Log in

Τράπεζες και Τηλεπικοινωνίες, οι παγκόσμιοι ψηφιακοί πρωταθλητές

Δεν υπάρχει κλάδος της παγκόσμιας οικονομίας που να μην έχει επηρεαστεί από την ψηφιοποίηση και το λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό, όμως ο χρηματοπιστωτικός τομέας και οι τηλεπικοινωνίες αναδεικνύονται ψηφιακοί πρωταθλητές.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας και οι τηλεπικοινωνίες είναι οι δύο κλάδοι, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τον μεγαλύτερο βαθμό ψηφιακής ωριμότητας και αναδεικνύονται σε « ψηφιακούς πρωταθλητές” (digital champions) της παγκόσμιας οικονομίας. Σχεδόν μία στις τέσσερις τράπεζες και μία στις τέσσερις εταιρείες τηλεπικοινωνιών (25%) θεωρείται σήμερα «digital champion».

Στο μεταξύ, ο κλάδος της ενέργειας και ο δημόσιος Τομέας έχουν, επίσης, κατακτήσει κάποιο βαθμό ψηφιακής ωριμότητας, ωστόσο, συνεχίζουν να απέχουν από τους « ψηφιακούς πρωταθλητές”, με το 40% των εταιρειών των δύο τομέων να υστερούν ακόμη ψηφιακά και να θεωρούνται « digital laggards».

Η κατάταξη των εταιρειών προκύπτει από μελέτη της Boston Consulting Group (BCG), η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.800 εταιρειών σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. Η έρευνα αξιολογεί τις επιχειρήσεις με βάση το Δείκτη Ψηφιακής Επιτάχυνσης (Digital Acceleration Index-DAI). Στο πλαίσιο της έρευνας, η BCG ζήτησε από διευθυντικά στελέχη να αξιολογήσουν την ψηφιακή ωριμότητα των εταιρειών τους σε σχέση με καθορισμένα κριτήρια, σε κλίμακα από το ένα έως το τέσσερα, σε 35 κατηγορίες. Οι εταιρείες με DAI από 67 έως 100 θεωρούνται digital champions, ενώ εκείνες με DAI 43 ή λιγότερο θεωρούνται digital laggards.

Digital Acceleration Index

Ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις στον "Digital Acceleration Index", παγκοσμίως, ήταν ο τομέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ασία με βαθμολογία DAI περίπου 60. Σε Ευρώπη και ΗΠΑ, οι τηλεπικοινωνίες ήταν η κορυφαία βιομηχανία με βάση τον Digital Acceleration Index. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχουν οι ισχυρές επιδόσεις ορισμένων κλάδων της ασιατικής οικονομίας που έχουν ψηφιακό προβάδισμα στην περιοχή, ενώ υστερούν σε άλλα μέρη του κόσμου. Για παράδειγμα, οι καταναλωτικές εταιρείες στην Ασία έχουν ψηφιακή ωριμότητα, η οποία αξιολογείται υψηλότερα απ’ ό, τι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Υπάρχουν τρεις παράγοντες, που λειτουργούν ως καταλύτης για να θεωρηθεί μια εταιρεία «ψηφιακός πρωταθλητής». Οι «digital champions» επενδύουν πάνω από το 5% του OPEX τους σε ψηφιακά έργα. Μάλιστα, το ποσοστό των πρωταθλητών των ΗΠΑ, που επενδύουν σε αυτό το επίπεδο (90%), είναι σημαντικά υψηλότερο απ’ ό, τι στην Ασία (75%) και στην Ευρώπη (65%).

Επίσης, οι πρωταθλητές τείνουν να αφιερώνουν περισσότερο από το 10% των υπαλλήλων τους σε ψηφιακά έργα. Οι ψηφιακοί πρωταθλητές της Ασίας (54%) είναι ελαφρώς μπροστά από τους ομολόγους τους των ΗΠΑ (51%) και αισθητά πιο μπροστά από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη (44%). Τέλος, οι ψηφιακά πρωτοπόροι ενσωματώνουν τις ψηφιακές λύσεις καλύτερα και ταχύτερα στη λειτουργία τους απ’ ό, τι οι digital laggards και δεν είναι τόσο πιθανό να κολλήσουν σε πιλοτικούς τρόπους χρήσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Pasal: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ

18:16 ΧΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Pasal, ενώ καλύφθηκε πλήρως, με την άντληση κεφαλαίων συνολικού ποσού 10.028.517,12...

