Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

Με τον Προκόπη έκανε ρουά ματ σε Μέρκελ-Σαμαρά

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν σηματοδοτεί «το έργο της μεγάλης κοινωνικής αλλαγής» για το οποίο εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί, όμως, κίνηση ματ στην ακροδεξιά φράξια των Σόιμπλε-Σαμαρά. Φέρνει εγγύτερα την συμφωνία με την Ευρωζώνη και τελειώνει τους «εθνοσωτήρες».

Γράφτηκε από: 

 

Εμείς στην FMVoice ανήκουμε σε αυτούς που προτιμούσαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι απαραιτήτως Αριστερό, που να συμβολίζει την Ανατροπή. Την Ανατροπή του κράτους της διαπλοκής και του συστήματος των Πρετεντέρηδων. Αυτήν άλλωστε ψήφισε στις 25 Ιανουαρίου ο λαός μας. Όμως, η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε στις σημερινές συνθήκες την σοφότερη επιλογή που μπορούσε. Από την στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει άλλα σχέδια για τον μελλοντικό προσωπικό του ρόλο, ο επικοινωνιακά ουδέτερος για την αριστερά και μνημονιακά άφθαρτος Προκόπης Παυλόπουλος αποτελούσε μια επιλογή που δικαιώνει την λαϊκή ρήση «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια».

Στριμώχνει το Βερολίνο και τους "γιαβόλ, χερ κομαντάτ"

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Μέρκελ και «κάνει παιχνίδι» μαζί της εναντίον της κυβέρνησης που εκπροσωπεί την Πατρίδα μας στην πρώτη πραγματική διαπραγμάτευση της Ελλάδος με την Γερμανία και τις Βρυξέλλες είναι αφελής ή εν πάση περιπτώσει αδυνατεί να εντρυφήσει στα γεγονότα.

Με... email συνεχίζει να τους δίνει γραμμή η θεία Ανγκέλα. Μετά το ιταμό τελεσίγραφο Σόιμπλε, που εξευτέλισε την Κομισιόν, τον Μοσκοβισί, την Γαλλία και τον Ολάντ, σαν «έτοιμοι από καιρό» άρχισαν να χορεύουν οι καλικάντζαροι. Ο Σαμαράς κάλεσε τηλεφωνικά τους άλλους δύο πρόθυμους (όχι και τόσο σε αυτή την φάση) για την συγκρότηση αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Οι Γεωργιάδηδες και λοιποί «εθνοσωτήρες» εμφανίστηκαν σε τηλεοράσεις και social media να πανηγυρίσουν, να μας κουνήσουν το δάκτυλο και να μας πουν πόσο δίκιο έχει ο Σόιμπλε και πόσο ανεύθυνα ψηφίσαμε (γιαούρτια όπου τους ξετρυπώσετε γιατί οι... γενναίοι κρύβονται). Ο στόχος τους ξεκάθαρος: Η διάσπαση του παλλαϊκού, εθνικού μετώπου που συγκροτεί το 70% με 80% του ελληνικού λαού και από το οποίο αντλεί την δύναμη της στην διαπραγμάτευση με το Βερολίνο και το Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση.

Το «ναι» του Καραμανλή

Με την επιλογή Παυλόπουλου ο Τσίπρας δεν στέλνει απλώς μήνυμα στο εξωτερικό περί «αρραγούς μετώπου». Με την επιλογή Παυλόπουλου ακυρώνει τα σχέδια εσωτερικής υπονόμευσης (ποιο από τα κανάλια της διαπλοκής θα διαφωνήσει;) και κινητοποιεί το Καραμανλικό λόμπι στις διεθνείς επαφές του για την στήριξη της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση. Γιατί, δεν υπάρχουν τόσο αφελείς σε αυτό τον τόπο που να μην καταλαβαίνουν ότι χωρίς το «ναι» του Καραμανλή, ο Παυλόπουλος δεν θα έλεγε «ναι» στον Τσίπρα! Ούτε υπάρχουν τόσο αφελείς που να μην αντιλαμβάνονται ότι ο Καραμανλής διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις στην ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ και στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ικανές να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Αυτό είναι το ένα τρυγόνι. Με το οποίο φέρνει εγγύτερα την συμφωνία λύτρωση της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας της. Το δεύτερο αφορά την τάχιστη ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και στο επίκεντρο της θα βρεθεί η κάθαρση της κεντροδεξιάς και της Ν.Δ. από τα ακροδεξιά σταγονίδια της ΠΟΛΑΝ και του ΛΑΟΣ.

Υ.Γ. Ευτυχώς γλυτώσαμε από τον «καγκελάριο», δηλαδή από τα χειρότερα.