Log in

Θετικό πρόσημο για το λιανεμπόριο ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών

Μετά από μια μακρά περίοδο συνεχούς μείωσης της αγοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης, ανάκαμψη εμφανίζουν οι πωλήσεις των αλυσίδων καταστημάτων εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών την διετία 2017-2018.

Η δραστική μείωση της ζήτησης στα έτη που προηγήθηκαν, επέφερε μεγάλες αλλαγές και ανακατατάξεις στην αγορά των αλυσίδων καταστημάτων πώλησης ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, τόσο στην πλευρά των «εταιρειών» αλυσίδων, όσο και στα δίκτυα των αγοραστικών ομίλων. Κατά τη διετία 2017-2018 η εν λόγω αγορά κατέγραψε σωρευτική αύξηση της τάξης του 14%.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Senior Consultant Οικονομικών Μελετών της ICAP, o οποίος επιμελήθηκε της εν λόγω κλαδικής μελέτης, στην εγχώρια αγορά του λιανικού εμπορίου ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών έχει ήδη γίνει διείσδυση μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων του διεθνούς εμπορίου. Τα δίκτυα των οργανωμένων μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων διευρύνθηκαν με έντονο ρυθμό την τελευταία εικοσαετία. Ωστόσο, η βαθειά ύφεση που επικράτησε τα τελευταία έτη, οδήγησε σε διακοπή λειτουργίας αρκετών παραδοσιακών αλυσίδων, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες που παραμένουν στην αγορά έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών τους και της γενικότερης εταιρικής αναδιάρθρωσης, σε συγχωνεύσεις καταστημάτων και συρρίκνωση του δικτύου τους. Επίσης, μεγάλες αλλαγές σημειώθηκαν στην πλευρά των αγοραστικών ομίλων και των δικτύων τους, με την «ανάδειξη» ομίλων με νέο εμπορικό σήμα, οι οποίοι όμως απαρτίζονται κυρίως από μέλη που έχουν αποχωρήσει από παλαιότερα σχήματα που διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων του εξεταζόμενου κλάδου είναι ιδιαίτερα έντονος. Τόσο η συμπίεση του περιθωρίου κέρδους, όσο και ο «πόλεμος τιμών», σε συνδυασμό με την πολιτική των διευκολύνσεων και προσφορών, είχαν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω όξυνση του ανταγωνιστικού κλίματος.

Η ζήτηση για τα εξεταζόμενα προϊόντα προέρχεται κατά κύριο λόγο από τρεις βασικές παραμέτρους: την αντικατάσταση λόγω βλαβών και παλαιότητας, τη δημιουργία νέων νοικοκυριών και την εμφάνιση προϊόντων που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες.  Ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη ζήτηση ηλεκτρικών οικιακών συσκευών είναι ο ρυθμός προσθήκης νέων κατοικιών.

Η Σταματίνα Παντελαίου, Διευθύντρια Οικονομικών - Κλαδικών Μελετών της ICAP, σχολίασε σχετικά την εξέλιξη της συγκεκριμένης αγοράς: «Το μέγεθος της αγοράς των αλυσίδων καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών κινήθηκε καθοδικά το χρονικό διάστημα 2008-2016, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας επιδείνωσης της εγχώριας οικονομίας και της συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών, καταγράφοντας σωρευτική μείωση της τάξης του 40% τη συγκεκριμένη περίοδο. Ανάκαμψη της αγοράς καταγράφεται από το 2017, το μέγεθος της οποίας αυξήθηκε σωρευτικά κατά 14% περίπου τη διετία 2017-2018. »

Όσον αφορά τη σύνθεση των πωλήσεων των αλυσίδων του κλάδου, η εξεταζόμενη αγορά το 2018 αφορούσε κυρίως Λευκές Συσκευές και Κλιματιστικά σε ποσοστό 40% και Μαύρες Συσκευές σε ποσοστό 20%, ενώ η συμμετοχή των Μικροσυσκευών εκτιμάται σε 14%. Η Κινητή και Σταθερή Τηλεφωνία απέσπασε 12% των πωλήσεων, ενώ τα προϊόντα Πληροφορικής το 11%.

