Log in

Ν. Νικολόπουλος: «Oι διοικητικές αστοχίες… Μαρλαφέκα και οι εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας»

Για άλλη μια φορά, ο έμπειρος Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος γνωρίζοντας από την καλή και από την ανάποδη τα εσωτερικά του Επιμελητηρίου Αχαΐας απoκωδικοποεί με τον δικό του τρόπο τις διεργασίες και τις έντονες ζυμώσεις για τις επικείμενες αρχαιρεσίες. Επίσης, μιλά για τις αστοχίες του Πλάτωνα Μαρλαφέκα που βρίσκεται στο τιμόνι του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Γράφει ο: 

Το Επιμελητήριο ως συμβουλευτικός θεσμός του Κράτους, που αριθμεί χιλιάδες μέλη λόγω της σχεδόν υποχρεωτικής συμμετοχής τους στο φορέα, έχει πολλά περιθώρια παρέμβασης, που δυστυχώς,   όπως υποστηρίζει ο ανεξάρτητος Βουλευτής :  «Δεν αξιοποίησε η παρούσα Επιμελητηριακή αρχή. Έχοντας το αβαντάζ των συνδρομών, την προικοδότηση του ΓΕΜΗ και τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ της διαχειριστικής του αρχής, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αναπτύξει πολυεπίπεδη δράση.Δυστυχώς  η σημερινή  διοίκηση κινείται σε ρηχά νερά και ταυτόχρονα αναρωτιούνται: Που πάνε τόσα εκατομμύρια; Σε αμοιβές προσωπικού; Σε «φλύαρες» και αντιαναπτυξιακές δράσεις; Σε μελέτες περιττής και άχρηστης σκοπιμότητας;»

Ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής υποστηρίζει ότι  έχει γίνει κοινωνός των προβληματισμών της νέας Επιμελητηριακής κίνησης, τα μέλη της οποίας ισχυρίζονται ότι το Επιμελητήριο διοικείται δια συμβούλων και δι’… αλληλογραφίας και μόνο έτσι εξηγείται η υπεραριθμία των υπαλλήλων του που παραπέμπει σε δημοσιουπαλληλίστικη αντίληψη όσον αφορά τη λειτουργικότητά του.

Με αφορμή πρόσφατα  δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πελοπόννησος» και «Κόσμος», ο Νίκος Νικολόπουλος  υποστηρίζει μεταξύ άλλων τα εξής :

«Πριν μερικούς μήνες η επανεκλογή του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στον Προεδρικό θώκο του Επιμελητηρίου Αχαΐας για κάποιους φάνταζε αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο, όσο πλησιάζουμε στις κάλπες διαπιστώνω ότι ένα δυναμικό κομμάτι της επιμελητηριακής κοινωνίας της Πάτρας ενώνει τις ανησυχίες του, καθώς θεωρεί ότι είναι… μετεξεταστέος ο βαθμός της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας της απερχόμενης διοίκησης και προσανατολίζεται σε ξεχωριστή κάθοδο στις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Ο συνασπισμός των νέων δυνάμεων έχει ως πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια στα χέρια τους την σκυτάλη παραδοσιακών επιχειρήσεων και έχουν φανεί αντάξιοι της βαριάς επιχειρηματικής κληρονομιάς τους. Μάλιστα –όπως τονίζει  ο κ.  Νικολόπουλος- οι περισσότεροι εξ’ αυτών κατά γενική ομολογία έχουν και τις αντικειμενικές προϋποθέσεις και την έξωθεν καλή μαρτυρία, ώστε να τεθούν επικεφαλής της νέας ακηδεμόνευτης και ανιδιοτελούς διεκδίκησης της ευθύνης του σημαντικού και ιστορικού θεσμού.

Επιπρόσθετα, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος αποκαλύπτει ότι τους τρεις τελευταίους μήνες η εν λόγω ομάδα των νέων πετυχημένων επιχειρηματιών έχει αποκτήσει συμπαγή χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα έχει διεμβολίσει την παράταξη του απερχόμενου Προέδρου της Πλάτωνα Μαρλαφέκα, καθώς κάποια μέλη της έχουν ήδη μεταπηδήσει στο  «φρέσκο» υπό διαμόρφωση, σχήμα. Στις απώλειες της πλειοψηφούσας παράταξης λέγεται ότι αθροίζονται κι άλλα μέλη της που απέχουν από τις συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου, έχοντας κάνει φανερή τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο λειτουργίας του φορέα.»