει την κυρίαρχη συνιστώσα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2ο τρίμηνο 2019.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 17,2% του εργατικού δυναμικού τον Μάιο 2019 (ιστορικό χαμηλό 96 μηνών) καταγράφοντας μηνιαία και ετήσια πτώση της τάξης των -0,2 και 2,2 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, σημειώνουν ότι ο μέσος όρος της περιόδου Ιανουαρίου – Μαΐου 2019 διαμορφώθηκε στο 18,0% από 20,1% το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Βάσει αυτών των στοιχείων, το σενάριο για μείωση του μέσου ποσοστού ανεργίας (μέσος όρος 12 μηνών) το 2019 κάτω του 18,0% είναι αρκετά πιθανόν.

Τέλος, σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό του Σεπτεμβρίου 2013 (27,8%), η συνολική πτώση του λόγου των ανέργων ως προς το εργατικό δυναμικό ανήλθε στις -10,6 ΠΜ, όφελος το οποίο αντανακλάται στην αύξηση της απασχόλησης κατά 12,1% ή 422,5 χιλ άτομα.

Η μείωση του ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο 2019 συνοδεύτηκε από συρρίκνωση του αριθμού των ανέργων (-11,7% ή -108,1 χιλ άτομα σε ετήσια βάση) και από αύξηση – ωστόσο χαμηλότερη – του αριθμού των απασχολούμενων (2,1% ή 82,0 χιλ άτομα). Βάσει αυτών των μεταβολών, το εργατικό δυναμικό κινήθηκε πτωτικά σε ετήσια βάση κατά -0,5% ή -26,1 χιλ άτομα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την παρατήρηση του Απριλίου 2019, η μέση ετήσια μεταβολή της απασχόλησης μειώθηκε οριακά στο 2,4% το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου 2019 από 2,5% το 1ο τρίμηνο 2019.

Ο εν λόγω – ομολογουμένως υψηλός – ρυθμός μεταβολής της απασχόλησης, αναμένεται να αποτελέσει την κυρίαρχη συνιστώσα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2ο τρίμηνο 2019. Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο μείγμα εθνικολογιστικής μεγέθυνσης χαρακτηρίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Συνοδεύεται από σχετικά ήπιους ρυθμούς αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ λόγω της ισχνής αύξησης ή ακόμα και συρρίκνωσης της παραγωγικότητας της εργασίας.

Μειώθηκαν οι εξαγωγές εμπορευμάτων

Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές εμπορευμάτων μειώθηκαν σε ετήσια βάση -9,0% (-€272,1 εκατ.) και -14,5% (-€726,8 εκατ.) αντίστοιχα τον Ιούνιο 2019. Ως εκ τούτου, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 454,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εμπορευματικών συναλλαγών της ΕΛΣΤΑΤ, οι ελληνικές εξαγωγές εμπορευμάτων κινήθηκαν πτωτικά σε ετήσια βάση κατά -9,0% ή -€272,2 εκατ. τον Ιούνιο 2019 από αύξηση 3,8% ή €111,8 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. Η κατηγορία των εμπορευμάτων εκτός πλοίων & πετρελαιοειδών είχε την υψηλότερη αρνητική συνεισφορά στην προαναφερθείσα μείωση και ακολούθησαν οι κατηγορίες των πετρελαιοειδών και των πλοίων.

Στην πλευρά της χρέωσης των εμπορευματικών συναλλαγών της ελληνικής οικονομίας, οι εισαγωγές εμπορευμάτων μειώθηκαν με υψηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με τις εξαγωγές (-14,5% ή -726,8 εκατ.), αποτέλεσμα το οποίο πηγάζει κυρίως από την πτώση των εισαγωγών πετρελαιοειδών (-33,9% ή -€517,0 εκατ.).

Βάσει των παραπάνω μεταβολών, το έλλειμμα του συνολικού ισοζυγίου μειώθηκε κατά €454,6 εκατ. Η εν λόγω βελτίωση προήλθε κατά κύριο λόγο από τη συρρίκνωση του ελλείμματος των πετρελαιοειδών κατά €432,4 εκατ.