Στα πλαίσια της μελέτης συντάχθηκε ομαδοποιημένος ισολογισμός επιχειρήσεων του κλάδου βάσει δείγματος ιδιωτικών εταιρειών εκμετάλλευσης αλυσίδων, για τις οποίες υπήρχαν διαθέσιμοι ισολογισμοί για την πενταετία 2013-2017. Το σύνολο του ενεργητικού των επιχειρήσεων εμφάνισε σωρευτική αύξηση κατά 7% την εξεταζόμενη περίοδο, ενώ αντίθετα τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν σωρευτικά κατά 33,2%. Οι μεσομακροπρόθεσμες υποχρεώσεις & προβλέψεις αυξήθηκαν σημαντικά την ίδια περίοδο (σωρευτική αύξηση 182,3%), ενώ αρκετά μικρότερη ήταν η αύξηση για τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (10%).

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της Κλαδικής Μελέτης, οι συνολικές πωλήσεις των εταιρειών εκμετάλλευσης αλυσίδων καταστημάτων ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών κατέγραψαν σωρευτική αύξηση κατά 22,2% την πενταετία 2013-2017. Το μικτό κέρδος ενισχύθηκε (κατά 13,7%) την ίδια περίοδο, ενώ σημαντικότατη ήταν και η αύξηση για το λειτουργικό αποτέλεσμα. Τέλος, κέρδη (προ φόρου) καταγράφονται την πενταετία 2013-2017, εμφανίζοντας σωρευτική αύξηση της τάξης του 130% τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το περιθώριο μικτού κέρδους για το σύνολο των εταιρειών του δείγματος δεν μεταβλήθηκε σημαντικά κατά την περίοδο 2013-2017, ενώ το μέσο περιθώριο καθαρού κέρδους και το περιθώριο EBITDA των εξεταζόμενων εταιρειών του κλάδου ήταν αρνητικά την τελευταία πενταετία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταθερή ανάπτυξη των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων σε Γερμανία…

21:14 Ειδήσεις

Υψηλά μερίδια στις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και καλούς ρυθμούς ανάπτυξης διατηρούν τα γνώριμα "δυνατά" προϊόντα στο εξαγωγικό οπλοστάσιο της χώρας, όπως το ελαιόλαδο, η φέτα, τα ψάρια και οι κομπόστες...

Βορίδης: Εργαζόμαστε για τη διασφάλιση αξιοπρεπών τιμών στου…

21:08 Πολιτική

Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να βρεθεί ο τρόπος για να διασφαλιστεί αξιοπρεπής τιμή για τους παραγωγούς, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στους εκπροσώπους των...

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Ταρπατζής

21:01 Κοινωνία

Ο ηθοποιός Κώστας Ταρπατζής, γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά «Γιάννης ο Όμορφος», πέθανε σε ηλικία 47 ετών. Την είδηση του θανάτου του ηθοποιού γνωστοποίησε ο Αντώνης Κανάκης και...

Μαρτίνς: «Η δουλειά μας είναι να ασχολούμαστε με το ποδόσφαι…

20:53 Sport Voice

Ο Πέδρο Μαρτίνς ρωτήθηκε για την κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τόνισε πως στόχος της ομάδας του είναι να παίζει ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε...

Θάσος: Δραματική η κατάσταση λόγω της συνεχιζόμενης και έντο…

20:49 Κοινωνία

Δραματική είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της νότιας Θάσου όπου λόγω της συνεχιζόμενης και έντονης βροχόπτωσης τα δυο τελευταία 24ωρα έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα.

Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές

20:35 Ξένες Αγορές

Ανοδικά έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με την αισιοδοξία των επενδυτών σχετικά με τις συνεχιζόμενες σινοαμερικανικές διαπραγματεύσεις για το εμπόριο να αυξάνεται.

