Log in

Απ. Κατσιφάρας: «Η Δυτική Ελλάδα βρήκε την έξοδο από την αδράνεια»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας ανοίγει τα χαρτιά του στην «F&M Voice», αναπτύσσοντας τους βασικούς πυλώνες ενός κοινωνικού και αναπτυξιακού προγράμματος που φιλοδοξεί να κρατήσει «όρθιο τον θεσμό της Περιφέρειας και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

Γράφει ο: 

Σε μία χρονική συγκυρία που η ολοκλήρωση βασικών συγκοινωνιακών έργων βγάζει την ευρύτερη περιοχή από την απομόνωση δεκαετιών, ο κ. Κατσιφάρας βλέπει την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας να στηρίζεται, κυρίως, στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τη μεταποίηση. «Την περίοδο της κρίσης, δουλέψαμε συστηματικά και οργανωμένα», λέει ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στους πόρους τόσο από το κράτος όσο και από τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, που διεκδίκησε και πέτυχε να αντλήσει η Περιφέρεια και καταλήγει: «Έχουμε στρατηγική, σχέδιο και διεκδίκηση για να μπορέσουμε να ονειρευόμαστε την επόμενη ημέρα. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, αλλά έχουμε πυξίδα και προορισμό».

Με το μεγάλο λιμάνι της Πάτρας, τους δύο αυτοκινητόδρομους που έχουν παραδοθεί (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός) και την επέκταση του σιδηροδρόμου (θα φθάσει το 2018 κοντά στο Αίγιο), η Περιφέρειά σας αποκτά μία νέα δυναμική. Ποιο είναι, κύριε Κατσιφάρα, το δικό σας μήνυμα για την ανασυγκρότηση της περιοχής, αλλά και της χώρας;

Η Δυτική Ελλάδα, επιτέλους, βγαίνει από την απομόνωση. Νοιώσαμε για πολλά χρόνια την αδικία, να βλέπουμε την ανατολική Ελλάδα με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους και εμείς, να προχωράμε σε δρόμους με κώνους. Όμως, επιτέλους, η Περιφέρειά μας φαίνεται να απέκτησε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, την Ιόνια Οδό. Επίσης, απέκτησε και ένα μέρος ενός άλλου αυτοκινητοδρόμου, της Ολυμπίας οδού, από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα. Ωστόσο, Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν είναι Ολυμπία οδός! Με ανυπομονησία αναμένουμε και το τμήμα Πάτρα-Πύργος, καθώς και τις βελτιώσεις μέχρι Τσακώνα. Διότι, η Ολυμπία Οδός, μόνο τότε θα είναι πλήρης.

Επίσης, και στο ζήτημα του τρένου, ακόμη δεν είμαστε στο καλύτερο σημείο. Διότι το τρένο, για να είναι λειτουργικό και χρήσιμο, πρέπει να φτάνει στο λιμάνι της Πάτρας, να επικοινωνεί με τη ΒΙ.ΠΕ. και να προχωρά για Πύργο. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για συνδυασμένες μεταφορές, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τον τουρισμό. Οπωσδήποτε, λοιπόν, βήματα μεγάλα έχουν γίνει. Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα. Αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Ως προς την ανασυγκρότηση, στη Δυτική Ελλάδα, αυτή στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τη μεταποίηση. Για να μπορέσουμε να ονειρευόμαστε την επόμενη ημέρα έχουμε στρατηγική, σχέδιο και διεκδίκηση. Την περίοδο της κρίσης, δουλέψαμε συστηματικά και οργανωμένα. Διεκδικήσαμε πόρους, διεκδικήσαμε πολυτομεακά και πολυταμειακά περιφερειακά προγράμματα ΕΣΠΑ. Έτσι, σήμερα έχουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικό και ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό, που κρατούν όρθιο τον θεσμό της Περιφέρειας και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Μια και αναφερθήκαμε στα οδικά έργα, σε ποιο στάδιο βρίσκεται το δύσκολο έργο της οδού Πατρών-Τριπόλεως, γνωστή ως «111», που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες, των ορεινών όγκων της Περιφέρειας;