Για το σύνολο του 1ου εξαμήνου 2019, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των εξαγωγών εμπορευμάτων επιβραδύνθηκε στο 2,2% ή €362,3 εκατ. από 15,8% ή €2.252,6 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ακόμα και αν εξαιρεθούν οι κατηγορίες των πετρελαιοειδών και των πλοίων, η προαναφερθείσα επιβράδυνση παραμένει ισχυρή (4,3% ή 478,8 εκατ. από 12,9% ή 1.261,8 εκατ.), αποτέλεσμα το οποίο οφείλεται στη μείωση του πραγματικού ρυθμού μεγέθυνσης της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 κρατών μελών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ: Απειλεί την Κίνα με υψηλότερους δασμούς

22:03 Διεθνείς Εξελίξεις

Νέες απειλές κατά της Κίνας εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός - Υποχωρεί ο Dow

21:53 Άλλες αγορές

Ανοδικά κινούνται οι οι τιμές του χρυσού την Τρίτη, καθώς η υποχώρηση των βασικών δεικτών της Wall Street από τα ιστορικά τους υψηλά ενισχύει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδη…

21:43 Πολιτική

«Θέλει μεγάλο θράσος να λες ότι μέσω του Συντάγματος εξασφαλίζεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όταν ο ίδιος ο κ. Βρούτσης σήμερα στη Βουλή είπε ότι ο μέσος...

AEK: Ανώμαλη... προσγείωση στο ΟΑΚΑ

21:39 Sport Voice

Ένα καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο, έδωσε τέλος στο αήττητο ευρωπαϊκό σερί της ΑΕΚ (3-0) και μάλιστα ενώπιον του κοινού της.

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Εφικτοί υπό προϋποθέσεις οι στόχοι …

21:33 Real Profits

Η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την ανάπτυξη το 2020, αλλά υπό προϋποθέσεις υπογραμμίζει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Οι πηγές αβεβαιότητας και...

Επίδομα θέρμανσης: Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι - Έως 20 Δεκεμ…

21:21 Ειδήσεις

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό και την διανομή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο κυμαίνεται από 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ.

Στουρνάρας για «κόκκινα» δάνεια: Σημαντικό βήμα το σχέδιο «Η…

21:05 Ειδήσεις

Το σχέδιο «Ηρακλής» είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, ωστόσο από μόνο του «δεν αρκεί, με δεδομένο τον όγκο...

Σύλληψη αλλοδαπών στη Λέρο - Διάσωση αλλοδαπών σε Λέσβο και …

20:58 Κοινωνία

Στη σύλληψη δύο  αλλοδαπών, ηλικίας 58 και 53 ετών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Λιμεναρχείου Λέρου.

Μητσοτάκης: Δίχτυ ασφαλείας για τους αδύναμους το ελάχιστο ε…

20:50 Πολιτική

«Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή το δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα Οδός: Ασκήσεις ετοιμότητας και αποχιονισμού

20:44 Κοινωνία

Ασκήσεις ετοιμότητας και αποχιονισμού στον Αυτοκινητόδρομο Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Εύζωνοι θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου η «Νέα Οδός». Αντίστοιχη άσκηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28...

Τσίπρας: Αλλάζουν τους Ποινικούς Κώδικες για να κάνουν deals…

20:36 Πολιτική

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους ποινικούς κώδικες εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Αλλάζουν τους Ποινικούς Κώδικες για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες...

Εξισωτική αποζημίωση: Αυξάνεται στα 253 εκατ. ευρώ ο προϋπολ…

20:22 Ειδήσεις

Στα 253 εκατ. ευρώ έναντι 240 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι πρόσφατα, αυξάνεται ο προϋπολογισμός της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2019, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας...

Κικίλιας: Χωρίς εξαιρέσεις και «παραθυράκια» η εφαρμογή του …

20:17 Πολιτική

Με αυστηρότητα θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, από εδώ και πέρα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του  στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος...

Παρέμβαση Βορίδη στην Κομισιόν: Να ενισχυθεί ο ελαιοκομικός …

20:06 Πολιτική

Τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελαιοκαλλιεργητές της Ελλάδας και κυρίως της Κρήτης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, απόρροια της Κλιματικής Αλλαγής, ανέδειξε με παρέμβασή του στην τακτική σύνοδο του...

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

19:59 Ξένες Αγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας.