Τραμπ: Ο Μάικ Πενς είναι ο άνθρωπος μου, ο φίλος μου

20:28 Διεθνείς Εξελίξεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι μένει πιστός στο πρόσωπο του Μάικ Πενς ως υποψηφίου αντιπροέδρου του στις εκλογές του 2020, αντικρούοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί αντικατάστασής...

Eurobank: Οι προϋποθέσεις για ταχύτερη κυκλική ανάκαμψη και …

20:21 Real Profits

Τους παράγοντες που θα οδηγήσουν σε ταχύτερη κυκλική ανάκαμψη και υψηλότερη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εξετάζει η Eurobank Research στο τελευταίο δελτίο του "7 Ημέρες Οικονομία" που κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο "Ήπια...

Τρ. Πειραιώς: Μείωση Κόκκινων δανείων κατά 12 δισεκ. ευρώ

20:12 Τράπεζες

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει πετύχει να μειώσει τα Κόκκινα δάνεια επί 16 συνεχόμενα τρίμηνα και προχωρά αποφασιστικά στο σχέδιο της για εξυγίανση και την αναδιάρθρωση της με την μείωση των...

Μπέος: Πως δεν θα στήνονται οι αγώνες

20:03 Sport Voice

Απίστευτο και όμως ελληνικό.

ΦΑΓΕ: Υποβαθμίζεται εξαιτίας του αδύναμου εννιαμήνου

19:54 ΧΑ

Σε Β2 από Β1 υποβάθμισε η Moody's την πιστοληπτική αξιολόγηση της FAGE International, με σταθερό outlook.

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και μεταναστών στην Αλεξανδ…

19:37 Κοινωνία

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) προσφύγων και μεταναστών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Δέκα ταχύπλοα σκάφη στο Λιμενικό Σώμα από την Ένωση Ελλήνων …

19:32 Κοινωνία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

Μυτιληναίος: Ορόσημο για την εταιρεία η επιτυχής έκδοση ευρω…

19:19 Εισηγμένες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση του Eurobond της Μυτιληναίος. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η εταιρεία άντλησε μέσω του πενταετούς τίτλου 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5%.

ΣΥΡΙΖΑ: Πιάσε το αυγό και κούρεφτο

19:08 Πολιτική

Συνέδριο μετά το Πάσχα. Δεν περιμένετε καλύτερα να το κάνετε μετά τις εκλογές; Μην βιάζεστε. Αργούν... άλλωστε αυτές. Εξάλλου, το 32% και οι ανάγκες του τόπου εσάς περιμένουν. Πότε θα...

Βολιβία: Στην αντεπίθεση οι οπαδοί του Μοράλες

18:57 Διεθνείς Εξελίξεις

Με τα φέρετρα των πέντε νεκρών από τα επεισόδια της Τρίτης στην κεφαλή της πορείας, χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους της Λα Πας, με την αστυνομία να κάνει...

Σολτς: Δεν είμαστε αντιμέτωποι με ύφεση στη Γερμανία

18:45 Διεθνείς Εξελίξεις

Η γερμανική οικονομία δεν είναι αντιμέτωπη με ύφεση, δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Puma: Δίνει 250 εκατ. ευρώ στην Ντόρτμουντ για συμφωνία 8 ετ…

18:36 Sport Voice

Η Ντόρτμουντ και η PUMA έχουν συμφωνήσει να επεκτείνουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους μέχρι τις 30/2/2028. 

Αναθεώρηση Συντάγματος: Οι τελικές προτάσεις της Ν.Δ.

18:22 Πολιτική

Τις προτάσεις της με τις τελικές διατυπώσεις για τις αναθεωρητέες διατάξεις, που εισηγείται κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, κατέθεσε η Ν.Δ.