Κύπρος: Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

18:13 Διεθνείς Εξελίξεις

Σε νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω κορονοϊού οδεύει η Κύπρος, λόγω της πολύ καλής επιδημιολογικής εικόνας και των θετικών δεικτών που καταγράφονται στη χώρα, όπως αναφέρει...

Minoan Lines: Ρίχνει το βαρύ της όπλο στη γραμμή των Κυκλάδω…

17:49 Κοινωνία

Ξεκινά από το Σάββατο 18 Ιουλίου το πρόγραμμα των δρομολογίων των Μινωικών Γραμμών, με το υπερσύγχρονο High Speed Catamaran SANTORINI PALACE, το οποίο θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στη γραμμή των...

Χ.Α.: Έχασε και τις 640 μονάδες

17:42 ΧΑ

Ούτε σήμερα κατάφερε να σπάσει το σερί των τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάνοντας μάλιστα και τα επίπεδα των 640 μονάδων, με την συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει χαμηλή.

Boυλή: Αργά το βράδυ η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις δημόσι…

17:33 Πολιτική

Στις 10 το βράδυ αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

ΓΣΕΒΕΕ: Αχρείαστος ο νόμος για τις διαδηλώσεις

17:12 Ειδήσεις

Ριζικά αντίθετη με το νομοσχέδιο, δηλώνει η ΓΣΕΒΕΕ ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρσή του και από τους βουλευτές την καταψήφισή του.

Σε εξέλιξη φωτιά στην Κάτω Αχαΐα

17:04 Κοινωνία

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση.

Μικτή εικόνα στη Wall Street με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ

16:53 Ξένες Αγορές

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στο ταμπλό της Wall Street, καθώς ο τεχνολογικός τομέας συνεχίζει να σημειώνει νέα ρεκόρ και ενώ τα στοιχεία για την ανεργία ήταν καλύτερα...

ΟΙΕΛΕ: Επικίνδυνη και άσχετη η ηγεσία του υπ. Παιδείας

16:44 Κοινωνία

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση, προκαλώντας οργή σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Σημειώνεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο ήρθε αιφνιδιαστικά και παρουσιάζεται μετά από διάλογο δύο...

ΕΣΑ: Από Δευτέρα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

16:33 Ειδήσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

ΗΠΑ: Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

16:27 Διεθνείς Εξελίξεις

Σε υψηλό επίπεδο παρέμειναν οι αμερικανικές αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας, καθώς έφτασαν τις 1,314 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 4 Ιουλίου, χαμηλότερα από τον προηγούμενο αριθμό αιτήσεων των 1,413...

Παπουτσάνης: «Βουτιά» στη διάθεση ξενοδοχειακών προϊόντων στ…

16:18 Εισηγμένες

Σε αρνητική τροχιά, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις, κινήθηκε η αγορά των ξενοδοχειακών προϊόντων της εισηγμένης εταιρίας για το α’ εξάμηνο του 2020.

Ανεβαίνει το ευρώ, αμετάβλητο το δολάριο

16:14 Άλλες αγορές

Αφήνει τα κέρδη του το δολάριο έναντι των περισσότερων νομισμάτων την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κορονοϊού κρατούν κάποια νομίσματα σε μικρό εύρος κινήσεων.

ΓΣΕΕ: Ζητά μέτρα στήριξης για τους σχολικούς τροχονόμους

16:09 Ειδήσεις

Επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ, με την οποία ζητά να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού των σχολικών τροχονόμων και την εργασιακή...

