Log in

Ford: Μία ολοκληρωμένη υποδομή φόρτισης για τους κατόχους της ηλεκτρικής Mustang Mach‑E

Οι κάτοχοι της Mustang Mach-E θα λαμβάνουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τη σχετική υποστήριξη για μία απροβλημάτιστηξεκούραστη και ξέγνοιαστη οδήγηση του νέου ηλεκτρικού οχήματος της Ford.

Προς το σκοπό αυτόη Ford ανακοίνωσε συνεργασίες για την εγκατάσταση του Ford Connected Wallboxμε έξι εταιρείες που καλύπτουν 14 αγορές σε όλη την Ευρώπη, ώστε οι πελάτες να απολαμβάνουν απλές και προσιτές λύσεις φόρτισης στο σπίτι.

Στο βασικό εξοπλισμό της νέας MustangMach-Eθα περιλαμβάνονται καλώδια συμβατά με όλες τις παρεχόμενες λύσεις φόρτισης σε οποιαδήποτε περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η Fordπρόσφατα ανακοίνωσε ότι όσοι παραγγείλουν την MustangMach-Eφέτος και το 2021 θα έχουν πέντε χρόνια δωρεάν πρόσβαση στο κορυφαίο Δίκτυο Φόρτισης FordPass, καθώς και ένα χρόνο στο δίκτυο ταχείας φόρτισης IONITY.

«Το μυστικό για να προσελκύσεις περισσότερους οδηγούς στην ιδέα και τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης είναι να τους εμπνεύσεις εμπιστοσύνη» δήλωσε ο StuartRowleypresidentFordΕυρώπης. «Η Fordπροσφέρει μία ολοκληρωμένη υποδομή που χαρίζει μεγαλύτερη ξεγνοιασιά στους κατόχους MustangMach-E: από δωρεάν πρόσβαση στο μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης, μέχρι το κατάλληλο καλώδιο για φόρτιση στο σπίτι αλλά και γάντια ώστε τα τελευταία να διατηρούνται καθαρά.»

Η Fordανακοίνωσε και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την εμπειρία ιδιοκτησίας της νέας MustangMach-Eστην εκδήλωση ‘GoElectric’ την οποία διοργάνωσε η εταιρεία για τους καταναλωτές στο Αμβούργο της Γερμανίας. Μέσα από πρακτικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, οι καταναλωτές αποβάλλουν τη δυσπιστία τους για την ηλεκτροκίνηση, ενώ μαθαίνουν τις διαφορές των διαφορετικών εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματά τους.

Αξιόπιστη υποδομή φόρτισης

Η Fordπροσφέρει στους κατόχους πλήρως ηλεκτρικών και plug-inυβριδικών μοντέλων τον προαιρετικό επιτοίχιο φορτιστή FordConnectedWallbox, που σκοπό την ταχύτερη, πιο «έξυπνη» και πιο άνετη φόρτιση στο σπίτι. Υπηρεσίες εγκατάστασης επιτοίχιων φορτιστών (wallboxes) θα παρέχουν: η Alpiqστη Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Ιταλία, η Centricaστη Μ. Βρετανία και Ιρλανδία, η DEFAστη Νορβηγία και Σουηδία, η Enecoστην Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, η ETRAσε Ισπανία και Πορτογαλία και η Zeborneστη Γαλλία.

Ο επιτοίχιος φορτιστής, που διατίθεται σε εκδόσεις με ισχύ 7,4 kWκαι 11 kW, μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία της νέας MustangMach-Eαπό το 10 μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 6 ώρες. 

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν από απόσταση το FordConnectedWallboxμέσω του smartphoneτους και της εφαρμογής FordPass, 3. Ειδικότερα, μπορούν να ενημερώνονται για την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης, την ενέργεια που έχει χρησιμοποιηθεί, αλλά και να παρέχουν πρόσβαση στο φορτιστή σε μέλη της οικογένειας ή φίλους - και όλα αυτά από απόσταση. Οι επιτοίχιοι φορτιστές είναι αδιάβροχοι ώστε να εγκαθίστανται σε εξωτερικό χώρο, και ενσωματώνουν καλώδιο μήκους 7,5 m.

Η MustangMach-Eθα περιλαμβάνει δύο καλώδια φόρτισης στο βασικό εξοπλισμό της για την υποστήριξη κάθε είδους ταξιδιού.

Το καλώδιο FordPublicChargeCableείναι συμβατό με το κοινό πρότυπο φόρτισης που ισχύει στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία λύση που επιτρέπει στους πελάτες να συνδέονται σε φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο βρίσκονται στη δουλειά ή να φορτίζουν τις μπαταρίες τους ενώ ψωνίζουν ή παρακολουθούν μία κινηματογραφική ταινία στην πόλη. Έχοντας μήκος 6 m, το καλώδιο φτάνει εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης. 

