Log in

H CUPRA ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor

Η CUPRA ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor. Το πρώτο όχημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την μάρκα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα στην κορυφαία του έκδοση των 310PS, ενώ θα διαθέτει συνολικά μία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών εκδόσεων από το επόμενο έτος.

Το CUPRA Formentor γίνεται το έκτο μοντέλο που παράγεται στο Martorell και θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από 10% πρόσθετου όγκου παραγωγής για το εργοστάσιο. 

Ο επόμενος Πρόεδρος της SEAT και CUPRACEO, Wayne Griffiths, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, πληροφόρησε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη ξανά με πλήρη χωρητικότητα για την παραγωγή του Formentor και των άλλων μοντέλων της εταιρείας.
 
Από το Martorell, στον κόσμο.
 
Συνολικά, η παραγωγή του πρώτου αποκλειστικού μοντέλου CUPRA απαιτεί τη συμμετοχή 3.000 εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής 2 του εργοστασίου, χωρισμένη σε τρεις βάρδιες. Η αρχική παραγωγή του Formentor θα ξεκινήσει με 160 αυτοκίνητα την ημέρα.
 
Έτσι, η μάρκα ξεκινά την προϊοντική της επίθεση, με την επίτευξη 55.000 πωλήσεων από τη δημιουργία της το 2018 μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις αρχικές προσδοκίες.Επιπλέον, η CUPRAθα ξεκινήσει το ταξίδι της προς τον εξηλεκτρισμόμε την άφιξη των πρώτων plug-inυβριδικών εκδόσεωντου CUPRALeon, πριν από το τέλος του έτουςκαι του CUPRAFormentor, στις αρχές του 2021. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το CUPRA el-Born, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά το επόμενο έτος.
Η μάρκα αναμένεται να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ του συνολικού κύκλου εργασιών της SEAT, όταν θα είναι διαθέσιμη όλη η γκάμα της.Μετά τα εγκαίνια του πρώτου CUPRA Garage στην Ευρώπη στην πόλη του Αμβούργου, ο Griffiths ανακοίνωσε επίσης ότι για το λανσάρισμα του Formentor η μάρκα δημιουργεί ένα αποκλειστικό δίκτυο CUPRA με νέες και ευέλικτες μορφές που ξεπερνούν τον παραδοσιακό αντιπρόσωπο. Η μάρκα επεκτείνει το δίκτυό της με 520 περίπου CUPRA Specialists σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους και βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης περισσότερων CUPRAMasters, για να φτάσει συνολικά σε 600 παγκοσμίως έως τα τέλη του 2020.
 
Ένα Formentor για τον Ter Stegen
 
Το νέο μοντέλο της CUPRA, που πρόσφατα ορίστηκε ως το επίσημο αυτοκίνητο της FC Barcelona, παραδόθηκε στον τερματοφύλακα της ομάδας και παγκόσμιο πρεσβευτή της CUPRA, Marc Ter Stegen. Ο Γερμανός παίκτης παρέλαβε τα κλειδιά του Formentor στα πλαίσια της διαδικτυακής εκδήλωσης για τον εορτασμό της έναρξης παραγωγής του νέου μοντέλου, που πραγματοποιήθηκε στο CUPRA Garageστο Martorell.
 
Ο Ter Stegen, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που κάθισε πίσω από το τιμόνι του Formentor όταν συμμετείχε στην καμπάνια προ-παραγγελιών για το νέο μοντέλο, τόνισε: «Από τότε που είδα το Formentor για πρώτη φορά, ήμουν πεπεισμένος να ξεκινήσω μια συνεργασία με τη CUPRA, καθώς ταυτίζομαι έντονα με το σπορτίφ πνεύμα και την εκλεπτυσμένη σχεδίαση του. Εκτιμώ την προσοχή στη λεπτομέρεια και το Formentor συνδυάζει όλα τα στοιχεία που αναζητώ σε ένα όχημα. Ανυπομονώ να το οδηγήσω στους δρόμους της Βαρκελώνης».
 
Είσοδος σε νέα κατηγορία αυτοκινήτου

Το CUPRA Formentor σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία CUV, η οποία αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτό το crossover υψηλής απόδοσης, το οποίο πήρε το όνομά του από το εμβληματικό ακρωτήριο του νησιού της Μαγιόρκα, συνδυάζει το DNA της μάρκας με τεχνολογία αιχμής, συναρπαστική εξωτερική σχεδίαση, λειτουργικό εσωτερικό, υπερσύγχρονους και υψηλής απόδοσης κινητήρες.Το Formentor θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων του κορυφαίου βενζινοκινητήρα 310PS 4DriveDSG, και από το 2021 μεταξύ άλλων, ενός PHEV υβριδικού plug-in με συνδυασμένη συνολική ισχύ 245PS και εύρος περίπου 50 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική μόνο λειτουργία. 

Οι πρώτες αφίξεις του νέου μοντέλου στην χώρα μας αναμένονται πολύ σύντομα, ενώ θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η ανακοίνωση των τιμών διάθεσης αρχικά για τις ειδικές εκδόσεις λανσαρίσματος που φέρουν όλες τον κορυφαίο βενζινοκινητήρα της γκάμας του Formentor