Πειραιώς: Ίδια εικόνα με το εξάμηνο

18:11 Τράπεζες

Το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο με καθαρά κέρδη ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς η οποία εμφάνισε στο 9μηνο κέρδη προ φόρων ύψους 146 εκατ. ευρώ σε επαναλαμβανόμενη βάση. 

Folli Follie: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

18:05 Εισηγμένες

Την εκ νέου ανασυγκρότηση του διοικητικού της συμβουλίου σε συνέχεια προηγούμενης ανακοινώσεώς της προς το επενδυτικό κοινό με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2019, ανακοίνωσε η Folli Follie.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μαχαίρι» ως και 70% στο επίδομα θέρμανσης

17:56 Κοινωνία

Για «μαχαίρι» ως και 70% στο επίδομα θέρμανσης κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόστιμα 5.700 ευρώ για παρεμπόριο σε Αθήνα και Μέγαρα

17:42 Ειδήσεις

Καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών και ειδών κινητής τηλεφωνίας ελέγχθηκαν σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής...

Χ.Α: «Νευρική» συνεδρίαση με θετικό κλείσιμο

17:33 ΧΑ

Ανοδικά έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, έχοντας καταγράψει αρκετές εναλλαγές προσήμου κατά την διάρκεια της ημέρας, με τον Γενικό Δείκτη να επανέρχεται...

ΗΠΑ: Μικρή άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Νοέμβρι…

17:29 Διεθνείς Εξελίξεις

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε σχέση με τον περασμένο μήνα. 

Ανοδικά η Wall Street με το «βλέμμα» στο εμπόριο

17:20 Ξένες Αγορές

Άνοδο καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά το τριήμερο πτωτικό σερί, μετά την αισιοδοξία των επενδυτών όσον αφορά το μέτωπο των σινοαμερικανικών...

Υπ. Οικονομικών: Διευκρινίσεις και αναλυτικά στοιχεία για το…

17:12 Ειδήσεις

Με αφορμή τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2019/2020, το Υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Πειραιώς: Παραιτήθηκε από μέλος Δ.Σ. ο Γ. Γεωργακόπουλος

17:07 Τράπεζες

H Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ο κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, σε συνέχεια ανάληψης καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Intrum Hellas Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και...

ΗΠΑ: Σε υψηλό τεσσάρων μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI

17:00 Διεθνείς Εξελίξεις

Ενισχύθηκε το Νοέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ καθώς τόσο ο κλάδος των υπηρεσιών όσο και η μεταποίηση βελτιώθηκαν, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της έρευνας που διεξάγει η Markit.

Η Praktiker Hellas συμμετέχει στην Έκθεση Xenia για δεύτερη …

16:49 Εισηγμένες

Η Praktiker Hellas, το No.1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων DIY (Φτιάξ’ το μόνος σου) & Home Improvement, συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά με την b2b υπηρεσία της, στην Έκθεση Xenia 2019...

«Greek Freak»: Νέο triple double κόντρα στους Μπλέιζερς

16:41 Sport Voice

Οι Μπακς νίκησαν με το επιβλητικό 137- 129 το Πόρτλαντ και βρέθηκαν στην πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας βελτιώνοντας συγχρόνως και το ρεκόρ τους σε 12-3. Μάλιστα αυτή τη στιγμή...

Σαράντης: Διατηρεί το «accumulate» η Optima μετά το Q3

16:39 ΧΑ

Την τιμή-στόχο των 9 ευρώ και τη σύσταση «accumulate» διατηρεί για τη μετοχή της Σαράντης η Optima Bank.

Αθήνα-νότια προάστια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

16:31 Κοινωνία

Αγώνας δρόμου με την επωνυμία «37ος Αγώνας Δρόμου Υγείας 10 χλμ & 2 χλμ» θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στα νότια προάστια της Αττικής, από 08.30 έως 12.30.