ΠΕΦΝΙ: Παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα αντιβιοτικ…

19:49 Health Voice

H Πανελλήνια Ένωση φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τα αντιβιοτικά που είναι η 18η Νοεμβρίου. Παράλληλα συμμετέχει στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα...

Super League 1: Έτσι θα γίνουν τα Playoffs και Playouts

19:45 Sport Voice

Η Super League 1 εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για το σύστημα διεξαγωγής στο φετινό πρωτάθλημα εξηγώντας όσα θέλουν να ξέρουν οι φίλαθλοι, όπως τα κριτήρια ισοβαθμιών.

Ελλάκτωρ: Μηχανή της κερδοφορίας οι Ανανεώσιμες Πηγές

19:37 Εισηγμένες

Αύξηση 153% στα 151,2 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα EBITDA του Ομίλου Ελλάκτωρ στο εννεάμηνο. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στο 1,016 δισ. ευρώ. Αύξηση 65,1% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη των Ανανεώσιμων και...

Γ. Αρώνης: Ευδοκίμως τερματίσας

19:15 Τράπεζες

Ένα από τα καλύτερα στελέχη της Alpha Bank, o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Αρώνης αποχωρεί από την τράπεζα στο τέλος Ιανουαρίου του 2020.

Motor Oil: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

19:00 Εισηγμένες

Σε σώμα συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Motor Oil, η θητεία του οποίου λήγει την επόμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Στο 1,439% η απόδοση του 10ετούς

18:56 Άλλες αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η δευτερογενής αγορά ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,439% και του 5ετούς στο 0,555%.

Ρωσία: Αντιδρά στο τουρκικό σχέδιο για νέα εισβολή στη Συρία

18:29 Διεθνείς Εξελίξεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την κατάπληξή της από την υπόσχεση της Τουρκίας να διεξαγάγει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, αν η περιοχή δεν έχει εκκαθαριστεί από ανθρώπους που...

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Ανεστάλη και η δεύτερη απεργία

18:25 Κοινωνία

Mε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ, αναστέλλεται και η δεύτερη 48ωρη απεργία της, που θα άρχιζε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 20/11 (00:01) και θα διαρκούσε έως και τα μεσάνυχτα...

Βρετανία-Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18% για τους Τόρις

18:22 Διεθνείς Εξελίξεις

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προηγείται κατά 18 μονάδες έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρία Kantar ενόψει των εκλογών...

Alpha Bank: Μείωση NPEs κατά 73% και νέα δάνεια 14 δισ. έως …

18:12 Τράπεζες

Την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 73% έως το 2022, τη χορήγηση νέων δανείων 14 δισ. ευρώ,  περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το στρατηγικό της σχέδιο της Alpha Bank για την περίοδο...

Alpha Bank: Κέρδη 91,6 εκατ. στο εννεάμηνο

17:56 Τράπεζες

Αυξημένα κέρδη στα 91,6 εκατ. ευρώ από 53,8 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα σημείωσε η Alpha Bank στο εννεάμηνο. Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 2,1 δισ...

Χ.Α.: Κέρδη πάνω από τις 890 μονάδες

17:50 ΧΑ

Παρά τις πιέσεις που δέχθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, έκλεισε με κέρδη πάνω από τα επίπεδα των 890 μονάδων. Οι τράπεζες βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο.

Olympia: Αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου

17:31 Μη Εισηγμένες

Ο όμιλος εταιριών Olympia, ολοκληρώνοντας την αναδιοργάνωση της Διοικητικής Δομής και οργάνωσης που είχε ξεκινήσει το 2016, ανακοινώνει τη νέα εποχή εταιρικής διακυβέρνησης ακολουθώντας ένα μοντέλο διακυβέρνησης και κανόνων διαφάνειας, με...

Fourlis: Κέρδη 6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

17:20 Εισηγμένες

Αυξημένες πωλήσεις κατά 4,2% στα 339,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα προ φόρων κέρδη στα 10,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 6 εκατ. ευρώ σημείωσε ο όμιλος Fourlis στο...

Αποστόλου: Επιμένουμε στο διακριτό ρόλο εκκλησίας και κράτου…

17:08 Πολιτική

Επιμένουμε στον διακριτό ρόλο εκκλησίας και κράτους υπογράμμισε ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των αναθεωρητέων διατάξεων του...