Γουλβς - Ολυμπιακός: Στο Μολινό η ρεβάνς

16:03 Sport Voice

Στο Μολινό θα πραγματοποιηθεί τελικά η ρεβάνς της Γουλβς με τον Ολυμπιακό για τους 16 του Europa League, όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων των Πειραιωτών των Πειραιωτών, Κώστας...

Τσίπρας προς Γεννηματά: Τρίτη φορά γινόσαστε δεκανίκι της δε…

15:57 Πολιτική

Στοπ σε κάθε σενάριο διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ Τσίπρα - Γεννηματά για το μέλλον της κεντροαριστεράς στη χώρα βάζει το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Στο Mega σε επιτελικές θέσεις Μαλέλης και Μιχελάκης

15:49 Κοινωνία

Αφίξεις με σημασία σημειώνονται στο Mega, καθώς από αύριο, 10 Ιουλίου, τη Γενική Διεύθυνση του Ειδησεογραφικού τομέα αναλαμβάνει ο Σταμάτης Μαλέλης και τη Διεύθυνση του ίδιου τομέα ο Γιάννης Μιχελάκης.

MILKO: Κάθε χρόνο με το «κεφάλι πιο ψηλά» στα Ermis Awards

15:40 Κοινωνία

Το MILKO της ΔΕΛΤΑ, δεν διακρίνεται μόνο για την πλούσια σοκολατένια γεύση του, διακρίνεται σταθερά και στα ERMIS AWARDS, τον πιο σημαντικό θεσμό βράβευσης της δημιουργικότητας στην επικοινωνία στην Ελλάδα.

ΟΠΕΚΑ: Κλείνει προσωρινά η e-πλατφόρμα για το επίδομα παιδιο…

15:35 Ειδήσεις

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου και ώρα 00.01 κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως συμβαίνει, πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Alpha Bank: Η πανδημία άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες τω…

15:29 Real Profits

Η έντονη αβεβαιότητα, λόγω της πανδημικής κρίσης, επέφερε πρόσκαιρες αλλαγές στην καταναλωτική δαπάνη, οι οποίες με τη σειρά τους επηρέασαν άλλους τομείς της οικονομίας, αναφέρει στην εβδομαδιαία οικονομική της ανάλυση...

Διεθνής Αμνηστία: Αδικαιολόγητη παρέμβαση στην ελευθερία της…

15:21 Κοινωνία

Σοβαρές ανησυχίες εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία για διάφορες διατάξεις του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή.

Δήμος Αθηναίων: Σε εξέλιξη νέες ασφαλτοστρώσεις

15:17 Κοινωνία

Συνεχίζεται, με εντατικούς ρυθμούς, το μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων των δρόμων της Αθήνας, που ξεκίνησε από τον δήμο, τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι ανησυχίες για την πανδημία συγκρατούν το αργό

15:12 ΧΑ

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για νέα «λουκέτα» λόγω κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες αντισταθμίζουν τις ενδείξεις για ανάκαμψη της ζήτησης για καύσιμα στις ΗΠΑ.

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 34χρονη που έπεσε από τον 4ο όροφο

15:02 Κοινωνία

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο πέφτοντας από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας μια 34χρονη γυναίκα ερευνά η Αστυνομία. Η θανατηφόρα πτώση σημειώθηκε λίγο μετά τις 9...

Πέτσας: Παράθυρο Εξεταστικής ή Προανακριτικής για Παππά

14:56 Πολιτική

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να συσταθεί ακόμη και Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παππά, εφόσον τα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται από τη Δικαιοσύνη δικαιολογούν αυτή...

Ένδυση: Βουτιά 50 δισ. στο τζίρο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

14:48 Ειδήσεις

Μειωμένος κατά περίπου 50 δισ. ευρώ ή 30% εκτιμάται ότι θα είναι ο τζίρος των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας το 2020, συνεπεία των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με εκτιμήσεις της...

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Έως 12 Ιουλίου οι αιτήσεις

14:39 Πολιτική

Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για εγγραφές-επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του Οργανισμού,  για τη σχολική χρονιά 2020- 2021.

