Log in

Τρέμουν τη φυλακή τα «πρωτοπαλίκαρα» της Χρυσής Αυγής

Την ουρά στα σκέλια έβαλαν τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής με το άκουσμα των ποινών χωρίς ελαφρυντικά. Οι πάλαι ποτέ νταήδες νεοναζιστές, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί δολοφονιών, εκφοβισμών και προπηλακισμών μεταναστών και συνδικαλιστών, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας συρφετός επικίνδυνων εγκληματιών.

Γράφει ο: 

Δυστυχώς με τη στήριξη μιας μικρής μερίδας της ελληνικής κοινωνίας στο όνομα της «αντισυστημικής ψήφου» λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και την ανοχή της υπόλοιπης κοινωνίας που επί χρόνια έκρυβε το κεφάλι στην άμμο.

Σήμερα στις 11 το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης με την εισαγγελική πρόταση για την αναστολή των ποινών των καταδικασθέντων ναζιστών, που με εξαίρεση τον Γιάννη Λαγό ζήτησαν άπαντες να τους χορηγηθεί.

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης με κάποιους από τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να εκλιπαρούν για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους, επικαλούμενοι προσωπικά ζητήματα, οικογενειακές δυσκολίες, ασθένειες οικείων τους, ακόμα και ότι δεν ασχολούνται πλέον με την «πολιτική» ή έχουν διακόψει κάθε σχέση με την οργάνωση.

Πρώτος και χειρότερος ο «νταής» Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ζήτησε αυτοπροσώπως από τους δικαστές να μην εκτίσει «την εξοντωτική ποινή μέχρι να αποδείξω στο Εφετείο την αθωότητά μου, για την οποία οκτώ ώρες αγόρευε η κυρία εισαγγελέας». Λίγο αργότερα οι συνήγοροί του επιχειρηματολογούσαν για τον άρρωστο πατέρα του και τα ξενιτεμένα αδέλφια του.

Ακολούθως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, που συνόδευσε στη δικαστική αίθουσα τον υπέργηρο πατέρα του, που υποστήριξε ότι, αν εκτίσει την ποινή ο γιος του, τότε ο ίδιος και η σύζυγός του θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς φροντίζει και εκείνους και τα ζώα τους.

Επίσης ο Γιάννης Λαγός είχε το θράσος να εξαπολύσει βολές κατά της έδρας   διά του συνηγόρου του, που σε εμφανώς δύσκολη θέση εξήγησε ότι δεν θα τοποθετηθεί αλλά θα διαβάσει στο δικαστήριο δήλωση του ευρωβουλευτή περί προκατάληψης της έδρας απέναντι στο πρόσωπό του. «Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάσει εντολών, θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αποδείξω το τι έλαβε χώρα. Πεντέμισι χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές και ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών, ήταν η δήλωση του Λαγού.

Ο «αρχηγός» Νίκος Μιχαλολιάκος, διά του συνηγόρου του αρκέστηκε να επιμένει ότι είναι...αρχηγός κόμματος και ότι δεν έκανε τίποτα. Και ως ένδειξη «ανεπανόρθωτης βλάβης» που θα υποστεί αν δεν ανασταλεί η έκτιση της ποινής του, ανέφερε ότι έκλεισε η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» και ότι έχει διαλυθεί το κόμμα.

Ο Γιώργος Γερμενής ισχυρίστηκε ότι από το 2019 έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και ότι εδώ και τρεις μήνες εργάζεται ως συνεργάτης του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι δεν βρίσκςει δουλειά ως αρτοποιός, έχοντας ως μάρτυρα υπεράσπισης τη μητέρα του.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος επικαλέστηκε, μέσω του συνηγόρου του, ακόμα και τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής λέγοντας ότι «ούτε οι αντίδικοι θα εκπλαγούν αν του δοθεί αναστολή», ενώ ο Αντώνης Γρέγος ζήτησε να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος τέλος παρακάλεσε τους δικαστές να του δώσουν μια ευκαιρία για να δει τα παιδιά του να μεγαλώνουν και έφερε μάρτυρα τον ιερέα αδερφό του.

Σημειώνεται ότι σήμερα μετά την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου τον λόγο θα πάρουν και πάλι οι συνήγοροι υπεράσπισης και η αυλαία θα πέσει με την απόφαση των δικαστών, κάτι που όμως δεν αναμένεται σήμερα.