Το άλλο καλώδιο που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό είναι ένα UniversalHomeChargeCordμήκους 6,7 m, που προορίζεται για στάνταρ οικιακές και μπλε βιομηχανικές πρίζες 32 Aγια υψηλότερη ταχύτητα φόρτισης ακόμα και χωρίς το FordConnectedWallbox. Επίσης, θα παρέχονται κατάλληλοι αντάπτορες για την εγχώρια αγορά του πελάτη, ενώ θα διατίθενται και πρόσθετοι για ταξίδια στο εξωτερικό.

Η Fordπροσφέρει στους κατόχους της MustangMach-Eπρόσβαση σε περισσότερους από 155.000 σταθμούς φόρτισης του Δικτύου Φόρτισης FordPassσε όλη την Ευρώπη, διασφαλίζοντας ξέγνοιαστη οδήγηση. Προϊόν συνεργασίας με τη NewMotion, το FordPassChargingNetworkείναι το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης στην περιοχή. Οι πελάτες θα μπορούν μέσω της εφαρμογής FordPassνα εντοπίζουν, να καθοδηγούνται, να πληρώνουν και να παρακολουθούν τη φόρτιση σε τοποθεσίες που βρίσκονται σε 21 χώρες – ενεργοποιώντας και πληρώνοντας για τις υπηρεσίες από ένα λογαριασμό. 

Η Fordείναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της κοινοπραξίας IONITYπου τώρα έχει δημιουργήσει πάνω από 270 σταθμούς ταχείας φόρτισης κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων σε κεντρικές Ευρωπαϊκές τοποθεσίες, στοχεύοντας ο αριθμός αυτός να φτάσει τους 400 μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Με μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW σε φορτιστή της κοινοπραξίας IONITY, η MustangMach-Eμε τη μεγάλη μπαταρία και πίσω κίνηση υπολογίζεται ότι θα προσθέτει στην αυτονομία της κατά μέσο όρο 119 km με φόρτιση διάρκειας μόλις 10λεπτών. 

Προφίλ οδήγησης εναρμονισμένα με τη διάθεση του οδηγού

Η MustangMach-Eπροσφέρει τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης (drivemodes) που αξιοποιούν πλήρως τον ραφιναρισμένο, αθόρυβο χαρακτήρα και την άμεση απόκριση της ηλεκτρικής MustangMach-E. Τα προγράμματα αυτά φέρουν τις ονομασίες WhisperActiveκαι Untamedμε το καθένα να έχει σχεδιαστεί για να επιτείνει την εμπειρία του οδηγού, μεταβάλλοντας την προσλαμβάνουσα αίσθηση πίσω από το τιμόνι.

Το πρόγραμμα Activeσυνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με τις απολαυστικές, θρυλικές επιδόσεις μιας Mustang, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινή οδήγηση. Ένα απαλό μπλε φως λούζει την καμπίνα, ενώ στο ταμπλό, η δυναμική ένδειξη EcoModeβοηθά στη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

Όταν οι οδηγοί θέλουν πραγματικά να αυξήσουν την αδρεναλίνη πίσω από το τιμόνι, το πλέον κατάλληλο είναι το προφίλ Untamed. Αυτό «απελευθερώνει» όλες τις δυνατότητες της MustangMach-Eενισχύοντας την «κοφτερή» αίσθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού. Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα αυτό ο οδηγός έχει την αίσθηση του κατεβάσματος ταχυτήτων κατά τη διαδικασία της επιβράδυνσης. Ο ενισχυμένος ήχος που φτάνει στο εσωτερικό είναι ανάλογος των επιδόσεων, ενώ στην καμπίνα τα κυρίαρχα στοιχεία είναι τόσο ο σπορ πορτοκαλί φωτισμός, όσο και οι δυναμικές γραμμές στην οθόνη οι οποίες απεικονίζουν τις διαμήκεις και πλευρικές δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά την επιτάχυνση καθώς και στις στροφές.

Κάνοντας το τιμόνι ελαφρύτερο, την απόκριση του γκαζιού πιο ήπια και το περιβάλλον της καμπίνας πιο αθόρυβο, το Whisperπροσφέρει την πιο ήρεμη εμπειρία ταξιδιού με μία MustangMach-E.

Το Whisperβελτιστοποιεί επίσης το σύστημα BrakeTractionControl6 που συνεισφέρει στη διατήρηση  της πρόσφυσης σε βρεγμένες και ολισθηρές επιφάνειες, για λιγότερο στρες κατά την οδήγηση. Όπως και στο Active, όταν ενεργοποιείται η λειτουργία LowGearεπιτυγχάνεται μεγαλύτερος έλεγχος της ταχύτητας του οχήματος, χωρίς υπερβολική χρήση των φρένων σε απότομες κατηφορικές κλίσεις, ή κατά τη ρυμούλκηση. 

«Η MustangMach-Eμας προσέφερε την ευκαιρία να προσαρμόσουμε την οδηγική εμπειρία και να χαρίσουμε στον οδηγό ακριβώς αυτό που θέλει από το αυτοκίνητό του, ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας. Το αυτοκίνητο λειτουργεί σαν φίλος που ακούει και απαντά στις επιθυμίες σου» δήλωσε ο MatthiasTonnchiefprogrammeengineerτης MustangMach-Eστην Ευρώπη. «Οι διαφορές μεταξύ των DriveMode.