Η Nissan e.dams, στη νέα σεζόν της Formula E

16:59 Car Voice

Η ομάδα επιστρέφει στα «ηλεκτρικά» αγωνιστικά δρώμενα,  με αμετάβλητη αποφασιστικότητα και προσηλωμένη στην τεχνολογική καινοτομία.

Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων: Οι δικαιούχοι επιδ…

16:54 Ειδήσεις

Τα ονόματα των δικαιούχων αλλά και τον απορριπτόμενων, του μέτρου για την «ανάπτυξης μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» (υπομέτρο 6.3) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 έδωσαν στη δημοσιότητα τέσσερις περιφέρειες της...

Creta Farms: Επιβεβαίωσε τις προσφορές από Impala και Lime C…

16:44 Εισηγμένες

Τις προσφορές του Impala Investment (Λακωνική Τροφίμων του Δ. Βιντζηλαίου) και του fund Lime Capital που ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩNH επιβεβαίωσε η Creta Farms.

Fourlis: Προσκαλεί για την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγο…

16:33 ΧΑ

Πρόσκληση στα στελέχη της εταιρίας να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, σε ό,τι αφορά τις νέες, ονομαστικές μετοχές απευθύνει η Fourlis.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Κέρκυρας

16:27 Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τις πρώην κοινότητες Πεντατίου, Χλομοτιανών, Αγίου Ματθαίου, Χλομού Περιβολίου, Αργυράδων, Κουσπάδων, Πετριτή, Αγίου Νικολάου, Λευκίμμης και...

Κόκε: Συνελήφθη ως αρχηγός σπείρας ναρκωτικών

16:23 Sport Voice

Ο Σέρχιο Κοντρέρας Πάρδο Κόκε βρίσκεται ανάμεσα σε είκοσι συλληφθέντες από την ισπανική αστυνομία, μετά από επιχείρηση της τελευταίας για εξιχνίαση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών σε τρεις πόλεις και συγκεκριμένα σε...

Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές καταιγίδες

16:17 Κοινωνία

Ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, και επίσης στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και βορειοδυτικής χώρας, αναμένονται την Τετάρτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με...

EBRD: Ανάπτυξη 2% φέτος και 2,4% το 2020 - Οι προκλήσεις

16:02 Real Profits

Ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2% για το 2019 και 2,4% για το 2020 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πατήσει...

Volton: Ρεκόρ επισκεπτών στην «Πελοπόννησος EXPO 2019»

15:54 Μη Εισηγμένες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της η έκθεση «Πελοπόννησος Expo 2019» αυξάνοντας τις προσδοκίες συμμετεχόντων και επισκεπτών για τις μελλοντικές διοργανώσεις.

Νόμος και Κράτος ο Θόδωρος Τσουκάτος

15:45 Πολιτική

Παραφράζοντας το σύνθημα το συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που έβγαλε πρόεδρο τον Κώστα Σημίτη, ήρθε η σημερινή αθώωση, δια της παραγραφής, του Θόδωρου Τσουκάτου, για να επανέλθει στην… επικαιρότητα.

Eurobank: Kαλύτερη τράπεζα Private Banking σε Ελλάδα και Κύπ…

15:33 Τράπεζες

Η Eurobank και η Eurobank Κύπρου διακρίθηκαν για μια ακόμη χρονιά ως οι καλύτερες τράπεζες Private Banking για το 2019 στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στο OPEN o Τσίπρας - Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση

15:26 Πολιτική

Στο Δελτίο Ειδήσεων του OPEN θα βρεθεί απόψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Βουλή (ν/σ ΔΕΗ): Σκληρή γλώσσα ΓΕΝΟΠ και εργαζομένων στη ΔΕΠ…

15:16 Πολιτική

Την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, καθώς και των εργαζόμενων της ΔΕΠΑ προκάλεσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απελευθέρωση της αγοράς...

ΕΥΔΑΠ - Ψυττάλεια: Τους «πιάσαμε στα πράσα» – Πήγαν πίσω την…

15:02 Εισηγμένες

Αναβλήθηκε η αυριανή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για το τεράστιο έργο της Β΄φάσης βιολογικού καθαρισμού Ψυττάλειας συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ μετά το σάλο που προκάλεσε στο εσωτερικό της ΕΥΔΑΠ...