Quest: Χρυσός χορηγός στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και …

14:35 Εισηγμένες

Παρά τις ανατροπές στη διεξαγωγή εκδηλώσεων ως απόρροια της πανδημίας, για μια ακόμη χρονιά ο Όμιλος Quest, με τη συμμετοχή των εταιρειών Info Quest Technologies, Uni Systems, iSquare και Cardlink...

Τσίπρας για Μαρινάκη και Μητσοτάκη: Δεν την κάνατε καλά τη μ…

14:21 Πολιτική

Αλήθεια πόσο αυτογελοιοποίηση μπορείτε να αντέξετε κύριε Μητσοτάκη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σχετικά με την απόφαση του Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα της καμπάνιας «Μένουμε στο...

ΚΕΠ: Εξυπηρέτηση πολιτών και με βιντεοκλήση

14:18 Πολιτική

Tη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων από τα ΚΕΠ με βιντεοκλήση, σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε...

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας

14:15 Κοινωνία

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας.

Lewis: Λουκέτο σε 8 καταστήματα

14:12 Διεθνείς Εξελίξεις

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ιστορικής εταιρείας ένδυσης και υπόδησης «Βrooks Brothers» η βρετανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο σε οκτώ από τα καταστήματά...

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει

14:00 Κοινωνία

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους  στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Στο -37,2% η αγορά αυτοκινήτου τον Ιούνιο

13:54 Car Voice

«Πεσμένη» κατά 37,2% ήταν η αγορά αυτοκινήτου τον Ιούνιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Να συνεχίσουν τα μέτρα στ…

13:46 Διεθνείς Εξελίξεις

Tη συνέχιση εφαρμογής δημοσιονομικών μέτρων στήριξης στην Ευρωζώνη και το 2021 εισηγείται το Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο (European Fiscal Board, EFB) στο Eurogroup.

Απόλυτα προστατευμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι κατά τον κ…

13:41 Πολιτική

Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα και επικαλούμενος σχόλια και αναφορές από τον Σβώλο μέχρι τον Αλιβιζάτο και τον Μανιτάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να πείσει τη Βουλή για την ανάγκη ψήφισης του...

Γαλλία: Ψηφίζει Καλβίνο

13:37 Διεθνείς Εξελίξεις

Η Γαλλία στηρίζει την υποψηφιότητα της Ισπανίδας Νάντια Καλβίνο για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Public: Δομικές αλλαγές και επενδύσεις ενισχύουν την κυριαρχ…

13:33 Μη Εισηγμένες

Το Public αναπροσαρμόζει τις στρατηγικές προτεραιότητες και την οργανωτική δομή του με στόχο να είναι ο αδιαμφισβήτητος #1 ecommerceretailer στη χώρα.

Μετρό: Κλείνουν το απόγευμα οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστ…

13:07 Κοινωνία

Κλείνουν στις 18.00 οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ, λόγω των συγκεντρώσεων που προγραμματίζονται το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Πανελλαδικές: Αύριο ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

13:03 Κοινωνία

Αύριο το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μπουρνούς: Δώδεκα μήνες χαμένοι για τον Αθλητισμό

12:55 Sport Voice

«Ένας χρόνος διακυβέρνησης ήταν αρκετός για την Νέα Δημοκρατία να αφήσει το στίγμα της κατεδάφισης και στον αθλητισμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Τομεάρχης Αθλητισμού της...

Κύπρος: Ξεκινάει η κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένο…

12:51 Διεθνείς Εξελίξεις

Σε τελετή που διοργανώνει απόψε η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου ΛΤΔ, (ΕΤΥΦΑ) θα τοποθετηθεί ο θεμέλιος λίθος του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Τρίμηνα έντοκα: Δεκτές μη ανταγωνιστικές προσφορές 187,5 εκα…

12:47 ΧΑ

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι μετά την υποβολή των συμπληρωματικών μη-ανταγωνιστικών προσφορών στη δημοπρασία των Εντόκων Γραμματίων 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου της 8ης Ιουλίου, έγιναν δεκτές προσφορές ύψους 187,5 εκατ...

