Log in

Γεννηματά: Καλεί τους «επιρρεπείς» στον... πειρασμό Μητσοτάκη «να φύγουν τώρα»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε χθες η Φώφη Γεννηματά στο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο εναντίον όσων της ασκούν κριτική άμεσα ή εμμέσως με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως για την προεκλογική τακτική της, στέλνοντας παράλληλα σαφή μηνύματα προς «διαφωνούντες» και... «επιρρεπείς» στον Κ. Μητσοτάκη, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει το Κίνημα Αλλαγής από τη διάλυση.

Γράφει ο: 

«Ας αναρωτηθούμε όλοι -και ιδιαίτερα οι κρυπτόμενοι στον αγώνα που αρχίζουν τώρα με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται- αν θα υπήρχαμε καν σήμερα αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια» είπε και συνέχισε «Μιλάω γι’ αυτούς που και το 2015 έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ με διαδικασίες μακριά από τη βάση της παράταξης. Εμείς ξεκινήσαμε το 2015 όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ήταν το 7ο κόμμα και στον ευρύτερο χώρο υπήρχαν ταυτόχρονα, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ, η Ένωση Κεντρώων, το ΚΙΔΗΣΟ, η ώρα Αποφάσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Σήμερα είμαστε το τρίτο κόμμα, μόνοι στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας».

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. άσκησε κριτική και στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «συνεχίζει τις απαράδεκτες πρακτικές του κ.Τσίπρα για την αναζήτηση και εξαγορά «πρόθυμων» από τον χώρο μας, με αντάλλαγμα καρέκλες της εξουσίας και τα οφέλη τους» και αποδοκίμασε τη στάση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στελεχών της παράταξης λέγοντας «όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως Δούρειοι Ίπποι για να υπονομεύσουν. Γι’ αυτό όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα»

Ο δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που προέκυψε από τις εκλογές «δεν έχει καμία σχέση με τον μεγάλο δικομματισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ των περασμένων δεκαετιών καθώς σήμερα βρίσκεται ανάμεσά τους το ΚΙΝΑΛ' τόνισε η κ. Γεννηματά και επισήμανε εκ νέου ότι «το Κίνημα είναι αποφασισμένο να διατηρήσει την αυτονομία του και να ενισχύσει την παρουσία του συνομιλώντας τόσο με τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ασκώντας κριτική και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Έτσι -υποστήριξε- θα αξιοποιήσει τη νέα θέση που καταλαμβάνει στο κέντρο του κομματικού συστήματος για την υπέρβαση του εθνικού διχασμού και την επίτευξη μιας μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης που είναι αναγκαία για την ανασυγκρότηση τη χώρας. Από αυτή τη θέση το ΚΙΝΑΛ είναι και χώρος υποδοχής των πολιτών που σίγουρα στο επόμενο διάστημα θα απομακρυνθούν απογοητευμένοι από την κυβερνητική πρακτική και από τον λαϊκιστικό χαρακτήρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η πρόεδρος του Κινήματος εξήγγειλε πολιτικές και προγραμματικές πρωτοβουλίες και παράλληλα ανακοίνωσε την ανασύνθεση των κομματικών οργάνων με επικεφαλής νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα αφού ανέλαβε μεγάλο μέρος της ευθύνης για το εκλογικό αποτέλεσμα, ανακοίνωσε τις εξής πρωτοβουλίες:

- Το φθινόπωρο θα συνέλθει προγραμματική συνδιάσκεψη με την προβλεπόμενη από το άρθρο 24 του καταστατικού σύνθεση με θέμα «Η Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»

– Προκήρυξη Συνεδρίου Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Θα προηγηθεί εντός του 2019 Συνδιάσκεψη Νεολαίας για τα πολιτικά θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.

– Συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση, που θα ετοιμάσουν οι εκλεγμένοι στον χώρο. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη για τον «Κλεισθένη»

– Ανασύσταση με βάση το νέο καταστατικό των οργανώσεων χώρου δουλειάς. Στους εργαζόμενους επικεφαλής αναλαμβάνει ο Χρήστος Ασπιώτης, αλλά και των «Δικτύων» στους ΕΒΕ, στους επιστήμονες, στους αγρότες.

Επίσης με βάση τις Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα, συγκροτούνται οι Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα οδηγήσουν τις οργανώσεις ανά νομό στην εκλογή νέων οργάνων (Νομαρχιακές Επιτροπές και Συντονιστικές Γραμματείες Τοπικών Οργανώσεων).

Συγκροτούνται ακόμη οι Τομείς Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής σε αντιστοιχία με τα υπουργεία. Τον συντονισμό του έργου τους αναλαμβάνει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος. Της σύνθεσης τους θα προηγηθεί ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ενδιαφέροντος.

Ανακοίνωσε τέλος ότι:

– Γραμματέας οργανωτικού αναλαμβάνει ο Στέφανος Παραστατίδης.

– Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν ευθύνη Περιφερειών.

– Το φθινόπωρο θα εκδοθεί κάρτα μέλους με συνδρομή, για την οικονομική στήριξη του κινήματος.

– Η νέα Κ.Ο. θα είναι αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική δράση και Διευθυντής της Κ.Ο. αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μάντζος.