Log in

«Ιανός»: Ολονύχτια μάχη, φόβοι για θύματα - Πού θα χυπήσει τις επόμενες ώρες

Περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας σαρώνει στο πέρασμα του ο κυκλώνας «Ιανός» από το βράδυ της Παρασκευής.

Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, Στρατός και Περιφέρειες βρίσκονται επί ποδός, καθώς τα προβλήματα από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις εντείνονται.

Καρδίτσα

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον νομό Καρδίτσας, όπου σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπάρχουν δύο αγνοούμενοι, ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, πραγματοποιείται εκκένωση με τη βοήθεια πλωτών μέσων στον οικισμό Ρομά Μαύρικα. Γύρω στα μεσάνυχτα είχαν μεταφερθεί ήδη 200 άτομα, ενώ απέμεναν περίπου 100 ακόμη.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό οδηγού στο Μουζάκι, του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Ο οδηγός, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αγνόησε τις συστάσεις των αστυνομικών να μην μετακινηθεί κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού. Οι προσπάθειες για την ανεύρεση του συνεχίζονται.

Στην ευρύτερη περιοχή αρκετά χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει.

Αλμυρός

Συνεχίζεται η αγωνία στον Αλμυρό, καθώς τρεις εργαζόμενοι στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να μην παρασυρθούν από τα νερά του ρέματος.

Ενώ η βροχόπτωση ήταν ραγδαία από το μεσημέρι, οι τρεις εργαζόμενοι αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο όπου ήταν ασφαλείς, αλλά στη διαδρομή το ρέμα πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκοα όταν σκοτείνιασε, ενώ η βροχόπτωση συνεχιζόταν και δεν ήταν δυνατόν να τους προσεγγίσει ελικόπτερο λόγω των ισχυρών ανέμων. Η προσπάθεια απεγλωβισμού συνεχίζεται με μέσα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Υπάτη

Έντονα είναι τα προβλήματα εδώ και αρκετές ώρες στη Φθιώτιδα.

Στον εθνικό δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου υποχώρησε γέφυρα στο ύψος του Παλιουρίου Καστρίου. Από τον μεγάλο όγκο νερού υποχώρησε μεγάλο κομμάτι που ουσιαστικά έκοψε την εθνική οδό στα δύο.

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στο ύψος της διασταύρωσης Λουτρών Υπάτης.

Έρχεται και στην Αττική

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα αναμένεται από αργά το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται όλο και νοτιότερα και το βράδυ θα επηρεάσουν τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Πολυμέσα