Ford: Σάρωσε τα φετινά βραβεία στην κατηγορία των ελαφρών επ…

16:18 Car Voice

Η Ford κυριολεκτικά σάρωσε τα φετινά βραβεία στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, καθώς η ηλεκτροκίνητη σειρά Ford Hybrid Transit Custom απέσπασε τον τίτλο International Van of the Year (IVOTY) 2020, ενώ την ίδια στιγμή το Ford Ranger κατέκτησε...

Ανεπαρκής σωματική άσκηση για το 85% των εφήβων στην Ελλάδα

16:14 Health Voice

Η μεγάλη πλειονότητα των εφήβων δεν ασκείται σωματικά όσο πρέπει. Το 81% των μαθητών 11 έως 17 ετών στον κόσμο δεν φθάνουν τη συνιστώμενη τουλάχιστον μία ώρα άσκησης μέτριας έως...

Τραμπ: H συμφωνία με την Κίνα μπορεί να είναι πολύ κοντά

16:07 Διεθνείς Εξελίξεις

Η εμπορική συμφωνία με την Κίνα μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά, δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η οριστική πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτε…

15:58 Πολιτική

Η οριστική διατύπωση του περιεχομένου της αναθεωρητέας διάταξης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, που προτείνει η ΝΔ κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, από τον γενικό εισηγητή Κώστα Τζαβάρα...

Δίκη Siemens: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για 20 κατηγο…

15:48 Κοινωνία

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για την πλειονότητα των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αντικαπνιστικός νόμος: Πάνω από 1.000 κλήσεις στη γραμμή 11…

15:39 Κοινωνία

Περισσότερες από 1.000 κλήσεις σε ένα τριήμερο κατέγραψε η τηλεφωνική γραμμή 1142, που λειτουργεί σε εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Φωτίου: Μειώνονται τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης

15:27 Κοινωνία

Μείωση κατά 367 εκατ. ευρώ, θα καταγράψουν το 2020 τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ.

Σε χαμηλό έξι μηνών το bitcoin

15:20 Άλλες αγορές

Σε χαμηλό έξι μηνών διολίσθησε το bitcoin την Παρασκευή μετά τη νέα προσπάθεια που εκκινεί η Κίνα κατά των κρυπτονομισμάτων, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που υπάρχουν στην έκδοση ή συναλλαγή...

Βερολίνο: Υπέρ της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης για το Κυ…

15:12 Διεθνείς Εξελίξεις

Υπέρ της επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό τάσσεται η γερμανική κυβέρνηση, ενόψει της τριμερούς συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στο Βερολίνο μεταξύ του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων...

ΕΦΚΑ: Έως 29/11 οι εισφορές των επαγγελματιών για τον Οκτώβρ…

15:06 Κοινωνία

Έως τις 29 Νοεμβρίου πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές από τους ελεύθερους επαγγελματίες για το μήνα Οκτώβριο 2019.

ΟΠΑΠ: Στις 13/14 η ΓΣ για εκλογή νέων μελών και τροποποίηση …

14:56 ΧΑ

Νέα μέλη στο ΔΣ σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων και τροποποίηση του καταστατικού σχετικά με το σκοπό της εταιρείας, καλούνται να εγκρίνου, οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που...

Γεννηματά: Αλλάξτε ρότα στο προσφυγικό - Μητσοτάκης: Η Ελλάδ…

14:42 Πολιτική

«Να αλλάξει ρότα» σε ότι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «τα νησιά και η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS».

Η κλήρωση των playoffs του Euro 2020

14:30 Sport Voice

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση των playoffs του EURO 2020, απ' όπου θα προκύψουν τα τελευταία τέσερα εισιτήρια για την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

HSBC: Η τραπεζική του μέλλοντος, ο χρηματοπιστωτικός τομέας …

14:25 Real Profits

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και τα δεδομένα, θα επιτρέψουν στις τράπεζες να προσφέρουν στους πελάτες τους υπερ-εξατομικευμένεςκαι, σε μεγάλο βαθμό, αυτοματοποιημένες υπηρεσίες μέσα στην επόμενη δεκαετία, ξεπερνώντας την παραδοσιακή προσέγγιση...