Αχτσιόγλου: Η σοβαρότητα άγνωστη λέξη για τον Βρούτση

14:57 Πολιτική

Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε στερήσει την ασφαλιστική ικανότητα σε 245.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Ελλαδορεζιλίκια

14:48 Sport Voice

Μετά τα τσιτσιπαρεζιλίκια έχουμε τα Ελλαδορεζιλίκια.

ΑΒ Βασιλόπουλος: «Γεύσεις με παράδοση» από κάθε γωνιά της Ελ…

14:42 Μη Εισηγμένες

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και 80 χρόνια, είμαστε αφιερωμένοι στα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα που παράγονται με ντόπια υλικά και με συνταγές που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά από επιλεγμένους...

ΑΣΕΠ: Τα προσωρινά αποτελέσματα για 71 θέσεις στην ΕΥΔΑΠ

14:37 Κοινωνία

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1Κ/2018 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 71 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης...

MSD και BΙΑΝΕΞ: Διευρύνουν τη συνεργασία τους

14:28 Health Voice

Τη διεύρυνση της επιτυχημένης 36χρονης συνεργασίας ανακοίνωσαν οι εταιρίες MSD & ΒΙΑΝΕΞ. Με μια νέα συμφωνία, η ΒΙΑΝΕΞ θα αναλάβει εξ ολοκλήρου και με ισχύ από την 01.01.2020 τη διανομή...

Έρευνα: 6 στους 10 Έλληνες φοβούνται ότι η τεχνολογία θα απε…

14:22 Real Profits

Φόβους ότι η τεχνολογία μπορεί να απειλήσει την εργασία τους, εκφράζει ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων, το οποίο, μάλιστα, βρίσκεται πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Νέες αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ στη Συρία

14:08 Διεθνείς Εξελίξεις

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, κοντά στη Δαμασκό, «σε απάντηση» στις ρουκέτες που έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος από την εμπόλεμη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

ΟΤΕ: Ανεβάζει τον πήχη η Barclays

14:00 ΧΑ

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 17 από 14 ευρώ, δίνει σε έκθεσή της η Barclays.

Ιστιοφόρο με 45 πρόσφυγες εντοπίστηκε στην Πύλο

13:53 Κοινωνία

Ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση και στο οποίο επιβαίνουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 45 πρόσφυγες/μετανάστες, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πύλου.

Σε λειτουργία το 1142 για καταγγελίες παραβίασης του αντικαπ…

13:43 Κοινωνία

Λειτουργεί από σήμερα, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, η τηλεφωνική γραμμή (1142) ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες. Καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

13:30 Κοινωνία

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Κάλεσμα Γερουλάνου για ένα δημοκρατικό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ κόντρα…

13:23 Κοινωνία

"Στο συνέδριο «παρωδία» απαντάμε με ψήφισμα για δημοκρατικό συνέδριο" τονίζει στο ψήφισμα που κατέθεσε ενόψει Συνεδρίου Ο Παύλος Γερουλάνος κόντρα στην απόφαση της ηγεσίας για συνέδριο ούτε 24 ωρών καλά-καλά...

Μαύρα ταμεία της Siemens: Όλοι ένοχοι, αθώος ο Τσουκάτος!

13:16 Κοινωνία

Ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 22 κατηγορούμενους για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Μητσοτάκης για αντικαπνιστικό: Δεν υπάρχει δικαιολογία «αυτά…

12:54 Πολιτική

«Η απαγόρευση του καπνίσματος αποτελεί μία τολμηρή πρωτοβουλία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Μία εμβληματική κίνηση εκσυγχρονισμού και εξευγενισμού της καθημερινότητάς μας. Αλλά και μία άσκηση αλληλοσεβασμού που τελικά ενδυναμώνει την...

ΠΑΟ: Στο Κάουνας ψάχνει την ηρεμία του

12:44 Sport Voice

Κόντρα στην Ζαλγκίρις (7,30 μ.μ.) στο Κάουνας θα βρεθεί απόψε ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

ΔΕΗ: Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Καρακούσης

12:39 Εισηγμένες

Την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Καρακούση στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης ανακοίνωσε η ΔΕΗ.