Το εθνικό δίκτυο της Περιφέρειάς μας, για πολλά χρόνια, δεν είχε τύχει φροντίδας ουσιαστικής, παρά μόνο αναγκαίων διορθώσεων. Από το 2011, προσπαθούμε να βελτιώσουμε σημαντικά, κυρίως, το συγκεκριμένο δίκτυο. Έχουμε, ήδη, ολοκληρώσει μία εργολαβία συντήρησης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ, που αφορούσε όλο το μήκος του δρόμου. Έγιναν τεχνικές παρεμβάσεις, αντικατάσταση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, όπου χρειαζόταν και διαγράμμιση. Οι τεχνικές εργασίες θα συνεχιστούν με νέα εργολαβία προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, που δημοπρατείται στις 7 Δεκεμβρίου και αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα θέλαμε ένα νέο σχέδιο, μία νέα χάραξη, μείωση επικίνδυνων στροφών και, κυρίως, σε μερικά σημεία, κοιλαδογέφυρες. Δυστυχώς, πρόκειται για ένα ακριβό έργο που δεν μπορούμε ακόμη να ξεκινήσουμε. Όμως, πρόκειται για μία αγωνία μας. Συνεχώς θα προσπαθούμε για το καλύτερο, γιατί η «111» είναι ενταγμένη στα διευρωπαϊκά δίκτυα. Συνδέει τις δύο πρωτεύουσες των Περιφερειών και περνά ακριβώς πάνω από το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου, έναν νέο αναπτυξιακό πόλο στην καρδιά της Αχαΐας.
 
Θα ήθελα να μας μιλήσετε για το πρόγραμμα που «τρέχετε» για την επιχειρηματικότητα και την τόνωση της απασχόλησης στη Δυτική Ελλάδα...

Τον Απρίλιο του 2015, σε ένα κλίμα απόλυτης εσωστρέφειας και ανασφάλειας της ελληνικής κοινωνίας, τολμήσαμε να συζητήσουμε για πρώτη φορά την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SBA) στην Περιφέρειά μας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκές εμπειρίες. Και ήταν Μάρτιος του 2016 όταν, μετά από πολύμηνη δουλειά, υποβάλλαμε την πρότασή μας για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, για να γίνουμε η πρώτη ελληνική Περιφέρεια που έλαβε αυτό το βραβείο και μέλος μιας ολιγομελούς ομάδας αντίστοιχων ευρωπαϊκών περιφερειών.

Σε αυτό τον χρόνο που πέρασε πετύχαμε πολλά, με άξονα τη δημιουργία του δικτύου της «Συμμαχίας για την Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα». Πάνω από 30 φορείς της επιχειρηματικότητας στοίχισαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα άτυπο δίκτυο που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για δημιουργικές πρωτοβουλίες στον χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Υλοποιήσαμε από κοινού με τους φορείς του δικτύου μία σειρά πρωτοβουλιών όπως:

  • η ίδρυση γραφείου στήριξης ΜμΕ στην ΠΔΕ, η ενημέρωση για τα προγράμματα COSME, Horizon 2020, LIFE, τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία,
  • η ίδρυση Ειδικού Ταμείου μικροπιστώσεων,
  • η παροχή δεξιοτήτων στον επιχειρηματικό κόσμο μέσω σεμιναρίων και κατάρτισης σχετικά με τη λογιστική, το μάρκετινγκ, τη λήψη αποφάσεων, τη διεθνοποίηση των ΜμΕ,
  • η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως, πρόσφατα, η συνάντηση για τη νανοτεχνολογία.

Παράλληλα, για την ενημέρωση των μικρομεσαίων έχουμε δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα (www.pde.gov.gr/ependyseis/). Επίσης, η Περιφέρειά μας έχει συνδέσει την παραγωγική ανασυγκρότησή της με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, που αποτελεί μία από τις μεγάλες προκλήσεις κατά τη νέα προγραμματική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση για διαχείριση από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας προγράμματος προϋπολογισμού 29 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αναλαμβάνει τον ρόλο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης κρατικών ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Ποια είναι τα σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας και μάρκετινγκ που διαθέτει, πλέον, η Δυτική Ελλάδα για την ανάπτυξη του τουρισμού;

Οι πληροφορίες που έχουμε για αύξηση των τουριστικών ροών προς την Περιφέρεια μας την επόμενη τουριστική περίοδο, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της τουριστικής προβολής που σχεδιάζουμε για το επόμενο έτος, με κάνουν να αισιοδοξώ ότι σύντομα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πάρει τη θέση που της αρμόζει μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών της Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει πολιτιστικό πλούτο και μοναδικές φυσικές ομορφιές. Με την Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο, ως παγκόσμιο σύμβολο, τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ως σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα, την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, την καστρόπολη της Ναυπάκτου, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, Ιερούς Ναούς και Μονές για θρησκευτικό τουρισμό και φυσικά τοπία που προσφέρονται για ειδικές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, έχει την ικανότητα να εμπνέει τον επισκέπτη, παρέχοντάς του μία συλλογή εμπειριών.