Ο Τσίπρας «στρίμωξε» τον Μητσοτάκη για την ασυλία των «λευκώ…

14:03 Πολιτική

Η κατακλείδα της μετωπικής σύγκρουσης Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρωθυπουργό με θέμα «την επιεική στάση της...

Ιστιοπλοΐα: Πρωταθλητής για 22η φορά ο Παπαθανασίου

13:48 Sport Voice

Για 22η φορά και μάλιστα συνεχόμενη, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. 

Αλλάζουμε συνήθειες με την ΑΒ Βασιλόπουλος

13:42 Μη Εισηγμένες

Σε όλη μας τη ζωή ζούμε παράλληλα σε δύο «σπίτια»: το σώμα μας και τον πλανήτη μας. Και τα δύο έχουν ανάγκη από φροντίδα, συντήρηση και αγάπη. Γι’ αυτό, συχνά...

Δ. Δέμος (DEMO): Προσηλωμένοι στην καινοτομία και στις εξαγω…

13:29 Health Voice

Στην επένδυση της DEMO στην καινοτομία αλλά και στο brain drain αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος της DEMO ΑΒΕΕ,  μιλώντας στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική...

Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριμήνου η μεταποίηση, σε χαμηλό δεκαμήνο…

13:17 Διεθνείς Εξελίξεις

Σε υψηλό τριών μηνών διαμορφώθηκε ο δείκτης ΡΜΙ του τομέα μεταποίησης της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών βρέθηκε σε χαμηλό 10 μηνών.

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καβάλα…

13:02 Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιοχές της Καβάλας και της Θάσου, που επλήγησαν χθες από την έντονη βροχόπτωση.

Πλακιωτάκης: Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα περιφερει…

12:57 Ειδήσεις

 «Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από σημαντικούς διεθνείς παίκτες και παγκόσμιους παρόχους λιμενικών υπηρεσιών, οπότε η συγκεκριμένη διαδικασία θα ξεκινήσει πάρα πολύ σύντομα», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στον...

Περικοπές συντάξεων και δώρων: Αποφασίζει η ολομέλεια του Στ…

12:53 Ειδήσεις

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ασχοληθεί και πάλι -και μάλιστα πιλοτικά- με τα ζητήματα, των αναδρομικών και των περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έγιναν σύμφωνα με...

Σοβαρή, αλλά σταθερή η κατάσταση του Μανώλη Γλέζου

12:47 Κοινωνία

Σοβαρή αλλά σταθερή, συνεχίζει να είναι η κατάσταση του Μανώλη Γλέζου που νοσηλεύεται από την Τρίτη στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Euroxx: Με τη νέα ονομαστική αξία οι μετοχές από την Τρίτη

12:42 ΧΑ

Με τη νέα ονομαστική αξία 0,36 ευρώ ανά μετοχή θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου οι μετοχές της EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.

Lamda Development: Στα 6,70 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων με…

12:37 ΧΑ

Στα 6,70 ευρώ ανά μετοχή όρισε το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development την τιμή των νέων μετοχών στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Τι αποκρύπτει η κυβέρνηση για τα μέτρα του προϋπολογισμού

12:33 Ειδήσεις

Μεγαλοεπιχειρηματίες-μεγαλομέτοχοι, υψηλόμισθοι και μερικές δεκάδες χιλιάδες νέοι οικογενειάρχες θα είναι ουσιαστικά οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι από τα μέτρα «αναπτυξιακών και κοινωνικών παρεμβάσεων» ύψους 1,18 δισ. ευρώ που προβλέπει ο κρατικός...

Στουρνάρας: Προβλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2020 και όχι 2,8%

12:24 Ειδήσεις

Ανάπτυξη 2,4% έναντι 2,8% που είναι η εκτίμηση του Προϋπολογισμού προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για το 2020. Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι το σχέδιο Ηρακλής για τα κόκκινα...