Log in

Σεισμός στις τάξεις των σεισμολόγων, στο επίκεντρο ένας ακόμη… άριστος

Τον έχασε δυστυχώς(;) η Ευρωβουλή, καθώς δεν κατάφερε να εκλεγεί στις περσινές ευρωεκλογές με τη λίστα της Νέας Δημοκρατίας, οπότε το ενδιαφέρον του επανήλθε στα καθ’ημάς και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, μόνο που η απόφαση του να διεκδικήσει τη θέση του νέου διευθυντή πυροδότησε τελικά σεισμό αρκετών ρίχτερ.

Γράφει η: 

Ο λόγος αφορά τον καθηγητή Άκη Τσελέντη, σεισμολόγο, υποστηρικτή της ομάδας προγνώσεων ΒΑΝ και συχνό καλεσμένο τηλεοπτικών και όχι μόνο εκπομπών όταν ο Εγκέλαδος ξυπνά. Όμως, τις τελευταίες ημέρες κατάφερε να φέρει στην επικαιρότητα την μάλλον αδιάφορη για το ευρύ κοινό διαδικασία εκλογής νέου διευθυντή στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα, καθώς ο καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα στον ίδιο και κάποιους συναδέλφους του κάθε άλλο παρά συνάδει με το θεωρητικά… υψηλό επίπεδο τους.

Σημειώνεται πως τη θέση, πέρα από τον Άκη Τσελέντη διεκδικούν επίσης ο Ευθύμιος Λέκκας και ο Αθανάσιος Γκανάς.

Ο καυγάς άναψε μετά τη δημόσια καταγγελία του καθηγητή Γεράσιμου Παπαδόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο κύριος Τσελέντης πλαστογράφησε την ηλικία του, προκειμένου να είναι εκ νέου υποψήφιος.

«Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο πανεπιστήμιο 15-16 χρόνων!!! Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής» έγραψε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κύριος Τσελέντης εμφανίζεται να δήλωσε ως χρονολογία γέννησης το 1957, αντί του 1955, όπως γνώριζαν οι συνάδελφοι του, με τη διαφορά αυτή να είναι αρκετή ώστε να του επιτρέψει να είναι υποψήφιος για τη θέση του διευθυντή, αφού το όριο ηλικίας που έχει οριστεί στην προκήρυξη που εκδόθηκε πέρυσι είναι τα 63 έτη, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Αν, όμως, όντως γεννήθηκε το 1957, εφόσον δηλώνει ότι μπήκε στο πανεπιστήμιο Αθηνών το 1973 και πήρε πτυχίο το 1978, τότε ήταν ένα γνήσιο παιδί θαύμα που έγινε δεκτός για σπουδές σε ηλικία 16 ετών! Απλή αριθμητική!

Φαίνεται δε, πως το ζήτημα ήταν γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους του και αποτελούσε θέμα συζήτησης εδώ και καιρό, προκαλώντας εύλογη απορία το πώς και το γιατί η αρμόδια επιτροπή που θα εξετάσει τις υποψηφιότητες δεν έλεγξε τα χαρτιά και τα πιστοποιητικά των υποψηφίων. Μιλάμε άλλωστε για πιθανή διάπραξη αδικήματος, όπως αυτό της πλαστογραφίας μετά χρήση. Όμως, το θέμα θα είχε περάσει στο… ντούκου, αν η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου δεν είχε φέρει το θέμα στην επικαιρότητα προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Βεβαίως ο κ. Τσελέντης δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, καταγγέλλοντας με εξίσου επιθετικές αναρτήσεις τις… ενορχηστρωμένες επιθέσεις που δέχεται από συγκεκριμένη κλίμα που προσπαθεί να τον εκφοβίσει και να εμποδίσει τη διαδικασία εκλογής. Και απείλησε προφανώς να καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Όμως, αντί ο κύριος Τσελέντης να ωρύεται θα ήταν πολύ πιο εύκολο και απλό να δηλώσει ανοιχτά πόσο χρονών είναι και συνάμα να δημοσιοποιήσει μια φωτογραφία της αστυνομικής του ταυτότητας. Θα άξιζε άλλωστε να ρισκάρει τη δημοσιοποίηση προσωπικών του στοιχείων, προκειμένου να εκθέσει και να σιωπήσει όσους εσκεμμένα, όπως δηλώνει, τον διαβάλλουν. Όμως, δεν το έχει κάνει.

Γιατί άραγε;