Πέτσας: Απαράδεκτα τα φαινόμενα χαλάρωσης

12:44 Πολιτική

«Ακούσαμε τις απόψεις των ειδικών. Πήραμε έγκαιρα αποφάσεις και πειθαρχήσαμε στα σκληρά αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα που πήρε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας...

Ανεργία: Συνεχίζονται οι στατιστικές «αλχημείες»...

12:36 Ειδήσεις

Τα «μαγειρεμένα» για την ανεργία για τον Απρίλιο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Στο 15,5% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο από 17,5% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και του διορθωμένου προς τα...

Βέμπερ: Να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την…

12:30 Διεθνείς Εξελίξεις

Την ανησυχία του για τη στάση της Τουρκίας εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Optima bank: 3 νέα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κηφισιά και Π…

12:23 Τράπεζες

Συνεχίζοντας την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της, με απόλυτη προσήλωση στους στόχους του πλάνου ανάπτυξής της, η Optima bank ξεκινά τη λειτουργία 3 νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Κηφισιά και...

ΠΟΕ: Οκτώ υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής

12:15 Διεθνείς Εξελίξεις

Οκτώ υποψήφιοι από χώρες όπως το Μεξικό και η Μολδαβία θα ανταγωνιστούν για το ανώτατο αξίωμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, επιδιώκοντας να πείσουν τα 164 μέλη του ότι μπορούν να...

Εurochartiki: Επέτειος 35 ετών με επένδυση 17 εκατ. ευρώ

12:05 Μη Εισηγμένες

Με μια επένδυση 17 εκατ. ευρώ σε τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, «σφραγίζει» η Eurochartiki τα 35 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά στον κλάδο της επεξεργασίας χάρτου και της παραγωγής υγρών απορρυπαντικών.

Ο Μάριο έφυγε, η Νάντια έρχεται...

11:58 Διεθνείς Εξελίξεις

Στο σημερινό Eurogroup «κληρώνει» για την επιλογή του επόμενου επικεφαλής της ευρωομάδας, ένα πόστο που χήρεψε πρόωρα μετά την πρόσφατη παραίτηση του Πορτογάλου Μάριο Σεντένο.

Χ.Α.: Μάχη με το πρόσημο (upd)

11:30 ΧΑ

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων καταγράφονται στη χρηματιστηριακή αγορά, μετά από τέσσερις συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 3,07%.

Κικίλιας: Με προβληματίζει η μερική χαλάρωση

11:23 Πολιτική

Δεν μπορούμε να κρατήσουμε για πάντα τους συμπολίτες μας κλεισμένους στα σπίτια τους, ούτε τους τουρίστες, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού...

ΕΡΓΟΣΕ: Ο νέος σχεδιασμός για τη Σιδηροδρομική Γραμμή Ρίο-Πά…

11:11 Μη Εισηγμένες

Το νέο σχεδιασμό για τη διέλευση του σιδηρόδρομου από την πόλη της Πάτρας, καθώς και τη διασύνδεση του νέου λιμένα της πόλης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, παρουσίασε ο Δ/νων Σύμβουλος...

Γεροβασίλη για τις διαδηλώσεις: Απόπειρα λοβοτομής ενός ολόκ…

11:07 Πολιτική

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», άσκησε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή.

Ανοδικά οι ευρωαγορές

10:57 Ξένες Αγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά και την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκιά της, στην προσπάθεια να περιορίσει την οικονομική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία τυ...

TEΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αύξησε πωλήσεις και κερδοφορία στο α’ τρίμ…

10:47 Εισηγμένες

Σε αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών, όσο και της συνολικής λειτουργικής κερδοφορίας προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) προχώρησε η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σχέση...

Nielsen: Πώς η πανδημία άλλαξε την συμπεριφορά των καταναλωτ…

10:44 Real Profits

Έξι βασικές αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα στη μετά κορονοϊού εποχή καταδεικνύει η έρευνα της Nielsen, «Shopper Shifts to a New Normal». Η έρευνα...