Πριν από έναν περίπου χρόνο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε μία φιλόδοξη συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προκειμένου να δημιουργήσει σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας και μάρκετινγκ που αναδεικνύουν τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα ως τουριστικός προορισμός. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι να αποκτήσουμε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο που απευθύνεται σε κάθε κατηγορία δυνητικών επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων. Με κεντρικό σύνθημα «Be Inspired - Western Greece», δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο πολύγλωσσο portal, όπου τα τουριστικά προϊόντα της περιοχής μας παρουσιάζονται, τόσο χωρικά όσο και θεματικά, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που έχει ο χρήστης.

Επιπρόσθετα, δημιουργήσαμε 19 πρωτότυπα βίντεο για το τουριστικό προϊόν που διαθέτουμε, αξιοποιούμε πλήρως τα social media με αναρτήσεις και προβολές σε Facebook, Instagram και YouTube, ενώ, επίσης, σχεδιάσαμε σύγχρονα τουριστικά φυλλάδια, σε πέντε γλώσσες, τόσο για το σύνολο της Περιφέρειας, όσο και για κάθε περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά.

Επιγραμματικά και ολοκληρώνοντας την ενδιαφέρουσα συνομιλία μας, ποιες θα λέγατε ότι είναι επόμενες, βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;

Η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό, από γεωγραφικής πλευράς, σημείο της χώρας, αυτό της δυτικής πύλης. Αυτή η δυτική πύλη φαίνεται ότι αυτήν την περίοδο αποκτά χαρακτηριστικά... ανατολής και εξόδου από την αδράνεια. Υλοποιήθηκαν, πράγματι, έργα που περιμέναμε χρόνια. Όμως, δεν σταματάμε να διεκδικούμε:

  • Την ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού στο σύνολό της, Αθήνα-Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Ωστόσο, δεν ξεχνάμε και ένα έργο που εκκρεμεί στην Αιτωλοακαρνανία, την Αμβρακία Οδό, η οποία φαίνεται ότι ξεμπλοκάρει.
  • Το φυσικό αέριο στην Περιφέρειά μας. Την περίοδο της κρίσης, οφείλουμε να δημιουργούμε τις υποδομές εκείνες που θα κάνουν τις επιχειρήσεις μας πιο ανταγωνιστικές και τα νοικοκυριά μας να έχουν βασικά αγαθά, ξοδεύοντας λιγότερα. Το φυσικό αέριο αποτελεί διέξοδο από την κρίση. Οι μέχρι σήμερα υποδομές που έχουν ολοκληρωθεί, μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε τη μεταφορά του φυσικού αερίου και στη Δυτική Ελλάδα. Με σχέδιο, συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο και τα συναρμόδια υπουργεία, προχωράμε στην υλοποίηση ενός οράματος.
  • Σιδηροδρομική πρόσβαση σε Αχαΐα και Ηλεία. Δυστυχώς, η Δυτική Ελλάδα δεν έχει ακόμη καταφέρει να έχει πρόσβαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Εμείς, πιστεύουμε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο πρέπει να φτάνει μέχρι την Καλαμάτα.
  • Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αστικές αναπλάσεις όλων των πόλεων της Περιφέρειάς μας. Σε κάθε πόλη, κάθε Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει ένα σχέδιο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το περιφερειακό πρόγραμμα. Ήδη, έχουν εγκριθεί κάποια σχέδια, ακολουθούν νέες εγκρίσεις, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες θα εκδοθεί νέα πρόσκληση, ώστε να μην υπάρχει Δήμος στην περιοχή μας που δεν θα χρηματοδοτηθεί.

Η Δυτική Ελλάδα έχει πυξίδα, έχει προορισμό. Η στρατηγική μας κινείται στο τρίπτυχο: σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, υλοποιούμε.